X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Laura Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zamówiłam wczoraj taka oto sukienkę na lato http://allegro.pl/show_item.php?item=5250443687 koralową :)
    tania ale na okres letni ciąży bedę miała :)

Cassie, zabka11, 0na88, chcebycmama, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Hej dziewczynki :-) tylko od wczoraj nie byłam na forum, a nadrobić nie mogę. Jutro już wracamy, dałam radę w aucie, myślałam, ze będzie gorzej.
    Cassie, mam do Ciebie pytanko. ile tego soku dziennie pijesz? Chodzi mi o ten na poprawę wyników krwi. Kupiłam sobie tutaj cztery butelki tylko nie wiem ile mam tego pić.
    Miłego wieczoru :-)

Dziennie pol szklaneczki :)

magda sz, Pulpecja, małaMyszka, Paula_071, bosa lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura pokoj rodzinny to taki po porodzie czy do porodu?
    U mnie w szpitalu mamy sale porodowe jednoosobowe, poporodowe na poloznictwie 2 osobowe. Zastanawiam sie nad wykupieniem takiego rodzinnego poporodowego. A polozna u nas 1500 zl to mega duzo :/

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Ale cisza tutaj, wszyscy śpią. :-)

Dzisiaj zapowiada się znów beznadziejna pogoda... :-/

Na śniadanie pyszna jajecznica ze szczypiorkiem. I kanapka z sałata i pomidorem. :-)

Miłego dnia dziewczyny!

0na88, niecierpliwa, mamasia, małaMyszka, Laura, bosa lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w III trymestrze u nas slonecznie
    Wczoraj burzliwy dzien klocilam sie z moim az wieczorem wpadlam w histsrie i płakałam ale na szczescie juz ok
    Milego dnia

mamasia, małaMyszka, Laura, kasiuleek, bosa, Martucha86 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :)

u nas w końcu postępy wyprawkowe, ale się cieszę, bo pokoik w końcu zacznie wyglądac, że czeka na naszego Synka :)

wczoraj zamówiliśmy leżaczek, akurat jest spoko promocja więc żal było nie wziac ;)
    http://www.smyk.com/tiny-love-wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1,p1079959039,swiat-niemowlaka-p

zamówiliśmy też łóżeczko, chcieliśmy stacjonarnie kupic bo cena niższa niż w necie ale okazuje się, że to nie takie proste... czas oczekiwania 4tyg! ale spoko, poczekamy, mamy czas ;)

Kupiliśmy też trochę ubranek, pieluch tetrowych i flanelowych, kocyk, lampę do pokoju Maluszka... ale to wszystko kropla w morzu :)

cudowne są te zakupy, mogłabym nie wychodzic z dzieciowych sklepów :)

my dziś grillujemy, pogoda piękna, oby się taka urzymała

miłego dnia koleżanki

niecierpliwa, Pulpecja, mamasia, małaMyszka, Laura, Amberla, Cassie, Maniuś, bosa, Martucha86 lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ,

pogoda dramatyczna , az nie moge sie zebrac zeby wyjsc z psem ..
    wstalam kolo 7 w niedziele ... nie do wiary :)
    maz wrocil o 5 rano - pijaniusienki .... zero pozytku dzis z niego bedzie
    u mnie tez postepy w wyprawce , zlozone lozeczko , komoda , regal , od jutro zaczne wykladac te rzeczy apteczne , pieluchy itdd... i zobacze co mi brakuje.
    kolejne zakupy przy najblizszej pensji , swoj limit juz wykorzystalam .
    gdzie jest wozek ? :( nie moge sie go doczekac...

milego dnia dziewczyny !

Pulpecja, mamasia, małaMyszka, Laura, gianna88, bosa lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja również witam się w trzecim trymestrze, nie moge uwierzyć :-)

zaraz śniadanie, pakowanie auta i w drogę.
    Dzięki Cassie za odpowiedź, mam nadzieje, ze wyniki pójdą w górę.
    Ja mam tak połowę wyprawki. jeszcze apteka, pieluchy tetrowe, flanelowe, prześcieradełka, no i na końcu wózek. Ciuchów mam całkiem sporo, kołyska jest, łóżeczko czeka na odbiór od znajomych, potem pomyślę nad materacykiem, ale to dopiero jak z kołyski wyrośnie, a no i jeszcze przewijak i wanienka :-)
    Mam nadzieje, że zdążę się ze wszystkim ogarnąć.
    Miłego dnia wszystkim.

niecierpliwa, 0na88, mamasia, małaMyszka, Laura, gianna88, Paula_071, Cassie, Maniuś, kasiuleek, aaaaga, bosa, psioszka11, Martucha86 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! U nas tez pogoda beznadziejna, pada od rana. Ja wczoraj po 19 odplynelam, wstalam tylko na szybki prysznic myslalam, ze troche mnie rozbudzi, wrocilam do wyrka i dalej odplynelam i tak do 2 w nocy, bo jak obudzilam sie na siusiu to ciezko bylo mi zasnac, ale jak juz Julka dala 2 kopniaczki to od razu zasnelam.
    Dzis rano jak zawsze po przebudzeniu dalam reke na brzuch i po chwili dostalam takiego gonga, ze az mi reka odskoczyla :D

Czas na kawke zeby sie troche obudzic ;) Milej niedzieli :)

KasiaeN., mamasia, małaMyszka, Laura, gianna88, Paula_071, Cassie, bosa, psioszka11 lubią tę wiadomość

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ho!

Rosół już pyrka, kompot się chłodzi, mizeria gotowa :) Jeszcze tylko kotlety zostało mi rozbić. Pogoda beznadziejna, zimno i pada.Gdzie jest słońce?????

My już po śniadaniu, teraz Adam wybiera się do swojej mamy na wcześniejszy Dzień Matki bo we wtorek nie da rady się z nią spotkać a ja muszę się doprowadzić do porządku w tym czasie.

Jutro zaczynamy 30 tydzień!<szok> No i zobaczymy się z naszą Martą :)Wciąż zastanawiam się czy robić to USG 4d.No zobaczymy, do jutra do 15.00 mam czas.

Miłej niedzieli! :)

niecierpliwa, mamasia, małaMyszka, Laura, gianna88, Cassie, Maniuś, bosa lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w 31 tc i wg belly ósmym miesiącu, o.O :-) juz po sniadanku, zaraz do kościoła, na cmentarz, wybory i do teściów na obiad :-) milej niedzielki

niecierpliwa, Laura, małaMyszka, KasiaeN., gianna88, 0na88, Cassie, Maniuś, kasiuleek, bosa, Katarka, psioszka11, Martucha86 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w piękny i słoneczny dzień!!!

Noc taka sobie. Po 22 już byłam w łóżku. A przed 2 mąż postanowił wziąć prysznic i lał wodę z godzinę chyba!!! Wściekła poszłam do łazienki zobaczyć czy coś tam się stało?!!!

Dzisiaj wstałam po 8, a budziłam się co dwie godziny...

Już zjadłam śniadanie i czekam aż szanowny pan wstanie i też zje. Potem spacerek, urna, obiadzik i może jeszcze jeden spacerek na wieczór...

gianna88, Laura, bosa, mamasia lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    U nas piękny dzień się zapowiada, słoneczko świeci :)

Magda pokój rodzinny po porodzie żeby mąż mógł być z nami cały czas czyli całe dwie doby :)

A sale porodowe są jednoosobowe i dla męża jest tam specjalny MEGA wygodny fotel, zasiądzie na nim jak król na tronie ;) i będzie z nami tak długo aż urodzimy, no i oczywiście będzie mógł kamerować lub robić zdjęcia.

Póżniej będzie mógł byc wszędzie z malutkim nawet przy szczepieniach ipt.

Myślimy że to dobry wybór szpitala i że będzie dobrze, tak jak nam wczoraj powiedziała pani połozna :D

małaMyszka, KasiaeN., bosa, magda sz, mamasia lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Amberla Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    Hej, hej :)

u nas w końcu postępy wyprawkowe, ale się cieszę, bo pokoik w końcu zacznie wyglądac, że czeka na naszego Synka :)

wczoraj zamówiliśmy leżaczek, akurat jest spoko promocja więc żal było nie wziac ;)
    http://www.smyk.com/tiny-love-wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1,p1079959039,swiat-niemowlaka-p

zamówiliśmy też łóżeczko, chcieliśmy stacjonarnie kupic bo cena niższa niż w necie ale okazuje się, że to nie takie proste... czas oczekiwania 4tyg! ale spoko, poczekamy, mamy czas ;)

Kupiliśmy też trochę ubranek, pieluch tetrowych i flanelowych, kocyk, lampę do pokoju Maluszka... ale to wszystko kropla w morzu :)

cudowne są te zakupy, mogłabym nie wychodzic z dzieciowych sklepów :)

my dziś grillujemy, pogoda piękna, oby się taka urzymała

miłego dnia koleżanki

Dzięki Gianna ;) Też planowałam kupić ten leżaczek, tylko używany... Ale u mnie w Krakowie, używane koło 250 a ten nowy 299... więc może jednak kupię nowy ;) I tak go sprzedam najdłużej po roku ;)

małaMyszka, bosa, gianna88 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura fajna sprawa! Gdyby nasz szpital oferowal takie udogodnienia tez bym sie nie zastanawiala :)

Laura, małaMyszka, KasiaeN., bosa lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Laura fajna sprawa! Gdyby nasz szpital oferowal takie udogodnienia tez bym sie nie zastanawiala :)
    Niecierpliwa ja dojeżdzam do lekarza około 50 km bo właśnie nie chciałam rodzić w mojej miejscowości. A to on nas pokierował do tego szpitala, 50 km od nas właśnie w jego miejscowości :)
    U naszym mieście nie zdecydowałabym się raczej na lekarza jak i szpital.
    Nie ma takich udogodnień niestety, jak i dobrych lekarzy!

małaMyszka, niecierpliwa, bosa lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Amberla Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi, bo zgłupiałam... bo z racji ostatnio intensywnych znów bóli, postanowiłam spakować torbę do szpitala... i uświadomiłam sobie, że brakuje mi paru rzeczy. Wiem, że kiedyś była dyskusja o majtkach... tylko nie pamiętam co pisałyście czy lepsze jedno czy wielorazowe, siateczkowe czy jakie? Dodam że ja będę mieć CC.

małaMyszka, bosa, psioszka11 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypilam kawe polozylam sie i czulam jak robi mi sie niedobrze. Ledwo dobieglam do lazienki, masakra

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    A powiedzcie mi, bo zgłupiałam... bo z racji ostatnio intensywnych znów bóli, postanowiłam spakować torbę do szpitala... i uświadomiłam sobie, że brakuje mi paru rzeczy. Wiem, że kiedyś była dyskusja o majtkach... tylko nie pamiętam co pisałyście czy lepsze jedno czy wielorazowe, siateczkowe czy jakie? Dodam że ja będę mieć CC.
    mi się wydaję że jeśli będziesz miała cesarkę to normalne galoty wystarczą. Siateczkowe są chyba po to żeby powietrze dochodziło i się goiła rana w kroku, wiec moim zdaniem jakieś specjalne przy cesarce nie są potrzebne. Ale cesarki nie miałam więc ręki nie dam sobie uciąć :P

małaMyszka, Neyla, bosa lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do majtek to po kazdym porodzie uzywa sie tych siateczkowych niewazne czy sn czy tez cc. Lepsze sa te siateczkowe wielorazowe

‹‹ 1087 1088 1089 1090 1091 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ