SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny - odnośnie leżaczków bujaczków
lezaczki bujaczki są dla dzieci, które juz nie są takie wątłe....noworodek bedzie sie kulił i zsuwał z tego leżaczka.....raczej sadza sie w leżaczku juz dzieci, które potrafią podnosić główkę, deliktnie sie obracać....czyli tak mniej wiecej od 3 miesiąca.
sama sprawdziłam to na swojej Julci.aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Z innej beczki czy wy macie tez owlosione brzuchy
Mam jasny meszek na calym brzucholu
Mam nadzieje ze zniknie
mam owłsosiony i na linea nigra kilka ciemnych włochów, na które nie mogę patrzeć i systematycznie usuwam pęsetką.
co do mat edukacyjnych to sprawdziłam z fisher price i była suuuper, bardzo długo nam służyła, fajna sprawa
o tym olejku migdałowym do masowania krocza myslę cały czas.
laktator kupie na pewno.magda sz, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
O jaaa ale bym zjadla placki ziemniaczane! Narobilas mi smaka! Dziś kupiłam młode ziemniaki od rolnika i zapłaciłam 9 zł za kilogram.. Fasolka szparagowa 35 zł za kg, gdzie w Biedronce jest za 8. Truskawki polskie 18 zł.. Pogielo ich..
małaMyszka lubi tę wiadomość
Ewa123 -
Zabka, ja na jutro mam jeszcze dzisiejsze pierogi. Chyba, ze maz je jeszcze zaatakuje na kolacje i nic nie zostanie. Niestety istnieje taka opcja
Jeszcze mi sie przypomnialo, bo polozna mowila, ze warto kupic nadmanganian potasu, ale to juz do domu. Uzywa sie w razie nasilonego rumienia noworodkowego, potowek lub jakichkolwiek zmian skornych. Ponoc w lecie bedziemy sie czesciej z tym zmierzac. To jakies tabletki, ktore wrzuca sie do wanienki, woda robi sie czerwona i dzieciaczkom wszystko ladnie schodzi. Kosztuje jakies grosze. Ktos, cos slyszal o tym wiecej? Doswiadczone mamusie - korzystalyscie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 19:34
-
Griszanka wrote:Zabka, ja na jutro mam jeszcze dzisiejsze pierogi. Chyba, ze maz je jeszcze zaatakuje na kolacje i nic nie zostanie. Niestety istnieje taka opcja
Paula Ty kiedys wrzucalas taka liste "Must have" chyba od Twojej bratowej. Zapisalam sobie strone 504, ale najwyrazniej, ktos kasuje posty, bo na tej stronie nic juz takiego nie ma. A tak fajnie bylo opisane, ktore produkty sie sprawdzaja np.ktore wkladki laktacyjne itp. Przydaloby sie, bo przymkerzam sie do pierwszych zakupow aptecznych, to juz wolalabym kupic te lepciejsze
Jeszcze mi sie przypomnialo, bo polozna mowila, ze warto kupic nadmanganian potasu, ale to juz do domu. Uzywa sie w razie nasilonego rumienia noworodkowego, potowek lub jakichkolwiek zmian skornych. Ponoc w lecie bedziemy sie czesciej z tym zmierzac. To jakies tabletki, ktore wrzuca sie do wanienki, woda robi sie czerwona i dzieciaczkom wszystko ladnie schodzi. Kosztuje jakies grosze. Ktos, cos slyszal o tym wiecej? Doswiadczone mamusie - korzystalyscie?
Ja pamiętam jak moja mama nam do kąpieli wrzucaławoda się robiła fioletowa
-
Kkarolinaaaa wrote:Niedługo dzień matki, nie wiem co zrobic/kupić mojej kochanej mamusi..
Macie pomysły?
Za rok niektóre z nas po raz pierwszy bedzie obchodzić to święto
My z siostrą na połowę kupimy talon do sklepu z bieliznąmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
lys wrote:Ja pamiętam jak moja mama nam do kąpieli wrzucała
woda się robiła fioletowa
To chyba kalik... też takowy pamiętam
A ten olejek migdałowy można w gemini kupić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 19:36
-
AAAAAA mąż zrobił mi niespodziankę i zadzwonił,że za godzinę będzie! Już jest w Polsce i dojeżdża do domu!!! Lecę do kuchni!
KasiaeN., lys, Neyla, Ewa123, Laura, Cassie, magda sz, małaMyszka, Maniuś, kasiuleek, futuremama, Y, Martucha86 lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Nadmanganian potasu ma właściwości bakteriobójcze i rzeczywiście stosuje się go do odkazania wody. Ja nigdy nie stosowałam ale jest to dość powszechne.
Z naturalnych olejków to kupiłam olejek różany, podobno najlepszy dla kobiet w ciąży, na rozstępy itp.
z tym masowaniem krocza to się zbieram i zebrać nie mogęmagda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c609ac5edfa6.jpg moje wypociny
Ewa123, Laura, magda sz, Cassie, lys, Kkarolinaaaa, aaaaga, małaMyszka, Maniuś, Paula_071, sylwucha89, psioszka11, Neyla, mamasia, Aga89, kasiuleek, Weridiana, niecierpliwa, futuremama, gianna88, 5ylwia, zabka11, Y, Martucha86 lubią tę wiadomość