X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosa - ja jeszcze sie opanowuje przed tymi sukieneczkami ale z zagryzaniem zębów bo jkbym kupiła jedną to bym znosiła codziennie !:P te ciuszki dziewczynkom są tak słodkie ze jezyk wywalam jak na nie patrze :)

Fajnie masz, bo jak kupisz coś starszej to wiesz ze potem przyda się tez i młodszej :)

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz niecierpliwa zaraz sobie dopisze do zeszytu nazwę ciasta. ;-) mamałyga :-)

niecierpliwa, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie kobitki, tak codziennie czytam forum jak sobie pichcicie i pieczecie i Wam zazdroszczę, bardzo żałuję że ja nie mam w tym temacie w ogóle zapału (ani talentu) i bardzo rzadko gotuję, w ogóle nie piekę. Jest to tylko dla mnie męczące i nie sprawia mi żadnej satysfakcji niestety.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Dziewczynki, chciałam kupić litery ozdobne na imię córki ;) Z materiału. Chyba już przerabiałyście podobny temat. Mogę prosić linki skąd zamawiałyście? I przypominam się o te mielone (sznycle?) z serem ;)

https://www.facebook.com/kleinart.factory?pnref=lhc

tutaj żona kuzyna robi literki, kocyki oraz dużo fajnych rzeczy możesz sobie zobaczyć :)

małaMyszka, Amberla, bosa lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    https://www.facebook.com/kleinart.factory?pnref=lhc

tutaj żona kuzyna robi literki, kocyki oraz dużo fajnych rzeczy możesz sobie zobaczyć :)
    i ona to wszystko robi?? podziwiam :)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    i ona to wszystko robi?? podziwiam :)

tak i nawet jak masz swój pomysł to ona tak pokombinuje, że go wykona np. wszystkie szalone pomysły mojego męża :)

Laura, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myslicie o tych chusteczkach mokrych dada z biedronki sa ok ? Czy sa mocno mokre czy suche

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zalezy bo mój starszak ma uczulenie ogólnie na dade chusteczki i pampersy od razu czerwona pupa i jajeczka a znowu u drugiego jest ok i dla niego kupuje czasami choc jestem fanka bambino i kupuje dla dwójki mojej.

Mam ochotę na to ciasto ale pierw zrobię z rabarbarem bo mnie mąż rozniesie jak rabarbar wyrzucę:)

3 prania zrobione,ostatnie sie suszy na dworze.

Zrobiłam listę co mam dla Oliviera a co nie i jestem załamana ile mi brakuje...oby tylko ZUS nie wstrzymał i zapłacił jak zawsze a jest nadzieja ze zdążymy ze wszystkim.

małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    Dziewczyny co myslicie o tych chusteczkach mokrych dada z biedronki sa ok ? Czy sa mocno mokre czy suche
    Dada właśnie kupilismy wczoraj w promocji były za 18 zł 4x72 szt. Zaryzykowaliśmy i zobaczymy i pakę pampersów od 3 do 6 też z Dady kupiliśmy.
    Słyszałam że pampersy są nawet dobre a chusteczki to nie wiem, przekonamy się :)

Nie chcę wchodzić w firmówki bo one są drogie a najlepiej przyzwyczajać dziecko do jednych :)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym ZUSem to jakieś jaja! Od 17 lutego jestem na zwolnieniu, a oni jeszcze nie doszli do tego ile mają mi wypłacać.. Dzisiaj znów musiałam dzwonić i dopytywać dlaczego tak mało dostałam kasy! I co? Moja sprawa jeszcze w toku.. Matko ile można rozpatrywać sprawę? Przez to wszystko zakupy w aptece muszę znów przełożyć i jestem wściekła.. Ten ZUS powinien nam płacić odszkodowanie za te nerwy!

Na pocieszenie kupiłam sobie leginsy ciążowe i dla małego bodziaki w biedronce...

AAA i moja siostra kupiła dla mojego synka piękną poduszkę rybkę :) Jej córeczce się podoba jak widać na zdjęciu:
    6d16463821699dd8med.jpg

lys, niecierpliwa, Laura, małaMyszka, Martucha86, ainer85, bosa, mamasia, kasiuleek, zabka11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie rozpisalyscie od rana, szok ale nadrobilam.

Badan na toxo nie mialam robionych, byly na liscie badan dodatkowych dla chetnych.

niecierpliwa jak sie czujesz?
    Ja wzielam rano wieksza dawke magnezu i rozchodzilam bol chodzac po schodach i po domu. Teraz jest juz 95% lepiej niz przez ostatnie 3 dni.
    Na IP nawet sie nie wybieram bo mnie zostawia na bank a nie mialabym komu dzieci zostawic a moj nie dostanie wolnego.
    Pozostaje dom, kanapa i magnez.

Odnosnie nospy to ona tez wcale taka zdrowa nie jest, bedac w drugiej ciazy ponad 6lat temu lekarze ostrzgali ze dziecko matki bioracej nospe moze byc nadaktywne.
    Tutaj lekarz bole kazal przelezec i zadnych lekow nie przepisywal i nie zalecal. Jedynie na bol glowy kazal brac paracetamol.
    A mocne bole skontrolowac u niego lub na IP.

małaMyszka, bosa, Weridiana lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez czasem zaboli brzuch - do tego stopnia ze nie moge sie schylic zeby psa odpiac ze smyczy , albo ide i poczuje nagle mocny bol klujacy gdzies w boku brzucha wiec musze przystac. Bedzie chyba coraz gorzej , zauwazylam ze chodze juz tez znacznie wolniej niz kiedys. A teraz najbardziej sprawia mi dyskomfort ze mala kopie mnie gdzies w okolice odbytu ?! dziwne uczucie

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej co za dzien, dopiero na dupie usiadlam od 8.30..
    Bylam z moja pocieszkanu weta no i co sie okazalo ma ciaze urojona :) chyba mi pozazdroscila :) to nie guzek sutka tylko laktacja..wet jak scianal to jej poooolecialo. Mamy antybiotyk na zwalczenie tej ciazy i w polowie czerwca sterylizacja. Nie obejdzie sie bo stany zapalne sie jej robia i moze dojsc do nowotworu. Dzieki Bogu ze to nie nowotwor bo juz caly dzien plakalam.

Bylam z mama w ciuchu i ciuszki malutkie kupione w tym czapeczka dla noworodka z Diora haha :) bylam tez u fryzjera na koncoweczkach. U kamieniarza po wazony na nagrobek dziadzia, po jakies znicze solarne. No wszedzie bylam.

Boze nie moga ze mnie nerwy zejsc przez Sunie..ode na dwor poodychac i Was nadrobic

Ps. Sunia tez miala usg zeby zaprzeczyc ze jest w prawdziwej ciazy, smiesznie to wygladalo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 17:59

małaMyszka, ainer85, bosa, Aga89, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze ze z psinka ok , to wy juz we dwie laktacja macie :))

Cassie, aaaaga, małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh no mamy :) to dopiero wierna sunia, nawet to chce razem ze mna przejsc. Myslam ze ciaza urojona u suk jest bardziej widoczna, ze robia sobie legowisko itp. A ona schudla 2kg i tylko jej cycki urosly, ani agresywna sie nie stala ani osowiala.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was.

Zaczynam pisać i może skończę w godzinę. M. ma być jednak wcześniej.

Znowu pospałam ponad 2 godzinki. Kolacyjka zjedzona. Kisiel wypity i do roboty! To weekend będzie wolny ...

Laura, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie czuje sie lepiej, choc dalej od czasu do czasu mnie cmi, ale tak jak piszecie lepiej juz nie bedzie ;)

Ona88 uff bo myslalam, ze to ja oszalalam, ze czuje czasem kopniaki w okolicach odbytu, ale jak nie jestem sama to moze nie sfiksowalam :P

Cassie, 0na88, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiad zjedzony truskawki pochloniete i jeszcze bym cos wszamała
    Niecierpliwa dobrze ze juz lepiej
    Co do gry Sims ja im wc usuwalam i lubilam patrzec jak skacza i piszcza ze chca siusiu heheh a potem dawali po gaciach
    :-)

niecierpliwa, jesslin87, 0na88, małaMyszka, bosa, Y, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale z Was sadystki ;-) Ja chyba jestem jakaś inna bo zawsze bardzo dbałam o moje Simsy ;-)

Laura, aaaaga, Amberla, jesslin87, 0na88, małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj i ja mam kolekcje Simsow ;) swojego czasu mialam na to szal ale nie bylam taka sadystka dbalam o swoich 'ludzkikow' ;)
    Teraz mam faze na Bingo :/ wciagnely mnie te cholerne numerki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 19:13

0na88, małaMyszka, bosa, Laura lubią tę wiadomość

‹‹ 1081 1082 1083 1084 1085 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ