SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej,mdlosci mnie wykoncza:-(
Ja nie widze innego wyjscia jak rodzic SN boje sie cesarki wiec mam nadzieje ze i tym razem sie uda rodzic naturalnie.
Dziewczyny ile sie czeka na wynik tsh i jak go robi to z f3 f4? Prolaktyne tez?? Nie smiejscie sie ale nie wiem...
-
Część dziewczyny!
Jeszcze się nie udzielałam choć podczytuję już od kilku dni. Bałam sie odezwać, gdyż jestem po przejściach i dopóki nie zobaczyłam fasolki na usg to sama nie wierzyłam, ze jestem w ciaży.
Ale wszytsko jest dobrze 8tc5d maleństwo 1,74 mm bijące serduszko. Termin na 09.08.2015.
Jestem już mamą 5 letniej dziewczynki.
W temacie cc. Pierwsza ciąża została rozwiązana prze cc gdyż córka miała ułożenie pośladkowe. Rozmiwałam z lekarzem i kobiety, które ją rodziły przez cc obecnie maja wybór czy rodzić sn czy cc. W praktyce wygląda to tak, że musimy wyrozić zgodę na poród naturalny, jeśli się zaprzemy rękami i nogami to cc muszą nam zrobić.
Blueberry1989 jeśli jesteś już po dwóch cc to wątpię by jakikolwiek lekarz kazał Ci rodzić naturalnie.
-
i ja dzisiaj po wizycie
fasola ma się dobrze 0,45 cm i śliczne bijące serduszko
wg, usg termin na 27.08 czyli dokładnie tak jak wyznaczyło belly
jedyne co zmartwiło panią dr to za wysoki cukierzabka11, Cassie, lys lubią tę wiadomość
-
Gratuluje wizyt i malutkich fasolek:-) i czekamy na wiesci kolejnych mamusiek. My juz w poniedzialek mamy usg:-)
Dzis mdlosci mnie nie opuszczaja:-(
Mlodszy synek ma od listopada zapalenie oskrzeli:-( kolejny antybiotyk:-( ehhh.
Milego dnia! -
ja mam glukoze na czczo 5,4 mmol/l przy czym zakres ref jest 3,8 - 5,8 ( przed ciążą miałam 3,8
) na razie mam zrobić glukoze po obciążeniu 75 g i za miesiąc dopiero iść z wynikami
tylko dziwi mnie że kazała jak najszybciej badania zrobić a dopiero za miesiąc się pojawić -
latte wrote:Gratuluję serduszka :)ja też mam wysoki cukier u mnie glukoza na czczo to 97 mg/dl co mówiła gin na ten cukier przepisała ci coś na zbicie .
w przeliczeniu na takie same jednostki jak Ty masz też mi wyszło dokładnie 97 -
maaadzik1207 wrote:A moze nie miala miejsc...ja na razie mam powtorzyc znow na czczo...
ja chodze prywatnie ale bez umawianiawięc o braku miejsc nie ma mowy
ja mam takie i takie zrobić pierwsze na czczo później wypić tą glukoze i po 2h znowu
możesz sobie też tak zrobić prywatnie glukoza po obciążeniu patrzyłam u nas 8zł kosztuje a im szybsza diagnoza tym szybciej leczenie i mniejsze zagrożenie (tak w internetach wyczytałam) -
Witajcie kochane
U nnie mdłości się pojawiają jak jestem glodna. Czyli czesto
Poza tym czuję sie dobrze i nie moge sie doczekać wizyty kolejnej 13stycznia.
robilam badania:mocz.glukoza. wr. Toxo-wszystko ok. Jedynie morfologia mi wyszła nie do końca ok.hematokryt i eozynofile mam bardzo niskie.
doczytałam ze to moze byc słaba anemia. ..
Czy któraś z was miała podobnie? ??