X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Bajeczny,ale chyba trochę Ci zeszło czasu na niego, co? :-)
    od rana 6 kolorowych biszkoptow i wieczorem 2 godz masy i dekoracja:-)

małaMyszka, zabka11, mamasia, Laura lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzien dobry nie mam sily ani ochoty wstac... Odwroce sie na drugi bok moze jeszcze zasne. Synek oglada bajki.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 30 tyg!!! wow!!niech mi ktoś powie kiedy to zleciało????

Rybka ja za torta bym teraz zabiła, a Ty takie cudo wrzucasz!! zaślinię się!!!Muszę poszukać jakiś prosty przepis z dżemem i jakimś kremem i się zaspokoić, bo oszaleję!!

Powodzenia na wizytach kochane!!!
    U mnie jeszcze do jutra goście i w końcu spokój. W domu mam taki sajgon że głowa boli, ale czekam aż pojadą i będę mogła się nim zająć.
    Nie no muszę jakiś przepis poszukać na torta bo mi z głowy nie wychodzi!!
    miłego dnia kobietki!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 09:07

niecierpliwa, Weridiana, 0na88, Laura, małaMyszka, Maniuś, sylwucha89, mamasia, Cassie, Martucha86, kasiuleek lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    futuremama a ten bujaczek leżaczek będzie wykorzystany do 18 kg?
    Niestety nie wiem do ilu kg, ale z tego co pamiętam to jakoś pół roku była używana. Potem małej już nie sprawiało takiej frajdy bujanie, jak siedziała stabilnie to np. w kuchni to siedziała już w krzesełku do karmienia i dawało się jej zabawki czy coś - jak się chciało mieć dziecko pod ręką :D

Rybka tort cudowny! :)

Co do szumisia, ja nie mogłam ogarnąć dlaczego szumiące coś ma uspokajać dziecko, a wczoraj na SR położna mówiła, że nam się wydaje że dziecko tylko bicie serca słyszy i potem to co z zewnątrz. A prawda jest taka że w środku nas dzieje się wiele rzeczy, płynie krew itd. więc "szumiące środowisko" dlatego potem suszarka może działać uspokajająco.

A laktator chcę kupić ręczny i nie jakiś drogi, bo nie wiadomo na ile potem się przyda, ale jak podczytuję dziewczyny które urodziły ostatnimi czasy to wydaje mi się że się przydaje, żeby unikać zapalenia czy też pobudzać laktację.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 08:40

małaMyszka, rybka1988, Paula_071, sylwucha89, mamasia, Laura lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    Witam się w 30 tyg!!! wow!!niech mi ktoś powie kiedy to zleciało????

30tc..jak to poważnie brzmi :) ja za 3 dni dopiero studniówke bede miała :)

ainer85, chcebycmama, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    I dzien dobry nie mam sily ani ochoty wstac... Odwroce sie na drugi bok moze jeszcze zasne. Synek oglada bajki.

Ja to samo, nie mam sily palcem kiwnac zjadlam o 7 sniadanie i dalej podsypiam, a musze przygotowac obiad, odchaszczyc sie a mocy brak

Za chwile w tvp w pytaniu na sniadaniu bedzie temat "porod z wlasna polozna" dla zainteresowanych i majacych tv ;) Moze mnie ten temat troche obudzi

Edit: Temat ten o 9.18 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 09:03

małaMyszka, rybka1988, Laura lubią tę wiadomość

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, dziś pierwszy raz obudziłam się z plamą na koszulce! dziwne uczucie :D

Ale fajne te leżaczki, które wrzuciłyście :) Nawet o tym gadżecie nie myślałam, ale dzięki Wam się zainteresuję ;)

Szumiś super sprawa, też mam zamiar kupic :) znajomych dziecko uspokajał bardzo odkurzacz więc ściągnęli taki dźwięk na tel i puszczali małej :D

Rybka tort mega! mam język do podłogi mimo, że właśnie wciągnęłam śniadanie :)

A i muszę się za nawilżaczem rozejrzec też, powietrze suche w mieszkaniu bardzo więc przyda się :)

Laktatory mnie przerażają!!! więc kupię jak zajdzie potrzeba :)

Miłego dnia dziewczyny! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 08:48

niecierpliwa, Laura, małaMyszka, rybka1988, sylwucha89 lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmierzyłam się w końcu na wysokosci pępka - 102cm :P kuleczka :D

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

Wczoraj uczestniczyłam w warsztatach mamo, to ja. Powiem, że było fajnie, co nieco się dowiedzieliśmy. Parę gratisów dostaliśmy. Najbardziej ciesze się z pieluchy flanelowej, na pewno się przyda. :-)
    No i wiadomo jakieś próbki j&j, palmersa, dada i jakis suplement diety, który mnie raczej nie przekonywuje, bo uważam, że najlepsza jest pregna plus. :-)

No i polski bank komórek macierzystych. Super sprawa, ale ceny jednak wysokie przy wydatkach przy pierwszym dziecku. Może przy drugim dziecku się zdecydujemy.

Dzisiaj piątek. :-) Postanowiłam dzisiaj zrobić pranie, bo piękne słońce choć zimno.

Tez odczuwam większe zmęczenie od kilku dni, za tydzień wkraczam w III trymestr może dlatego.

Chciałam zapytać, czy któras z Was zdecydowała się na łóżeczko dla swojego dziecka z Ikei? Jeżeli tak to które? I czy macie je już w domu? Jak z jakością?

Ja bym chciała jakieś proste łóżeczko, po roku będziemy się starać o drugie dziecko wiec łóżeczko znowu będzie służyć niemowlakowi, a synek dostanie nowe łóżko.

Dziś na obiad białe szparagi (jeszcze nie wiem z czym :-) ). :-)

małaMyszka, futuremama, Laura lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama - w III trymestr wkraczamy za 2 tygodnie :) Teraz jestesmy w 26tc a IIItrymest jest od 28tc :)

Mi tez jest juz ciezej, jestem ciagle zmeczona..do niedawna latałąm jak samolot,ale juz się to kończy.

Ja chciałam łózeczko z ikei,rodzice moi byli i oglądali i stwierdzili ze są bardzo słabej jakości w porównaniu z tymi z innych sklepów które oglądalismy, wiec zrezygnowałam i kupimy w innym sklepie :)

małaMyszka, chcebycmama, Laura lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    A czy ktoras z Was kupowala juz ten olejek ze slodkich migdalow do masowania krocza? Zastanawiam sie, gdzie mozna to kupic. I w ogole jak przeczytalam instrukcje masazu, to malo nie upadlam. Chyba zlece to mezowi, moze jemu sprawi to przyjemnosc, bo jakos taki automasaz do mnie nie przemawia. Zastanawiam sie, czy bede w stanie tam siegnac z wiekszym brzuchem. Jak bede na wizycie, to zapytam drugiej poloznej, co sadzi o tym, zeby maz przejal ten codzienny obowiazek :p
    Te, ktore przygotowuja sie do porod SN, jak wasze plany? Automasaz czy delegowanie zadania?
    ja bede miala cc, ale mysle ze koniecznie delegowac to na meza. Moj smaruje mi brzuch oliwka i zawsze konczy sie to bzykaniem hahaha.

małaMyszka, Maniuś, zabka11, psioszka11, Weridiana, Laura lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka normalnie masaz erotyczny;-) tez bym tak chciala ale my od 7 miesiecy nic. Najpierw kryzys a teraz zabronione od jakiegos czasu... Korzystajcie!

małaMyszka, 0na88, Laura lubią tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Ja dzisiaj robiłam placki ziemniaczane z z młodych ziemniaczków z koperkiem, a do tego ogórki małosolne, pycha :)
    mozna z mlodych placki? Mi powiedzieli w sklepie ze nie bo sa wodniste, a chcialam zeby maz mi zrobil placka po wegiersku...

małaMyszka lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)

Ale sie dyskusje rozwinęły na temat bujaczków, nosidełek, chust

Mi bujaczek sie podoba, ale pewnie dopiero gdzieś od 3 miesiąca, do tej pory uważam ze najwygodniej dzieciątku będzie w gondoli w wózeczku:) ja te pierwsze miesiace bede trzymać wózek w domu i nim będe się przemieszczać:)

Chusty, podobają mi się ale chyba bym się strasznie bała czy jest dobrze zawiązana, żeby dziecko nie wypadło, swoją droga jak przyzwyczaimy maluchy do noszenia to będzie masakra.. miałam taki przypadek w rodzinie, tak nauczyli małego na rękach że nie lubiał ani bujaczka ani wózka ani nic, całe dnie był noszony na rekach nawet jak spał w dzień to musiał byc na rekach albo na brzuchu, a jak przychodziło sie do nich w odwiedziny to tylko patrzyli błagalnym wzrokiem zeby wziąc na chwile od nich dziecko...

Wczoraj miałam taki kiepski dzień, że spałam prawie 3 godziny co skonczylo sie przewracaniem do pólnocy

Tort rewelacja !

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry u pogoda dzisiaj nie rozpieszcza lezakuje w wyrku i puszczam pozytywke synkowi no ale glodna jestem wiec hop dupa do gory :-) :-) milego dzionka i udanych wizyt ja wizytuje dopiero 8 czerwca no a potem ginka kazala przychodzić juz co 2 tyg a nie co 4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 09:35

małaMyszka, niecierpliwa, Laura, sylwucha89 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz usiadłam i mogę się na spokojnie przywitać!
    A więc witamy się w 28 tygodniu, zaczynamy III trymestr!

Mąż już gdzieś jeździ, ja tylko umyłam podłogę, bo odkurzacz wydaje się taki ciężki, że go w ogóle nie wyciągam.

Zjadłam drugie śniadanko i wstawiałam pranko. Jak się skończy to ładuję się do łazienki i robię spa. Muszę kosiarę odpalić i się wykąpać. Jak się człowiek umyje raz na jakiś czas to od razu lepiej hahahahahahahaahah żarcik oczywiście ;)

Jutro mam egzamin z gościem, u którego obecność na wykładzie była obowiązkowa, bo o wyznacznik zaliczenia. Zapytajcie, czy przejrzałam notatki, no zapytajcie... Oczywiście, że nie...

Siadam i zamawiam bajery z tygryska takie jak gatki, termometry, myjki, kremy itp. Zamówię część online i odbiorę osobiście, no chyba, że będą chcieli mi to podrzucić to chętnie skorzystam. Mam do nich jakieś 150 m, a leniwa jestem jak nie wiem co.

Oooo właśnie zauważyłam, że spadł mi pilot od tv... a niech leży...

gianna88, aaaaga, niecierpliwa, lys, Maniuś, sylwucha89, Laura, zabka11, Martucha86, Weridiana, kasiuleek lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba coś w tym jest, że wkraczanie w III trymestr i spadek energii... ja wkraczam jutro ale od jakiś 3 dni jestem ciągle zmęczona i śpiąca... najchętniej bym się z kanapy nie ruszała, z tym, że robi mi się coraz niewygodniej, ciężko się dobrze ułożyc a zmiana pozycji to też nie takie hop siup ;)

małaMyszka, niecierpliwa, Laura lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny dawno mnie nie było. W poniedziałek ide na wizyte i zastanawiam sie ile moja dzidzi już waży.A wasze ile waża obecnie?

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Niedługo dzień matki, nie wiem co zrobic/kupić mojej kochanej mamusi..
    Macie pomysły?

Za rok niektóre z nas po raz pierwszy bedzie obchodzić to święto :)
    moj maz kupil mojej mamie mape swiata, taka stylizowana na stara, bezowa i czarne kontury. Zdrapuje sie poszczegolne miejsca, i wtedy jest kolorowe. Mama podrozuje po swiecie. na piecdziestate urodziny kupilysmy jej z siostra wycieczke do turcji. Prawie sie wsciekla. Wrocila i od tamtej pory Izrael, Chiny, Korea, Indie, Brazylia, Argentyna, Peru, Boliwia, Chile, Wenezuela, Uzbekistan, Wyspy Karaibskie i nie wiem co jeszcze. 3 razy do roku jezdzi. I jaka zadowolona ze rodze w sierpniu, bo we wrzesniu Syberia. A jsk moja siostra rodzil. W marcubto jej japoniabprzepadla, nie mogla odzalowac:))

0na88, małaMyszka, lys, gianna88, zabka11, psioszka11, Laura lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Teraz usiadłam i mogę się na spokojnie przywitać!
    A więc witamy się w 28 tygodniu, zaczynamy III trymestr!

Mąż już gdzieś jeździ, ja tylko umyłam podłogę, bo odkurzacz wydaje się taki ciężki, że go w ogóle nie wyciągam.

Zjadłam drugie śniadanko i wstawiałam pranko. Jak się skończy to ładuję się do łazienki i robię spa. Muszę kosiarę odpalić i się wykąpać. Jak się człowiek umyje raz na jakiś czas to od razu lepiej hahahahahahahaahah żarcik oczywiście ;)

Jutro mam egzamin z gościem, u którego obecność na wykładzie była obowiązkowa, bo o wyznacznik zaliczenia. Zapytajcie, czy przejrzałam notatki, no zapytajcie... Oczywiście, że nie...

Siadam i zamawiam bajery z tygryska takie jak gatki, termometry, myjki, kremy itp. Zamówię część online i odbiorę osobiście, no chyba, że będą chcieli mi to podrzucić to chętnie skorzystam. Mam do nich jakieś 150 m, a leniwa jestem jak nie wiem co.

Oooo właśnie zauważyłam, że spadł mi pilot od tv... a niech leży...
    my tez sie witamy w 28 tygodniu:*

małaMyszka, niecierpliwa, lys, Martucha86, Laura, kasiuleek lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
‹‹ 1008 1009 1010 1011 1012 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ