SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
5ylwia wrote:Ta cecha mi się przyda przy dziecku
Ja mam małą łazienkę więc kąpać będę w pokoiku zwłaszcza, że pewnie będę to robić razem z mężem więc potrzeba wiecej przestrzeni -
małaMyszka wrote:My mamy łazienkę 2 m2. We dwójkę mamy problem żeby się nie uszkodzić a co dopiero z wanienką. Komoda już stoi w miejscu gdzie docelowo będzie. Ma wężyk odprowadzenia wody, podłoże tylko miskę i się wyleje. Tym bardziej, że nie będzie to 30 l wody...
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Strasznie skomplikowanie brzmi to kapanie
To ja w takim razie tez należę do leniwych haha
my wanienke kładlismy na łóżko, obok ręcznik, kosmetyki itd. Później mąż odnosił wanienke. I tak trzeba ją było umyć, wypłukać. Później jak Laura była starsza, to wanienka stała w wannie , ręcznik i do sypialni.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dzień Dobry Siostry w 30tygodniu!!!
Jak pomyślę,że za 7 tyg to może być już, to włosy na głowie się jeżą
U mnie już mięsko na obiad wstawione, pralka puszczona i teraz mam chwilę za tv i Was:) Później czas na sprzątanie.Po pracy męża chcemy jechać do Askotu- bo wyprzedaż jest do końca tygodnia na Zakrzowskiej i BoboWózki odwiedzić.
Miłego poniedziałku!mamasia, małaMyszka, Martucha86, 0na88, Maniuś, niecierpliwa, Laura, lys, kasiuleek lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Hej, ja tez się witam. Piekna pogoda się szykuje. Calkiem miło.
Co do kąpieli, to ja pierwsze dziecko kapalam w pokoju, zeby tak nie nosić. Drugie juz w lazience na stelażu i przenosilam do pokoju w reczniczku. Ze wzgledu na mój kregoslupp noszenie wanienki z wodą nawet razem z mezem nie wchodzi w grę. Jego tez nie chcialam tym obciążać. Teraz kupuje wanienke z odpływem, bedziemy kąpać w łazience i tam tez przygotuje sobie na pralce przewijak ten miękki i tam będę oliwkowac i ubierac niunie.
Powiedzcie mi, o jakuej porze bierzecie żelazo? To ma jakieś znaczenie? Bo ja biorę i hemoglobina mi spadla o 0,3 przez miesiac. czasami zapominalam wziąć rano i bralam wieczorem, jadlam tez mniej zdrowo niz wcześniej no i mam. Ale właśnie zastanawiam się kiedy najlepiej brać to żelazo.mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Przyprawiam miesko (przyprawa do mielonego,podsmazona cebulka,sol,suszona natka pietruszki no i dzisiaj dodam tez podsmazone pieczarki bo mam
Smaze to miesko na patelni,smaze placki,nakladam miesko na placki,zwijam,w jajko,w bulke tarta i jeszcze na chwile na patelnie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 08:10
psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Przyprawiam miesko (przyprawa do mielonego,podsmazona cebulka,sol,suszona natka pietruszki no i dzisiaj dodam tez podsmazone pieczarki bo mam
Smaze to miesko na patelni,smaze placki,nakladam miesko na placki,zwijam,w jajko,w bulke tarta i jeszcze na chwile na patelnie:)
Wszystko mam w lodówce, więc zmałpuję Twój obiad:)małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
5ylwia wrote:Jakie rozmiary ma ta wanienka? Solidna jest ta komoda?
Wrzucam fotki jak wygląda z wanienką:
Miarka na przewijaku
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/04d5bd900e69.jpg
Wanienka
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b8f43487f2fc.jpg5ylwia, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Witaaaam;)
Ja po kawie, idę sobie zrobić śniadanko, na obiadek dziś młoda kapustka z koperkiem, ziemniaczki i kotlecik:)
a przed południem idę do pracy do moich dziewczynek na plotki i ciasto komunijne hih:)małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o to czy jest solidna to wg mnie tak. Przy dwóch kółkach jest hamulec. Jak poruszałam całą góra to się nie giba na każdą stronę tyle że troszkę odjechała, ale była bez hamulca więc mogła.
Wszystko wyjdzie w praniu tak naprawdę.
Mi najbardziej zależało, żeby było odpływ. Podłoże miskę, wodę wypuszczę, a w tym czasie na przewijaku będę wycierać, ubierać i całować także dla mnie to dobre rozwiązanie...5ylwia, Maniuś, Pulpecja lubią tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:Hej, ja tez się witam. Piekna pogoda się szykuje. Calkiem miło.
Co do kąpieli, to ja pierwsze dziecko kapalam w pokoju, zeby tak nie nosić. Drugie juz w lazience na stelażu i przenosilam do pokoju w reczniczku. Ze wzgledu na mój kregoslupp noszenie wanienki z wodą nawet razem z mezem nie wchodzi w grę. Jego tez nie chcialam tym obciążać. Teraz kupuje wanienke z odpływem, bedziemy kąpać w łazience i tam tez przygotuje sobie na pralce przewijak ten miękki i tam będę oliwkowac i ubierac niunie.
Powiedzcie mi, o jakuej porze bierzecie żelazo? To ma jakieś znaczenie? Bo ja biorę i hemoglobina mi spadla o 0,3 przez miesiac. czasami zapominalam wziąć rano i bralam wieczorem, jadlam tez mniej zdrowo niz wcześniej no i mam. Ale właśnie zastanawiam się kiedy najlepiej brać to żelazo.
Dzien dobry,
Pulpecja ja zelazo lykam z samego rana na czczo i popijam szklanka cieplej wody (Pol na pol wrzateki woda w tem pokojowej). No i staram sie nie jesc jeszcze prze pol godziny do godziny, a szczegolnie produktow mlecznych, bo to jakos zaburza jego wchlanianie.
Psioszka ja do krokietow z miesem zawsze dodaje jeszcze starty zolty ser - pychota. Od kad rodzinka skosztowala moich, nikt nie robi bez sera. Czasami dorzuce jeszcze pieczarki. No i ten farsz tezeba dobrze doprawic, zeby nie bylo mdle
Dzisiaj jeszcze ladna pogoda, a od jutra deszcz. Trzeba wykorzystac ladna pogode i zrobic pranie. Milego dnia dziewczynki :*psioszka11, Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witamy sie i my
My kapac maluszka bedziemy w duzym pokoju z wanienki w recznik i na sofe przewinac i ubrac no i nie codziennie wszedzie gdzie czytam o pielęgnacji dziecka pisza zeby kapac co 2 dni no chyba ze sie ubrudzi kupka wiec wychodzi 2 do 3 razy w tygodniu za czeste mycie podobno nie pozwala aby na skorze wytworzyla sie naturalna ochrona
Dzisiaj na obiad tez makaron dzisiaj carbonara na zyczenie meza
Wczoraj czulam zoe tragicznie plecy bolaly masakrycznie w kazdej pozycji maly byl znowu nisko i uciskal pecherz i czulam ciagniecie w dole wiec lezalam i podsypialam
Mam nadzieje ze dzisiaj bedzie lepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 08:59
Pulpecja, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość