SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
0na88 wrote:a dziewczyny wy te kocyki , okrycia kapielowe tez bedziecie praly najpierw w proszku dla dzieci ? teraz zaczelam sie zastanawiac... bo poczatkowo zakladalam tylko wypranie ubranek dla dziecka.
Ja bede prala, nawet rozek wypiore bo smierdzi nowoscia0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:a dziewczyny wy te kocyki , okrycia kapielowe tez bedziecie praly najpierw w proszku dla dzieci ? teraz zaczelam sie zastanawiac... bo poczatkowo zakladalam tylko wypranie ubranek dla dziecka.
ja będę, to tez ma stycznosc ze skórą dziecka, więc wskazane jest wyprac.0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
kaarolina - ja wychowałam juz jedną córkę i miałam ochraniacz do połowy - w drugiej częsci łożeczka były podusie, pluszaki.
było ok, dla mnie niepraktyczny jest ten ochraniacz na całe łóżeczko, bo z poziomu leżacego nie widzisz dziecka, a to jest jednak ułatwienie - u nas łóżeczko bedzie obok naszego i chcę widziec małą jak bede leżec w łóżku,a nie za każdym razem wstawac, bo ochraniacz mi bedzie ją całkiem zasłaniał...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 19:18
małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:To juz wedle upodoban ja wole proszek
A do plukania kupuje lenor sensitive
Ja nie będę używać płynu do płukania dla dzieciaka, im mniej chemii tym lepiej moim zdaniem. Położna mówiła, że ubrania od płynu do płukania mniej przepuszczają powietrze i mniej wchłaniają pot, bo dają powłokę zabezpieczającą materiał, ale nie wiem ile w tym prawdy.
Ja sama używam płynu, bo denerwuje mnie, że proszek zawsze mi się rozsypywał koło pralki.Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualny
-
Paula_071 wrote:Ja nie będę używać płynu do płukania dla dzieciaka, im mniej chemii tym lepiej moim zdaniem. Położna mówiła, że ubrania od płynu do płukania mniej przepuszczają powietrze i mniej wchłaniają pot, bo dają powłokę zabezpieczającą materiał, ale nie wiem ile w tym prawdy.
Ja sama używam płynu, bo denerwuje mnie, że proszek zawsze mi się rozsypywał koło pralki.
ja tez narazie tylko płyn do prania, płynu do płukania narazie nie zamierzam stosowac.Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
zabka11 wrote:ja tez narazie tylko płyn do prania, płynu do płukania narazie nie zamierzam stosowac.
Gdzies czytalam, ze mamy ktore nie chca stosowac plynu do plukania dla dzieci przy'praniu swoich rzeczy tez powinny zrezygnowac z plynu do plukaniamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
zabka11 wrote:ja szyje posciel do łóżeczka turkusowe gwiazdki na białym tle i miętowe minky z drugiej strony. a ochraniacze tez takie plus groszki biale na szarym tle i minky mieta
posciel z różem ciemnym kupię do wózka
A material minky kupujesz na allegro czy gdzie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 19:34
małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:ja nie wiem co to jest.
Dokumentacja, którą każdy lekarz zobowiązany jest prowadzić, gdzie jest wszystko zapisane co dotyczy danego pacjenta: cel wizyty, daty, diagnozy, wdrożone postępowanie, przebieg leczenia itd itd.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
lys wrote:Dokumentacja, którą każdy lekarz zobowiązany jest prowadzić, gdzie jest wszystko zapisane co dotyczy danego pacjenta: cel wizyty, daty, diagnozy, wdrożone postępowanie, przebieg leczenia itd itd.
To ja nie rozumiem. Madzik napisała:maaadzik1207 wrote:A i dzis byly babki z Zusu po moja kartę czy to znaczy ze dostane wezwanie???
a) Skąd pacjent wie, że ZUS był u lekarza
b) Skąd ZUS wie, że pacjent w danym dniu/godzinie jest w gabinecie
c) Dlaczego ZUS zabiera oryginałmałaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:a) Skąd pacjent wie, że ZUS był u lekarza
b) Skąd ZUS wie, że pacjent w danym dniu/godzinie jest w gabinecie
c) Dlaczego ZUS zabiera oryginał
Ja zrozumiałam, że Maaadzik miała dzisiaj wizytę i przy okazji lekarz jej powiedział, że był u niego też Zus po dokumentacje przebiegu wizyt(pewnie zbieg okoliczności, że Zus i wizyta była tego samego dnia). Zus na pewno nie dostał oryginału, tylko kopie poświadczone za zgodność z oryginałem. Często w tych czasach lekarz prowadzi kartotekę pacjenta w wersji elektronicznej, więc to kwestia wydruku i podstemplowania.
o tu maadzik pisała o wizycie:
maaadzik1207 wrote:My po wizycie. Niestety małego mi nie ważył. Maly ruchliwy, glowka w dol,dostałam antybiotyk na spojenie lonowe liczy ze pomoże wiec zobaczymy. Schudlam 1,5kg od ostatniej wizyty i na następnej zrobi mi badanie 3 trymestru.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 20:19
Paula_071, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość