X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzis śniło sie moje maleństwo' byla taka grzeczna, potem nie moglam zasnac...
    Ja leze i śpie na prawym boku takie mam zalecenie od lekarza żeby małej było łatwiej sie obrocic glowka w dół

niecierpliwa, magda sz, Laura, zabka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Siostry!
    Nocka taka sobie, przewracanie się z boku na bok, to już standard, nie mówiąc o znalezieniu sobie wygodnej pozycji:)
    Zazdroszczę Wam tak intensywnych ruchów, mój Leon nie jest taki. Ale i tak się cieszę,że od czasu do czasu daje o sobie znać.
    Ofka chyba pytała o te prezenty po urodzeniu dziecka. Akurat wczoraj siedzimy z M i ja tak wypaliłam- a co mi kupisz jak urodzę Ci już syna?! Nie wiem czemu, nawet nie oczekuję niczego, bo to dla nas takie prezent,że nic nigdy nie będzie lepszym.A on na to- no chyba biżuterię- hmm no tak, tylko ja prócz obrączki nie noszę żadnej, więc nie wiem czy to taki standard, wyczytał gdzieś czy jak?!:)
    Zaraz muszę stoczyć jak zwykle nie równą walkę z żelazkiem.
    Miłego czwartku.

niecierpliwa, magda sz, zabka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia wrote:
    Mi dzis śniło sie moje maleństwo' byla taka grzeczna, potem nie moglam zasnac...
    Ja leze i śpie na prawym boku takie mam zalecenie od lekarza żeby małej było łatwiej sie obrocic glowka w dół

Ja mialam to samo, jak wstalam siusiu i uswiadomilam sobie, ze snila mi sie Julka w pieknych rampersach z napisem "love you daddy" i miala takie dziurki w polikach to juz nie bylo mowy o tym zeby zasnac. I tak wolalam w tym snie Paule i mowilam zobacz ja mam takie rampersy dla malej :P

Paula_071, Laura, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki. Ja tez już wstalam, młody do szkoły już się szykuje. Marzę o wakacjach. Sluchajcie, zrobilam synowi śniadanie i położyłam sie na kanapie, chociaz zazwyczaj tez od razu sobie sniadanie robie. No i tak leżę, czytam belly i nagle poczulam takie ssanie, ze zrobilo mi się niedobrze i nie bylam w stanie sie podnieść i pójść do kuchni. Dobrze ze dzieci już duze, poprosilam córkę o kanapkę i od razu przeszlo.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    A to moje ostatnie zdobycze :D

dc29a28cd9d35cb9med.jpg
    Mam takie same :-) rozm. 56 i 62 ;-)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prezentów po urodzeniu dziecka to mój mąż mnie ostatnio zdziwił... nagle wypalił, że chciałby mi coś kupic z okazji narodzin Małego, że może coś z biżuterii bym chciała... no jak proponuje to pewnie że bym chciała :D i tak sobie myślałam, że może coś małego typu bransoletka Lilou z zawieszką w kształcie dzidzi, wózka z grawerem :) bo kolczyków ostatnio nie noszę, łańcuszki na szyi przy dziecku nie przetrwają pewnie :)

Dziś wstałam z dobrym humorem w końcu :) wyżaliłam się wczoraj mężowi z mojego nastroju, obaw, pocieszył i pomogło :)

Aaa i dołączam dziś do wizytujących. Mam wizytę na 17 :) Trzymam kciuki, żeby nasze Dzidzie ładnie pokazały się na usg :)

niecierpliwa, chcebycmama, Laura, Maniuś, zabka11, nick nieaktualny, lys, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo matko dziś rozpoczynam III trymestr! :-))

A pokój dopiero wygipsowany, jeszcze malowanie, panele...
    łazienka czeka na położenie płytek... a nastąpi to początkiem lipca.

Dzisiaj jedziemy po fotelik. :-)

Poczta mają przyjść pieluchy tetrowe.

Strasznie boje się ze nie zdążymy ze wszystkim. Ale cóż wiekszosc pensji pochłania remont (zdecydowaliśmy się na remont generalny, bo nie zachodziłam w ciaze, przypomnę, że jak wszystko zdemolowalismy to test pokazał II kreseczki :-) ).

Cały czas w głowie mam, że jeszcze 3 miesiace do terminu, wiec damy rade. :-)

Hermiona, niecierpliwa, gianna88, 0na88, Paula_071, Laura, Maniuś, zabka11, Weridiana, lys, Amberla, małaMyszka, jesslin87, Martucha86 lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki:)
    ale sobie pospaliśmy, tylko raz wstawałam na siku po 4:) teraz kawusia i poczytuje:)

niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc brzuszki ,
    Obudzilam sie o 3.40 z wielkim bolem brzucha, nie wiem co to bylo, mega pieklo mnie nadbrzusze jakby jakis narzad albo jelita. Polozylam sie na bok i corcia wstala, zbombardowala mi bolacy brzuch, czulam ja wysoko wiec domyslilam sie kto stoi za tym bolem :) poszlam siusiu, napilam sie wody, posiedzialam i przeszlo. Milam troszke stracha bo Maja mocno sie ruszala, czasem az bolalo. No i spalam wczesniej na wznak wyciagnieta wiec naciagnelam macice i stad takie pieczenie. Lece zobaczyc jak ciuszki w odplamiaczu...i sniadanko :)

chcebycmama, Weridiana, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna88 ja właśnie dostane od męża zawieszkę z grawerem imienia i daty narodzin syna z Lilou. Już mam taką skórzana bransoletkę z jedną zawieszka z imieniem męża i napisem Kocham Cię! :-)

A i ja też mam wizytę 17.06 tzn. badania prenatalne III trymestru. :-)
    Zwykła wizytę mam 08.06, a za tydzień powtarzam toxo. Czekam nadal na wynik awidnosci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 08:39

magda sz, gianna88, zabka11, Weridiana, nick nieaktualny, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wizytę.
    Będzie opr jak ta lala za wagę...
    Aż mi ciśnienie dwa razy mierzyła heheheehhe

nick nieaktualny, lys, jesslin87 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka dobrze będzie! :-)

małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola- Żelazko- 1:0 :)

Ja jutro mam wizytę-prenatalne 3d, nie mogę się doczekać ,jak zobaczę naszego synka, nie widziałam do prawie 4 tygodnie:) Tak się boję, mam nadzieję,że będzie wszystko ok. Cały czas do niego mówię, kopnij że tą matkę mocno, bo się martwię, ale on chyba niekoniecznie chce matce sprzedać kopniaka:/.
    Dzwonili z BoboWózków,że jutro nie będzie wózka, dopiero za tydzień, bo coś tam z produkcją jakaś obsuwa.
    Dziś robię arabski obiad, bo dostałam składniki od koleżanki:)

Maniuś, zabka11, Weridiana, nick nieaktualny, lys, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka

wczoraj sprzatałam jak szalona w domu.
    dzis pobudka po 5 rano, bo musiałam córkę odwieźć na zbiórkę na zieloną szkołe o 6:30.
    niedawno przyjechałam, ogarnęłam domek i zasiądę zaraz do was, tylko jeszcze śniadanko musze sobie zrobic.

Weridiana, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm.. ja rampersów nie mam, chcoiaz nie powiem bo jak na lumkach były takie malusie to odrzucałam bo myslalam ze bedzie za zimno dzidzi w takich, ale nie wszystko stracone bo pójde z 2 razy i sie obkupie hi:)

Wieczorem myślałam z enie usnę taka miałam zgagę, czułam w przełyku jedzenie, ehh..mówią ze dziecko będzie miało długie włosy haha ciekawe:)
    Swoją drogą tak sie ostatnio zastanawiam jak nasze dziecko bedzie wygladać czy będzie blondynem po mamusi czy będzie miec czarne włoski po tacie:)

niecierpliwa, Maniuś, Weridiana, nick nieaktualny, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko- a ile ci przybylo ze opr za wage ? z tego co pamietam wcale nie jakos duzo..

Nie uwazacie ze opiepszanie za wage jest chore ? Potem cieżarna idąc na wizyte nie mysli o niczym innym tylko o tym ze dostanie opiepsz ze za duzo przybrała..no rozumiem jakby bylo naprawde bardzo duzo kg na plusie, ale nie jak jakikes np. 10 do przodu w 29-30tc :o

Moja koleżanka w 27tygodniu miałą 10kg do przodu, rodziła z 15kg, miesiac po porodzie waga sprzed ciaży, wiec 15kg to norma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 09:11

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,

moj maz ma dzis na popoludniu , ja jeszcze na L4 wiec po sniadaniu chce go wyciagnac po jakas spodnice , spodenki krotkie ? cos na cieple dni bo poza leginnsami nie mam nic - nawet sukienki , no zero po prostu . A zapowiadaja ze niedlugo ma sie pogoda poprawic.

U nas tez nie ma zwyczaju kupowania prezentu dla mamy po urodzeniu , ale mysle ze to piekny gest - za ten nasz wysilek nawet jakis bukiecik kwiatow w podziekowaniu bylby super- ale mojemu ktos musialby mu o tym powiedziec , watpie zeby sam na to wpadl ;-)
    i tak jestem pod wrazeniem bo ostatnio cos mowi ze chyba chcialby byc przy porodzie - niech sie zastanowi , nie bede naciskac.

Ok lece sie ogarnac bo mam miotle na glowie ,

milego dnia dziewczyny ! :)

Trzymam kciuki za wizytujace i za piekne zdjecia 3d

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciemna, ciemna oprawa oczu moj maz to samo...oboje urodzilismy sie z czarnymi dlugimi wloskami. Ostatnio mojemu mezowi snilo sie ze Iwo urodzil sie blondyn, ale taki skandynawski. I moj maz patrzyl na niego i myslal: no nie moj...jeszcze jakby byl rudy to bym uwierzyl, ale taki blondyn...no kurwa nie moj:)))

0na88, gianna88, Paula_071, mamasia, psioszka11, niecierpliwa, Laura, Maniuś, zabka11, Weridiana, nick nieaktualny, lys, Amberla, małaMyszka, jesslin87, Martucha86 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Nadrobiłam zaległości, dopijam herbatkę i będę brała się za babkę, bo dzisiaj mamy gości.
    Czy wasze dzieciątka też mają taka czkawkę? Moja Mała po parę razy dziennie, a jeden taki czkawkowy seans trwa nawet ponad 10 minut! :P

lb17w98.png
  • Tulipanka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,

mam taką nietypową prośbę - jestem z forum dla starających się i szukam dziewczyn, które starały się dłuższy czas (co najmniej rok) o dzidziusia i udało im się w końcu. Jeśli znajdziecie chwilę - wpiszcie swoją historię wszystkim nam, które nie mogą zajść w ciążę. Czasem brakuje nam wiary i nadziei, a Wasze historie mogą nam bardzo pomóc...

Tutaj podaję linka: https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/przy-nadziei-historie-o-zajsciu-w-ciaze-po-dlugim-staraniu,7641.html

Można się logować na tym loginie co tutaj macie. Skopiuję tę wiadomość na parę innych mamusiowych forum :)

Z góry bardzo Wam dziękuję!

magda sz, 5ylwia, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

Tuli
    Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
    Córcia ur 11.2019
    PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia.
‹‹ 1125 1126 1127 1128 1129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ