SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Amberla wrote:A powiedzcie mi, bo zgłupiałam... bo z racji ostatnio intensywnych znów bóli, postanowiłam spakować torbę do szpitala... i uświadomiłam sobie, że brakuje mi paru rzeczy. Wiem, że kiedyś była dyskusja o majtkach... tylko nie pamiętam co pisałyście czy lepsze jedno czy wielorazowe, siateczkowe czy jakie? Dodam że ja będę mieć CC.
U nas w szpitalu tylko siateczka. Normalne sa niskie i uciskaja rane. Po cc tez czesto mackca sie jeszcze czysci i cos leci. Lepjej miec te siateczkowe.
Witamy sie z rana no i wczoraj wybiala nam tak dlugo oczekiwana trzydziestkamałaMyszka, bosa, mamasia, Martucha86 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny
Właśnie zakupy odbywam na allegro bo muszę leżeć, bo wczoraj tak bolało, że myślałam, że kości mi pękną... całe biodra, pupa, kręgosłup... jestem w ciężkim szoku bo w pierwszej ciąży miałam jedynie ból kręgosłupa tuż przed porodem....
Meble złożone... piękne są!! Tylko w szafie pękły 3 zawiasy i muszę reklamować, żeby wysłali nowe... najlepsze, że zawiasy które dodawali były różne - jedne włoskie a drugie tu jakieś niedaleko od rzemieślnika spod Krakowa. Te od rzemieślnika wszystkie pękły w jednym miejscu a włoskie super trzymają... szok. Zamówiłam dywan szary w białe gwiazdy na limango:
https://www.limango.pl/shop/detail/?cid=16619&prodid=3383554&tab=home_living
Ściany są w kolorze pudrowy róż. Wyśle wam zdjęcia jak w jeszcze jakiś ciepły dzień pomalujemy łóżko na biało i kupimy do niego barierkę. No i pościel na łóżko... myślałam o jakichś szarościach - coś w stylu może co sobie kiedyś zamawiałyście poduchy do spania? No i jakieś poduszki ozdobne i ramki? Będzie miała pokoik o jakim ja marzyłam
A teraz chyba kupimy jeszcze ten leżaczek na promocji co Gianna pisała... No i do szpitala. Znalazłam laktator co chcę w fajnej cenie z podgrzewaczem i butelkąMoże komuś się przyda:
I kurde z tysiąc pójdzieDzieki bogu to ostatnie wydatki a praktycznie wszystko mam... Pocieszam się, że i tak mam o niebo lepiej niż jakbym miała mieć pierwsze dziecko
laktator-elektryczny-podrzewacz-butelka-canpol-i5344521991.htmlLaura, Cassie, niecierpliwa, małaMyszka, Paula_071, bosa, mamasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU Nas pogoda bardzo ladna, cieplo slonce wychodzi zza chmurek.
Ja w tej ciazy (odpukac) nie mam boli krzyzowych ktore byly zmora w poprzednich dwoch ciazach. No ale ze spojeniem problemy ale do tego po 2 miesiacach juz przywyklam.
Ide zaraz pod prysznic a potem czekamy na znajomych zeby razem na obiad zagrilowac.małaMyszka, bosa, KasiaeN., psioszka11, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Dawno mnie nie było...brak weny, chęci, humoru. Ostatnio bardzo źle sypiam
Moje nogi w nocy doprowadzają mnie do szału, rano z kolei bolą strasznie plecy...jakbym miała odleżyny. Po nocy wstaję zmęczona i obolała...na szczęście w ciągu dnia jest ok. Dzisiaj obudziłam się z płaczem...coś mi się śniło (sen, którego sama nie rozumiem) i po prostu się w nim rozbeczałam i obudziłam się dosłownie wyjąc...aż się mąż wystraszył
Wczoraj moja kochana mama z siostrą umyły mi wszystkie okna w domu i poprały firanki... a ja w zamian zrobiłam pyszne gofry na deser i pizzę na obiad. Sama w życiu bym już tego nie ogarnęła.
Ostatnio mam wisielczy humor...jakoś tak mi smutno bez powodu...trzeci trymestr zbliża się wielkimi krokami.
Troszkę Was podczytywałam, ale nie jestem już w stanie nadrobić. Gratuluję udanych wizyt i kciukam za te przyszłe. Wszystkim mamuśkom (tym w świetnej formie i tych z dolegliwościami) życzę cierpliwości zdrówka i uśmiechu...i pamiętajcie, trzymamy się w dwupakach do odpowiedniego momentu
Spadam na działeczkę...pogoda w Ełku piękna
Aha i wczoraj minęło 100 dni do końca. Ja z tych ostatnich sierpniówek (31.08) więc chyba jako ostatnia miałam wczoraj studniówkę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 11:52
niecierpliwa, Laura, kasiuleek, apaczka, małaMyszka, Paula_071, bosa, psioszka11, mamasia, Martucha86, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Hej
A my wczoraj zaliczyłyśmy imprezę taneczną i mam wrażenie (nie wiem skąd ale tak czuję), że córci się podobało
Jak położyłam się wieczorem do łóżka to kopała i szalała jakby chciała powiedzieć "Jeszcze jeszcze"
U mnie ciąg dalszy diety, od wczoraj mierzę cukry glukometrem i jest ok!
Wczoraj zdecydowaliśmy się na wózek - Bebetto Holland z białym stelażemmałaMyszka, bosa, mamasia, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
Ale dzisiaj to pospałam, do 10 ! :o zawsze budze sie ok 7;30 ;p ale bylam mega zmeczona, najpierw szykowaniem jedzenia na wieczoor, potem mielismy gosci do północy,zanim ogarnelismy i poszlismy spac to juz ledwo nogi za soba ciągałam..
Bylismy juz w kosciele i na wyborach, trzeba bylo wybrać mniejsze zło, bo dobrego kandydata niestety nie ma..
Widze na radarze lotów ze rodzice wlecieli juz do PolskiSzybko minąl ten tydzień, wieczorem jedziemy do nich
gdzies o 18-19 bedą juz w domu (londowanie ok 13;40, zanim odbiorą samochod i dojadą do domu to troche zleci, do warszawy 250km mamy..)
Jak wylonduja to poczuje mega ulgemałaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Hej. Dzis tak pięknie słonecznie ze juz troszkę się opalałam:)posadziłam kwiatki i ogarnelam mieszkanie. 3 prania zrobiłam już prawie wyschły nawet ubranka Olivierka choc znalazłam tylko 62-68 i wyżej no cóż na 56 dokupię jeszcze. Dzis mi mamuska trula dupke ze kobieta bron boże nie może jeść rabarbaru:/ wiec ciasto zje malzonek.
My chcemy kupic wózek Riko Nano ze względu na gondolę.
A jutro jadę na zakupy musze kupic cos teściowej i mojej mamusi vo wraca w koncu do domku i będzie 27w Polsce:))bosa, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
maaadzik1207 wrote:Dzis mi mamuska trula dupke ze kobieta bron boże nie może jeść rabarbaru:/ wiec ciasto zje malzonek.
A dlaczego nie może jeść? Ja jem całe życie i dobrze mi z tymi. Ba, moja babcia umarła jak miała 95 lat i też jadła rabarbar:P
Było słoneczko i sobie poszło. Wieczorem poker u nas więc będę Was jutro nadrabiać, chociaż w niedzielę raczej tu cicho:)
bosa, Y, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Amberla wrote:No i do szpitala. Znalazłam laktator co chcę w fajnej cenie z podgrzewaczem i butelką
Może komuś się przyda:
laktator-elektryczny-podrzewacz-butelka-canpol-i5344521991.html
Coś ucięło chyba linka, wkleisz jeszcze raz?
Majtki siateczkowe położna kazała kupować bardzo wysokie, żeby nie wcinały się szew.
bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Hej dziewczyny,
Właśnie wciągnęłam kilogram polskich truskawek - bo tylko tyle miałamPadłam z uśmiechem na twarzy i leżę
Laura, lys, aaaaga, niecierpliwa, Paula_071, chcebycmama, ainer85, Maniuś, gianna88, KasiaeN., Y, Aga89, małaMyszka, mamasia, Neyla, Magd, Amberla, Martucha86, Migotkaa, Cassie, jesslin87 lubią tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
http://www.aniball.pl
Dziewczyny co o tym myślicie?
Znalazłam w jednym z pamiętników z bellybestfriend.
Dziewczyna juz ćwiczy i na początku trudno jej było wyprzec 4,5 cm średnicy balonik, teraz daje rade z 9 cm średnicy!
Wszystko po ćwiczeniach.
Hmm pewnie wywołam dyskusje, ale sama się nad tym zastanawiam...małaMyszka lubi tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
chcebycmama wrote:http://www.aniball.pl
Dziewczyny co o tym myślicie?
Znalazłam w jednym z pamiętników z bellybestfriend.
Dziewczyna juz ćwiczy i na początku trudno jej było wyprzec 4,5 cm średnicy balonik, teraz daje rade z 9 cm średnicy!
Wszystko po ćwiczeniach.
Hmm pewnie wywołam dyskusje, ale sama się nad tym zastanawiam...
Czytałam o tym w gazecie Mamo to ja. Pomyślałam wtedy, że mogłoby to pomóc. Świadomość, że po ćwiczeniach jestem w stanie wypchnąć balonik wielkości główki dziecka pewnie pomogłaby przy prawdziwym porodzie "Balonik się udało to i teraz sobie poradzę!"małaMyszka lubi tę wiadomość