X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dziecko w domu! Masakra facet chory to gorzej jak bobas! Wrocil z pogotowia bo go oko bolalo i wyrok erozja rogowki. Juz to mial zaleczyl w pare dni i ok. Teraz znowu ale przezywa jakby mu mieli wydlubac. To ja skurcze, bol brzucha, gardli mnie drapie glowa boli i trzymam fason a on umiera biedny. Ani niech nie mysli ze bede kolo niego skakac. Facet powinien byc twardy! Wygadalam sie, juz mi lzej.

małaMyszka, Miru, lys, magda sz, zabka11, futuremama, Y lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Tak na osłodzenie końca debaty- kuźwa jeszcze taki jabłecznik mi w życiu nie wyszedł- mąż stwierdził,że musi mnie częściej wkurwiać, bo na wkurwie robię dobre rzeczy:)

a9a7d99c4344de6dm.jpg
    Ciasto na krupczatce?

małaMyszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jest strasznie szkoda facetow gdy choruja, sa tacy bezbronni jak malenkie dzieci ;)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=rybkaśmiech o i dziecko w domu! Masakra facet chory to gorzej jak bobas! Wrocil z pogotowia bo go oko bolalo i wyrok erozja rogowki. Juz to mial zaleczyl w pare dni i ok. Teraz znowu ale przezywa jakby mu mieli wydlubac. To ja skurcze, bol brzucha, gardli mnie drapie glowa boli i trzymam fason a on umiera biedny. Ani niech nie mysli ze bede kolo niego skakac. Facet powinien byc twardy! Wygadalam sie, juz mi lzej.[/QUOTE]
    Znam to :) smiech na sali z tymi facetami :)

rybka1988, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Mi jest strasznie szkoda facetow gdy choruja, sa tacy bezbronni jak malenkie dzieci ;)
    Dobrze ze pampersa nie trzeba zakladac ;-)

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę:

Składniki:
    1 opakowanie margaryny
    4 jajka
    2 szklanki mąki
    3/4 szklanki cukru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 litrowy słoik prażonych jabłek- ja miałam takie domowe od mamy w słoiku

Wykonanie:
    Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Margarynę ucieramy z cukrem następnie dodajemy kolejno po jednym jajku. Dodajemy cukier waniliowy i miksując należy stopniowo wsypać mąkę.
    3/4 ciasta wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie wykładamy na masę prażone jabłka.
    Do pozostałej częsci ciasta dodajemy 1/4 szklanki mleka, miksujemy i wylewamy na masą jabłkową.
    Pieczemy przez 60 min w temperaturze 180 st. C.

Uciekam spać, a wqrwiać mnie możecie, byle na prawdę dobre rzeczy z tego wychodziły:)

magda sz, małaMyszka, zabka11, Y lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    No i dziecko w domu! Masakra facet chory to gorzej jak bobas! Wrocil z pogotowia bo go oko bolalo i wyrok erozja rogowki. Juz to mial zaleczyl w pare dni i ok. Teraz znowu ale przezywa jakby mu mieli wydlubac. To ja skurcze, bol brzucha, gardli mnie drapie glowa boli i trzymam fason a on umiera biedny. Ani niech nie mysli ze bede kolo niego skakac. Facet powinien byc twardy! Wygadalam sie, juz mi lzej.

Twojemu przynajmniej coś jest. Mój dzisiaj z ciemnego pokoju wyszedł na słoneczny balkon i dziwił się, że ma ciemne plamy przed oczami. I zaczął panikować, że może jest chory:|

Za 2,5 tygodnia jedziemy nad Bałtyk, ale się stęskniłam za morską bryzą! lalalala :))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 21:50

małaMyszka, zabka11, ainer85, Y lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie kręgosłup :-(
    Ale nie na dole jak zawsze, tylko w odcinku piersiowym masakra jakaś. Nie wiem jak się ułożyć bo boli w każdej pozycji. Chybba sie zaraz rozplacze.

201508091565.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ciezki weekend..
    Wczoraj u znajomych-wrócilismy to myslałam ze zwariuje tak mi w krzyzu bolało od siedzenia, dzisiaj komunia, znowu mi w krzyzu łupie ..

Ale musze powiedziec ze jedzonko na komunii bylo rewelka :D Obżarłam się mega! ostatnie danie zjadłam o 16;30 i od tamtej pory juz nic nie jem bo tak sie nażarłam :P

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez dzisiaj krzyz dal sie we znaki.
    Nie ma co sie oszukiwac, jej ciezko a najgorsze przed Nami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam spac.
    Dobranoc

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja juz od jakiegoś tygodnia odczuwam że jest mi ciężej...wczesniej po prostu bylo mi gorzej się zgiąć itp. ale z poruszaniem się nie miałam problemu a teraz zaczynam miec. Dobrze że nie puchne narazie, obrączka jest rozmiarowo taka sama jak i przed ciażą, ale pewnie jak będą upały to ręce beda puchły na 100% bo bez ciąży w upały mi puchną, stopy nie,ale palce to jak serdelki..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Hmm... ja myślałam o takiej jeżdżącej "komodzie"/stojaku, żeby chodzić z nią między pokojem a łazienką, żeby wszystko było pod ręką. Bo co, do kąpieli będę nosić wszystko z pokoju do łazienki? A jak będę chciała przewinąć dziecko w pokoju to będę znowu zabierać z łazienki? Szybko chyba bym się zmęczyła. Zresztą na początku dziecko będzie w sypialni, dopiero za kilka msc u niego w pokoju.

Ja w lazience nie mam miejsca na ta dziecieca chemie, wiec bedzie w pokoju Julki, a co do kapieli to albo bedziemy ja kapac w lazience zawijac w reczniczek i do pokoju na przewijak albo bedzie kapana w pokoju. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce ;)

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie tak:
    - przygotowujemy pokoik dla Poli, malujemy,zamwiamy meble itp. wszystkie jej rzeczy bedą w jej pokoiku (przewijak,ubranka itd.) w łazience będą kosmetyki do kąpieli i tam bedziemy ją kąpać, jak bede wyjmowała ją z wanienki to w ręczniczek, do jej pokoiku i bede wtedy ubierać, a łóżeczko na początku bedzie w naszej sypialni.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Ja robie tak:
    - przygotowujemy pokoik dla Poli, malujemy,zamwiamy meble itp. wszystkie jej rzeczy bedą w jej pokoiku (przewijak,ubranka itd.) w łazience będą kosmetyki do kąpieli i tam bedziemy ją kąpać, jak bede wyjmowała ją z wanienki to w ręczniczek, do jej pokoiku i bede wtedy ubierać, a łóżeczko na początku bedzie w naszej sypialni.

Naprawdę będziesz robić codziennie trasę łazienka - pokój Poli - sypialnia? Kurczę, chyba tylko ja jestem wygodnicka matka i wolę sobie skrócić drogę;)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet przez mysl mi nie przeszło że to moze byc problem :P

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do kapieli to tak naprawde potrzeba jakis oilatum albo mydlo, a taka kosmetyka dziecka to chyba na przewijaku najlepiej, wysmarowac, albo na lozku. Dzidzie po kapieli szybko w reczniczek i do pokoju wiec nie ma po co wszystkich kosmetykow do lazienki nosic

Kkarolinaaaa, małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Brak słów na tych moich teściów.. Dzisiaj musiałam ich zawieźć po samochód.. Taksówki u nas jeżdżą ale jakoś miesiąc temu byli zmuszeni wracać taksówka.. Zapłacili 30 zł i teściowa pół dnia przeżywała, że wydała tyle kasy a mogła sobie jakaś bluzkę kupić! Po pierwsze ona chyba myśli, że mój samochód jeździ na wodę! Po drugie mogła chociaż powiedzieć, że wolałaby coś dla wnuka kupić.. Ale nie będę wymagać tyle od osoby, która potrafi wykorzystać ciężarną osobę do jazdy po nocy! Zwłaszcza, że wiecie jak się jeździ w ciąży, a szczególnie jak jest ciemno.. Ten weekend to był ostatni raz! Moja cierpliwość się skończyła.
    I tak jesteś dla mnie oazą cierpliwości, ja bym już dawno im powiedziała do słuchu :-)

małaMyszka, niecierpliwa, futuremama, Y lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    I tak jesteś dla mnie oazą cierpliwości, ja bym już dawno im powiedziała do słuchu :-)
    Ta cecha mi się przyda przy dziecku ;-)
    Ja mam małą łazienkę więc kąpać będę w pokoiku zwłaszcza, że pewnie będę to robić razem z mężem więc potrzeba wiecej przestrzeni :)

mamasia, małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula i skusiłas się na te targi :-P?

bzkxskf.png
‹‹ 1028 1029 1030 1031 1032 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ