X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Dziewczyny a macie już kupione koszule do szpitala? Jak tak to mogę prosić linka? Nie wiem jaki rozmiar wybrać...

Ja mam 163 cm, przed ciążą nosiłam S i teraz też kupiłam S. Myślałam żebym w ciąży kupić rozmiar większy ale w M się topię.
    Ja mam koszulę:
    http://allegro.pl/kopertowa-ciazowa-koszula-do-karmienia-muzzy-r-s-i4889140656.html - polecam
    http://pl.sklep.italianfashion.pl/towar/2328/Lusi_koszula_krotki_rekaw.html + szlafrok http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://avaro.pl/pol_pl_Italian-Fashion-Amelia-r-3-4-Nocna-szlafrok-29016_1.jpg&imgrefurl=http://avaro.pl/product-pol-29016-Italian-Fashion-Amelia-r-3-4-Nocna-szlafrok.html&h=1500&w=1000&tbnid=NNy5c6qnNKISqM:&zoom=1&docid=hiewLlNzTCIoWM&ei=YYVfVfStJuegyAPMm4CgDA&tbm=isch&ved=0CFgQMygyMDI Kupowałam w sklepie stacjonarnym. Bardzo dobry materiał gatunkowo

Byłam u mamy, zrobiłyśmy ciasto rabarbarowe Kingi Paruzel tylko bez cynamonu. Dobre wyszło, ale musiałam wyjść a ciasto było jeszcze gorące i jak kroiłam to budyń wyciekał:/ Ale w smaku bardzo dobre:)

Jutro przyjeżdża stolarz z meblami do pokoju juniora:) Właśnie umyłam podłogę, idę zaraz jeszcze przelecieć panele woskiem zabezpieczającym i będzie cacy:)

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka alez bym taki koktajl wypila! Jutro rano ide do warzywniaka

małaMyszka, Malagosia, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam na ciasto bo się piecze w piekarniku http://www.pieczarkamysia.pl/kruche-ciasto-z-truskawkami-i-lekka-budyniowa-pianka/

Laura, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ja kupilan dzis w ciuchu koszule do rodzenia z kubusiem puchatkiem, nie mam w domu zadnej pizamy wiec bedzie jak znalazl na jeden raz. Do szpitala mam ta italian fashion i taka sexi koszuka do karmienia na ramiaczkach (w szpitalu mowili ze na polozniczym jest goraco, nie szaleja z klima ze wzgledu na nowordki). Myslicie ze dwie wystarcza?
    Jeszcze staniki ale to w lipcu.

Na liście ze szpitala co zabrać do porodu są wpisane 3 koszule. Z czego w jednej się rodzi a dwie na zmianę. Wiec pewnie te 2 tez starcza.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jedną szarą z krótkim rękawkiem z różowymi lamówkami i bo bokach cycków guziczki, ale kupie jeszcze jakąś na ramiączkach, bo w szpitalu w sierpniu moze byc gorąco.

Wrócilismy od babci z imienin, ale sie obżarłam :P

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wróciłam od ginekologa. U nas wszystko w porządku, córeczka waży 1050 g i ułożyła już się główką w dół - musiała to zrobić ostatnio bo czułam różne wygibasy a od wczoraj wieczora ruchy czuję inaczej. W każdym razie cieszę się bo martwiłam się, że może nie fiknąć ;) W szpitalu na szkoleniu cukrzycowym zaliczyłyśmy pierwsze ktg :) Dzień udany i pełen wrażeń ale padam ;)

Paula_071, Martucha86, Laura, Y, Magd, małaMyszka, lys, Aga89, mamasia, Maniuś, Cassie, jesslin87, 0na88, aaaaga, bosa, zabka11, kasiuleek lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak myślałam, hemoglobina spadła mi do 11,1. Znalazłam coś takiego: http://www.aptekagemini.pl/rabenhorst-bogactwo-zelaza-plus-witaminy-500ml.html zastanawiam się czy nie zamówić.

małaMyszka, Malagosia, bosa lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie skończyłam pisać, ale zostało mi tylko podsumowanie, więc do śniadania jak znalazł...

Poszłam z małą na pisku, wykąpałam się i leżę w łóżku.

Mąż uwalił się na kanapie - nierozłożonej... I pewnie będzie mi marudził dlatego go nie obudziłam?! Budziłam chyba z 10 razy i nic, więc jak się zorientuje gdzie jest to przyjdzie...

Czekam tylko aż mały da znać i idę spać...
    Chociaż coś niechętnie chce fikać... Nie wiem czy to nie są powody do zamartwiania się...

A no i pytanie: Dziewczyny które używają stetoskopu, w którym miejscu słyszycie serduszko?

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMyszka ja kazdego dnia serducho namierzam w innym miejscu. Mloda w nocy do 3 tak szalala, a teraz cisza a zawsze rano pare minut po przebudzeniu daje o sobie znac, wiec dzisiejsze podsluchiwanie bylo dzis bardzo wczesnie i dzis namierzylam po prawej stronie brzuch dosc nisko jakies 5 cm pod pepkiem. Julka odsypia nocne wygibasy ;)
    Milej soboty!

Edit: wlasnie sie obudzila ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 06:56

Laura, małaMyszka, jesslin87, chcebycmama, bosa lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    My dzisiaj mamy spotkanie z położną, dam znać po wizycie.
    Jeszcze nie wiem o której tam pojedziemy ale mamy czas do 19 :)

Wybieramy się na zakupy, umyć auto itp więc cały dzień pewnie nas nie będzie :)

Miłej słonecznej soboty dziewczynki :)

niecierpliwa, małaMyszka, jesslin87, bosa lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc:)

Zwariuje z tym dretwieniem rak..az mi plakac ze zlosci sie chce..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane sierpnioweczki...

Nie było mnie tu coś długo... Pozmieniało sie trochę i cierpię na deficyt czasu :-)

Mam nadzieje, ze u Was wszystko ok. Mi niestety badania cukru złe wyszły i podejrzewają cukrzyce ciążowa. We wtorek idę na kolejne badania i około środy bede wiedziała. Lekarz sie troszkę zmartwilam bo w ciagu miesiąca przytyłam 6 kg no i mała ma duzo wód plodowych i duzo wazy 1250g i to wszystko właśnie moze być spowodowane cukrem. Czekam i sie martwię...

Do tego mój maz przyjął projekt w Niemczech wiec około 3 razy w tygodniu bedzie musiał tam jeździć i sprawdzać postępy pracy i kontrolować pracownikow. To projekt na długi okres czasu wiec jestem na etapie poszukiwania au pair z Polski ( czyli opiekunki, która mieszka z rodzina) na 6 miesięcy.

Miłego dnia kochane brzuchatki :-)

małaMyszka, Weridiana, bosa, Laura lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane!!!

My już po śniadanku. Mały w końcu się odezwał. Nie wiem czy szalał w nocy, bo brzuch miałam twardy i bolesny.

Po jedzonku się troszkę obudził.

W planach na dzisiaj nie mamy nic. Pewnie spacerek z małą i jakiś film czy coś

jesslin87, chcebycmama, bosa, Laura lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,
    Ja od bladego switu na nogach ;) Wywiozlam meza, pojechal na jakies szkolenie i wieczorem dopiero wraca. Ach smutno bedzie przez caly dzien :(
    Za to ze sniadankiem zaszalalam :p Najpierw buleczka belnoziarnista z herbatka, pozniej pyszny chrupiqcy crossaint z dzemikiem porzeczkowym, a na koniec paczek z roza. No to zaszalam, doslodzilam ten tydzien, raz na jakis czas mozna.

Karolina ja ostatnio skarzylam sie poloznej na dretwienie dloni i palcow u stop. Powiedziala, ze koze to hyc od nadmiaru spozywanego bialka - nabial, jaja, miesa, ryby. Poniekad jem tego sporo, szczegolnie nabialu Z tego co mowila, zeby zlagodzic objawy mam starac sie zachowywac proporcje posilku 1:1, zeby rownowarzyc bialka warzywami. Pilnuje sie, srednio to wychodzi, ale przestaly mi dretwiec palce u stop i rzadziej dlonie - w sensie nie przez caly dzien ;)

Niecierpliwa moj za to jak tylko otworzylam oczy i sie przeciagnelam, od razu zaczal szalec. Chyba jak sie przeciagam, to robi mu sie ciasno i niewygodnie.

U mnie zapowiada sie pochmurny dzien.
    Milego dnia dziewczynki :)

niecierpliwa, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:

Karolina ja ostatnio skarzylam sie poloznej na dretwienie dloni i palcow u stop. Powiedziala, ze koze to hyc od nadmiaru spozywanego bialka - nabial, jaja, miesa, ryby. Poniekad jem tego sporo, szczegolnie nabialu Z tego co mowila, zeby zlagodzic objawy mam starac sie zachowywac proporcje posilku 1:1, zeby rownowarzyc bialka warzywami. Pilnuje sie, srednio to wychodzi, ale przestaly mi dretwiec palce u stop i rzadziej dlonie - w sensie nie przez caly dzien ;)

Ja biore magnez od jakiegos czas to jest troche lepiej bo u mnei w wynikch wyszedł niedobór, ale też mysle ze to moze byc spowodowane uciskiem na jakis nerw bo to tylko i wyłacznie w nocy się dzieje, w dzień mi w ogole nie drętwieją..wiec mysle ze jak leże to wtedy wlasnie mała gdzieś mi uciska ..

Moja koleżanka miała to samo i przeszło jej dopiero po porodzie,takze musze sie przemeczyc..juz od ponad miesiaca to mam..

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, któraś z was ma na swoim komputerze zapisaną liste wyprawkową od cassie ? bo chce ją miec na komputerze i zaznaczac co mam, ale nie moge tego skopiować.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie ze slonecznego glogowa. Moj synek spi obok, malenstwo w brzuszku fika :-) dzisiaj macalam kolanko albo lokiec:-) bije rekordy wstawania w nocy na siku! Dzisiaj bylo 6 razy tragedia...

bosa, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja mam 163 cm, przed ciążą nosiłam S i teraz też kupiłam S. Myślałam żebym w ciąży kupić rozmiar większy ale w M się topię.
    Ja mam koszulę:
    http://allegro.pl/kopertowa-ciazowa-koszula-do-karmienia-muzzy-r-s-i4889140656.html - polecam
    http://pl.sklep.italianfashion.pl/towar/2328/Lusi_koszula_krotki_rekaw.html + szlafrok http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://avaro.pl/pol_pl_Italian-Fashion-Amelia-r-3-4-Nocna-szlafrok-29016_1.jpg&imgrefurl=http://avaro.pl/product-pol-29016-Italian-Fashion-Amelia-r-3-4-Nocna-szlafrok.html&h=1500&w=1000&tbnid=NNy5c6qnNKISqM:&zoom=1&docid=hiewLlNzTCIoWM&ei=YYVfVfStJuegyAPMm4CgDA&tbm=isch&ved=0CFgQMygyMDI Kupowałam w sklepie stacjonarnym. Bardzo dobry materiał gatunkowo

Byłam u mamy, zrobiłyśmy ciasto rabarbarowe Kingi Paruzel tylko bez cynamonu. Dobre wyszło, ale musiałam wyjść a ciasto było jeszcze gorące i jak kroiłam to budyń wyciekał:/ Ale w smaku bardzo dobre:)

Jutro przyjeżdża stolarz z meblami do pokoju juniora:) Właśnie umyłam podłogę, idę zaraz jeszcze przelecieć panele woskiem zabezpieczającym i będzie cacy:)
    ja tez zrobilam to ciasto i mi ten cynamon nie pasuje, nie zjadlam...wolalabym z samym budyniem.

Paula_071, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córcia chce mieć matke bez żeber, Boze drogi ja ciagle dostaje kopy w żebra po prawej stronej,a jak nie kopy to jeździ nóżkami mi po kościach, jej ulubione miejsce na zaczepki i ciągle nabiera siły, za 2 miesiace to bede wyć z bólu pewnie..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMyszka jak robisz ten koktajl bombe witaminowa???

‹‹ 1083 1084 1085 1086 1087 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ