X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    lys - dostałaś już ten śpiworek? http://allegro.pl/mamo-tato-sliczne-spiworki-kolekcja-serca-i5105411339.html

Byłam w Kiku, za 39zł są śpiworki, ale były akurat dwa jakieś brudne. Będę musiała polować, chociaż jak dla mnie to są za duże ok. 80cm i boję się że dziecko mi wpadnie do środka. Będzie na później jak podrośnie:)

Tak i jestem zadowolona. Śpiworek ma 2 napy u góry dlatego możesz regulować długość. Jeżeli chodzi o grubość to jest dość gruby, więc na lato nie pasuje. Np. drugi śpiworek, który mam z firmy Feretti wydaje mi się cieńszy, ale jest za to za długi na poczatek bo jest na 85 cm. Zaraz Ci wrzucę zdjęcie zdjęcie dwóch obok siebie bo widać różnicę.

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki :)
    u mnie dziś słonecznie :) całom noc nie mogłam spać bo śniły mi się truskawki więc z samego rana wyskoczyłam po truskawki u mnie już po 9,50 a jak u was cenowo wyglądają. caly kg umyłam z cukrem i cos czuje ze zaraz go nie bedzie.
    A jeszcze skoczyłam do rosmana
    i jest promocja chusteczek pampersa 4 opakowania za 19,99 z karta rosne oraz krem sudocrem 125 za 14,99
    czy ktoś z was używał chusteczek bebydream ja dziś kupiłam 30 sztyk za 1,99 i za stanawam się co za taką ceną moze być ?

magda sz, bosa, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/kocyk-minky-75x100-cm-nowa-kolekcja-miko-i5257300300.html

Zakochałam się. :-)

bosa, małaMyszka, mamasia, Y, Laura lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa śpiworki obok siebie:

f3ebf159a164a82cmed.jpg

Dla porównania mały śpiworek obok rożka i otulaczka:

527b14a3c27975d5med.jpg

Paula_071, magda sz, bosa, małaMyszka, mamasia, zabka11, Laura, kasiuleek lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Ainer nerwowa jestes. Najpierw zapytaj sie tesciowej czy to powoedziala bo jesli nie oskarzysz niewinna osobe.

moja tesciowa i niewinność- te słowa nie idą w parze. To jest całkiem w jej stylu, bo to jest fałszywe babsko!!!Wole żeby ktoś mi powiedział w twarz "ale się spasłaś" niż do obcych za plecami obrabiał tyłek. A moja teściowa nie liczy się nigdy z uczuciami innych najpierw gada, później myśli..chociaż czasami mam podejrzenia, że wcale nie myśli....

pogoda się popsuła znowu, chmurzyska przyszły, na obiad risotto z grzybami i zero planów na dzisiaj. Nie wiem co tu robić

v40cu9h.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten w serduszka jest fajny, bo jest mały, ale jak mówisz, że jest grubszy to średnio pasuje na w miarę wakacyjną porę. Chyba też zamówię ten otulaczek :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ten w serduszka jest fajny, bo jest mały, ale jak mówisz, że jest grubszy to średnio pasuje na w miarę wakacyjną porę. Chyba też zamówię ten otulaczek :)

Tak, ja myślę że ten otulaczek będzie super na sierpień i ew. cieplejsze dni września. On jest bardzo cieniutki, taka szmatka bez żadnych ociepleń, a dziecko będzie czuć się bezpiecznie takie opatulone.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Tak, ja myślę że ten otulaczek będzie super na sierpień i ew. cieplejsze dni września. On jest bardzo cieniutki, taka szmatka bez żadnych ociepleń, a dziecko będzie czuć się bezpiecznie takie opatulone.

Położna też mówiła, że super się sprawdza do karmienia dzieci, jak maluch ma tendencję do zasłaniania sobie twarzy albo wkładania palców do buzi. A tak się go opatuli i skupia się tylko na jedzeniu :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Położna też mówiła, że super się sprawdza do karmienia dzieci, jak maluch ma tendencję do zasłaniania sobie twarzy albo wkładania palców do buzi. A tak się go opatuli i skupia się tylko na jedzeniu :)

Dokładnie, no i ten otulaczek jest na rzepy więc można opatulić szczelnie lub zostawić więcej luzu.

Paula_071, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczki :) ja dziś na śniadanie zjadłam miskę truskawek ale powiem Wam że to jeszcze nie jest to, bardzo wodniste.
    Właśnie się biorę za tort dla chrześniaka, śmietankowo-truskawkowy właśnie. W planie był z masy cukrowej ale powiedziałam ciotce że już nie dam rady zrobić tortu na 30 osób, jak nie więcej. Także będzie torcik z cukierni a mój będzie dodatkowy.
    Na chrzciny Majeczki zrobię taki że rodzinka oszaleje :)

Zapomniałam o otulaczku! niech no wrócę do wawy, alegro będzie moje :D

Paula_071, niecierpliwa, lys, bosa, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainer pojedz trochę teściowej przy okazji, niech sie nie czuje małpa taka hop siup.

bosa, ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak mam rozek to otulaczek tez potrzebny??

• lys Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    A jak mam rozek to otulaczek tez potrzebny??

Ja kupiłam otulaczek dlatego, że jest bardzo bardzo cieniutki, tylko jedna warstwa materiału, z myślą o upałach sierpniowych.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a68287f56c00.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/76ec55bf1824.jpg

Ja na chrzciny bym chciala taki torcik :)

lys, bosa, małaMyszka, magda sz, Cassie, zabka11, Laura lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry

witamy sie w III trymestrze :-)

zasiadłam z kawką zeby was spokojnie poczytac.
    od rana miałam nawet ok samopoczucie wiec kręciłam sie w domu - sprzatanie, pranie, obiad dwudaniowy... ugotowałam od razu na jutro, bo jutro rano jedziemy na turniej i jak wrócimy po południu to obiadek bedzie gotowy do podgrzania.
    w planach jeszcze dzis ryz zapiekany z jabłkami :-)
    Klara kopie, ach jak przyjemnie - udaję sie do lektury ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 20:08

lys, niecierpliwa, bosa, Maniuś, Martucha86, małaMyszka, mamasia, magda sz, Cassie, Laura, kasiuleek lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoras z Was pytala o cene truskawek, u nas sa po 8-9/kg, a mamuska dzis kupila po 5 zl z wczoraj, a byly naprawde pyszne :)

Magda.sz truskawy niestety w tym roku takie beda bo nie ma slonca na tyle.
    W ogole jakas ta wiosna niemrawa, koncowka maja jest a cieplych i upalnych dni bylo co kot naplakal

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meble w pokoju małego się montują :) Panowie już zainstalowali szafę i komodę, w poniedziałek przyjdą dokręcić klamki i przywiozą jeszcze regał, bo dzisiaj się z nim nie zabrali. Bardzo fajnie wyszło z tą zielenią :) W poniedziałek jak będzie wszystko gotowe wrzucę fotki.

Zamówiłam łóżeczko, zwykłe białe. Zastanawiam się teraz nad materacem. Sami mamy z MateracedlaCiebie i jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Nie wiem czy juniorowi nie zamówić takiego: http://materace-dla-ciebie.pl/sklep-internetowy/rodzaj_materaca/materac_lateksowy_z_kokosem_i_visco_piotrus.html

bosa, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • bosa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Ja mam usztywniany rożek i śpiworek 80 cm po Hani a w tygodniu kupiłam śpiworek mniejszy 67cm.

d89d38bbdfb8f1a1med.jpg

A dziś moja STUDNIÓWKA :D

59f308a7e6ad5f16med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 15:49

Kkarolinaaaa, Paula_071, lys, Maniuś, jesslin87, niecierpliwa, Martucha86, ainer85, małaMyszka, mamasia, magda sz, zabka11, Laura, kasiuleek lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa a jak się dzisiaj czujesz?

niecierpliwa, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona88-tez kiedys gralam w simsy,moja corka wlasnie chce dostrac the sims 4 na playstation z okazji dnia dziecka -mysle ze jejkupimy, to przy okazji sama chetnie pogram ;)

Kaaarolina-matko ale mialyscie pomysly z tymi simsami !!!patologia hahaha;)

Miru - ja poprzedniego zwolnienia nie moglam sama zaniesc bo jeszcze kilka dni bylo obciazeniem pracodawcy, a reszta juz na Zus.teraz dostalam kolejne i wlasnie po to zeby przyspieszyc wszystko, zawiozlam do zusu. Nie przyjeli go ode mnie bo jeszcze druku Z3 od pracodawcy nie dostali....ksiegowej wczorajnie bylo, w poniedzialek ja opiernicze, jesli oczywiscie sie dodzwonie,.....

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 1085 1086 1087 1088 1089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ