SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Poli wrote:Hej dziewczyny, poradźcie mi proszę. Jestem w 28 tyg ( wczoraj skończyłam) i od wczoraj bardzo słabo czuję ruchy dziecka, jak chodzę to w ogóle, a jak się położę to widzę jak brzuch raz po raz faluje ale te ruchy są prawie nie odczuwalne. Nie wiem czy jechać na pogotowie czy nie panikować i poczekać jeszcze. Proszę doradźcie mi co mam zrobić.
Jeżeli czujesz to jest ok, ja tez dziś coś słąbo czuje, ale od czasu do czasu kopnie:) pewnie na wieczór da czaduniecierpliwa, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
[QUOTE=Kkarolinaaaa2 dni zaczynam 27tc i tez mi juz sie robi ciezko, waga tez jest ok (najpierw -3,5kg, wrociło 7, czyli ok 4kg do przodu) a duzo szybciej sie mecze,ciezko mi sie oddycha i ostatnio ciągle jestem spiąca..
Dziewczyny, jak to jest, jestem na zwolnieniu, ale zus mi jeszcze nie płaci bo to moje pierwsze zwolnienie, ale jezcze tydzień i wypłate powinien przejąć zus, jak oni beda mi ta kase dawac? ja nigdzie w pracy nie podwalalam nr konta..[/QUOTE]
Za pierwsze 30 dni zapłaci Ci pracodawca. A później w ciągu 30 dni od daty otrzyma i przez zus l4 zapłaci Ci zus za tyle dni ile masz na zwolnieniu. Jeśli nr konta nie podała s dostaniesz przekaz do domu.małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Myszko- https://eztv.ch/search/
Żabka- gratuluję zdolnej córki
Małagosie super informacje
Poli ja też bym nie panikowała, może zjedz coś słodkiego.
Od 20 maja w Carrefourze będzie proszek Jelp 4kg za 52,49
Wy narzekacie że dzieci słabo kopią a mnie od tygodnia Alicja tak mocno kopie,że aż podskakuję. Wczoraj w kościele jak poskoczyłam to wszystkie babcie się na mnie spojrzały czemu zakłócam mszę
Dobrze,że w środę wizytę to spytam się,czy to normalne, bo w poprzedniej ciąży takich przygód nie miałam.małaMyszka, Cassie, zabka11 lubią tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
Miru wrote:Za pierwsze 30 dni zapłaci Ci pracodawca.
30 dni robocze czy ogólnie ?
Miru wrote:A później w ciągu 30 dni od daty otrzyma i przez zus l4 zapłaci Ci zus za tyle dni ile masz na zwolnieniu. Jeśli nr konta nie podała s dostaniesz przekaz do domu.
A gdzie mogłabym podać nr konta zeby to przychodzilo przelewem?
U pracodawcy?małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Ja już po wizycie, jeszcze po drodze wstąpiłam na bazarek po owoce
Marta ma się dobrze, ciężko było jej zrobić pomiary bo była źle do tego ułożona
Ale szyjka prawie 5cm, no i najważniejsze- łożysko się przesunęło i już w ogóle nie zasłania ujścia macicy
Także wciąż są szanse na SN
A jeżeli chodzi o wagę to pani dr powiedziała najpierw , ze 900 gram no i mówi, ze to nie dużo ale kobiety z chorobami nerek lub wątroby tak jak ja rodzą dzieciaczki z mniejszą wagą urodzeniową. Ale potem zrobiła pomiary jeszcze raz i wyszło jej 1300gram więc tak do końca nie wiem ile ma.Pewnie przez to jej złe ułożenie.Za tydzień mam III prenatalne to może dowiem się dokładniej. Najważniejsze, ze wszystko jest dobrze
Aha i miałAm jeszcze KTG i serce bije jak dzwon!
Skurczy też nie było, więc te skurcze piątkowe są winą ZUSU, ewidentnie! Idę zrobić sobie coś do jedzenia, miłego wieczoru!
Paula_071, małaMyszka, lys, bosa, 0na88, mamasia, Martucha86, niecierpliwa, Laura, kasiuleek, Cassie, psioszka11, Maniuś, gosia.b, magda sz, Katarka, futuremama lubią tę wiadomość
-
euforia - to super że nadal jesteście 2w1! Dasz radę! Trzymam kciuki!
Gratuluję udanych wizyt! Dzieciaczki rosną jak na drożdżach.
niecierpliwa może to tylko zmiana pozycji małej, nie stresuj się, będzie dobrze.
bosa, niecierpliwa, euforia lubią tę wiadomość
-
Jeja... alez doznałam orgazmu podniebienia
dorwalam czereśnie
cena jeszcze zabojcza, ale na szczęście smak ten za którym tęskniłam
a babeczka z warzywniaka to miała pole, bo kupowałam kapustę kiszona, ogórki małosolne i czereśnie i skwitowała, że od razu widać, że w ciąży i nie trzeba patrzeć na brzuszek
małaMyszka, aaaaga, bosa, niecierpliwa, Cassie, Maniuś, futuremama lubią tę wiadomość
-
Miałam już nie kupować ciuszków, ale ze względu na napis nie mogłam się powstrzymać...
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a9e77af6b61.jpgKasiaeN., aaaaga, lys, mamasia, niecierpliwa, Laura, Maniuś, zabka11, Katarka lubią tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:Hahhah, mój ma podobne zagrywki!
Zrobiłam krokiety według przepisu Karoliny, ale nie miałam bułki tartej to w jajku i mące obtoczyłam i do tego zrobiłam sos tzatziki.
Zbieram się pomału i jadę do męża pod pracę, a stamtąd po wózek.
Dam znać co i jak wieczorkiem.małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Bardzo dziękuję za życzenia:) Zdjęcia ślubne się udały, chociaż nie dopięłam na plecach sukienki;) Fotek od tyłu nie było, więc nie widać
Powiem Wam, że mam mega szacun do dziewczyn które biorą ślub w tygodniach 26+. Kiecka jest tak ciężka, że szok. Dzisiaj mąż sprzedał mi komplement, że po ciąży chyba szybko dojdę do siebie bo wyglądam rewelacyjnie, nic mi się ciało nie zmieniło oprócz zaokrąglonego brzuszka i piersi. Na wadze 57,2kg
Taka piękna pogoda dzisiaj, szkoda, że od jutra pogorszenie.małaMyszka, bosa, 0na88, mamasia, niecierpliwa, psioszka11 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Kkarolinaaaa wrote:A gdzie mogłabym podać nr konta zeby to przychodzilo przelewem?
U pracodawcy?
Ja musiałam sama wypełnić druk z numerem konta i zanieść do ZUSu bo mój pracodawca nie wpisał w deklarację i pierwszą wypłatę dostałam gotówką do domumałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ewa123 wrote:Kasia ale to aż taką różnica w pomiarach? Jak tu wierzyć w Usg skoro pokazuje 400 gr różnicy jednego dnia
ważne, że wszystko dobrze
No dokładnie, a leżałam na tej kozetce chyba z pół godziny bo mierzyła na wszelkie sposoby.Najważniejsze, że Marta zdrowa a za tydzień na prenatalnych może się uda coś dokładniej zbadać
A po drodze kupiłam ogórasy małosolne i świeże bułki, zrobiłam mega kanapki z wędliną, jajkiem i żółtym serem nie mogę wyjść ze zdumienia, ze jedzenie może sprawiać tyle przyjemniościniecierpliwa, Ewa123, Paula_071, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość