SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie mogą dać dłuższych zwolnień, bo ciąża to nie choroba wg ZUS i wskazania do zwolnienia mogą się zmienić - np. wskazaniem mogą być silne mdłości. Oczywiście głupio to wychodzi, gdy problemem nie są dolegliwości ciążowe czy zagrożenie ciąży, ale trudne warunki pracy, które sią raczej do porodu nie zmienią, ale tak wygląda podejście ZUS. Ostatnio coraz częściej zdarzają się kontrole ZUS przy długich zwolnieniach ciążowych i zdarza się też, że takie zwolnienia są kwestionowane i wstrzymywana jest wtedy wypłata zasiłku chorobowego czy macierzyńskiego, więc lekarze wolą być ostrożni.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Dziewczyny życzę Wam cudownego Nowego Roku, niech okruszki wspaniale rosną a ich serduszka mocno biją, Wam mało dolegliwości, dużo spokoju i mało stresów, wszystkiego co najlepsze, spełnienia marzeń, samych sukcesów i bezproblemowych porodów
Ten nadchodzący rok na pewno zapamiętamy na zawsze więc niech będzie co dobrze wspominaćManiuś, Cassie, niecierpliwa, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Ja mam L4 B od 15.12 do 13.01 -> czyli do następnej wizyty. I tak co miesiąc będę na wizytach więc nie widzę problemu żeby na miesiąc dostawać zwolnienie. I tak sie cieszę bo miałam problem żeby na L4 pójść. Dopiero jak dotarło do mnie że nikt w pracy się mną nie będzie przejmować i nie będę miała żadnych taryf ulgowych to nie mam już sentymentów i żalu że zostawiłam te wredne babska same...
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny ale sie rozpisalyscie
Nadrobilam pilnie wszystko tylko oczywiscie nie wiem co ktorej chcialam napisc
Bol piersi - wczoraj z tego powodu fiksowalam bo nie bola mnie gdy spie? A konkretnie moge spac na brzuchu boku i piersi nie bola, za to rano jak wstane sa jak dwa kamienie ktore jak opadna to boli jak cholera.
Podbrzusze juz ten nie boli tak jak na poczatku i z tego powodu tez fiksowalam.
Od wczoraj wieczora ciagle bylo mi niedobrze, sniadanie wcisnelam na sile.
Testu Pappa, badan genetycznych nie bede robila.
Rowniez znam przypadki kiedy badania wykazaly ze cos moze byc a dziecko zdrowe - wole sobie zaoszczedzic niepotrzebnego stresu.
TsH mialam robione przed ciaza dokladnie w cyklu w ktorym zaszlam w ciaze, wynik byl prawidlowy. Nie wiem czy ginekolog zaleci powtorke - to sie okaze za kilka dni.
A dzisiaj Sylwester - wybieramy sie na sale bankietowamusze tylko zebrac tylek z kanapy i pojsc sie wykapac bo wlosy za pol roku mi nie wyschna a musze jeszcze je wyprostowac
Szczesliwego Nowego Roku!!!
-
Dziewczynki,
zycze wam szampanskiej ale bezalkoholowej zabawy ! duzo zdrowia dla nas i naszych pociech , szczesliwego rozwiazania i zadnych problemow ani w dniach codziennych oraz przede wszystkim problemow ciazowych oraz zebysmy wszystkie za rok swietowaly kolejnego sylwestra z naszymi maluchami !. Sciskam was mocnoniecierpliwa, Cassie, Meggi31, Maniuś, gagat82, zabka11 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kochane miłej zabawy dzisiaj!! i szczęśliwego 2015 roku!!
ja też dzisiaj od rana stoję przy garach, bo idziemy na domówkę do mojego brata. Nie będę piła to mam zamiar pocieszać się żarciem
Nona, gagat82, zabka11, Maniuś, 0na88, niecierpliwa, gosia.b, Cassie lubią tę wiadomość
-
Ciężaróweczki życzę Wam aby Nowy Rok przyniósł wszystkim ciężarówkom szczęśliwe rozwiązanie w terminie i brak niemiłych przygód w trakcie ciąży :*
Prawie pokonałam poranne mdłości i udało się zakupić rzeczy na domówkę. W tym roku u nas z koleżanką- lipcówkąbędzie Piccolo
W sklepie taaaaka kolejka ale pierwszy raz wykorzystałam prawo do pierwszeństwa i kolejka rozstąpiła się jak morze Czerwone
inaczej mogłabym komuś zostawić prezent w kapturze
Słuchajcie wykupiłam receptę od lekarza w tym Vigantoletten czyli wit. D, zawsze czytam ulotkę a tam nie bardzo wskazane jest przyjmowanie w trakcie ciąży, wiecie coś na ten temat?zabka11, Maniuś, 0na88, gosia.b, Cassie lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny! Życzę Wam na Nowy 2015 Rok spełnienia marzeń, jak najmniej stresów i zmartwień, a najlepiej wcale i przede wszystkim, abyśmy wszystkie w sierpniu cieszyły się naszymi pociechami. Jeszcze raz pomyślności w nadchodzącym Nowym Roku
Ja przywitam podwójnie, ponieważ 1 stycznia mam urodzinki
Miłej zabawy przy Picolozabka11, Maniuś, 0na88, niecierpliwa, magda sz, gosia.b, Cassie, ainer85 lubią tę wiadomość
-
Kochane moje
Zycze Wam :
365 wspanialych dni,
52 cudownych weekendow,
12 wspanialych miesiecy,
4 kolorowych por roku,
Spelnienia marzen w Nowym Roku!!!
Nudnych ciaz,szybkich porodow i byle do sierpnia0na88, niecierpliwa, gosia.b, Cassie, ainer85, gagat82 lubią tę wiadomość
-
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku:) Ja walczę w kuchni ale kompletnie mi nie idzie i mam mocne mdłości już od 3 dni. A na sylwestra idziemy do znajomych to się dowiedzą, że będziemy rodzicami:D
niecierpliwa, magda sz, Cassie, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj byłam u gina. Serduszko pięknie bije, wszystko w porządku:))) Piękne dźwięki na koniec roku. Byliśmy u rodziców moich, powiedzieliśmy o ciąży. Przeszczęśliwi, popłakali się. Tak samo nasze rodzeństwo.
Wszystkiego dobrego kochane:)
Termin jednak na 21.08.2015r.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 17:03
0na88, niecierpliwa, magda sz, gosia.b, kehlana_miyu, Cassie, Y, lys, Maniuś, zabka11, Meggi31, gagat82 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Najpiekniejszego nowego roku i jeszcze cudowniejszego miesiąca sierpnia
szczęśliwego Nowego Roku kochane sierpnioweczki!!!
gosia.b, 0na88, Cassie, Maniuś, zabka11, gagat82 lubią tę wiadomość
http://pg22.radom.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=61&Itemid=48 -
nick nieaktualny
-
Wszystkiego najlepszego! Abyśmy wszystkie tu tulily w sierpniu 2015 nasze skarby
Mnie dziś brzuch meczy i się stresuje czy mi się nie kurczy. Próbowałam się wcześniej niż na 8.01 zapisać na wizytę ale nigdzie nie ma. Mam nadzieje ze będzie dobrze.