SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Pulpecja wrote:Hej hej, przeczytalyscie może mojego posta na poprzedniej stronie ? Prosze was o rade, moze któraś się orientuje?
Moja bezrobotna szwagierka w obu ciążach odprowadziła po 3 wyższe składki (mąż ją zatrudnił na swoją działalność)i potem poszła na L4...Fakt miała potem naliczony wyższy macierzyński, ale ZUS po prawie 3 latach od pierwszego porodu wszczął postępowanie wyjaśniające i narzucił jej karę... bagatela 90 000zł. I została z dwójką dzieci, bez macierzyńskiego, z pensją męża i wizją spłaty kary. Na ich szczęście miała dobrą księgową, która po 5 m-cach nerwów i użerania się z urzędnikami, udowodniła, że jednak szwagierka pracowała w trakcie tych składkowych m-cy. ZUS musiał wypłacić zaległ macierzyński + odsetki za zwłokę. W efekcie około 30 000zł (minus to co zainwestowali 3x3500zł, na rękę wyszło ok 20 000zł-a nerwów...)
małaMyszka, Pulpecja lubią tę wiadomość
-
Neyla wrote:Moja bezrobotna szwagierka w obu ciążach odprowadziła po 3 wyższe składki (mąż ją zatrudnił na swoją działalność)i potem poszła na L4...Fakt miała potem naliczony wyższy macierzyński, ale ZUS po prawie 3 latach od pierwszego porodu wszczął postępowanie wyjaśniające i narzucił jej karę... bagatela 90 000zł. I została z dwójką dzieci, bez macierzyńskiego, z pensją męża i wizją spłaty kary. Na ich szczęście miała dobrą księgową, która po 5 m-cach nerwów i użerania się z urzędnikami, udowodniła, że jednak szwagierka pracowała w trakcie tych składkowych m-cy. ZUS musiał wypłacić zaległ macierzyński + odsetki za zwłokę. W efekcie około 30 000zł (minus to co zainwestowali 3x3500zł, na rękę wyszło ok 20 000zł-a nerwów...)
Dokładnie. Kasa to nie wszystko a w ciaxy stres niewskazany. Mi też księgowa proponowała zapłacić najwyższe składki. Ale się nie skusilam. A i tak mam problemymałaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość
-
Mąż wraca do domu. Karety jeżdżą z każdej strony. Strach się bać. To co się dzieje na drogach od wczoraj to szok. Sezon wakacji się nie zaczął, a wypadków mnóstwo.
Zrobiłam sobie kolacyjkę i kawkę, bo strasznie mnie przymuliło.
Postanowiłam! Jutro choćby się paliło i waliło napiszę prace zaliczeniową!!!! Ale to jutro! Dzisiaj jeszcze odpocznę od myślenia
Jeszcze muszę iść do sklepu, bo z naszego wypadu na większe zakupy nici. Potrzebuję kiwi i banana do mojego koktajlu na wieczór. Truskawki kupiłam, to szkoda żeby się zepsuły...Laura, 0na88 lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Juz mnie maz uswiadomil, ze nie
Z zobaczymy jak będzie wyglądał projekt ustawy, ale któryś z dziennikarzy mówił, że mają się liczyć tylko lata składkowe - czyli wszystkie L-4, wychowawcze i inne nie będą brane pod uwagę. Jak dla mnie o kant rozbić takie obietnice. Tak mnie wnerwia tv, wczorajsze wystąpienie Lisa z Karolakiem gdzie podają nieprawdziwe informacje o córce Dudy, dzisiaj Rutkowski też wyskoczył jak filip z konopii w DDtvn z poparciem dla Komorowskiego, nie wspominając o wczorajszym programie Wojewódzkiego z udziałem Bronka. Uważam, że tv jest bardzo stronnicza. 5 lat temu głosowałam na Bronka, ale teraz oddam głos na Dudę, nie jako głos poparcia dla niego, ale jako głos przeciwko Komorowskiemu.małaMyszka, KasiaeN., Weridiana, futuremama, ainer85 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualny
-
niecierpliwa wrote:Maz wybral wzor kocyka minky dla Julki: szare gwiazdki i turkus
Zaakceptowane
Choc wszystkie wzory sa tak ladne, ze trudno sie zdecydowac
ja szyje posciel do łóżeczka turkusowe gwiazdki na białym tle i miętowe minky z drugiej strony. a ochraniacze tez takie plus groszki biale na szarym tle i minky mieta
posciel z różem ciemnym kupię do wózkaniecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
maaadzik1207 wrote:Ta co lekarz zakłada w ciąży dla niego. Cala historia poszla:/
To dlaczego ją oddałaś? Ja bym w życiu nie wpuściła bab z ZUSu (jestem nauczona żebym tylko policję wpuszczać), rozmawiałabym z nimi tylko w drzwiach. Tym bardziej nie dałabym im karty ciąży! Przecież ona jest potrzebna do porodu.Neyla, magda sz lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyDokumenty sie okazuje a nie pokazuje tego mnie zycie w Polsce nauczylo.
za wyjatkiem policji i urzedow typu sad, kazdemu innemu nie daje sie dok do reki a karty ciazy tym bardziej zus nie ma nic do tego co w niej pisze.
Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:http://amaloo.pl/zestawy/276-zestaw-poscieli-4-el-mala-ksiezniczka.html
czy:
zestaw 1
http://allegro.pl/posciel-7-el-120x90-ochraniacz-na-cala-dlugosc-i5122315641.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=17261
ja jestem za tą pierwsza, ale przez ten ochraniacz krotszy(swoją drogą droga ta pościel...)
małaMyszka lubi tę wiadomość