X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Moim zdaniem to nie jest żadne usprawiedliwienie. Niech się kobieta nie podejmuje czegoś, czego nie wykonuje z zaangażowaniem... dlaczego to Ty masz ponosić konsekwencje ich chorych układów. Jakie my mamy popieprzone wszystko w naszym kraju.

lys - tak bylo jets i bedzie u prywaciarzy w małych firmach...szczerze mówiąc to spodziewałam sie tego, bo pracując tak ponad 4 lata juz poznałam specyfikę pracy księgowej i szefa - im sie nigdy z niczym nie śpieszy....a jak jeszcze nie mają z tego korzyści żadnej, to juz wogóle....
    szkoda moich nerwów, to nic nie da....odpocznę od nich przez najbliższe półtora roku ;-)

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja się też pochwalę moim brzucholem z wczoraj :)
    może malutki nie jest ale czy aż tak ogromny żebym miała +15kg? chyba, że patrze na niego zbyt łaskawym okiem ;)
    no jest coraz ciężej, jest co nosic, ciekawe jak to będzie za 2 miesiące wyglądac :)

1p7beh.jpg

Aga89, niecierpliwa, zabka11, jesslin87, psioszka11, 5ylwia, Martucha86, mamasia, Laura, Maniuś, Amberla, małaMyszka, Cassie, Neyla, Magd, chcebycmama, Y, ainer85, Paula_071, bosa, kasiuleek, Migotkaa lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Moim zdaniem to nie jest żadne usprawiedliwienie. Niech się kobieta nie podejmuje czegoś, czego nie wykonuje z zaangażowaniem... dlaczego to Ty masz ponosić konsekwencje ich chorych układów. Jakie my mamy popieprzone wszystko w naszym kraju.

Chociaż niedługo kwestia l4 się zmieni:

http://www.doz.pl/czytelnia/a11677-E- wersja zwolnienia_lekarskie_co_powinnismy_o_nich_wiedziec

zmieni sie o ile pracodawca bedzie mial profil z zusie założony, bo jesli ni, to nadal 7 dni i wersja papierkowa....:-/
    powinni wprowadzic obowiązek założenia profilu i wsyztsko by było prostsze.

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z Was ma dwurozna macice??

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dziewczyny czy ktoras z Was ma dwurozna macice??
    Ale sie usmialam :-D przeczytalam dwunozna hehe...

jesslin87, małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    Ale sie usmialam :-D przeczytalam dwunozna hehe...

Mi tam do smiechu nie jest, bo ja mam a moja lekarka calkowicie to zbagatelizowala, a ja glupia wczoraj za duzo'poczytalam na ten temat i troche swiruje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 13:43

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co taka macica szkodzi?

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Mi tam do smiechu nie jest, bo ja mam a moja lekarka calkowicie to zbagatelizowala, a ja glupia wczoraj za duzo'poczytalam na ten temat i troche swiruje

Nie wiem jak już jest jeśli chodzi o poród z taką macicą, ale wiem,że ciężko w nią zajść. Jestem też na takim forum o niepłodności i tam dziewczyny o tym piszą.
    A ja od nocy mam dziwne kłucia i skurcze. Niby szyjka, ale jakby pęcherz. Mam wrażenie ,że co chwilę coś mnie tam uciska. W toalecie byłam już dzisiaj ze 30 razy...

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Np. przedwczesnym porodem, naglym skracaniem sie szyjki i wczoraj tez dowiedzialam sie, ze moze byc wskazaniem do cesarki. Szkoda tylko, ze niczego z tych rzeczy nie dowiedzialam sie od mojego lekarza

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Nie wiem jak już jest jeśli chodzi o poród z taką macicą, ale wiem,że ciężko w nią zajść. Jestem też na takim forum o niepłodności i tam dziewczyny o tym piszą.
    A ja od nocy mam dziwne kłucia i skurcze. Niby szyjka, ale jakby pęcherz. Mam wrażenie ,że co chwilę coś mnie tam uciska. W toalecie byłam już dzisiaj ze 30 razy...

U mnie to wyszlo w histeroskopi przed ivf wiec dlatego lekarze szans duzych mi nie dawali na naturalna ciaze, bo do tego dochodzila jeszcze endometrioza i poskrecane jajowody.

Zjadlam lazanki i jak probowalam od razu po zrobieniu smakowaly normalnie, a teraz tak jakby mi tam ktos paczke gozdzikow dosypal, taki dziwny posmak :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 13:53

• Miru Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja to jestem ciekawa co ona Ci na to powie. Na wrzesniowkach jest dziewczyna z ta przypadloscia. Jak chcesz mozesz z nia o tym pogadac,tez dluga drove miala do zdrowej ciazy przez to.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mialam nic zlego na mysli, poprostu tak przeczytalam :-( lekarze z natury bagatelizuja wszystkie problemy ktore moga byc a nie musza. Tak jak z endo, itp. Moj tlumaczy to niepotrzebnym stresem a ja dmuchaniem na zimne. sama wole wiedziec wszystko zeby wiedziec jak zareagowac.

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    nie mialam nic zlego na mysli, poprostu tak przeczytalam :-( lekarze z natury bagatelizuja wszystkie problemy ktore moga byc a nie musza. Tak jak z endo, itp. Moj tlumaczy to niepotrzebnym stresem a ja dmuchaniem na zimne. sama wole wiedziec wszystko zeby wiedziec jak zareagowac.

Wiem o tym ;) I nie mam do Ciebie zadnych pretensji, no co Ty :*

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Niecierpliwa ja to jestem ciekawa co ona Ci na to powie. Na wrzesniowkach jest dziewczyna z ta przypadloscia. Jak chcesz mozesz z nia o tym pogadac,tez dluga drove miala do zdrowej ciazy przez to.

Wiesz co jestem tak nakrecona dzis na nia, ze boje sie ze powiem jej cos czego potem bede zalowac.
    Jestem tez w szoku, bo mam wrazenie ze wszystkie pacjentki traktuja ja jak Boga, zadna z kolezanek zlego slowa na nia nie da powiedziec, milion dobrych opini i tylko my zauwazamy te "niedopatrzenia"??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 13:59

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    U mnie to wyszlo w histeroskopi przed ivf wiec dlatego lekarze szans duzych mi nie dawali na naturalna ciaze, bo do tego dochodzila jeszcze endometrioza i poskrecane jajowody.

Zjadlam lazanki i jak probowalam od razu po zrobieniu smakowaly normalnie, a teraz tak jakby mi tam ktos paczke gozdzikow dosypal, taki dziwny posmak :/

Niecierpliwa to zapytaj ją o to przy następnej wizycie albo idź na konsultację do innego lekarza?!
    A Ty chciałabyś cesarkę?

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    w ogóle pierwsze słyszę o czymś taskim o.O

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze cos jest nie tak, leukocyty 17 a crp 22.. nie mam zadnych objawow klinicznych zapalenia itp. Wizyta jutro ale nie wiem czy czekac czy co ;(

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Wiesz co jestem tak nakrecona dzis na nia, ze boje sie ze powiem jej cos czego potem bede zalowac
    Moze w koncu ktos sie odwazy. Ja ide tylko po l4 i zrezygnowalam z wizyty. Wkurza mnie jej podejscie. Kase brac to tak ale wysilic sie z info to nie ma czasu. Ostatnio bylam po l4 tylko..i Andrzej kazal mi zaplacic 125 zl. Zapytalam z jakiej racji. To powiedzial ze bylam w gabinecie- fakt ale dac jej zalegle wynimi i wyszlam. Zaplacilam 25 zl i powiedzialam ze to nis byla dla mnis wizyta bo w sumie dzien dobry dziekuje i do widzenia.
    Nosz kur***
    Moj tez juz jest na nia nakrecony.

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a jakie są normy dla crp? ja też mam trochę za wysokie leukocyty , bo 11,6, a wg labo norma do 10, ale to raczej standardowa norma nie dla ciężarnych i mój gin powiedział, że to w porządku wynik

małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Niecierpliwa to zapytaj ją o to przy następnej wizycie albo idź na konsultację do innego lekarza?!
    A Ty chciałabyś cesarkę?

Dzis mam u niej "awaryjna wizyte" w zwiazku z tymi bolami. W czwartek na prenatalnych zagadne tez o to lekarza, ale watpie, ze bedzie chcial sie wypowiedziec, skoro ciazy nie prowadzi.
    Ja nastawialam sie na porod naturalny, ale jak to by mialo zaszkodzic Julce to nie ma o czym mowic tylko dam sie pociac

‹‹ 1095 1096 1097 1098 1099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ