X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hhaha Niecierpliwa musisz zmienić login na Wymagająca :P odwróciła się pewnie :)

niecierpliwa, KasiaeN., zabka11, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa Twoja cora sie wierci wiec spokojnie ;)
    Panikowac trzeba jesli nie wyczuwamy zadnych ruchow ;)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Hhaha Niecierpliwa musisz zmienić login na Wymagająca :P odwróciła się pewnie :)

Hahaha :)

Co ja bym bez Was zrobila :*

mamasia, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Przyprawiam miesko (przyprawa do mielonego,podsmazona cebulka,sol,suszona natka pietruszki no i dzisiaj dodam tez podsmazone pieczarki bo mam :)
    Smaze to miesko na patelni,smaze placki,nakladam miesko na placki,zwijam,w jajko,w bulke tarta i jeszcze na chwile na patelnie:)
    Karola, dzięki za pomysł na obiad :-) chyba dziś zrobię lub jutro :-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Od wczoraj slabiej, to nie jest tak, ze wcale nie czuje bo czuje jak sie rusza tylko slabiej i rzadziej.
    Moze aaaga cos jest na rzeczy z tym ulozeniem i ze boksuje do kregoslupa bo od wczoraj tez mam taki silny bol w dole plecow z lewej strony.

Zalyczylam coli, pozginalam sie jak radzilysci i dopiero po kilkunastu minutach delikatne musniecie, co prawda wiem ze ja stac na wiecej, ale niech jej bedzie

Jak dla mnie kazda ciezarna powinna miec zamontowana w brzuchu kamerke i na telefonie moc podgladac swoje dziecko zeby przez 9 miesiecy nie zwariowac ;)

Brzuch na czas ciąży powinien się robić przeźroczysty tak jak inkubator i żebyśmy miały podgląd :)

niecierpliwa, mamasia, Maniuś, magda sz, zabka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O taaak, to by było super :) Myśle, że ewolucja się nie do końca spisała, że tak się nie dzieje :P moje dziecko też dziś leniuchuje, parę razy się poruszyła i koniec na tym, może taki dzień

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia to super, że nadal jesteś w dwupaku. Mówiłam, że pewnie będzie jeszcze tak, że urodzisz jako ostatnia z sierpniowek :) Amberla, fajnie ze wychodzisz :)

euforia, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamowilam literki z imieniem i od razu humor lepszy! :)

mamasia, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam od moich dziewczynek, pierwsza reakcja " o jak Ci brzuszek urósł" , z tyg na tydzien coraz wiekszy:)

pojadłam placków, teraz trzeba sie wziac za obiad:)

euforia , to super, my tu z niecierpliwoscia czekamy na wiesci od Ciebie:)

aa wczoraj wieczorem bawiłam sie z moim maleństwem, wyczułam chyba stopę i ja puk a on puk do mnie, bawilismy sie tak z 10 min, pozniej sie obrocil:)

aaaaga, niecierpliwa, Laura, euforia, Maniuś, mamasia, magda sz, zabka11, małaMyszka, Paula_071, Y lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Jeszcze dwa tygodnie i wizyta, już się doczekać nie mogę :) ale ten czas leci bardzo szybko teraz i oby tak dalej.

Euforia fajnie że się odezwałaś, trzymam kciuki, bedzie dobrze. Już jest bliżej jak dalej :)

Amberla dobrze że już wychodzisz, nie ma to jak być w domku :)

Trzymam kciuki za wizytujace dzisiaj :)

My dzisiaj jemy spaghetii na obiadek.
    Dzień ładny słoneczny :)

euforia, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Sama juz nie wiem co robic :( Mam wrazenie, ze te ruchy sa jakby zamortyzowane, takie delikatne pukniecia, moze zmienila pozycje i lozysko na przedniej scianie dziala jak poduszka?
    Ja mam lozysko na przedniej scianie i jak mala obroci sie pleckami to pol dnia jej nie czuje. Lekarz mowi ze to normalne i nie ma sie co stresowac. Do tego dzieci zmieniaja aktywnosc na zmiane pogody. Glowa do gory, mierzylas cisnienie?

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa moja dzidzia też od dwóch dni rusza się jakoś inaczej, mniej, delikatniej sama nie wiem, nic tu nie pisałam, ale nie powiem że gdzieś tam w mojej głowie ciągle o tym myślę i się niepokoję, ale dopóki w ogóle ją czuję to nie będę jeszcze popadać w paranoję

niecierpliwa, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominiś też czasami rusza się mniej i rzadziej ale pomimo tego jednak rusza się czyli wszystko jest ok :)
    Niecierpliwa zobaczysz że malutka odezwie się mocniej jeszcze dzisiaj :)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnie pranie dla synka wlaczone.
    Reszte ktora kupie bede miala czas wyprac. Wazne ze uporalam sie z tym ktore zalegalo ;)

Zjadlam arbuza, tak soczysty i slodki jak latem :) pycha!

KasiaeN., niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale się objadłam, zjadłam dwie bułki wypiłam bawarke i trzy paczki sezamków :) pęęęękammmmm

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Amberla Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w ogóle rusza się mało i delikatnie. Mam porównanie po pierwszej ciąży. Ale teraz jest pośladków ułożona. Po chwilowym zamieszaniu jednak wychodzę. Bo mnie pomylili i okazało się ze mam zostać... To szok i panika. Ale jednak idę. Czekam jak mnie mama odbierze :)
    Euforia trzymaj się dalej dzielnie. Wiem z własnego doświadczenia ze w szpitalu można zwariować ale to Wszystko dla nas i dla dziecka :)

niecierpliwa, Cassie, euforia, mamasia, Paula_071, małaMyszka, kasiuleek, Y lubią tę wiadomość

• kasiuleek Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- na temat Twojej teściowej to chyba się nie będę wypowiadać. Przykre i też bym nie miała zamiaru jej oglądać!
    Jak tak Was czasami czytam to doceniam, że mam takich teściów jakich mam.
    Czasami było mi przykro, że tak mało się nami interesują, ale wole to niż np ciągłe wtrącanie się itd. Odwiedzamy ich kiedy mamy ochotę. Oni przyjeżdżają 2 x do roku. A mieszkamy 20 km od siebie...
    Jakby coś takiego powiedzieli nawet w hmmm "żartach?" to bym na pewno długo się nie odezwała.

Co do spowiedzi-Raz mi się taka zdarzyła:) Gdyby każdy ksiądz taki był to praktykujących wiernych na pewno było więcej. A na pokutę wtedy dostałam godzinny spacer z mężem:P

Zmieniłabyś mi proszę termin na pierwszej stronie na 19.08:)
    Niby tylko jeden dzień różnicy a tak mi jakoś nie pasuje;)
    A od jakiegoś czasu kierujemy się z ginekologiem tym terminem :)

olinka- szok z tą komunią. Jak można kogoś prosić o takie rzeczy?
    Nawet jak byście miały nie wiadomo jak dobry kontakt nie wyobrażam sobie takiej sytuacji ;/
    Jak napisałaś że masz kupić kiełbasę, chleb, ketchup, musztardę to zastanawiam się co kupuje cała reszta? Za wiele nie zostało...

Ewa123- z tego co się orientuje to przez pierwsze dwa tyg sama wit D3 a po dwóch tygodniach dodajemy witaminę K.

Kkarolinaaaa- co do fotelika bym się zastanawiała. Tym bardziej że źródło sprawdzone. Też planuje wozić w gondoli a nie w foteliku.

Ja jeszcze nowych ciuszków nie prałam. Tylko te używane. Całość chce wyprać tak pod koniec czerwca. Prasować pewnie będę na zmianę z mamą, więc damy rade:) Muszę kupić najpierw komodę. Tzn mąż chce kupić a ja chce odnowić starą:) W przyszłym tygodniu zaczynamy porządkować pokój, więc zobaczymy co z tego wyjdzie:)
    Wczoraj kupiłam całą siatę używanych ciuszków:) Niby bardzo dużo podostawałam, ale za 130 zł kupiłam chyba 7 par spodni, 3 pary butów, kombinezon, kilka koszul, bodziaków itd. I nie takie całkiem maluśkie, więc będzie na później i żal było nie kupić:)

A teraz pytanie z innej beczki. W sobotę idziemy na wesele. Czy wypada ubrać czarną sukienkę? Tylko ta leży teraz na mnie fajnie. I nie wiem czy kupować inną czy mogę w niej iść?

Ewa123, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dorwałam...

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0fac5207f5d4.jpg

KasiaeN., lys, niecierpliwa, aaaaga, psioszka11, Kkarolinaaaa, Martucha86, Aga89, Maniuś, magda sz, zabka11, gianna88, mamasia, Katarka, Paula_071, 5ylwia, gosia.b, Y lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jedziemy wieczorem do znajomych zobaczyc ten fotelik i jak cos to od razu go kupimy :) (widziałam go tylko na zdjęciach;p) no ale ponoć jst w super stanie bo jest tylko po ich jednym dziecku i to za duzo z nim nie wyjezdzali, takze mam andzieje ze dokonamy dzisiaj okazyjnego zakupu :D

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    No to dorwałam...

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0fac5207f5d4.jpg

aaaa super, nie moge nigdzie dostać takich slodkich skarpetek z napisami

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 1032 1033 1034 1035 1036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ