SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Idę po sandałki i do biedry może jeszcze będzie ten słoik z cuksami to kupię dla teściówki...
A jak nie będzie to nie wiem co kupić...Laura lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry kochane
ja dziś byłam na morfologia z samego rana, a teraz odpoczywam. Niedługo zabiorę się za obiad. Mąż ma wolne wiec ciesze się bardzo, że będę mieć towarzystwo. Wieczorem jedziemy z kicia do weta na szczepionkę i tabletkę na robale. Co do wyborów - no cóż, porażka. Ale na tym polega demokracja. Zastanawiam się jedynie ile spośród tych narzekajacych dziś osób zachciało ruszyć dupsko wczoraj na wybory. Bo nie kumam jak to jest. Dziś cała Polska zrozpaczona nowym prezydentem a wczoraj ktoś przecież go musiał wybrać.. Moje pytanie w takim razie gdzie byli wczoraj przeciwnicy Dudy? Bo chyba zamiast przy urnach siedzieli na fejsie albo forach internetowych
cóż poradzić dziewczyny, powraca ciemnogrod
niecierpliwa, ainer85, chcebycmama, zabka11, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
Ewa123 -
witamy się z kawką
\
pochmurno, szaro buro....ech....ciezko zebrac siły do czegokolwiek.
dodzwoniłam sie do ksiegowej - dzis wysyła druk Z3 do zusu, wiec koło środy zus go dostanie, pozostaje czekac az go wprowadza do systemu i wówczas dostarczę kolejne l4 i bede czekac na kasę....
straszne to czekanie na należne pieniądze jak na jałmużnę...
Julcia na zielonej szkole, odbieram ją ok.16 i wiozę na trening z tańców.
na obiad dzis kalafiorowa z koperkiem i makaron z serem.
jutro zrobie cos z szynki (moze jakis sosik) + ziemniorki i ogórasy.
musze sie zebrac i umyc podłogi i wziąśc sie za segregację ciuszków Klary.
ale najpierw ide poczytac co naskrobałyście od wczorajszego popołudniachcebycmama, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a7a7e6421295.jpg
A to my w 30 tygWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 11:47
aaaaga, 0na88, chcebycmama, mamasia, niecierpliwa, Martucha86, lys, Laura, zabka11, Aga89, Maniuś, psioszka11, 5ylwia, jesslin87, małaMyszka, Cassie, Magd, Y, ainer85, bosa, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
jak tam czytam o tym Zusie to sie w glowie nie miesci.. u mnie zatrudniaja powyzej 20 pracownikow wiec z wyplatami nie powinno byc problemu , ale gdybym to ja byla na miejscu dziewczyn ktore czekaja na wyplaty z ZUsu nie wiadomo ile to nie wiem jakbysmy sobie poradzili.. z dwoma pensjami zyjemy od 1 do 1 , bo to kredyt , platnosci , zreszta zawsze cos wypadnie to sie auto zepsuje , albo jakis nieprzywidywamy wydatek . A Ci po 2-3 miesiace wyplaty wstrzymuja.. straszne to jest.
zabka11, jesslin87, małaMyszka, Neyla, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Malamyszko jak nie bedzie cuksow, to kup jej dobra czekolade i przgotuj jej karnet na caly dzien opoeki nad wnusiem, tj. przytulania, noszenia i calowania wnusia, przebierania , oczywiscie z przerwami na karmienie i sen
Kochana tesciowa powinna byc zachwycona
Ja planuje cos takiego przygotowac dla mojej mamy, a na tesciowa nie mam pomyslu. Moze jakis kwiatek albo wielki krem nivea, bo smaruje sie nim namietnie kilka razy na dzien, ech cos na predce sie wymysli
Ewo powiem Ci, ze w moim najblizszym otoczeniu wiele osob, ktore przewaznie nie chodza na wybory i w pierwszej turze nie brali udzialu, poszli do urn w drugiej turze. Ja zawsze glosuje i w zwiazku z tym tez mam prawo narzekac. Choc zgodze sie, ze jest wielu ignorantow, ktorzy uwazaja, ze ich glos sie nie liczy. Pozwalaja na to, zeby inni za nich wybrali, a potem jecza, ze tak im zle. Glosy rozlozyly sie niemal po polowie i raczej, to ta niespelna polowa glosujacych w tej chwili ma prawo do niezadowolenia. Choc musimy w jakims stopniu uszanowac ten wybor - w koncu takie sa prawa demokracji. Ale niech czuje, ze nie ma poparcia polowy Polakow.
Ja mam tylko nadzieje, ze ten czlowiek okaze sie jednak w jakims stopniu madry, zweryfikuje swoje radykalne poglady i wielu kwestiach zmieni zdanie. Ale nie liczylabym z jego strony na zadne cuda. Mam nadzieje jedynie, ze nie rozpeta nam tu PIS-owskiego cyrku, rozgrzebywania sprawy brzozy i teorii spiskowych, kampani anty in-vitro i innych rownie oklepanych spraw.aaaaga, Ewa123, niecierpliwa, lys, zabka11, jesslin87, małaMyszka, Magd, bosa lubią tę wiadomość
-
Pranie juz wywieszone gulasz gotowy tylko placki ziemniaczane usmazyc na swiezo co tu robić wczoraj byłam na spacerze i do dzisiaj mam dosyć mały cały czas jest nisko i co 50 m robiłam postój bo czulam ciagniecie
Dziewczyny co mozna symbolicznie kupic dziewczynce na rocznice komuniiniecierpliwa, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Laura ładny brzuszek:)
Ja się nie wypowiadam na temat wyborów bo dla mnie porażka:/
U nas fajny wiaterek ale w mieście nie wytrzymałam i wróciłam do siebie na ranczo teraz siedzę i wcinam truskawy.
Dziewczyny czy wam placu ZUS tyle co powinnyście dostawać? Bo ja mam co miesiąc o 600 zl mniej a dostaje co miesiąc:/ chyba do nich podjade w końcu.Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ewa123 wrote:Dzień dobry kochane
ja dziś byłam na morfologia z samego rana, a teraz odpoczywam. Niedługo zabiorę się za obiad. Mąż ma wolne wiec ciesze się bardzo, że będę mieć towarzystwo. Wieczorem jedziemy z kicia do weta na szczepionkę i tabletkę na robale. Co do wyborów - no cóż, porażka. Ale na tym polega demokracja. Zastanawiam się jedynie ile spośród tych narzekajacych dziś osób zachciało ruszyć dupsko wczoraj na wybory. Bo nie kumam jak to jest. Dziś cała Polska zrozpaczona nowym prezydentem a wczoraj ktoś przecież go musiał wybrać.. Moje pytanie w takim razie gdzie byli wczoraj przeciwnicy Dudy? Bo chyba zamiast przy urnach siedzieli na fejsie albo forach internetowych
cóż poradzić dziewczyny, powraca ciemnogrod
W ogóle jestem zdania, że wypowiadać się na temat wyboru przez Polaków prezydenta powinny tylko te osoby, które pofatygowały się do urn... a najwięcej do powiedzenia mają ci, którzy nie oddali głosu.
Tez uważam, że Polacy to ciemnogród. Niemyśląca masa, która ogląda Dlaczego ja, sekrety sąsiadów, ukryta prawda itp... jak można to Oglądać?
Ehh...
Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Madzik ja dostaje na szczęście z firmy przelewy, co miesiąc 1 mam dokładnie taka sama kwotę, a z zusem rozlicza się już moja firma. Też sobie nie wyobrażam takiej sytuacji, że kilka tygodni musze czekać na przelew. Kredyt, opłaty, wyprawka dla dziecka - jak to wszystko opłacić z jednej pensji? Niepowazni są, serio
zaczynam doceniać w tym momencie, że pracuje w korpo u nie musze się uzerac z ZUS.
zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
Ewa123 -
pisałyscie o rabarbarze wczoraj, a ja od tygodnia piję kompot z rabarbaru i jabłek
mysle ze trzeba by było zjadac po 5kg dziennie tego rabarbaru, aby to mogło nam jakkolwiek zaszkodzic
Kaarolinka - na dretwienia rąk teraz gin mi poleciła kupic sobie aspargin (to jest magnez z potasem) - wczesniej brałam magneB6 i nie widze poprawy, bo dłonie mi dretwieją nie tylko w nocy i nad ranem, ale równiez w ciągu dnia...np jak piszę na komputerze czy tel., jak maluję rzęsy....
zamierzam spróbowac ten aspargin teraz.
chcebycmama- ten balonik moze i ma na celu wyćwiczenie mięsni, ale bałabym sie tego każdorazowego podrażniania szyjki macicy i tego parcia....ja jednak pozostanę przy masazu krocza olejkiem i zlece to zadanie męzowi
a jak zmaierzasz oznaczac ciuszki od znajomych, bo ja tez muszę?????
co do wyprawki to mi tez sporo rzeczy brakuje, nie mam praktycznie nic z aptecznych, ale czekam na jałmużnę z zusu i wówczas zrobię zakupy.
magda sz - jeździłas na rowerze z bembenkiemszalona! ;-)co do Twojego męża to niestety tylko potwierdza fakt, że faceci są ograniczeni....
lys,Magd, malamyszka - pisałyście o zgadze..kurczę mnie tez zaczyna dopadać coraz częściej...będę próbowała to zwalczyć mlekiem albo wypróbuje tą wodę z sodą oczyszczoną.
malamyszka - sliczny tez wózeczek w kropki, choc mi bardziej pasuje do dziewczynkino ale jak 15kg to ciężki...
Laura - śliczny brzuszek!!!
KasiaEN, niecierpliwa -trzymam kciuki za Wasze wizyty!
niecierpliwa - oooo łazankidzięki za pomysł na obiad - zrobię pod koniec tyg
niecierpliwa, Laura, KasiaeN., małaMyszka, Magd lubią tę wiadomość
-
Ja pomimo silnego bolu brzucha wczoraj popoludniu pofatygowalam sie na wybory...ehh i po co moj wysilek:/
Jak tak patrze na zdjecia Waszych brzuszkow to zastanawiam sie, gdzie moja Julcia sie miesciJak myslalam w marzeniach o ciazy to myslalam, ze w 7 miesiacu bede wygladac jak hipcio, a tu maly odstajacy brzucholek i nie patrzcie na avatara bo tam ten brzuch wyglada na duzy, ale to chyba przez zblizenie
Najwazniejsze, ze Julcia rosnie
Laura, Maniuś, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa ja też mam mały brzuch
A wiecie co mnie doprowadza do szału od kilku nocy.. Budzę się około 3-4 na siku i nie mogę później zasnąć bo jestem przeraźliwie głodna. Nie mogę też zjeść, bo biorę na tarczyce leki (musze być na czczo). I wkurzam się jakaś godzinę zanim udaje się znowu usnac. Nigdy tak wcześniej nie miałam, takiego ssania w nocy. Mała chyba potrzebuje więcej kalorii, ale strasznie nieprzyjemne uczucie!
małaMyszka lubi tę wiadomość
Ewa123 -
Ja tez coraz czesciej czuje w nocy ssanie, ale jeszcze nie zdazylo mi sie podjadac. Wczoraj zjadlam kolacje przed 18, czesto kolo 21 zjadam jeszcze platki z mlekiem, ale ze wczoraj znowu o 21 juz smacznie spalam to jak wstalam na siusiu to maly glod dawal sie we znaki
-
Zabka11 co do oznaczania ubrań od znajomych to biorę jeden kolor nici i przyszywam na metkę.
Jeden kolor dla jednego wlasciciela ubranek
Swoje kupione pamiętam, ale cudzych juz nie jestem wstanie zapamiętać...zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
niecierpliwa wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/054ec9d7a09b.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dca2cc19b1e8.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1aa6ac93f65d.jpg
Moj ojciec hoduje kroliki, uwielbiam takie malutkie, ale nie moge sie do nich przywiazywac, bo wiecie jak konczaJa nie jestem w stanie zjesc miesa z krolika, choc wiem ze jest zdrowe itp, to dla mnie tak jakbym miala swojego psa wdupic na obiad, ale moj ojciec wychowany na wsi, wiec nie ma z tym problemu