X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Myszko- a ile ci przybylo ze opr za wage ? z tego co pamietam wcale nie jakos duzo..

Nie uwazacie ze opiepszanie za wage jest chore ? Potem cieżarna idąc na wizyte nie mysli o niczym innym tylko o tym ze dostanie opiepsz ze za duzo przybrała..no rozumiem jakby bylo naprawde bardzo duzo kg na plusie, ale nie jak jakikes np. 10 do przodu w 29-30tc :o

Moja koleżanka w 27tygodniu miałą 10kg do przodu, rodziła z 15kg, miesiac po porodzie waga sprzed ciaży, wiec 15kg to norma.

To nie jest tak. Jak ciężarna ma dużą wagę, to wtedy na brzuchu jest dużo tłuszczu przez co może być mniej wód płodowych, dziecko ma mniej miejsca. Dodatkowo u mnie w szpitalu jest kilku lekarzy którzy odmawiają cesarki jak matka waży powyżej 100kg bo jest dużo gorsza widoczność w jamie brzusznej i można zrobić krzywdę matce lub dziecku. Nie chodzi o to, że można tę wagę zrzucić po ciąży, ale o to, że jest problematyczna w czasie ciąży i porodu.

Magda Sz. - jak leżałam na oddziale to lekarze mówili żeby nosić ze sobą książeczkę ciąży oraz oryginał grupy krwi - tak gdyby wydarzył się jakiś wypadek i potrzebna byłaby transfuzja.

Lys- ile lampek powrzucałaś:))) Dzięki:)

Weridiana, lys, Amberla, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty :) Ja mam usg 12 czerwca ale jak poczytałam opinie o lekarzu to będę musiała zmienić bo jakaś masakra.

Ubranka wróciły do bieli! ufff

Paula_071, Laura, mamasia, zabka11, Weridiana, Y, małaMyszka, jesslin87, Martucha86 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    To nie jest tak. Jak ciężarna ma dużą wagę, to wtedy na brzuchu jest dużo tłuszczu przez co może być mniej wód płodowych, dziecko ma mniej miejsca. Dodatkowo u mnie w szpitalu jest kilku lekarzy którzy odmawiają cesarki jak matka waży powyżej 100kg bo jest dużo gorsza widoczność w jamie brzusznej i można zrobić krzywdę matce lub dziecku. Nie chodzi o to, że można tę wagę zrzucić po ciąży, ale o to, że jest problematyczna w czasie ciąży i porodu.

Magda Sz. - jak leżałam na oddziale to lekarze mówili żeby nosić ze sobą książeczkę ciąży oraz oryginał grupy krwi - tak gdyby wydarzył się jakiś wypadek i potrzebna byłaby transfuzja.

Lys- ile lampek powrzucałaś:))) Dzięki:)

To ja chyba jestem jakis fenomen, bo mam na plusie ok 14 kg, a jak mialam robione ktg to polozna powiedziala, ze bedzie dosc trudno na tym etapie ciazy, dopiero jak zobaczyla brzuch to powiedziala, ze nie bedzie zle bo nie mam tkanki tluszczowej na brzuchu ;) Mi idzie we wszystko, ale nie w brzuch glownie w uda i tylek

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wyższą wage wyjsciową, wczoraj na wizycie miałam +7,5kg, brzuch mam jak piłka, nawet nie idzie uchwycic fałdki,nie jest tez duzy, wiec to nie o to chodzi raczej..
    Ok jeżeli ktoś do 30tc ma +25 kg to jak najbardziej mozna coś powiedziec, ale jezeli myszka ma jakos ok +10 kg no to kurde..

Weridiana, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda to dobrze, teraz to wypierz je z dwa razy.

Jeśli chodzi o wagę to w moim przypadku do 15 kg i wcale się tym nie przejmuję że już mam 9 na plusie ;)

A dzidziuś pewnie będzie miał duże oczy bo tak jak ja mam duże to mąż ma również :). Kolor włosków to może będzie blondyn na początku, mąż był blondynkiem jak był mały a ja ciemno blondynką teraz jestem szatynką i mam ciemną oprawę oczów. Chociaż jego tato ma ryżawe włosy ( rude) więc nie wiadomo....Chciałabym by miał kręcone włoski, u męża w rodzinie mają :D

zabka11, magda sz, Weridiana, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj!

Już nie mogę się doczekać jak będą wyglądać nasze dzidzie i będziemy wrzucać tutaj sweet focie ;) chwaląc się pociechami :)

niecierpliwa, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh ta waga... mi lekarz jeszcze nigdy nie mówił, że za dużo przybieram, ale dziś go o to zapytam, czemu tak jest i co zrobic :/ o ile sam nie zdąży mnie opierdzielic :D

no bo kurde 15,5 kg na plusie w 29tc to ile będzie do końca? 30?!?
    w sumie nie widac tego po mnie jakoś specjalnie, no trochę wiadomo, ale nie żebym się spasła jakoś :/ startowałam z 69kg a teraz 84,5kg ale przy wzroście 178 więc nie wygląda to tragicznie... i nie obżeram się więc o co chodzi to cholera wie :/ może za mało ruchu, wcześniej był rower, rolki, siłka, cwiczenia...

małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Ja miałam wyższą wage wyjsciową, wczoraj na wizycie miałam +7,5kg, brzuch mam jak piłka, nawet nie idzie uchwycic fałdki,nie jest tez duzy, wiec to nie o to chodzi raczej..
    Ok jeżeli ktoś do 30tc ma +25 kg to jak najbardziej mozna coś powiedziec, ale jezeli myszka ma jakos ok +10 kg no to kurde..

Tłuszcz jest nie tylko pod skórą, ale zapychają się żyły, obtłuszcza się chociażby wątroba. Tłuszcz odkłada się też na piersiach, a wtedy utrudniona jest laktacja. Karolina, jeśli lekarze zwracają na to uwagę to musi coś w tym być, a nie "widzimisię". Owszem, nie ma co przesadzać, ale lepiej jeść zdrowo a nie opychać się słodyczami czy Makiem i chodzić na spacery.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 10:03

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozumiem i sama odkad jestem w ciazy nie jem niezdrowych rzeczy, nie stołuje sie w maku (chociaz nawet przed ciaza moze 2 razy w roku tam cos jadłam) moze dzieki temu mam wlasnie 7,5kg bo to jak na 28tc to chyba normalny wzrost wagi, ani duzy ani mały, bo oprócz brzucha nic mi nie urosło, staniki dalej nosze te sprzed ciąży, ale tak jak powiedziałam- jezeli ktoś mega szybko przybiera no to ok, niech lekarz zwróci uwage GRZECZNIE ! ale jezeli te 10kg w tym tygodniu to moim zdaniem moze jedynie coś podpowiedziec, ale nie tak że potem kobieta stresuje sie kolejną wizytą bo bedzie opieprz, ciażą nie powinna polegac na tym żeby ciągle myslec o wadze :/

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Ja jestem ciemna, ciemna oprawa oczu moj maz to samo...oboje urodzilismy sie z czarnymi dlugimi wloskami. Ostatnio mojemu mezowi snilo sie ze Iwo urodzil sie blondyn, ale taki skandynawski. I moj maz patrzyl na niego i myslal: no nie moj...jeszcze jakby byl rudy to bym uwierzyl, ale taki blondyn...no kurwa nie moj:)))
    Wiesz, to jest możliwe i to również byłoby dziecko Twojego męża ;-) mam znajomych, obydwoje ciemne włosy, oczy, karnacja a córeczka niebieskooka blondynka. Z genetyka nigdy nie wiadomo ;-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane :) witamy w 28 tygodniu i III Trymestrze <3 !!! Mamusiu dopiero teraz juz bedzie z gorki :P

Mam tez nie fajne wiadomosci :/ Jestem Slodka Mamusia...niestety cukrzyca ciazowa dopadla i mnie...troche sie podlamalam,bo boje sie o malego...
    Odebralam wczoraj juz glukometr z calym osprzetem :D Tu mialam do wyboru jaki mi sie bardziej podoba :) dotykowe ekrany i rozne bajery :)
    Mam nadzieje ze dam jakos rde...kto jak nie ja!!! Tylko zeby Alexowi to nie zaszkodzilo jakos strasznie...

Do diabetologa dopiero za tydz. w pt...

Ktore z Was sa jeszcze Slodkie :) ? Jak sobie radzicie???

Pozdrawiam i trzymam kciuki za wizytujace i ich bejbiki <3 ;)

niecierpliwa, zabka11, chcebycmama, Laura, mamasia, Paula_071, Weridiana, Y, lys, Amberla, małaMyszka, 0na88, jesslin87, Martucha86 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodze do dwoch lekarek obie wiedza, ze ta waga na poczatku mocno mi szla w gore, ja juz w marcu mialam 7 na plusie bez zadnego obrzerania sie. Zbadalysmy tarczyce, szybciej tez zrobilam test obciazenia glukozy i zadna mnie nie opierdzielila. Obie stwierdzily, ze najwyrazniej taka moja uroda, ze nie kazda kobieta w ciazy moze przytyc 10 kg i ze nim sie obejrze strace te kg jak mala sie urodzi. Prawdopodobnie u mnie duza role odegral bardzo duzy spadek masy ciala przed ciaza i to, ze bylam mega aktywna fizycznie, kazdego dnia godzina silki i 100 brzuszkow, a jak zaszlam w ciaze w zwiazku z moja dluga historia leczenia lekarka kazala odstawic basen, rolki i rowerek wiec zostaly spacery, ktore glownie ograniczaly sie do zakupow, a i z tym bylo ciezko bo do 17tc regularne wymioty a mimo to paradoksalnie waga rosla. Dopiero ok 18tc odzyskalam sily witalne i zaczelam latac jak perszing a to zakupy, lumpeksy, spacery ;) A teraz mam duzo nie chodzic wiec i dlugie spacery odpadaja.
    Lekarka powiedziala tez, ze paradoksalnie czesto jest tak, ze kobietom ktore przytyly po 20 kg albo i wiecej czesto jest latwiej zgubic kg niz tym, ktore przytyly ok 10. Jak tylko bede mogla wracam do ostrych cwiczen, a maz bedzie musial godzinne dziennie zajac sie Julka sam, a co! ;)

zabka11, gianna88, Weridiana, Amberla, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa nie zrobili mi ktg w szpitalu bo mogłam się położyć na 3 dni i wtedy może by coś zrobili. Albo zapłacić.
    A najlepszy teksty studenta który mnie przyjmował mówi ze w 27 tc nie robi się ktg a na skierowaniu 31 tc. I mówi jak go poprawiam ze to i tak dopiero w 3 trymestrze. No a od kiedy jest 3 trymestr?:)
    Żal. Powiedział ze może mnie na fotelu zbadać - pytam się co on chce tamtendy zobaczyć skurcze?
    No i poszłam do domu. Zadzwoniłam do naszej lekarki a ona do mnie ze w Gliwicach na IP mi zrobią. A przecież ona tez ma i mogła zaproponować. Brak mi słów. Zero komunikatu proszę przyjechać sprawdzimy. I za co ja place taka kasę jej co wizytę?
    Chyba zrezygnuje i będę chodzić na nfz i tak do porodu jej nie będzie.

Weridiana, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka co Ci jeszcze brakuje z wyprawki dla dziecka?
    Jesteśmy na podobnym etapie ciazy no i tak chciałam zapytać, bo ja powoli kompletuje. ;-)

Maniuś widzę, że Ty dokładnie jesteś na tym samym etapie ciazy, co ja. :-)
    Ile Twój maluszek juz waży?
    Bo mój gin na ostatniej wizycie mi nie podał, a ja nie zapytałam. :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 10:28

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w koncu słonko przebija sie przez chmury.
    moja Julcia dzis na wycieczce w Zamościu, wraca przed godz.19 dopiero.

magda sz - i jak z tymi ubrankami? udało sie je uratowac?aaaaaa juz doczytałam ze tak - super ! :-)

Ofka - u mnie nie ma zwyczaju z tą biżuterią - troche szkoda, bo nieoponowałabym ;-)ale jest zwyczaj dawania kwiatów - dostałam piekny bukiet od męża po urodzeniu córci i za każdym razem, gdy obwieszczałam mu pozytywny test ciążowy :-)

malaMyszka - faceci tak mają, nie domysli sie o co mu chodzi, wiec musisz go uświadomic...dla mojego wczoraj tez mecz był najważniejszy na świecie. tez chodzi od wczoraj jak burza gradowa bo cos zaczelo śmierdziec w aucie i chyba hamulce.....jutro musze odtawic auto rano do mechanika...i juz chodzi wściekły ze kolejny wydatek, a nie mamy teraz takiej płynnosci finansowej jak wczesniej, bo czekam na jałmużnę z zusu i nie wiadomo kiedy dostane....papiery od pracodawcy moze dopiero dzis dostali, a jeszcze nie wiadomo kiedy to wogole wprowadza do systemu...:-/echhh...życie.....
    daj zanc jak po wizycie - i jak z wagą???

weridiana,lys - cudne rzeczy dla dzieciaczków :-)

gianna88, niecierpliwa -dajcie znac jak po dzisiejszych wizytach!:-)

5ylwia, Ofka - ja sypiam na lewym i prawym boku, wiercę sie w nocy masakrycznie i za każdym razem jak sie przekręcam, to się budzę ;-/

a propo obrzęków - czytałam wczoraj, ze leżenie na lewym boku pomaga w pracy nerek i zmienjsza tendencję do obrzęków.

chcebycmama - ja tez juz mam włączony syndrom wicia gniazda i chciałabym juz miec cała wyprawkę....ale celem jest to aby do końca czerwca juz zakupić wszytsko i spac spokojnie!!! mam nadzieje ze zus mi do tego czasu przeleje moją kasę i wówczas zakupię brakujące rzeczy.
    swoją drogą to strasznie długo czekasz na wynik awidnosci....:-/

ona88 - ja mam spodnie rybaczki dwie pary sprzed ciązy, które są na gumce i wchodzę w nie bez problemu, wiec w nich bede śmigac,. na szmatkach kupiłam dwie długie sukienki z cienkiej bawełny na upały, mysle ze za wiele ciuszków nie ma potrzeby kupowac, bo to tylko 2 miesiace i jakos przechodzimy ;-) a potem bedzie wieksza motywacja zeby wrocic szybciej do formy i starego rozmiaru ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 10:28

magda sz, Weridiana, lys, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Niecierpliwa nie zrobili mi ktg w szpitalu bo mogłam się położyć na 3 dni i wtedy może by coś zrobili. Albo zapłacić.
    A najlepszy teksty studenta który mnie przyjmował mówi ze w 27 tc nie robi się ktg a na skierowaniu 31 tc. I mówi jak go poprawiam ze to i tak dopiero w 3 trymestrze. No a od kiedy jest 3 trymestr?:)
    Żal. Powiedział ze może mnie na fotelu zbadać - pytam się co on chce tamtendy zobaczyć skurcze?
    No i poszłam do domu. Zadzwoniłam do naszej lekarki a ona do mnie ze w Gliwicach na IP mi zrobią. A przecież ona tez ma i mogła zaproponować. Brak mi słów. Zero komunikatu proszę przyjechać sprawdzimy. I za co ja place taka kasę jej co wizytę?
    Chyba zrezygnuje i będę chodzić na nfz i tak do porodu jej nie będzie.

Tylko, ze u niej musialabys z ktg zaplacic wiec pewnie dlatego Ci nawet tego nie proponowala skoro powiedzialas, ze chcesz zrobic w szpitalu to wiedziala, ze gdybys byla zainteresowana platnym to bys sie z nia kontaktowala.
    Mysle, ze troche za bardzo sie na nia nakrecilas i co by nie zrobila bedziesz na nie ;) Mnie z kolei wkurzalo, ze z jaka pierdola do niej nie dzwonie to zawsze kaze podjechac i sprawdzic, ale teraz sie z tego ciesze, bo stosuje sie do jej zalecen i odpukabj wczoraj brzuch nie bolal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 10:34

• Laura Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniusiu trzymaj się, wszystko będzie dobrze!
    Stosuj się do diety.

Ja mam glukoze teraz w sobote, zobaczymy.

Maniuś, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpila- pewnie ze tak, to ze ktoś przybeira wiecej na wadze nie oznacza ze sie obżera. Moja kuzynka jest tez w ciaży, ma juz ok +15kg i bodajze 25tc (termin ma na wrzesniej) i wcale sie nie obżera, sama nie wie czemu tak waga jej rośnie.. na własne zyczenie miała glukoze wczesniej robioną bo myslała ze to cukrzyca,ale okazalo sie ze nie-tak jak napisałas-taka uroda.

Ja znam kobiete która zaszła w ciaże z wagą ok 110-115kg, w ciaży przybrała 12kg, nigdy nic do niej lekarz nie powiedział, dziecko zdrowe,karmiła piersią, wszystko w porządku.

To co mówic jezeli ktos startuje z waga np. 75kg.

Nie to powinno byc priorytetem.

niecierpliwa, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Karolinka co Ci jeszcze brakuje z wyprawki dla dziecka?
    Jesteśmy na podobnym etapie ciazy no i tak chciałam zapytać, bo ja powoli kompletuje. ;-)

Maniuś widzę, że Ty dokładnie jesteś na tym samym etapie ciazy, co ja. :-)
    Ile Twój maluszek juz waży?
    Bo mój gin na ostatniej wizycie mi nie podał, a ja nie zapytałam. :-/

Oj kochana..łatwiej zapyac co mam :P
    -fotelik samochodowy
    -kocyk grubszy
    -rożek

Wybrany mamy tez wózek,ale zamawiac bedziemy w lipcu, czas oczekiwania to 3 tygodnie,wiec stwierdziłam ze nie ma sensu zamawiac wczesniej :)

Pare ciuszków,ale musze przebrac co ja tam mam (kiedys juz pisałam, to z likwidowanego lumpeksu cioci, wziełam sobie ładne ciuszki, ale sa w róznych rozmiarach ). Moze zaraz wezme i posegreguje rozmiarami..

Gdzies za 2 tygodnie maz z moim tatuskiem beda malowac pokoik Poli :) w jutro z mamą pójde wybrać farbe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 10:31

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Dzien dobry kochane :) witamy w 28 tygodniu i III Trymestrze <3 !!! Mamusiu dopiero teraz juz bedzie z gorki :P

Mam tez nie fajne wiadomosci :/ Jestem Slodka Mamusia...niestety cukrzyca ciazowa dopadla i mnie...troche sie podlamalam,bo boje sie o malego...
    Odebralam wczoraj juz glukometr z calym osprzetem :D Tu mialam do wyboru jaki mi sie bardziej podoba :) dotykowe ekrany i rozne bajery :)
    Mam nadzieje ze dam jakos rde...kto jak nie ja!!! Tylko zeby Alexowi to nie zaszkodzilo jakos strasznie...

Do diabetologa dopiero za tydz. w pt...

Ktore z Was sa jeszcze Slodkie :) ? Jak sobie radzicie???

Pozdrawiam i trzymam kciuki za wizytujace i ich bejbiki <3 ;)

U mnie 2 tygodnie temu się okazało, że też jestem słodka. I tak jak u Ciebie na początku zaskoczenie i lekka załamka ale po krótkim czasie mi przeszło :) Mój lekarz powiedział, że jeśli cukry będą w normie to "dzidziuś tego w ogóle nie odczuwa". Od razu dieta, która jest dość restrykcyjna ale da się żyć :) Trzeba przestrzegać paru najważniejszych zasad i przede wszystkim dopasować ją do siebie i swojego organizmu :) Na stronie szpitala klinicznego w Warszawie jest poradnik jeśli jesteś zainteresowana, mi on początkowo sporo pomógł http://www.szpitalkarowa.pl/ Poradnie ->Poradnia Patologii Ciąży -> cukrzyca ciążowa. Jest też taka stronka http://slodkiemamy.edu.pl/ Powodzenia :)

Maniuś, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
‹‹ 1126 1127 1128 1129 1130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ