X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Witam sie urodzinowo, ale pogada okropna! Zamawialam 24 stopnie i slonce! Skladam reklamacje. Maja zrobila mi prezent po wczorajszym cichym dniu i obudzila mnie czkawka:) jak tatus przylozyl ucho posluchac co tam wyprawia to strzelila mi kilka gongow w policzek! Kocham ja! Nie ma to jak kobieca solidarnosc, ju nie dlugo pokazemy tatusiowi kto tu rzadzi i bedzie siedzial jak mysz pod miotla :)
    Lece na sniadanko, zawiezc l4 do pracy i do superpharmu bo moj ulubiony dermedik po 11zl z 39! W ogole fajne promo maja, duzo dla dzieciaczkow, emolienty itp. Sprawdzcie na stronie.
    Kochana samych cudowności, spełnienia marzeń i wymarzonego, "bezbolesnego" porodu! :)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Dzien dobry,
    Mnie dla odmiany obudzilo slonce. Tak mi sie goraco zrobilo, musialam wstac i wypilam pol butelki wody na raz ;)
    Mnie od wczoraj strasznie boli po prawej stronie. Trudno powiedziec co mnie boli, szarpie w okolicach nerki, po prawej stronie brzucha (tak jak na miesieczke) i do tego promieniuje na prawa noge. Jakas masakra. Do tego maluszek jakis niemrawy, ale przynajmniej od czasu do czasu sie przekreca, ale chociaz sie rusza. Moze to przez te bolesci?
    Psioszka umawialysmy sie dzisiaj na ten szpital, ale jak tak dalej pojdzie, to nie dam rady wywlec sie z domu. A specjalnie umawialam sie z polozna tak, zeby spokojnie dzisiaj pojechac :( Jestem niepocieszona :(

Griszanka u mnie od takiego bolu sie zaczelo, ale z lewej strony

małaMyszka lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Karolina jak slucham takich ludzi jak krupa to slabo mi sie robi, kiedy oni chca rodzic po 50??a co Wy na ta niemke 65 letnia ktora urodzila po in vitro czworaczki? Zabieg wykonano na ukrainie bo w niemczech podejrzewam ze sie nie zgodzili. Ma 13 dzieci... Dla mnie ona chora psychicznie. Cassie co w ogole mowila o tym u Was?

Jak wczoraj ogladalam to w tv tylko jedno slowo mi sie cisnie na usta - patologia!!

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu wszystkiego najlepszego i realizacji wszystkich szalonych pomyslow, ktlre urodza sie w Twojej glowce :)
    Karolina, z tego co wiem to Krupa i inne modne "celebtytki" zdecydowala sie na zamrozenie komorek jajowych. Poniekad co raz czesciej pierworodki maja po 35-45 lat. Takie czasy. Ja tez wg wielu jestem stara, jak na pierwsze dziecko - urodzi sie w okolicach moich 32 urodzin.
    A co do tej chorej baby, bo to inaczej nazwac nie mozna, to jakas masakra. Zdecydowala sie na IVF, bo najmlodsza 9-cio letnia corka chciala miec mlodsze rodzenstwo. Kretynizm do potegi. A podanie tylu zarodkow, za przeproszeniem "starej babie", to skrajna nieodpowiedzialnosc lekarzy. Kto bedzi wychowywal te dzieci - zapewne spadnie to na rodzenstwo. W ogole 17-cioro dzieci, to jakis kosmos. Ja sie zastanawiam czy ona jest do konca zdrowa psychicznie.
    Milego dnia :)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    dziewczyny dajcie linki do rożków/ becików, dzięki z góry

a ta niemra to dla mnie psychiczna, i powinni babsztylowi zabronić tego!!!

ja brałam stąd http://allegro.pl/rozek-becik-antyalergiczny-usztywniany-kokosem-i5367317371.html i jestem zadowolona:) wkładka wyciagana:)

ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Madziu wszystkiego najlepszego i realizacji wszystkich szalonych pomyslow, ktlre urodza sie w Twojej glowce :)
    Karolina, z tego co wiem to Krupa i inne modne "celebtytki" zdecydowala sie na zamrozenie komorek jajowych. Poniekad co raz czesciej pierworodki maja po 35-45 lat. Takie czasy. Ja tez wg wielu jestem stara, jak na pierwsze dziecko - urodzi sie w okolicach moich 32 urodzin.
    A co do tej chorej baby, bo to inaczej nazwac nie mozna, to jakas masakra. Zdecydowala sie na IVF, bo najmlodsza 9-cio letnia corka chciala miec mlodsze rodzenstwo. Kretynizm do potegi. A podanie tylu zarodkow, za przeproszeniem "starej babie", to skrajna nieodpowiedzialnosc lekarzy. Kto bedzi wychowywal te dzieci - zapewne spadnie to na rodzenstwo. W ogole 17-cioro dzieci, to jakis kosmos. Ja sie zastanawiam czy ona jest do konca zdrowa psychicznie.
    Milego dnia :)

32lata to spokojnie, w tym wieku bardzo duzo osob rodzi pierwsze dziecko :)
    Ale ona ma 36 lat i twierdzi ze to jeszcze nie teraz..czyli pewnie ok 40lat..
    A tez nei wiadomo czy od razu zaskoczy.

Moja kuzynka urodziła pierwsze dziecko w tym wieku, bo kariera..:/
    Wiekszosc ciazy lezała bo miała zagrożoną,ciezko ją znosiła, a teraz jest na siebie zla, mała ma 2 latka, ona 42,chciałaby miec 2 dzieci ale juz za późno, bo się boi ze moze urodzic sie chore no i zle wspomina znoszenie 1 ciaży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 10:23

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainer, ja kupiłam ten - http://allegro.pl/rozek-minky-becik-mata-otulacz-78x78cm-2cm-nowe-i5099225815.html
    A dokładnie to szary z różową kokardą, rewelka, jestem baaaaardzo zadowolona :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    dziewczyny dajcie linki do rożków/ becików, dzięki z góry

a ta niemra to dla mnie psychiczna, i powinni babsztylowi zabronić tego!!!

Ja kupilam ten, jestem bardzo zadowolona :) Usztywnienie mozna wyjac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 10:28

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu spełnienia marzeń! Dużo uśmiechu i lekkiego porodu o czasie :)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie też mi się bardzo podobają te z kokardą, ale tak sobie myślę że chyba nie będzie mi się chciało uganiać z wiązaniem jej ;/ nie wiem sama. ona jest na stałe przymocowana, czy tylko zakłada się na wierzch?

v40cu9h.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzik, widzę że idziemy łeb w łeb hih;)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa....hmmmm link by się przydał :P

v40cu9h.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a o co chodzi z tym wyjmowanym usztywnieniem??

v40cu9h.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    niecierpliwa....hmmmm link by się przydał :P
    http://allegro.pl/rozek-becik-niemowlecy-z-usztywnieniem-promocja-i5392658521.html

Haha taki szczegol mi umknal :D

małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer, usztywnienie to wkłądka na pleckach, to jest taka kiesoznka na rzep i tam masz to usztywnienie, więc mozesz mieć miekki sam materiał albo z ta wkladka, wkłądke mozna wyciagnac i zlocyc rozek w prostokąt i masz np do wozka albo rozkladasz cały i masz taki podkłąd, kołderke:)

niecierpliwa, małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    a o co chodzi z tym wyjmowanym usztywnieniem??

Sa rozki miekkie lub usztywniane, w tym co ja kupilam usztywnieniem jest taka gabka, ktora mozesz wyjac i wtedy juz masz rozek bez usztywnienia. Zdania sa podzielone, ktory lepszy dlatego ja zdecydowalam sie na taki 2w1 ;)

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w trojmiescie sloneczko i ok 17 stopni
    Magda sto lat kobitko najlepszego !
    Ja na obiad mam jeszcze z wczoraj golabki wyszly pyszne
    Dzwonili z bobo wozkow ze mozemy nasza bryke juz odebrac szybko myślałam ze bedziemy czekac z miesiac jak nie dluzej a tu niecale dwa tygodnie :-) :-) wstawimy do tesciow maja dom wiec i miejsce ;-)
    W piatek w koncu bedziemy mieli lozeczko wiec jakos w przyszlym tygodniu kupimy materacyk i zostane do obkupienia ja

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda !!! Wszystkiego najlepszego!!!

My wstaliśmy o 6:30, szybkie szykowanko, siusiu do kubeczka, mąż zawiózł mnie do szpitala i jak Was nadrobiłam to zjadłam śniadanko - drugie hehehe, bo jedną kanapkę wzięłam do torebki, żeby wszamać po badani.

Rano zapomniałam oczywiście, że muszę uzupełnić pojemnik, więc wstrzymałam piśku, podmyłam się, puściłam pierwszy/drugi strumień i z drugiego/trzeciego poszło do kubka... potem do końca już jakoś zeszło ehhehehe

Głupia ja... żeby zapomnieć o badaniu

W drodze do domu zrobiłam małe zakupy i kupiłam sobie dwie gazety: mamo to ja i mam dziecko - będę czytać hhihiihi

Jutro wizyta na 8:15, ale jakoś mi tak dziwnie, bo po raz pierwszy mi się na nią nie spieszy... to chyba przez jutrzejszy opr za wagę hehehehe

Laura lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak kupwałyscie posciel to jaki materiał, 100% bawełna?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka to ile przytyłąs, ja 9 i nic mi nie powiedział:)widze, że dziewczyny tyją mniej ale ja nic nie schudłam na poczatku bo miałam apetyt nie miałam mdłosci ani nie wymiotowałam, ale też do 17 tyg prztyłam tylko 2,5 kg więc nie objadałam sie:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 1116 1117 1118 1119 1120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ