SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
mamasia wrote:Bajeczny,ale chyba trochę Ci zeszło czasu na niego, co?
małaMyszka, zabka11, mamasia, Laura lubią tę wiadomość
-
I dzien dobry nie mam sily ani ochoty wstac... Odwroce sie na drugi bok moze jeszcze zasne. Synek oglada bajki.
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witam się w 30 tyg!!! wow!!niech mi ktoś powie kiedy to zleciało????
Rybka ja za torta bym teraz zabiła, a Ty takie cudo wrzucasz!! zaślinię się!!!Muszę poszukać jakiś prosty przepis z dżemem i jakimś kremem i się zaspokoić, bo oszaleję!!
Powodzenia na wizytach kochane!!!
U mnie jeszcze do jutra goście i w końcu spokój. W domu mam taki sajgon że głowa boli, ale czekam aż pojadą i będę mogła się nim zająć.
Nie no muszę jakiś przepis poszukać na torta bo mi z głowy nie wychodzi!!
miłego dnia kobietki!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 09:07
niecierpliwa, Weridiana, 0na88, Laura, małaMyszka, Maniuś, sylwucha89, mamasia, Cassie, Martucha86, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:futuremama a ten bujaczek leżaczek będzie wykorzystany do 18 kg?
Rybka tort cudowny!
Co do szumisia, ja nie mogłam ogarnąć dlaczego szumiące coś ma uspokajać dziecko, a wczoraj na SR położna mówiła, że nam się wydaje że dziecko tylko bicie serca słyszy i potem to co z zewnątrz. A prawda jest taka że w środku nas dzieje się wiele rzeczy, płynie krew itd. więc "szumiące środowisko" dlatego potem suszarka może działać uspokajająco.
A laktator chcę kupić ręczny i nie jakiś drogi, bo nie wiadomo na ile potem się przyda, ale jak podczytuję dziewczyny które urodziły ostatnimi czasy to wydaje mi się że się przydaje, żeby unikać zapalenia czy też pobudzać laktację.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 08:40
małaMyszka, rybka1988, Paula_071, sylwucha89, mamasia, Laura lubią tę wiadomość
-
rybka1988 wrote:I dzien dobry nie mam sily ani ochoty wstac... Odwroce sie na drugi bok moze jeszcze zasne. Synek oglada bajki.
Ja to samo, nie mam sily palcem kiwnac zjadlam o 7 sniadanie i dalej podsypiam, a musze przygotowac obiad, odchaszczyc sie a mocy brak
Za chwile w tvp w pytaniu na sniadaniu bedzie temat "porod z wlasna polozna" dla zainteresowanych i majacych tvMoze mnie ten temat troche obudzi
Edit: Temat ten o 9.18Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 09:03
małaMyszka, rybka1988, Laura lubią tę wiadomość
-
Wow, dziś pierwszy raz obudziłam się z plamą na koszulce! dziwne uczucie
Ale fajne te leżaczki, które wrzuciłyścieNawet o tym gadżecie nie myślałam, ale dzięki Wam się zainteresuję
Szumiś super sprawa, też mam zamiar kupicznajomych dziecko uspokajał bardzo odkurzacz więc ściągnęli taki dźwięk na tel i puszczali małej
Rybka tort mega! mam język do podłogi mimo, że właśnie wciągnęłam śniadanie
A i muszę się za nawilżaczem rozejrzec też, powietrze suche w mieszkaniu bardzo więc przyda się
Laktatory mnie przerażają!!! więc kupię jak zajdzie potrzeba
Miłego dnia dziewczyny!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 08:48
niecierpliwa, Laura, małaMyszka, rybka1988, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny!
Wczoraj uczestniczyłam w warsztatach mamo, to ja. Powiem, że było fajnie, co nieco się dowiedzieliśmy. Parę gratisów dostaliśmy. Najbardziej ciesze się z pieluchy flanelowej, na pewno się przyda.
No i wiadomo jakieś próbki j&j, palmersa, dada i jakis suplement diety, który mnie raczej nie przekonywuje, bo uważam, że najlepsza jest pregna plus.
No i polski bank komórek macierzystych. Super sprawa, ale ceny jednak wysokie przy wydatkach przy pierwszym dziecku. Może przy drugim dziecku się zdecydujemy.
Dzisiaj piątek.Postanowiłam dzisiaj zrobić pranie, bo piękne słońce choć zimno.
Tez odczuwam większe zmęczenie od kilku dni, za tydzień wkraczam w III trymestr może dlatego.
Chciałam zapytać, czy któras z Was zdecydowała się na łóżeczko dla swojego dziecka z Ikei? Jeżeli tak to które? I czy macie je już w domu? Jak z jakością?
Ja bym chciała jakieś proste łóżeczko, po roku będziemy się starać o drugie dziecko wiec łóżeczko znowu będzie służyć niemowlakowi, a synek dostanie nowe łóżko.
Dziś na obiad białe szparagi (jeszcze nie wiem z czym).
małaMyszka, futuremama, Laura lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Chcebycmama - w III trymestr wkraczamy za 2 tygodnie
Teraz jestesmy w 26tc a IIItrymest jest od 28tc
Mi tez jest juz ciezej, jestem ciagle zmeczona..do niedawna latałąm jak samolot,ale juz się to kończy.
Ja chciałam łózeczko z ikei,rodzice moi byli i oglądali i stwierdzili ze są bardzo słabej jakości w porównaniu z tymi z innych sklepów które oglądalismy, wiec zrezygnowałam i kupimy w innym sklepiemałaMyszka, chcebycmama, Laura lubią tę wiadomość
-
Griszanka wrote:A czy ktoras z Was kupowala juz ten olejek ze slodkich migdalow do masowania krocza? Zastanawiam sie, gdzie mozna to kupic. I w ogole jak przeczytalam instrukcje masazu, to malo nie upadlam. Chyba zlece to mezowi, moze jemu sprawi to przyjemnosc, bo jakos taki automasaz do mnie nie przemawia. Zastanawiam sie, czy bede w stanie tam siegnac z wiekszym brzuchem. Jak bede na wizycie, to zapytam drugiej poloznej, co sadzi o tym, zeby maz przejal ten codzienny obowiazek :p
Te, ktore przygotowuja sie do porod SN, jak wasze plany? Automasaz czy delegowanie zadania?
małaMyszka, Maniuś, zabka11, psioszka11, Weridiana, Laura lubią tę wiadomość
-
Ofka normalnie masaz erotyczny;-) tez bym tak chciala ale my od 7 miesiecy nic. Najpierw kryzys a teraz zabronione od jakiegos czasu... Korzystajcie!
małaMyszka, 0na88, Laura lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Ja dzisiaj robiłam placki ziemniaczane z z młodych ziemniaczków z koperkiem, a do tego ogórki małosolne, pycha
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
witam
Ale sie dyskusje rozwinęły na temat bujaczków, nosidełek, chust
Mi bujaczek sie podoba, ale pewnie dopiero gdzieś od 3 miesiąca, do tej pory uważam ze najwygodniej dzieciątku będzie w gondoli w wózeczku:) ja te pierwsze miesiace bede trzymać wózek w domu i nim będe się przemieszczać
Chusty, podobają mi się ale chyba bym się strasznie bała czy jest dobrze zawiązana, żeby dziecko nie wypadło, swoją droga jak przyzwyczaimy maluchy do noszenia to będzie masakra.. miałam taki przypadek w rodzinie, tak nauczyli małego na rękach że nie lubiał ani bujaczka ani wózka ani nic, całe dnie był noszony na rekach nawet jak spał w dzień to musiał byc na rekach albo na brzuchu, a jak przychodziło sie do nich w odwiedziny to tylko patrzyli błagalnym wzrokiem zeby wziąc na chwile od nich dziecko...
Wczoraj miałam taki kiepski dzień, że spałam prawie 3 godziny co skonczylo sie przewracaniem do pólnocy
Tort rewelacja !małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry u pogoda dzisiaj nie rozpieszcza lezakuje w wyrku i puszczam pozytywke synkowi no ale glodna jestem wiec hop dupa do gory
milego dzionka i udanych wizyt ja wizytuje dopiero 8 czerwca no a potem ginka kazala przychodzić juz co 2 tyg a nie co 4
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 09:35
małaMyszka, niecierpliwa, Laura, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Teraz usiadłam i mogę się na spokojnie przywitać!
A więc witamy się w 28 tygodniu, zaczynamy III trymestr!
Mąż już gdzieś jeździ, ja tylko umyłam podłogę, bo odkurzacz wydaje się taki ciężki, że go w ogóle nie wyciągam.
Zjadłam drugie śniadanko i wstawiałam pranko. Jak się skończy to ładuję się do łazienki i robię spa. Muszę kosiarę odpalić i się wykąpać. Jak się człowiek umyje raz na jakiś czas to od razu lepiej hahahahahahahaahah żarcik oczywiście
Jutro mam egzamin z gościem, u którego obecność na wykładzie była obowiązkowa, bo o wyznacznik zaliczenia. Zapytajcie, czy przejrzałam notatki, no zapytajcie... Oczywiście, że nie...
Siadam i zamawiam bajery z tygryska takie jak gatki, termometry, myjki, kremy itp. Zamówię część online i odbiorę osobiście, no chyba, że będą chcieli mi to podrzucić to chętnie skorzystam. Mam do nich jakieś 150 m, a leniwa jestem jak nie wiem co.
Oooo właśnie zauważyłam, że spadł mi pilot od tv... a niech leży...gianna88, aaaaga, niecierpliwa, lys, Maniuś, sylwucha89, Laura, zabka11, Martucha86, Weridiana, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
chyba coś w tym jest, że wkraczanie w III trymestr i spadek energii... ja wkraczam jutro ale od jakiś 3 dni jestem ciągle zmęczona i śpiąca... najchętniej bym się z kanapy nie ruszała, z tym, że robi mi się coraz niewygodniej, ciężko się dobrze ułożyc a zmiana pozycji to też nie takie hop siup
małaMyszka, niecierpliwa, Laura lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kkarolinaaaa wrote:Niedługo dzień matki, nie wiem co zrobic/kupić mojej kochanej mamusi..
Macie pomysły?
Za rok niektóre z nas po raz pierwszy bedzie obchodzić to święto
0na88, małaMyszka, lys, gianna88, zabka11, psioszka11, Laura lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Teraz usiadłam i mogę się na spokojnie przywitać!
A więc witamy się w 28 tygodniu, zaczynamy III trymestr!
Mąż już gdzieś jeździ, ja tylko umyłam podłogę, bo odkurzacz wydaje się taki ciężki, że go w ogóle nie wyciągam.
Zjadłam drugie śniadanko i wstawiałam pranko. Jak się skończy to ładuję się do łazienki i robię spa. Muszę kosiarę odpalić i się wykąpać. Jak się człowiek umyje raz na jakiś czas to od razu lepiej hahahahahahahaahah żarcik oczywiście
Jutro mam egzamin z gościem, u którego obecność na wykładzie była obowiązkowa, bo o wyznacznik zaliczenia. Zapytajcie, czy przejrzałam notatki, no zapytajcie... Oczywiście, że nie...
Siadam i zamawiam bajery z tygryska takie jak gatki, termometry, myjki, kremy itp. Zamówię część online i odbiorę osobiście, no chyba, że będą chcieli mi to podrzucić to chętnie skorzystam. Mam do nich jakieś 150 m, a leniwa jestem jak nie wiem co.
Oooo właśnie zauważyłam, że spadł mi pilot od tv... a niech leży...
małaMyszka, niecierpliwa, lys, Martucha86, Laura, kasiuleek lubią tę wiadomość