X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam zakupy dekoracyjne do kącika Marty i jestem zadowolona :) Już nie mogę doczekać się kiedy do mnie przyjdą :)

niecierpliwa, Maniuś, mamasia, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    Zrobiłam zakupy dekoracyjne do kącika Marty i jestem zadowolona :) Już nie mogę doczekać się kiedy do mnie przyjdą :)

Co kupilas, pochwal sie, bo tez jestem na etapie dekoracji :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    niecierpliwa moja dzidzia też od dwóch dni rusza się jakoś inaczej, mniej, delikatniej sama nie wiem, nic tu nie pisałam, ale nie powiem że gdzieś tam w mojej głowie ciągle o tym myślę i się niepokoję, ale dopóki w ogóle ją czuję to nie będę jeszcze popadać w paranoję

Lys jestesmy na podobnym etapie, moze faktycznie tak jak mowi Magda.sz wody zwiekszaja swoja objetosc. Ja tez wczoraj nic nie mowilam, zagryzalam wargi ze zlosci, ale dzisiaj peklam. Jak wiem, ze jest ktos kto wie co czuje jakos mi razniej.

Edit az z tego wszystkiego tygodnie ciazy mi sie pokrecily, myslalam ze jestem 26+4, a tu juz tydzien dalej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 13:24

• lys Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Lys jestesmy na podobnym etapie, moze faktycznie tak jak mowi Magda.sz wody zwiekszaja swoja objetosc. Ja tez wczoraj nic nie mowilam, zagryzalam wargi ze zlosci, ale dzisiaj peklam. Jak wiem, ze jest ktos kto wie co czuje jakos mi razniej.

Edit az z tego wszystkiego tygodnie ciazy mi sie pokrecily, myslalam ze jestem 26+4, a tu juz tydzien dalej :P

Ja też mam nadzieję, że to albo wód więcej albo dzidzia się obróciła do kręgosłupa.
    Ale to fakt, że można się zeschizować...
    Ja już tracę rachubę ile tygodni, ile dni, tak mi szybko czas ostatnio leci. Jutro zaczynam 3 trymestr i nadal nie mogę się nadziwić, jak to zleciało.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka- tez czasami mam takie bóle ale nie trwają długo.

Paula_071- wszystkiego najlepszego i mam nadzieję że pochwalisz się zdjęciami:)

magda sz- ja mam wielką ta otoczkę i ciemną. Ogólnie jestem blada i śmiesznie to wygląda:)

Euforia- cieszę się bardzo, że nadal 2w1:) Trzymajcie się!:)

euforia, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Co kupilas, pochwal sie, bo tez jestem na etapie dekoracji :)

Wybrałam dekorację nad łóżeczko, do póki nie wyprowadzimy się z tego mieszkania mała będzie mieszkała u nas w sypialni.Chcę jej stworzyć ładny kącik, ale nie lubię nachalnych dekoracji. Zakupiłam takie przywieszki w kolorach: szare kropki, szare paski i róż http://allegro.pl/show_item.php?item=5338735673 i torbę na łóżeczko wzór nr 11 bo taki kolor i wzór będę miały ochraniacze na szczebelki i prześcieradło http://allegro.pl/show_item.php?item=5338735639.

niecierpliwa, zabka11, mamasia, małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- moje brodawki tez są inne:P

Wczesniej były bladoróżowe, teraz są brązowe i duze :D

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    Wybrałam dekorację nad łóżeczko, do póki nie wyprowadzimy się z tego mieszkania mała będzie mieszkała u nas w sypialni.Chcę jej stworzyć ładny kącik, ale nie lubię nachalnych dekoracji. Zakupiłam takie przywieszki w kolorach: szare kropki, szare paski i róż http://allegro.pl/show_item.php?item=5338735673 i torbę na łóżeczko wzór nr 11 bo taki kolor i wzór będę miały ochraniacze na szczebelki i prześcieradło http://allegro.pl/show_item.php?item=5338735639.

Aa widze, ze zamawiamy te same zawieszki ;) Ja tez biore u nich posciel z ochraniaczami i torba, ale tworze wlasny zestaw chce troche zmodyfikowac nr 27 ;)

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Magda- moje brodawki tez są inne:P

Wczesniej były bladoróżowe, teraz są brązowe i duze :D

Moje jak dla mnie nic sie nie zmienily, moze dlatego, ze ja zawsze mialam wielkie i ciemne. Mi z nich jeszcze ani razu nic nie cieklo, bo pare z Was pisalo, ze juz Wam siara leci

• Miru Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa a nie zauważyłaś u siebie czasem skurczy braxtona hicksa? Bo one przygotowują macice do porodu a za tym idzie ze dzidzie się wycisza. Ja mam bolesne wiec wiem kiedy mam. Ale w większości przypadków one są nie wyczuwalne. I wtedy maluch jest mało aktywny bo go tam ściska :) ale to naturalne.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • maaadzik1207 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,od rana jestem na chodzie. O 7 pojechałam po kury a potem do miasta. Kupiłam w netto te bodziaki i skarpeteczki niestety spodenki i rajstopki były tylko dla dziewczynek.

Ja rzadko czuje ruchy ale te kilka razy delikatne są.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Moje Dziecię tez nie jest fanem ruchu...ile mnie to czasem nerwów kosztuje...same wiecie; ).
    Euforia super ze nic złego się nie dzieje i jesteście we dwójkę:)! Oby tak dalej!
    Wczoraj zrobiliśmy pierwsze zakupy dla Stasia :)
    Trochę ubranek, kocyk, pieluszki, łóżeczko, pościel i ozdoby :). To dopiero początek...najgorzej się powstrzymać od szaleństw...a wszystko takie piękne :)!
    Jutro pokój Małego będzie prawie gotowy :)!
    Kasa idzie jak woda;).

25 mamy 2 rocznicę ślubu wiec goście zobaczą jak będzie mieszkał nasz Syn :). Zamówiłam dziś tort...taki jak na weselu mieliśmy tylko mniejszy...był przepyszny.

Magda na teściową brak słów...
    Karola my też kupujemy fotelik od przyjaciół :). Jak jest okazja to trzeba brać!

Moje piersi nie zmieniły się nic a nic nawet o pół rozmiaru...brodawki ciemniejsze.

Tyle u nas :).
    Leżę do góry brzuchem po obiedzie!
    Jutro zaczynamy 30 tydzien!

niecierpliwa, Maniuś, euforia, małaMyszka lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brodawki też mam wielkie i brązowe ale też nic z nich nie pociekło jeszcze. Co do skurczy to ja mam niewyczuwalne zupełnie. W piątek mama robiła mi KTG i powiedziała, ze miałam ogromny skurcz, ale ja go nie czułam.

Za godzinę zobaczę się z Martusią :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 13:56

niecierpliwa, Maniuś, Cassie, futuremama, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Niecierpliwa a nie zauważyłaś u siebie czasem skurczy braxtona hicksa? Bo one przygotowują macice do porodu a za tym idzie ze dzidzie się wycisza. Ja mam bolesne wiec wiem kiedy mam. Ale w większości przypadków one są nie wyczuwalne. I wtedy maluch jest mało aktywny bo go tam ściska :) ale to naturalne.

Nie zadnych skurczy, juz z dobre pare tygodni nawet brzuch nie zabolal. Czasem tylko na chwile twardnieje. Ja dalej jestem na luteinie i moze dlatego nie mam skurczy?

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje brodawki sa wielkie i ciemniejsze i to duzo z rozowych sa brazowe normalnie wygladaja jak spodki takie wielkie i tez nic z nich nie cieknie

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Miru Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Nie zadnych skurczy, juz z dobre pare tygodni nawet brzuch nie zabolal. Czasem tylko na chwile twardnieje. Ja dalej jestem na luteinie i moze dlatego nie mam skurczy?

Jak twardnieje to znaczy ze są. One przygotowuja macicy do porodu. Czasem ich w ogóle nie czuć tylko brzuch zmienia kształt.
    Może faktycznie młoda kopie po kregoslupie.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propo brodawek , moj maz patrzył dzis na mnie.. ubierałam akurat biustonosz , a ten do mnie ni z gruszki , ni z pietruszki " na Twoich sutkach to teraz pranie mozna by było wieszac " hahaha

niecierpliwa, psioszka11, Maniuś, lys, Kkarolinaaaa, magda sz, zabka11, Paula_071, małaMyszka, mamasia, futuremama lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Jak twardnieje to znaczy ze są. One przygotowuja macicy do porodu. Czasem ich w ogóle nie czuć tylko brzuch zmienia kształt.
    Może faktycznie młoda kopie po kregoslupie.

Wiem tez, ze w piatek zmienila ulozenie z glowkowego na posladkowe, moze to tez wplywa na to jak odczuwam ruchy

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    a propo brodawek , moj maz patrzył dzis na mnie.. ubierałam akurat biustonosz , a ten do mnie ni z gruszki , ni z pietruszki " na Twoich sutkach to teraz pranie mozna by było wieszac " hahaha

Hahhah, mój ma podobne zagrywki!
    Zrobiłam krokiety według przepisu Karoliny, ale nie miałam bułki tartej to w jajku i mące obtoczyłam i do tego zrobiłam sos tzatziki.
    Zbieram się pomału i jadę do męża pod pracę, a stamtąd po wózek.
    Dam znać co i jak wieczorkiem.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Miru Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Wiem tez, ze w piatek zmienila ulozenie z glowkowego na posladkowe, moze to tez wplywa na to jak odczuwam ruchy
    Może być. Czekaj jak się Julka wkurza a skopie Ci pęcherz to będziesz prosić o chwile spokoju :) ale jakie te maluchy testują cierpliwość mamusiek :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
‹‹ 1033 1034 1035 1036 1037 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ