SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ofka czy mogę Cię prosić o wrzucenie przepisu na te kotleciki? Jeszcze któraś je robiła- Psioszka? Jutro mam chętkę na to

Paula jak działają to podzlecenia z Luxmedu? Pierwsze o tym słyszę. Kiedy ma to ma zastosowanie?
małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
Tak jak myślałam...
Zapytałam na którą ma być w pracy, powiedział, że na 8...
Niech spada. Jutro mu niczego nie opowiem. Niech się goni... Chyba go dzisiaj w nocy uduszę...
jesslin87, mamasia, Y, gianna88 lubią tę wiadomość
-
Ja już mam umówiona wizytę na ten pt to nie będę kombinować, a i tak mnie jeszcze bada mój lekarz z Chałubińskiego. Szkoda, że wcześniej nie wiedziałam z tym podzleceniemPaula_071 wrote:Grocholska nie wzbudziła we mnie zaufania. Raz u niej byłam jak miałam mega mdłości po zwolnienie jakoś na początku ciąży. Nie wiedziała, że może wstecznie wystawić L-4, zaczęła opowiadać mi dziwne historie jak to kradną na oddziałach położniczych, siedziałam tam chyba 40 minut i nie miało to nic wspólnego z moją ciążą.
Jak Grochowska wystawiła Ci do systemu, że masz zrobić USG ciąży to idziesz do rejestracji i możesz umówić się gdzie chcesz - do Andrzejewskiego czy innego lekarza w luxmdzie, do Mama i ja, do Sonokard, sama decydujesz. W przypadku dwóch ostatnich bierzesz poprostu z rejestracji podzlecenie, sama dzwonisz i się umawiasz. Moim zdaniem Olesiak-Andryszczak z Sonocardu jest 100000 razy dokładniejsza niż Andrzejewski. I sprzęt mają lepszy.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Ofka czy mogę Cię prosić o wrzucenie przepisu na te kotleciki? Jeszcze któraś je robiła- Psioszka? Jutro mam chętkę na to

Paula jak działają to podzlecenia z Luxmedu? Pierwsze o tym słyszę. Kiedy ma to ma zastosowanie?
Ja mam plan zrobić jutro te kotleciki, tylko nie mogę się zdecydować czy z groszkiem czy z kukurydzą
Te podzlecenie działają głównie na usg, rezonanse i tomografy. Może w Warszawie to działa inaczej, ale we Wrocławiu luxmed nie ma np. rezonansów, a jeśli chodzi o usg to można zrobić w innej firmie współpracującej. Podpytaj następnym razem w rejestracji, powinni Ci wyjaśnić. Wiem, że we Wawie jest szpital luxmedowski, ale nie wiem jak to się ma z abonamentem.
małaMyszka wrote:Oglądam chirurgów i spadam spać...
Ja sobie nagrywam, jutro włączę jak mąż będzie w pracy. To tak profilaktycznie gdybym miała płakać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 21:34
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
mamasia wrote:Ja już mam umówiona wizytę na ten pt to nie będę kombinować, a i tak mnie jeszcze bada mój lekarz z Chałubińskiego. Szkoda, że wcześniej nie wiedziałam z tym podzleceniem
Przyda się wiedzy przy następnej ciąży;)
mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Laura wrote:Paula tutaj są rampersy http://allegro.pl/bielizna-rampersy-89320?ref=simplified-category-tree
Ofka ja mam kilka sztuk od siostry po małym, nie kupowałam.
Myślę że przydadzą się na upalne dni sierpniowe do tego skarpetki
Mały mojej siostry urodził się pod koniec lipca i w szpitalu był właśnie w takich rampersach plus skarpetki. Położne mówiły że właśnie rampers jest najlepszy na takie upały a naprawdę w szpitalu było strasznie gorąco nie było klimy.
Czyli w h&m nazywają to piżamą? np. http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0308091001.html
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0308091001.html
Ja zamawiałam, jakość ok, chociaż najbardziej lubię te z opisem CONSCIOUS.
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Pulpecja wrote:Amberla, zebys zdążyła
mi ostatnio ogarnianie sie tam przed wizytą zahelo prawie godzinę
mssakra jakaś... myslalam ze padne ze zmeczenia jak wyszłam z łazienki.
Ahahaha
Msz rację Pulpecja... co robiłam dzisiaj żeby się doprowadzić do dobrego stanu to masakra... takich akrobacji musiałam dokonać... Chyba niedługo będę to robić z lusterkiem bo powiem wam że zajebiście ciężko i trudno
Ale jakoś dałam radę w 20 minut. A zasapałam się że hej. Byłam jak koń po westernie
zabka11, małaMyszka, Pulpecja lubią tę wiadomość
-
Ja po wizycie
Szyjka zachowana 31-32 mm.... wszystko wygląda pięknie i może dotrzymam nawet terminu
I Uwaga - Laura zmieniła pozycję, jest ustawiona główkowo. Mi i tak nie robi to różnicy bo będzie CC, lekarzowi też różnicy nie robi, choć moja gin mówi, że dobrze bo woli wyciągać jak jest ustawione główką. A wiedziałam, że się obróciła, bo w końcu pierwszy raz w tej ciąży od kilku dni czuję wyraźne ruchy, kopniaki wyburzuszenia itp. A do tej pory praktycznie nie czułam tylko ból i łąskotanie na samym dole
lys, Paula_071, zabka11, małaMyszka, mamasia, Weridiana, niecierpliwa, Laura, gianna88, Maniuś, Martucha86 lubią tę wiadomość
-
Pytanie za 100 punktów: czy któraś z Was zgubiła może kartę ciąży, a jeśli tak, to co z tego wynika? Wzięłam moją na urlop, bo gdzieś czytałam, że trzeba i teraz nie wiem, gdzie jest. Boję się, że wyrzuciłam z jakimiś papierami
Kurde, a przez pół roku była bezpieczna w moim segregatorze z wynikami badań 
U mnie ciekawe życie. Pracy dużo, ale mam teraz fajne grupy studentów. Szef wezwał mnie na rozmowę jutro. Niby nie ma się czego bać, bo że źle pracuję i nie przedłuży mi umowy powiedział już dawno, zwolnić mnie nie może, jedyne co może to krzyczeć i wywalić z projektu. Z tego ostatniego nawet bym się cieszyła, bo ledwo to ogarniam czasowo i nosiłam się z zamiarem rezygnacji, tylko szkoda mi było tracić kasy.
Inna ciekawa rzecz, to że szukamy mieszkania na gwałt. To, do którego planowaliśmy się przeprowadzić najpierw w maju, a potem w czerwcu ma opóźnienia i zrezygnujemy, a ja nie chcę się przerpowadzać po porodzie i mieć wtedy remontu na głowie. No way. Więc oprócz codziennych zajęć wpisujemy w grafik oglądanie kolejnych mieszkań.
-
Tak mi się przypomniało. Położna mówiła, żeby kupić małą lampkę, taką żeby się tylko "tliła". Żeby nam nie przeszkadzała w spaniu, a jednocześnie żeby wiedzieć dziecko. Macie pomysł gdzie taką kupić?
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
piers z kury w kosteczke, jajko, lyzka maki pszennej, lyzka ziemniaczanej, por, puszka kukurydzy. Mieszac i smazyc jak placki ziemniaczane. Ja jem z sosem czosnkowym i ryzem, napisz kovhana jak wyszly.magda sz wrote:Ofka czy mogę Cię prosić o wrzucenie przepisu na te kotleciki? Jeszcze któraś je robiła- Psioszka? Jutro mam chętkę na to

małaMyszka, Paula_071, magda sz, psioszka11 lubią tę wiadomość

-
Paula_071 wrote:Tak mi się przypomniało. Położna mówiła, żeby kupić małą lampkę, taką żeby się tylko "tliła". Żeby nam nie przeszkadzała w spaniu, a jednocześnie żeby wiedzieć dziecko. Macie pomysł gdzie taką kupić?
ja mam coś takiego, kupiłam bodajże w carrefour
http://allegro.pl/lampka-nocna-3xled-do-kontaktu-energooszczedna-b1-i4921454529.html
a ikei maja takie:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70150982/Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 22:37
małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

-
Ja pierdole... dziewczynki ale jestem na siebie wściekła.. zrobiłam pranie ciuszków 56... nie wiem jakim cudem do prania dostała się moja niebieska sukienka- teraz bodziaki i inne nie są białe tylko szarobure i niebieskie..
co robić? jak to cofnąć? da się?
-
lys wrote:ja mam coś takiego, kupiłam bodajże w carrefour
http://allegro.pl/lampka-nocna-3xled-do-kontaktu-energooszczedna-b1-i4921454529.html
/
2,99
:O:O A to działa?
Jeśli tak, to jestem zainteresowana:D
małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
magda sz wrote:Ja pierdole... dziewczynki ale jestem na siebie wściekła.. zrobiłam pranie ciuszków 56... nie wiem jakim cudem do prania dostała się moja niebieska sukienka- teraz bodziaki i inne nie są białe tylko szarobure i niebieskie..
co robić? jak to cofnąć? da się?
może to:
http://www.rossnet.pl/Produkt/Dr-Beckmann-Odbarwiacz-do-tkanin-bialych-i-o-trwalych-kolorach-75-g,322849,promocja14
małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

-
Paula mi łezka poleciała w jednym momencie...
No nic idę wkurzona spać...
Słowem się nie odezwałam do M.
Niech spada... Podsypiał na fotelu, udawał że jest zmęczony, a teraz ogląda mecz i zadowolony z życia...
W zasadzie to nie wiem o co mi chodzi. Czy o te nieodebrane połączenie, czy o myjnie, czy o to że ma wyjebane po całości ostatnio...
Z synem nie rozmawia, ciężko mu zapytać jak się czuję, czy coś robiłam, pomijam dzisiejszy szał wyprawkowy. I tak jestem zadowolona, że udało się to na raz zrobić.
Hermiona jeśli chodzi o zgubioną kartę ciąży to mogą być problemy żeby ją odtworzyć. Najlepiej idź do lekarza i o tym powiedz, może da drugą... -
Paula_071 wrote:2,99
:O:O A to działa?
Jeśli tak, to jestem zainteresowana:D
Tak, działa przynajmniej ta co ja mam
Tylko ja w sklepie płaciłam więcej, nie pamiętam coś między 7-10 zł. Tylko tam są chyba różne kolory światła i moim zdaniem najlepsza jest ta co ma niebieskie światło i wtedy to wygląda jakoś tak w nocy:
http://img11.staticclassifieds.com/images_tablicapl/238448755_4_644x461_lampka-nocna-do-kontaktu-astrell-led-dom-i-ogrod_rev002.jpg
magda sz, małaMyszka, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość