X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli ja bym nie panikowala. Pewnie po prostu dziecko inaczej się ułożyło. Skoro czujesz ruchy tylko słabiej to jest ok

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia duza ta Twoja córunia :) i super ze z mala ok.

Dziękuję...

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli wrote:
    Hej dziewczyny, poradźcie mi proszę. Jestem w 28 tyg ( wczoraj skończyłam) i od wczoraj bardzo słabo czuję ruchy dziecka, jak chodzę to w ogóle, a jak się położę to widzę jak brzuch raz po raz faluje ale te ruchy są prawie nie odczuwalne. Nie wiem czy jechać na pogotowie czy nie panikować i poczekać jeszcze. Proszę doradźcie mi co mam zrobić.

Jeżeli czujesz to jest ok, ja tez dziś coś słąbo czuje, ale od czasu do czasu kopnie:) pewnie na wieczór da czadu

niecierpliwa, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=Kkarolinaaaa2 dni zaczynam 27tc i tez mi juz sie robi ciezko, waga tez jest ok (najpierw -3,5kg, wrociło 7, czyli ok 4kg do przodu) a duzo szybciej sie mecze,ciezko mi sie oddycha i ostatnio ciągle jestem spiąca..

Dziewczyny, jak to jest, jestem na zwolnieniu, ale zus mi jeszcze nie płaci bo to moje pierwsze zwolnienie, ale jezcze tydzień i wypłate powinien przejąć zus, jak oni beda mi ta kase dawac? ja nigdzie w pracy nie podwalalam nr konta..[/QUOTE]
    Za pierwsze 30 dni zapłaci Ci pracodawca. A później w ciągu 30 dni od daty otrzyma i przez zus l4 zapłaci Ci zus za tyle dni ile masz na zwolnieniu. Jeśli nr konta nie podała s dostaniesz przekaz do domu.

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • bosa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Myszko- https://eztv.ch/search/ ;)

Żabka- gratuluję zdolnej córki :)

Małagosie super informacje :)

Poli ja też bym nie panikowała, może zjedz coś słodkiego.

Od 20 maja w Carrefourze będzie proszek Jelp 4kg za 52,49 :)

Wy narzekacie że dzieci słabo kopią a mnie od tygodnia Alicja tak mocno kopie,że aż podskakuję. Wczoraj w kościele jak poskoczyłam to wszystkie babcie się na mnie spojrzały czemu zakłócam mszę ;)
    Dobrze,że w środę wizytę to spytam się,czy to normalne, bo w poprzedniej ciąży takich przygód nie miałam.

małaMyszka, Cassie, zabka11 lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgosia ale masz juz pączusia w brzuchu :-) super

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Za pierwsze 30 dni zapłaci Ci pracodawca.

30 dni robocze czy ogólnie ?
    Miru wrote:
    A później w ciągu 30 dni od daty otrzyma i przez zus l4 zapłaci Ci zus za tyle dni ile masz na zwolnieniu. Jeśli nr konta nie podała s dostaniesz przekaz do domu.

A gdzie mogłabym podać nr konta zeby to przychodzilo przelewem?
    U pracodawcy?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, jeszcze po drodze wstąpiłam na bazarek po owoce ;) Marta ma się dobrze, ciężko było jej zrobić pomiary bo była źle do tego ułożona ;) Ale szyjka prawie 5cm, no i najważniejsze- łożysko się przesunęło i już w ogóle nie zasłania ujścia macicy :) Także wciąż są szanse na SN :) A jeżeli chodzi o wagę to pani dr powiedziała najpierw , ze 900 gram no i mówi, ze to nie dużo ale kobiety z chorobami nerek lub wątroby tak jak ja rodzą dzieciaczki z mniejszą wagą urodzeniową. Ale potem zrobiła pomiary jeszcze raz i wyszło jej 1300gram więc tak do końca nie wiem ile ma.Pewnie przez to jej złe ułożenie.Za tydzień mam III prenatalne to może dowiem się dokładniej. Najważniejsze, ze wszystko jest dobrze :) Aha i miałAm jeszcze KTG i serce bije jak dzwon! :) Skurczy też nie było, więc te skurcze piątkowe są winą ZUSU, ewidentnie! Idę zrobić sobie coś do jedzenia, miłego wieczoru! :)

Paula_071, małaMyszka, lys, bosa, 0na88, mamasia, Martucha86, niecierpliwa, Laura, kasiuleek, Cassie, psioszka11, Maniuś, gosia.b, magda sz, Katarka, futuremama lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia - to super że nadal jesteście 2w1! Dasz radę! Trzymam kciuki!

Gratuluję udanych wizyt! Dzieciaczki rosną jak na drożdżach.

niecierpliwa może to tylko zmiana pozycji małej, nie stresuj się, będzie dobrze.

bosa, niecierpliwa, euforia lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeja... alez doznałam orgazmu podniebienia :-) dorwalam czereśnie :-) cena jeszcze zabojcza, ale na szczęście smak ten za którym tęskniłam :-) a babeczka z warzywniaka to miała pole, bo kupowałam kapustę kiszona, ogórki małosolne i czereśnie i skwitowała, że od razu widać, że w ciąży i nie trzeba patrzeć na brzuszek :-)

małaMyszka, aaaaga, bosa, niecierpliwa, Cassie, Maniuś, futuremama lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam już nie kupować ciuszków, ale ze względu na napis nie mogłam się powstrzymać...

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a9e77af6b61.jpg

KasiaeN., aaaaga, lys, mamasia, niecierpliwa, Laura, Maniuś, zabka11, Katarka lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Hahhah, mój ma podobne zagrywki!
    Zrobiłam krokiety według przepisu Karoliny, ale nie miałam bułki tartej to w jajku i mące obtoczyłam i do tego zrobiłam sos tzatziki.
    Zbieram się pomału i jadę do męża pod pracę, a stamtąd po wózek.
    Dam znać co i jak wieczorkiem.
    Haha, ja też zrobiłam dziś te Karolinowe krokiety, ale jeszcze chyba na jutro mi zostanie i kilka zamroze :-)

bzkxskf.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za życzenia:) Zdjęcia ślubne się udały, chociaż nie dopięłam na plecach sukienki;) Fotek od tyłu nie było, więc nie widać;) Powiem Wam, że mam mega szacun do dziewczyn które biorą ślub w tygodniach 26+. Kiecka jest tak ciężka, że szok. Dzisiaj mąż sprzedał mi komplement, że po ciąży chyba szybko dojdę do siebie bo wyglądam rewelacyjnie, nic mi się ciało nie zmieniło oprócz zaokrąglonego brzuszka i piersi. Na wadze 57,2kg :)

Taka piękna pogoda dzisiaj, szkoda, że od jutra pogorszenie.

małaMyszka, bosa, 0na88, mamasia, niecierpliwa, psioszka11 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja brałam ślub kościelny w 35tyg. Szczerze to nie zaluje,skakalam jak głupia a syn i tak się urodził w terminie tylko nie piłam:)

bosa, Paula_071, małaMyszka, Cassie, magda sz, Y lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam u fryzjera i jestem bardzo zła. Spieprzyła mi fryzurę i patrzeć na siebie nie mogę. Ja nie wiem kuźwa, gdzie oni wszyscy się uczyli strzyc.

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nieźle madzik, podziwiam :) nie miałaś stresa, że wyjdzie szybciej i trzeba będzie odwoływać imprezę? :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ale to aż taką różnica w pomiarach? Jak tu wierzyć w Usg skoro pokazuje 400 gr różnicy jednego dnia :P ważne, że wszystko dobrze :)

małaMyszka, KasiaeN., Cassie, magda sz lubią tę wiadomość

Ewa123
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    A gdzie mogłabym podać nr konta zeby to przychodzilo przelewem?
    U pracodawcy?
    Najlepiej do pracodawcy bo będzie składał deklarację do ZUS z zarobkami i tam też podaję numer konta.
    Ja musiałam sama wypełnić druk z numerem konta i zanieść do ZUSu bo mój pracodawca nie wpisał w deklarację i pierwszą wypłatę dostałam gotówką do domu ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa nie balam się bo brałam na podtrzymanie a wiem ze po tym ciężko urodzić bez wywołania.

Jak się dodaje zdjęcia to sprobuje dodac swoje slubne

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Kasia ale to aż taką różnica w pomiarach? Jak tu wierzyć w Usg skoro pokazuje 400 gr różnicy jednego dnia :P ważne, że wszystko dobrze :)

No dokładnie, a leżałam na tej kozetce chyba z pół godziny bo mierzyła na wszelkie sposoby.Najważniejsze, że Marta zdrowa a za tydzień na prenatalnych może się uda coś dokładniej zbadać :)

A po drodze kupiłam ogórasy małosolne i świeże bułki, zrobiłam mega kanapki z wędliną, jajkiem i żółtym serem nie mogę wyjść ze zdumienia, ze jedzenie może sprawiać tyle przyjemniości :D

niecierpliwa, Ewa123, Paula_071, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
‹‹ 1035 1036 1037 1038 1039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ