SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
lys wrote:Moim zdaniem to nie jest żadne usprawiedliwienie. Niech się kobieta nie podejmuje czegoś, czego nie wykonuje z zaangażowaniem... dlaczego to Ty masz ponosić konsekwencje ich chorych układów. Jakie my mamy popieprzone wszystko w naszym kraju.
lys - tak bylo jets i bedzie u prywaciarzy w małych firmach...szczerze mówiąc to spodziewałam sie tego, bo pracując tak ponad 4 lata juz poznałam specyfikę pracy księgowej i szefa - im sie nigdy z niczym nie śpieszy....a jak jeszcze nie mają z tego korzyści żadnej, to juz wogóle....
szkoda moich nerwów, to nic nie da....odpocznę od nich przez najbliższe półtora rokumałaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
to ja się też pochwalę moim brzucholem z wczoraj
może malutki nie jest ale czy aż tak ogromny żebym miała +15kg? chyba, że patrze na niego zbyt łaskawym okiem
no jest coraz ciężej, jest co nosic, ciekawe jak to będzie za 2 miesiące wyglądac
Aga89, niecierpliwa, zabka11, jesslin87, psioszka11, 5ylwia, Martucha86, mamasia, Laura, Maniuś, Amberla, małaMyszka, Cassie, Neyla, Magd, chcebycmama, Y, ainer85, Paula_071, bosa, kasiuleek, Migotkaa lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Moim zdaniem to nie jest żadne usprawiedliwienie. Niech się kobieta nie podejmuje czegoś, czego nie wykonuje z zaangażowaniem... dlaczego to Ty masz ponosić konsekwencje ich chorych układów. Jakie my mamy popieprzone wszystko w naszym kraju.
Chociaż niedługo kwestia l4 się zmieni:
http://www.doz.pl/czytelnia/a11677-E- wersja zwolnienia_lekarskie_co_powinnismy_o_nich_wiedziec
zmieni sie o ile pracodawca bedzie mial profil z zusie założony, bo jesli ni, to nadal 7 dni i wersja papierkowa....
powinni wprowadzic obowiązek założenia profilu i wsyztsko by było prostsze.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Dziewczyny czy ktoras z Was ma dwurozna macice??
przeczytalam dwunozna hehe...
jesslin87, małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość
-
rybka1988 wrote:Ale sie usmialam
przeczytalam dwunozna hehe...
Mi tam do smiechu nie jest, bo ja mam a moja lekarka calkowicie to zbagatelizowala, a ja glupia wczoraj za duzo'poczytalam na ten temat i troche swirujeWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 13:43
-
niecierpliwa wrote:Mi tam do smiechu nie jest, bo ja mam a moja lekarka calkowicie to zbagatelizowala, a ja glupia wczoraj za duzo'poczytalam na ten temat i troche swiruje
Nie wiem jak już jest jeśli chodzi o poród z taką macicą, ale wiem,że ciężko w nią zajść. Jestem też na takim forum o niepłodności i tam dziewczyny o tym piszą.
A ja od nocy mam dziwne kłucia i skurcze. Niby szyjka, ale jakby pęcherz. Mam wrażenie ,że co chwilę coś mnie tam uciska. W toalecie byłam już dzisiaj ze 30 razy...małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
psioszka11 wrote:Nie wiem jak już jest jeśli chodzi o poród z taką macicą, ale wiem,że ciężko w nią zajść. Jestem też na takim forum o niepłodności i tam dziewczyny o tym piszą.
A ja od nocy mam dziwne kłucia i skurcze. Niby szyjka, ale jakby pęcherz. Mam wrażenie ,że co chwilę coś mnie tam uciska. W toalecie byłam już dzisiaj ze 30 razy...
U mnie to wyszlo w histeroskopi przed ivf wiec dlatego lekarze szans duzych mi nie dawali na naturalna ciaze, bo do tego dochodzila jeszcze endometrioza i poskrecane jajowody.
Zjadlam lazanki i jak probowalam od razu po zrobieniu smakowaly normalnie, a teraz tak jakby mi tam ktos paczke gozdzikow dosypal, taki dziwny posmak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 13:53
-
Niecierpliwa ja to jestem ciekawa co ona Ci na to powie. Na wrzesniowkach jest dziewczyna z ta przypadloscia. Jak chcesz mozesz z nia o tym pogadac,tez dluga drove miala do zdrowej ciazy przez to.
-
nie mialam nic zlego na mysli, poprostu tak przeczytalam
lekarze z natury bagatelizuja wszystkie problemy ktore moga byc a nie musza. Tak jak z endo, itp. Moj tlumaczy to niepotrzebnym stresem a ja dmuchaniem na zimne. sama wole wiedziec wszystko zeby wiedziec jak zareagowac.
-
rybka1988 wrote:nie mialam nic zlego na mysli, poprostu tak przeczytalam
lekarze z natury bagatelizuja wszystkie problemy ktore moga byc a nie musza. Tak jak z endo, itp. Moj tlumaczy to niepotrzebnym stresem a ja dmuchaniem na zimne. sama wole wiedziec wszystko zeby wiedziec jak zareagowac.
Wiem o tymI nie mam do Ciebie zadnych pretensji, no co Ty :*
-
Miru wrote:Niecierpliwa ja to jestem ciekawa co ona Ci na to powie. Na wrzesniowkach jest dziewczyna z ta przypadloscia. Jak chcesz mozesz z nia o tym pogadac,tez dluga drove miala do zdrowej ciazy przez to.
Wiesz co jestem tak nakrecona dzis na nia, ze boje sie ze powiem jej cos czego potem bede zalowac.
Jestem tez w szoku, bo mam wrazenie ze wszystkie pacjentki traktuja ja jak Boga, zadna z kolezanek zlego slowa na nia nie da powiedziec, milion dobrych opini i tylko my zauwazamy te "niedopatrzenia"??Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 13:59
-
niecierpliwa wrote:U mnie to wyszlo w histeroskopi przed ivf wiec dlatego lekarze szans duzych mi nie dawali na naturalna ciaze, bo do tego dochodzila jeszcze endometrioza i poskrecane jajowody.
Zjadlam lazanki i jak probowalam od razu po zrobieniu smakowaly normalnie, a teraz tak jakby mi tam ktos paczke gozdzikow dosypal, taki dziwny posmak
Niecierpliwa to zapytaj ją o to przy następnej wizycie albo idź na konsultację do innego lekarza?!
A Ty chciałabyś cesarkę?małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
niecierpliwa wrote:Wiesz co jestem tak nakrecona dzis na nia, ze boje sie ze powiem jej cos czego potem bede zalowac
Nosz kur***
Moj tez juz jest na nia nakrecony.zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:Niecierpliwa to zapytaj ją o to przy następnej wizycie albo idź na konsultację do innego lekarza?!
A Ty chciałabyś cesarkę?
Dzis mam u niej "awaryjna wizyte" w zwiazku z tymi bolami. W czwartek na prenatalnych zagadne tez o to lekarza, ale watpie, ze bedzie chcial sie wypowiedziec, skoro ciazy nie prowadzi.
Ja nastawialam sie na porod naturalny, ale jak to by mialo zaszkodzic Julce to nie ma o czym mowic tylko dam sie pociacmałaMyszka lubi tę wiadomość