SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Niecierpliwa a jak się dzisiaj czujesz?

Bez zmian. Kontaktowalam sie z lekarka mam brac nospe 3×dziennie i podjechac w poniedzialek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 17:05

małaMyszka, Cassie, bosa lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane:) mnie od piatku tu nie było, ale mąż ma urlop wiec mało czasu żeby tu posiedziec:) postaram sie troszku nadrobić, miłego weekendu:)

jesslin87, małaMyszka, Laura, bosa lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    MalaMyszka jak robisz ten koktajl bombe witaminowa???
    porcja dla dwóch osób:
    1 banan
    2 kiwi
    blenduję razem

rozlewam do szklanek

na to dodaję jogurt naturalny tak z dużego pojemnika (310g) wychodzi na 2 razy

blenduję truskawki (10-15 szt max), tak żeby były rozdrobnione a nie na papkę :D wlewam na jogurt :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 18:08

niecierpliwa, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w piątek na wizycie, mój Szymon waży 1387g:)
    Ale mnie wystraszył gin bo mierzac cisnienie wyszło mi strasznie wysokie, ponad 150 tylko już z tego strachu nie pamiętam na ile, drugi pomiar też wysoki, zaproponował żebym połozyła sie na obserwacje w szpitalu jezeli nie mam aparatu do mierzenia, ale juz trzeci pomiar wyszedł 135/79.
    Kupiłam cisnieniomierz i mierzac nie mam wiecej jak 120/70.
    Troche sie wystraszyłam bo mówił z emoga to byc poczatki zatrucia, ale obrzeków nie ma i białka w moczu tez nie wiec myśle ze było to jednorazowe.
    Maluch ma sie dobrze, obrócony juz główka w dół:)

lys, małaMyszka, niecierpliwa, mamasia, Maniuś, Paula_071, magda sz, Cassie, zabka11, Laura, Martucha86, kasiuleek, bosa, Katarka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o zgrozo u mnie truskawki po 15 zł , mam nadzieje ze po weekendzie będa tansze jak sie pogoda poprawi

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekne zaraz, ojciec ma dzis urodziny wymyslil sobie grilla, taki szczegol ze jak tylko odpalili zaczelo padac i uciekali pod daszek :P Pojadlam kaszanki, ledwo sie ruszac moge, a moj maz nawet z tesciem browara sie napic nie chcial, bo obawia sie tych moich boli, ze bedziemy musieli pojechac do szpitala. Musialam mu przemowic do rozsadku, ze do zadnego szpitala nie jade, bo skurcze nie sa bolesne, a w razie czego moja mamuska jest kierowca i nie pije alko.

• magda sz Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po 12 zl :/

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja truskaweczki bede miala juz za kilka dni w swoim ogrodku. Sa juz takie calkiem dorodne zielone, wiec lada dzien beda sie czerwinic. No i gwarancja, ze bez opryskow i nawozow ;)
    Wczoraj maz odkryl, ze na jagodzie kamczackiej sa juz pierwsze dojrzale owoce, troche kwasne, ale taki ich urok, ale za to jakie zdrowe mrrrr...
    Nie moge sie doczekac porzeczek, borowek, malin - bedziemy z juniorem wyjadac z krzakow ;) Jeszcze mi sie agrest marzy, ale to juz z ryneczku, chyba, ze napadne sasiada :p

niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka, magda sz, Laura, Maniuś, bosa lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka choc moi rodzice maja dom ok. 6 lat to dopiero zeszla jesienia zrobili warzywniak na ogrodzie i w tym roku beda pierwsze plony. Cudownie bylo dzis zrobic na obiad mizerie z mlodym koperkiem z wlasnego ogrodka :)

KasiaeN., małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho!

Będę Was wieczorem nadrabiać :) Od rana wzięłam się za zdjęcia i nawet do Was nie zaglądałam, a po obiedzie pojechaliśmy do kina.Pogoda beznadziejna, nic mi się nie chce, najchętniej cały weekend spędziłabym w łóżku pod kołdrą.

Już nie mogę doczekać się poniedziałku, jedziemy na ostatnie prenatalne.Podglądniemy naszą Martę :)

Miłego weekendu kochane!

lys, niecierpliwa, Y, małaMyszka, Laura, bosa lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ewa123 napisała:
    Dziewczyny któraś z Was pisała, że można jakoś sprawdzić przez internet kiedy firma dostarczyła l4. Jak to dokładnie zrobić?

Musisz się zarejestrować na stronie: https://pue.zus.pl/portal/logowanie.npi a następnie w ciągu kilku dni (z tego co pamiętam to 7 dni, ale nie jestem pewna) pójść do ZUSu i oni wtedy ostatecznie aktywują konto. Wtedy się logujesz, widzisz wszystkie zwolnienie lekarskie które dotarły do ZUS (więc jak nie widzisz, to znaczy że ZUS jeszcze go nie otrzymał), składki etc.

Niestety tak nie jest. To co widzimy naz swoim koncie w zus to zwolnienia zgloszone przez lekarza, a nie przez pracodawce. Wczoraj uswiadomil mnie o tym zus.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas truskawki z pola po 10 ale euro :/

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ,

witam sie dopiero teraz bo wreszcie zlapalam zakret :) a propo cisnienia to moja mama w nocy dostala 230 zadzwonila na pogotowie a Ci kazali jej sie polozyc i jak do 30 minut nie zacznie spadac to dopiero wezwa karetke - podobno jej zaczelo spadac i juz nie dzwonila ale ja oczywiscie dowiedzialam sie o tym wszystkim dopiero rano jak zadzwonilam z pytaniem " co u Ciebie" ( jak mnie drazni to ze moja mama nie chce nikogo niepokoic , zawracac mu glowy a sama dla kazdego by wszystko poswiecila). Wzielam ja rano na badania , i po prosbach i grozbach do szpitala - okazalo sie ze jeszcze jakas arytmie miala ... w kazdym razie zrobili jej EKG , podali elektrolity i wreszcie jest dobrze , cisnienie spadlo i czuje sie znacznie lepiej.
    Z nerwow jak przyjechalam do domu to zrobilam dwu daniowy obiad i upieklam to ciasto z rabarbarem o ktorym pisalyscie tylko ze zamiast gruszki dodadalam jablko. Czekam az wystygnie i poczestuje sie jednym kawalkiem , a co ! :)

Meza zawiozlam na meski wieczor , zrobilam herbate do wielkiego kufla po piwie i zamierzam sie byczec przez TV - dzis final eurowizji moze doczekam :)

Paula_071, małaMyszka, zabka11, lys, Laura, bosa lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Niestety tak nie jest. To co widzimy naz swoim koncie w zus to zwolnienia zgloszone przez lekarza, a nie przez pracodawce. Wczoraj uswiadomil mnie o tym zus.

Jest to dla mnie niezrozumiałe. Ja brałam kilka L-4 w tamtym roku, ale w rezultacie okazywało się, że pracowałam zdalnie i po uzgodnieniu z szefową nie oddawałam zwolnienia do kadr, i tych zwolnień nie widzę w systemie. Widzę tylko te, które otrzymał mój pracodawca. Jak to wytłumaczyć?

Żeby był komplet dzisiejszego zamówienia, do łóżeczka i materaca zamawiam podkłady na materac i prześcieradła:) Kasa na koncie kruszeje, dobrze że w przyszłym tygodniu wypłata.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 20:05

małaMyszka, 0na88, bosa lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobre to ciasto , troche za duzo rabarbaru dalam - ale faktycznie jest ok

zabka11, Laura, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Jest to dla mnie niezrozumiałe. Ja brałam kilka L-4 w tamtym roku, ale w rezultacie okazywało się, że pracowałam zdalnie i po uzgodnieniu z szefową nie oddawałam zwolnienia do kadr, i tych zwolnień nie widzę w systemie. Widzę tylko te, które otrzymał mój pracodawca. Jak to wytłumaczyć?

Żeby był komplet dzisiejszego zamówienia, do łóżeczka i materaca zamawiam podkłady na materac i prześcieradła:) Kasa na koncie kruszeje, dobrze że w przyszłym tygodniu wypłata.

Paula to faktycznie dziwne, ale tak mi to tlumaczyl zus,bo od mojego pracodawcy nie maja nic.powiedziano mi ze to, co widze w systemie to zwolnienia zgloszone przez lekarza,bowiem ten ma 7 dni na rozliczenie sie z nfz.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Paula to faktycznie dziwne, ale tak mi to tlumaczyl zus,bo od mojego pracodawcy nie maja nic.powiedziano mi ze to, co widze w systemie to zwolnienia zgloszone przez lekarza,bowiem ten ma 7 dni na rozliczenie sie z nfz.

Dziwne tym bardziej, bo ostatnie moje zwolnienie pojawiło się w systemie po 21 dniach...

Ale to co Ci powiedzieli w ZUSie udowadnia że mają burdel, że o kant rozbić to co jest w systemie bo nie wiadomo co te dane mówią w takim razie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 20:39

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Laura Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po dniu pełnym wrażeń :)
    Byliśmy w szpitalu na spotkaniu z położną.
    Pokazała nam jednoosobowe pokoje porodówek.
    Wykupujemy sobie pokój rodzinny 250 zł i położną 800 zł.
    Pełen pakiet opieki w czasie porodu i po porodzie :)
    Na końcu powiedziała do Dominisia że ma posiedzieć jeszcze w brzuszku z 10 tygodni :D. Bardzo miła pani :D
    Siedząc z nią i rozmawiając Dominiś cały czas kopał pewnie tzn że mu się pani położna spodobała ;)
    Na końcu mnie przytuliła i powiedziała ze wszystko będzie ok i mam być spokojna :)

Idę Was nadrobić!

Paula_071, zabka11, 0na88, mamasia, ainer85, Magd, Y, magda sz, niecierpliwa, aaaaga, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :-) tylko od wczoraj nie byłam na forum, a nadrobić nie mogę. Jutro już wracamy, dałam radę w aucie, myślałam, ze będzie gorzej.
    Cassie, mam do Ciebie pytanko. ile tego soku dziennie pijesz? Chodzi mi o ten na poprawę wyników krwi. Kupiłam sobie tutaj cztery butelki tylko nie wiem ile mam tego pić.
    Miłego wieczoru :-)

ainer85, magda sz, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj kupiliśmy truskawki za 10 zł :)
    Kupilismy 2 kilo z czego już kg z Dominisiem zjedliśmy :D
    Ale co tam czekaliśmy na nasze polskie tyleee czasu!
    Teraz codziennie będę mogła pójść po świeże i nasze :)
    Aaaaa i teraz czekamy na porzeczki :)

Cassie, niecierpliwa, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 1086 1087 1088 1089 1090 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ