SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Dziewczyny a macie już kupione koszule do szpitala? Jak tak to mogę prosić linka? Nie wiem jaki rozmiar wybrać...

Ja mam 163 cm, przed ciążą nosiłam S i teraz też kupiłam S. Myślałam żebym w ciąży kupić rozmiar większy ale w M się topię.
    Ja mam koszulę:
    http://allegro.pl/kopertowa-ciazowa-koszula-do-karmienia-muzzy-r-s-i4889140656.html - polecam
    http://pl.sklep.italianfashion.pl/towar/2328/Lusi_koszula_krotki_rekaw.html + szlafrok http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://avaro.pl/pol_pl_Italian-Fashion-Amelia-r-3-4-Nocna-szlafrok-29016_1.jpg&imgrefurl=http://avaro.pl/product-pol-29016-Italian-Fashion-Amelia-r-3-4-Nocna-szlafrok.html&h=1500&w=1000&tbnid=NNy5c6qnNKISqM:&zoom=1&docid=hiewLlNzTCIoWM&ei=YYVfVfStJuegyAPMm4CgDA&tbm=isch&ved=0CFgQMygyMDI Kupowałam w sklepie stacjonarnym. Bardzo dobry materiał gatunkowo

Byłam u mamy, zrobiłyśmy ciasto rabarbarowe Kingi Paruzel tylko bez cynamonu. Dobre wyszło, ale musiałam wyjść a ciasto było jeszcze gorące i jak kroiłam to budyń wyciekał:/ Ale w smaku bardzo dobre:)

Jutro przyjeżdża stolarz z meblami do pokoju juniora:) Właśnie umyłam podłogę, idę zaraz jeszcze przelecieć panele woskiem zabezpieczającym i będzie cacy:)

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka alez bym taki koktajl wypila! Jutro rano ide do warzywniaka

małaMyszka, Malagosia, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam na ciasto bo się piecze w piekarniku http://www.pieczarkamysia.pl/kruche-ciasto-z-truskawkami-i-lekka-budyniowa-pianka/

Laura, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ja kupilan dzis w ciuchu koszule do rodzenia z kubusiem puchatkiem, nie mam w domu zadnej pizamy wiec bedzie jak znalazl na jeden raz. Do szpitala mam ta italian fashion i taka sexi koszuka do karmienia na ramiaczkach (w szpitalu mowili ze na polozniczym jest goraco, nie szaleja z klima ze wzgledu na nowordki). Myslicie ze dwie wystarcza?
    Jeszcze staniki ale to w lipcu.

Na liście ze szpitala co zabrać do porodu są wpisane 3 koszule. Z czego w jednej się rodzi a dwie na zmianę. Wiec pewnie te 2 tez starcza.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jedną szarą z krótkim rękawkiem z różowymi lamówkami i bo bokach cycków guziczki, ale kupie jeszcze jakąś na ramiączkach, bo w szpitalu w sierpniu moze byc gorąco.

Wrócilismy od babci z imienin, ale sie obżarłam :P

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wróciłam od ginekologa. U nas wszystko w porządku, córeczka waży 1050 g i ułożyła już się główką w dół - musiała to zrobić ostatnio bo czułam różne wygibasy a od wczoraj wieczora ruchy czuję inaczej. W każdym razie cieszę się bo martwiłam się, że może nie fiknąć ;) W szpitalu na szkoleniu cukrzycowym zaliczyłyśmy pierwsze ktg :) Dzień udany i pełen wrażeń ale padam ;)

Paula_071, Martucha86, Laura, Y, Magd, małaMyszka, lys, Aga89, mamasia, Maniuś, Cassie, jesslin87, 0na88, aaaaga, bosa, zabka11, kasiuleek lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak myślałam, hemoglobina spadła mi do 11,1. Znalazłam coś takiego: http://www.aptekagemini.pl/rabenhorst-bogactwo-zelaza-plus-witaminy-500ml.html zastanawiam się czy nie zamówić.

małaMyszka, Malagosia, bosa lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie skończyłam pisać, ale zostało mi tylko podsumowanie, więc do śniadania jak znalazł...

Poszłam z małą na pisku, wykąpałam się i leżę w łóżku.

Mąż uwalił się na kanapie - nierozłożonej... I pewnie będzie mi marudził dlatego go nie obudziłam?! Budziłam chyba z 10 razy i nic, więc jak się zorientuje gdzie jest to przyjdzie...

Czekam tylko aż mały da znać i idę spać...
    Chociaż coś niechętnie chce fikać... Nie wiem czy to nie są powody do zamartwiania się...

A no i pytanie: Dziewczyny które używają stetoskopu, w którym miejscu słyszycie serduszko?

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMyszka ja kazdego dnia serducho namierzam w innym miejscu. Mloda w nocy do 3 tak szalala, a teraz cisza a zawsze rano pare minut po przebudzeniu daje o sobie znac, wiec dzisiejsze podsluchiwanie bylo dzis bardzo wczesnie i dzis namierzylam po prawej stronie brzuch dosc nisko jakies 5 cm pod pepkiem. Julka odsypia nocne wygibasy ;)
    Milej soboty!

Edit: wlasnie sie obudzila ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 06:56

Laura, małaMyszka, jesslin87, chcebycmama, bosa lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    My dzisiaj mamy spotkanie z położną, dam znać po wizycie.
    Jeszcze nie wiem o której tam pojedziemy ale mamy czas do 19 :)

Wybieramy się na zakupy, umyć auto itp więc cały dzień pewnie nas nie będzie :)

Miłej słonecznej soboty dziewczynki :)

niecierpliwa, małaMyszka, jesslin87, bosa lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc:)

Zwariuje z tym dretwieniem rak..az mi plakac ze zlosci sie chce..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane sierpnioweczki...

Nie było mnie tu coś długo... Pozmieniało sie trochę i cierpię na deficyt czasu :-)

Mam nadzieje, ze u Was wszystko ok. Mi niestety badania cukru złe wyszły i podejrzewają cukrzyce ciążowa. We wtorek idę na kolejne badania i około środy bede wiedziała. Lekarz sie troszkę zmartwilam bo w ciagu miesiąca przytyłam 6 kg no i mała ma duzo wód plodowych i duzo wazy 1250g i to wszystko właśnie moze być spowodowane cukrem. Czekam i sie martwię...

Do tego mój maz przyjął projekt w Niemczech wiec około 3 razy w tygodniu bedzie musiał tam jeździć i sprawdzać postępy pracy i kontrolować pracownikow. To projekt na długi okres czasu wiec jestem na etapie poszukiwania au pair z Polski ( czyli opiekunki, która mieszka z rodzina) na 6 miesięcy.

Miłego dnia kochane brzuchatki :-)

małaMyszka, Weridiana, bosa, Laura lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane!!!

My już po śniadanku. Mały w końcu się odezwał. Nie wiem czy szalał w nocy, bo brzuch miałam twardy i bolesny.

Po jedzonku się troszkę obudził.

W planach na dzisiaj nie mamy nic. Pewnie spacerek z małą i jakiś film czy coś

jesslin87, chcebycmama, bosa, Laura lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,
    Ja od bladego switu na nogach ;) Wywiozlam meza, pojechal na jakies szkolenie i wieczorem dopiero wraca. Ach smutno bedzie przez caly dzien :(
    Za to ze sniadankiem zaszalalam :p Najpierw buleczka belnoziarnista z herbatka, pozniej pyszny chrupiqcy crossaint z dzemikiem porzeczkowym, a na koniec paczek z roza. No to zaszalam, doslodzilam ten tydzien, raz na jakis czas mozna.

Karolina ja ostatnio skarzylam sie poloznej na dretwienie dloni i palcow u stop. Powiedziala, ze koze to hyc od nadmiaru spozywanego bialka - nabial, jaja, miesa, ryby. Poniekad jem tego sporo, szczegolnie nabialu Z tego co mowila, zeby zlagodzic objawy mam starac sie zachowywac proporcje posilku 1:1, zeby rownowarzyc bialka warzywami. Pilnuje sie, srednio to wychodzi, ale przestaly mi dretwiec palce u stop i rzadziej dlonie - w sensie nie przez caly dzien ;)

Niecierpliwa moj za to jak tylko otworzylam oczy i sie przeciagnelam, od razu zaczal szalec. Chyba jak sie przeciagam, to robi mu sie ciasno i niewygodnie.

U mnie zapowiada sie pochmurny dzien.
    Milego dnia dziewczynki :)

niecierpliwa, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:

Karolina ja ostatnio skarzylam sie poloznej na dretwienie dloni i palcow u stop. Powiedziala, ze koze to hyc od nadmiaru spozywanego bialka - nabial, jaja, miesa, ryby. Poniekad jem tego sporo, szczegolnie nabialu Z tego co mowila, zeby zlagodzic objawy mam starac sie zachowywac proporcje posilku 1:1, zeby rownowarzyc bialka warzywami. Pilnuje sie, srednio to wychodzi, ale przestaly mi dretwiec palce u stop i rzadziej dlonie - w sensie nie przez caly dzien ;)

Ja biore magnez od jakiegos czas to jest troche lepiej bo u mnei w wynikch wyszedł niedobór, ale też mysle ze to moze byc spowodowane uciskiem na jakis nerw bo to tylko i wyłacznie w nocy się dzieje, w dzień mi w ogole nie drętwieją..wiec mysle ze jak leże to wtedy wlasnie mała gdzieś mi uciska ..

Moja koleżanka miała to samo i przeszło jej dopiero po porodzie,takze musze sie przemeczyc..juz od ponad miesiaca to mam..

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, któraś z was ma na swoim komputerze zapisaną liste wyprawkową od cassie ? bo chce ją miec na komputerze i zaznaczac co mam, ale nie moge tego skopiować.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie ze slonecznego glogowa. Moj synek spi obok, malenstwo w brzuszku fika :-) dzisiaj macalam kolanko albo lokiec:-) bije rekordy wstawania w nocy na siku! Dzisiaj bylo 6 razy tragedia...

bosa, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja mam 163 cm, przed ciążą nosiłam S i teraz też kupiłam S. Myślałam żebym w ciąży kupić rozmiar większy ale w M się topię.
    Ja mam koszulę:
    http://allegro.pl/kopertowa-ciazowa-koszula-do-karmienia-muzzy-r-s-i4889140656.html - polecam
    http://pl.sklep.italianfashion.pl/towar/2328/Lusi_koszula_krotki_rekaw.html + szlafrok http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://avaro.pl/pol_pl_Italian-Fashion-Amelia-r-3-4-Nocna-szlafrok-29016_1.jpg&imgrefurl=http://avaro.pl/product-pol-29016-Italian-Fashion-Amelia-r-3-4-Nocna-szlafrok.html&h=1500&w=1000&tbnid=NNy5c6qnNKISqM:&zoom=1&docid=hiewLlNzTCIoWM&ei=YYVfVfStJuegyAPMm4CgDA&tbm=isch&ved=0CFgQMygyMDI Kupowałam w sklepie stacjonarnym. Bardzo dobry materiał gatunkowo

Byłam u mamy, zrobiłyśmy ciasto rabarbarowe Kingi Paruzel tylko bez cynamonu. Dobre wyszło, ale musiałam wyjść a ciasto było jeszcze gorące i jak kroiłam to budyń wyciekał:/ Ale w smaku bardzo dobre:)

Jutro przyjeżdża stolarz z meblami do pokoju juniora:) Właśnie umyłam podłogę, idę zaraz jeszcze przelecieć panele woskiem zabezpieczającym i będzie cacy:)
    ja tez zrobilam to ciasto i mi ten cynamon nie pasuje, nie zjadlam...wolalabym z samym budyniem.

Paula_071, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córcia chce mieć matke bez żeber, Boze drogi ja ciagle dostaje kopy w żebra po prawej stronej,a jak nie kopy to jeździ nóżkami mi po kościach, jej ulubione miejsce na zaczepki i ciągle nabiera siły, za 2 miesiace to bede wyć z bólu pewnie..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMyszka jak robisz ten koktajl bombe witaminowa???

‹‹ 1083 1084 1085 1086 1087 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ