X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Laura Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nasz pierwszy większy zakup :)

Nie wiem dlaczego się pomyliłam i zamiast zielonego wybrałam jedne bodziaki i półśpiochy z kolorem jasnoróżowym :P

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/32215ee69f27.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a9dd379d59ac.jpg

Druga paczka ale już mniejsza w drodze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 14:39

zabka11, lys, niecierpliwa, Maniuś, 0na88, jesslin87, mamasia, małaMyszka, magda sz, gianna88, Martucha86, Cassie, chcebycmama, Y, ainer85, Paula_071, bosa, kasiuleek lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mi nie dolega wlasnie,czasami zgaga ale od tego crp nie rosnie

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    To wyobraz sobie, ze ja w zeszly czwartek dzwonilam do gabinetu, pytam czy dzis normalnie przyjmuje bo chcialabym po l4 podjechac (mialam podjechac w piatek), a jakas babka na mnie z morda wyskoczyla, ze po co l4, na co, kiedy byla wizyta do kiedy mialam l4, powiedzialam jej ze l4 mialam do 20.05, a bylam umowiona na wystawienie l4 na 22.05 a ta na mnie z pyskiem ze zus chce na nich sciagnac, ze tyle dni do tylu nie mozna i jeszcze trwala wymiana zdan. Pojechalam do gabinetu na recepcji powiedzialam Andrzejowi o sytuacji, ten zabral mnie do gabinetu powiedzial lekarce, ona byla tak zazenowana, ze nie wiedziala jak przepraszac. W ramach rekompensaty nie skasowali za l4

L4 mozna wystawic 3 dni do tylu 3 dni do przodu.
    Na mnie tez kiedys wyskoczyla. Ja po 4 poronieniu dostalam l4- pelno ludzi a ona do mnie " taki dlugicas ciagne l4 beda mieli klopkty a pkza tym z jakiej okazji itd a ja do niej zusem to sie lekarz powinien przejmowac a zanim wydrze sie na kogos to niech lepjej sprawdzi kody z jakien przyczyny.
    Jeszcze zle wpisala i mialam kontrole. Zamiazt kodu oznaczajacego poronienie wpjsala nieregularne cykle :/

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb0a263b49cc.jpg tylko znow mnie obrocilo...

sliczny brzusio, chyba pod kątek wielkosci to mozemy sobie piatkę przybic ;-)

rybka1988, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Norma leukocytow w ciazy to naciagane 15 a crp to 10, ze stresu skurczy dostalam. Jade na ip..
    Aj :( daj znać co i jak

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    To byl poloznik. Spieral sis ze to wizyta. Powiedzialam ze wizyta to jest jak wchoxze rozmawiam mam badanie usg i porady,a nie przekroczenie progu. Ze mogl mi powiedziec to sam by jej zaniosl. A on niech pani bedzie. No jakis zart. Byla przede mna laska po recepte. Weszla i wyszla bo juz byla wypisana a on do niej 150 zl. Ta glupia zaplacila. To jak sa wypisane to niech na recepcji beda. Ja to mam pysk i sie nie dam. Tym bardzien jak jestem zla.
    i słusznie!! brawo!! :D

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do gina już spakowana na IP, powiedział że musimy to skontrolować, ma mi zrobić posiew z szyjki jutro, mówił że jak skurcze mi po nospie nie przejdą żebym się przejechała na KTG ale przede wszystkim mam się uspokoić, bo skurcze pewnie z tego wynikają. Wiem że ma racje ale ciężko być spokojna, 30 min wróciliśmy do Wawy, 4 godz milczenia w samochodzie, teraz mąż poszedł sobie coś zjeść, wkurwiony że nie zdążyliśmy do mechanika... więc jak ja mam być spokojna, nawet mu nie mówiłam o tym jak się czuje bo nie mam siły mu tłumaczyć że dziecko powinno być dla niego najważniejsze. Idę poleżeć po nospie z nogami do góry.

PS. winowajcą może być moja nadżerka, no ale fakt że leukocyty i crp rośnie jest jest fajny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 15:07

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrobiłam ...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa! Oparzyłam sobie brzuch garnkiem!
    Trzymam zimny okład, mam nadzieję,że będzie ok.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się po dzisiejszej wizycie :) Córeczka została córeczką, Nasza Kluseczka waży już 1692 gramy :D Wszystko dobrze :) Brzuszek wymiarami przewyższa resztę, ale lekarz powiedział, że wszystko w porządku :) Wg USG termin porodu to 25.07., aaaaaaaaaaaaaaaa! :P

niecierpliwa, zabka11, apaczka, Neyla, psioszka11, Laura, małaMyszka, lys, 0na88, gianna88, Ewa123, Martucha86, Cassie, aaaaga, chcebycmama, Aga89, Y, Paula_071, mamasia, Maniuś, bosa, kasiuleek lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:

O matko! Ja wiele razy cudem tego uniknelam. Wiele razy tez zamykajac drzwi o malo nie trzasnelam drzwiami w brzuch

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 15:10

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia rece opadaja... Faceci sa jednak z innej planety..... Zero empatii i zrozumienia.....

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Madziu rzeczywoscie cos sie dzieje, kilka dni temu CRP mialas 17, jak dobrze pamietam(niby male odchylenie od ciazowej normy 15), a teraz juz 22. Dosc szybko to przyrasta. Te leukocyty, tez znaczaco poszly do gory, lepiej to skontrolowac. Widac, ze kielkuje jakis stan zapalny.
    A jak wyszly Ci ostatnie wyniki moczu? Nie namnozylo Ci sie bakterii np?

Posiew z przed miesiąca idealny, mocz z czwartku też idealny... no dziwna sprawa. Powiem Wam że jakbym miała stan zapalny pipki to byłabym spokojniejsza bo bym wiedziała że jest to a tak to mogę sobie gdybać

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!
    Zrobiłam dzisiaj sobie dzień spa...nałożyłam hennę na brwi i zaczęłam golić pipkę i nogi... z myślą, że w 10 min. się uwinę i zmyję hennę...po robocie zczaiłam się, że minęło 40 minut! Pewnie jeszcze z dwa dni poszoruję brwi i będę mogła normalnie wyjść do ludzi :P

Także dzisiaj zaliczyłam golenie i gimnastykę w jednym :)

Mnie też do grupy na fb dodajcie.

Miłego dzionka.

Laura, małaMyszka, 0na88, Weridiana, gianna88, zabka11, chcebycmama, apaczka, Y, lys, ainer85, Maniuś lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/groups/330527573809908/ to jest link do grupy, nie wiem czy będzie dla Was widoczny, Sana mnie jakoś inaczej dodawała. Ale spróbujcie.

Kochane dla ciężarnych powinna być specjalna wyspa z ozonowanymi basenami, masażami stópek, plecków, salonem kosmetycznym, psychoterapeutą, ultrasonografem, ktg, pyysznym jedzeniem, z piękną pogodą, no taką oazą spokoju, bez zusów, kłótni z mężami i innymi. W normalnym świecie kobieta w ciąży ma przesrane, nie dość że musi rozumieć siebie to jeszcze być wyrozumiała dla innych którzy jej nie rozumieją

Malagosia, małaMyszka, jesslin87, zabka11, Martucha86, gianna88, Magd, chcebycmama, futuremama, mamasia, Maniuś, bosa, Laura lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Psioszka kurcze no, mocno??
    A może pojedź do lekarza co??

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa - króliczki super. Ja też nie jem i nigdy nie zjem czegoś co biegało mi ma łóżku i jadmło mi włosy jak makaron spaghetti ;)
    masz ładny mały brzucholek :D

lys - masz linea !!! a ja wciąż czekam i czekam...

maaadzik - super brzucholek

Griszanka - kupiłam cuksy! A z tym karnetem to dobry pomysł hahahahahah wszystkim zrobię takie karnety i niech się szykują na dyżurowanie hahahahaha

aaaaga - nie mam pojęcia co kupić na rocznicę komunii, może jakiś fajny łańcuszek - niekoniecznie złoty ?

Ewa123 - dostajesz co miesiąc tą samą kwotę? A ja co miesiąc dostaję inaczej. Jak to jest? Mój mąż też mówi, że wypłata powinna być taka sama co miesiąc, bo przecież to średnia z 12 m-cy? Nie wiem o co kamman

zabka - myślisz, że ten biały to lepszy dla dziewczynki? Jednak chyba pozostaniemy przy lupo... bo mi się woda z mózgu robi przez te wózki
    piękny brzucholek :D

aga89 - gdzie masz taką klinikę?

gianna88 - duszno jest niesamowicie - poszłam na małe zakupy i przez godzinę moczyłam stopy w chłodnej wodzie, bo miałam je w mózgu... a przeszłam mniej niż w ciągu godziny jak co dzień...
    super brzuszek, ależ TY masz figurę ja cię kręcę...

5ylwia - gdzie będziecie nad morzem, bo my jutro odbieramy auto i może się gdzieś spotkamy hahahaha moja bratnia duszyczko - wiek ten sam, data porodu ta sama, grudniowy wątek obczajony ehehehehehe to i może kawka się nam trafi

niecierpliwa, miru - płacicie dodatkowo za L4???????????? o.O

magda - spokojnie, jak gin będzie chciał to skontrolować, to znaczy, że się Tobą zajmie. BTW po co robiłaś CRP? Tak po prostu, czy lekarz Ci zlecił?

rybka - super brzusio!

laura - prawdziwi faceci nie boją się różu heheehhe ja też ma 2 szt. bodziaków, do spania jak znalazł heheheeh

psioszka - wrzątkiem?????? Kurcze to pamiętaj nie mega zimny tylko chłodny okład!

Katarka - mały klopsik się z niej zrobił !!! Gratulacje!!!

Laura, jesslin87, lys, gianna88, Katarka, zabka11, Aga89, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam propozycję skoro jest luka w prawie jeśli chodzi o dostarczanie do ZUS zwolnień to napiszcie petycję. Zbierzcie głosy i być może taki list zostanie rozpatrzony, zauważony. Kto jak nie wy się tym zainteresuje?
    Nie znam się na prawie ale być może któraś z was ?jeśli nie stary to może nowy rząd coś z tym zrobi?

To tylko moja myśl, z pewnością nie jest to proste ale nie ma rzeczy niemożliwych ;-)

Ps. Jeśli chodzi o narzekanie na instytucję ZUS to moja znajoma aby dostać tam pracę musiała się zapisać do partii PO niestety ale tak to działa, to samo w urzędzie miasta Gdańska (wszyscy z PO)

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WOW Myszko jaki zajefajnodłuuugi post napisałaś :)
    Masz rację trochę różu nie zaszkodzi ;)

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla ale sie usmialam :D

Laura kupowalysmy u tego samego sprzedawcy , bo te bodziaki, spodenki mam takie same - wygladaja na dobre gatunkowo :)

małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 1097 1098 1099 1100 1101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ