X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Moze w koncu ktos sie odwazy. Ja ide tylko po l4 i zrezygnowalam z wizyty. Wkurza mnie jej podejscie. Kase brac to tak ale wysilic sie z info to nie ma czasu. Ostatnio bylam po l4 tylko..i Andrzej kazal mi zaplacic 125 zl. Zapytalam z jakiej racji. To powiedzial ze bylam w gabinecie- fakt ale dac jej zalegle wynimi i wyszlam. Zaplacilam 25 zl i powiedzialam ze to nis byla dla mnis wizyta bo w sumie dzien dobry dziekuje i do widzenia.
    Nosz kur***
    Moj tez juz jest na nia nakrecony.
    a jaka była jej reakcja :P?

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Moze w koncu ktos sie odwazy. Ja ide tylko po l4 i zrezygnowalam z wizyty. Wkurza mnie jej podejscie. Kase brac to tak ale wysilic sie z info to nie ma czasu. Ostatnio bylam po l4 tylko..i Andrzej kazal mi zaplacic 125 zl. Zapytalam z jakiej racji. To powiedzial ze bylam w gabinecie- fakt ale dac jej zalegle wynimi i wyszlam. Zaplacilam 25 zl i powiedzialam ze to nis byla dla mnis wizyta bo w sumie dzien dobry dziekuje i do widzenia.
    Nosz kur***
    Moj tez juz jest na nia nakrecony.

Zmieniasz lekarza?

• mamasia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Ty nie wrzucałaś dziś posta na naszym grupowym fb :P?

bzkxskf.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Wiesz co jestem tak nakrecona dzis na nia, ze boje sie ze powiem jej cos czego potem bede zalowac.
    Jestem tez w szoku, bo mam wrazenie ze wszystkie pacjentki traktuja ja jak Boga, zadna z kolezanek zlego slowa na nia nie da powiedziec, milion dobrych opini i tylko my zauwazamy te "niedopatrzenia"??
    Nie tylko my. Znalazlam duzo opini negatywnych ale ukryla te komentarze.
    Ja ja znam od lat,ale teraz mnie wkur*** ze przed porodem i to nie jsden na rok a co miesiac ma taki dlugi urlop. Chodze prywatnie do lekarza ze swojego szpitala aby moc na niego liczyc podczas porodu a tu wakacje sobie fobi 20 w tym roku.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    w ogóle pierwsze słyszę o czymś taskim o.O

Bo to bardzo zadka wada macicy, ma ja zaledwie ok 0.5 % kobiet

• magda sz Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norma leukocytow w ciazy to naciagane 15 a crp to 10, ze stresu skurczy dostalam. Jade na ip..

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    a jaka była jej reakcja :P?

To byl poloznik. Spieral sis ze to wizyta. Powiedzialam ze wizyta to jest jak wchoxze rozmawiam mam badanie usg i porady,a nie przekroczenie progu. Ze mogl mi powiedziec to sam by jej zaniosl. A on niech pani bedzie. No jakis zart. Byla przede mna laska po recepte. Weszla i wyszla bo juz byla wypisana a on do niej 150 zl. Ta glupia zaplacila. To jak sa wypisane to niech na recepcji beda. Ja to mam pysk i sie nie dam. Tym bardzien jak jestem zla.

zabka11, mamasia, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Norma leukocytow w ciazy to naciagane 15 a crp to 10, ze stresu skurczy dostalam. Jade na ip..

A dzwonilas do swojego lekarza??

• Miru Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Zmieniasz lekarza?

Nikt mnie w ciazy przed pkroxem z taka historia nie chce przejac. Dobrze ze ta polozna bede miala.

Ten post od karoli to spam. Nie klikac bo wirysy nazbieracie. On sie automatycznie dodaje.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja? Nie,nic nie wrzucalam..

a czy ktoras z was miala wynik 130 przy 75g po 2h ? I co na to lekarz?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:

Norma CRP dla ciąży chyba też jest inna. Poza tym CRP w zaawansowanej ciąży może być fizjologicznie podwyższone bez powodu. Zadzwoń może do Twojej lekarki.

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Kurcze cos jest nie tak, leukocyty 17 a crp 22.. nie mam zadnych objawow klinicznych zapalenia itp. Wizyta jutro ale nie wiem czy czekac czy co ;(
    Madziu rzeczywoscie cos sie dzieje, kilka dni temu CRP mialas 17, jak dobrze pamietam(niby male odchylenie od ciazowej normy 15), a teraz juz 22. Dosc szybko to przyrasta. Te leukocyty, tez znaczaco poszly do gory, lepiej to skontrolowac. Widac, ze kielkuje jakis stan zapalny.
    A jak wyszly Ci ostatnie wyniki moczu? Nie namnozylo Ci sie bakterii np?

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinaaa twoj post na grupie sierpnioweczki ( na facebooku)

"Uwaga, uwaga! :) Jak wam minął weekend? Mam ważną informację. Jako administratorka tej grupy mam dla was skromny prezent. Pracuję w Galerii Handlowej chciałam się podzielić z moimi członkami bonami 200 zł na zakupy do sklepów H&M, SMYK, CROPP i HOUSE, które przyznało mi szefostwo na ten miesiąc i dodałam ich około 60 na tę strone:
    EDiT:( linka usunelam - zeby nikogo nie kusilo ;-) )
    Prosiłabym abyście nie brali ich zachłannie tylko niech każdy weźmie po jednym proszę. Nie rozdawajcie nikomu linków z poza grupy... Zależy mi na tym aby dostały osoby tylko z mojej grupy. Kto pierwszy ten lepszy w sumie, miłego! :) "

P.S wyniki glukozy masz super .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 14:18

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Karo Ty nie wrzucałaś dziś posta na naszym grupowym fb :P?

Mamy grupe na fb? Nawet nie wiedziałam...

Magda sz oby wszystko było ok...

74diqps6a69lyc94.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    To byl poloznik. Spieral sis ze to wizyta. Powiedzialam ze wizyta to jest jak wchoxze rozmawiam mam badanie usg i porady,a nie przekroczenie progu. Ze mogl mi powiedziec to sam by jej zaniosl. A on niech pani bedzie. No jakis zart. Byla przede mna laska po recepte. Weszla i wyszla bo juz byla wypisana a on do niej 150 zl. Ta glupia zaplacila. To jak sa wypisane to niech na recepcji beda. Ja to mam pysk i sie nie dam. Tym bardzien jak jestem zla.

To wyobraz sobie, ze ja w zeszly czwartek dzwonilam do gabinetu, pytam czy dzis normalnie przyjmuje bo chcialabym po l4 podjechac (mialam podjechac w piatek), a jakas babka na mnie z morda wyskoczyla, ze po co l4, na co, kiedy byla wizyta do kiedy mialam l4, powiedzialam jej ze l4 mialam do 20.05, a bylam umowiona na wystawienie l4 na 22.05 a ta na mnie z pyskiem ze zus chce na nich sciagnac, ze tyle dni do tylu nie mozna i jeszcze trwala wymiana zdan. Pojechalam do gabinetu na recepcji powiedzialam Andrzejowi o sytuacji, ten zabral mnie do gabinetu powiedzial lekarce, ona byla tak zazenowana, ze nie wiedziala jak przepraszac. W ramach rekompensaty nie skasowali za l4

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Kurcze cos jest nie tak, leukocyty 17 a crp 22.. nie mam zadnych objawow klinicznych zapalenia itp. Wizyta jutro ale nie wiem czy czekac czy co ;(

madziulka a nie masz moze infekcji intymenj???podwyzszone crp i leukocyty świadczą o stanie zapalnym, najczęściej bakteryjnym...

daj koniecznie znac co ci powiedzieli na IP, bo sie zamartwiamy tutaj!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 14:26

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Ja? Nie,nic nie wrzucalam..

a czy ktoras z was miala wynik 130 przy 75g po 2h ? I co na to lekarz?

kaarola - tu masz o glukozie - https://parenting.pl/portal/glukoza
    twój wynik jest ok, nie masz cukrzycy ciążowej.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:

ja tez tym razem miałam leukocyty i sugerowało to zapalenie pęcherza wiec nic tragicznego nasze smyki lezą na pęcherzu i tak się dzieje mówił mój lekarz

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• Amberla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dodajcie mnie do grupy na FB ;)

rybka1988, małaMyszka lubią tę wiadomość

• rybka1988 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb0a263b49cc.jpg tylko znow mnie obrocilo...

Laura, lys, niecierpliwa, Maniuś, mamasia, jesslin87, małaMyszka, Neyla, magda sz, gianna88, Martucha86, aaaaga, chcebycmama, Y, kasiuleek lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 1096 1097 1098 1099 1100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ