X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka czy mogę Cię prosić o wrzucenie przepisu na te kotleciki? Jeszcze któraś je robiła- Psioszka? Jutro mam chętkę na to :)

Paula jak działają to podzlecenia z Luxmedu? Pierwsze o tym słyszę. Kiedy ma to ma zastosowanie?

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak myślałam...
    Zapytałam na którą ma być w pracy, powiedział, że na 8...

Niech spada. Jutro mu niczego nie opowiem. Niech się goni... Chyba go dzisiaj w nocy uduszę...

jesslin87, mamasia, Y, gianna88 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ca375e1069c.jpg

A to nasze rampersy :-)

mamasia, niecierpliwa, lys, małaMyszka, Laura, Maniuś, Martucha86 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Grocholska nie wzbudziła we mnie zaufania. Raz u niej byłam jak miałam mega mdłości po zwolnienie jakoś na początku ciąży. Nie wiedziała, że może wstecznie wystawić L-4, zaczęła opowiadać mi dziwne historie jak to kradną na oddziałach położniczych, siedziałam tam chyba 40 minut i nie miało to nic wspólnego z moją ciążą.
    Jak Grochowska wystawiła Ci do systemu, że masz zrobić USG ciąży to idziesz do rejestracji i możesz umówić się gdzie chcesz - do Andrzejewskiego czy innego lekarza w luxmdzie, do Mama i ja, do Sonokard, sama decydujesz. W przypadku dwóch ostatnich bierzesz poprostu z rejestracji podzlecenie, sama dzwonisz i się umawiasz. Moim zdaniem Olesiak-Andryszczak z Sonocardu jest 100000 razy dokładniejsza niż Andrzejewski. I sprzęt mają lepszy.
    Ja już mam umówiona wizytę na ten pt to nie będę kombinować, a i tak mnie jeszcze bada mój lekarz z Chałubińskiego. Szkoda, że wcześniej nie wiedziałam z tym podzleceniem

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ofka czy mogę Cię prosić o wrzucenie przepisu na te kotleciki? Jeszcze któraś je robiła- Psioszka? Jutro mam chętkę na to :)

Paula jak działają to podzlecenia z Luxmedu? Pierwsze o tym słyszę. Kiedy ma to ma zastosowanie?

Ja mam plan zrobić jutro te kotleciki, tylko nie mogę się zdecydować czy z groszkiem czy z kukurydzą :)

Te podzlecenie działają głównie na usg, rezonanse i tomografy. Może w Warszawie to działa inaczej, ale we Wrocławiu luxmed nie ma np. rezonansów, a jeśli chodzi o usg to można zrobić w innej firmie współpracującej. Podpytaj następnym razem w rejestracji, powinni Ci wyjaśnić. Wiem, że we Wawie jest szpital luxmedowski, ale nie wiem jak to się ma z abonamentem.
    małaMyszka wrote:
    Oglądam chirurgów i spadam spać...

Ja sobie nagrywam, jutro włączę jak mąż będzie w pracy. To tak profilaktycznie gdybym miała płakać;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 21:34

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Ja już mam umówiona wizytę na ten pt to nie będę kombinować, a i tak mnie jeszcze bada mój lekarz z Chałubińskiego. Szkoda, że wcześniej nie wiedziałam z tym podzleceniem

Przyda się wiedzy przy następnej ciąży;)

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Paula tutaj są rampersy http://allegro.pl/bielizna-rampersy-89320?ref=simplified-category-tree

Ofka ja mam kilka sztuk od siostry po małym, nie kupowałam.
    Myślę że przydadzą się na upalne dni sierpniowe do tego skarpetki :)

Mały mojej siostry urodził się pod koniec lipca i w szpitalu był właśnie w takich rampersach plus skarpetki. Położne mówiły że właśnie rampers jest najlepszy na takie upały a naprawdę w szpitalu było strasznie gorąco nie było klimy.

Czyli w h&m nazywają to piżamą? np. http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0308091001.html
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0308091001.html

Ja zamawiałam, jakość ok, chociaż najbardziej lubię te z opisem CONSCIOUS.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Amberla, zebys zdążyła :-) mi ostatnio ogarnianie sie tam przed wizytą zahelo prawie godzinę :-) mssakra jakaś... myslalam ze padne ze zmeczenia jak wyszłam z łazienki.

Ahahaha ;) Msz rację Pulpecja... co robiłam dzisiaj żeby się doprowadzić do dobrego stanu to masakra... takich akrobacji musiałam dokonać... Chyba niedługo będę to robić z lusterkiem bo powiem wam że zajebiście ciężko i trudno ;) Ale jakoś dałam radę w 20 minut. A zasapałam się że hej. Byłam jak koń po westernie ;)

zabka11, małaMyszka, Pulpecja lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie ;) Szyjka zachowana 31-32 mm.... wszystko wygląda pięknie i może dotrzymam nawet terminu ;) I Uwaga - Laura zmieniła pozycję, jest ustawiona główkowo. Mi i tak nie robi to różnicy bo będzie CC, lekarzowi też różnicy nie robi, choć moja gin mówi, że dobrze bo woli wyciągać jak jest ustawione główką. A wiedziałam, że się obróciła, bo w końcu pierwszy raz w tej ciąży od kilku dni czuję wyraźne ruchy, kopniaki wyburzuszenia itp. A do tej pory praktycznie nie czułam tylko ból i łąskotanie na samym dole ;)

lys, Paula_071, zabka11, małaMyszka, mamasia, Weridiana, niecierpliwa, Laura, gianna88, Maniuś, Martucha86 lubią tę wiadomość

• Hermiona Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie za 100 punktów: czy któraś z Was zgubiła może kartę ciąży, a jeśli tak, to co z tego wynika? Wzięłam moją na urlop, bo gdzieś czytałam, że trzeba i teraz nie wiem, gdzie jest. Boję się, że wyrzuciłam z jakimiś papierami :( Kurde, a przez pół roku była bezpieczna w moim segregatorze z wynikami badań :/

U mnie ciekawe życie. Pracy dużo, ale mam teraz fajne grupy studentów. Szef wezwał mnie na rozmowę jutro. Niby nie ma się czego bać, bo że źle pracuję i nie przedłuży mi umowy powiedział już dawno, zwolnić mnie nie może, jedyne co może to krzyczeć i wywalić z projektu. Z tego ostatniego nawet bym się cieszyła, bo ledwo to ogarniam czasowo i nosiłam się z zamiarem rezygnacji, tylko szkoda mi było tracić kasy.

Inna ciekawa rzecz, to że szukamy mieszkania na gwałt. To, do którego planowaliśmy się przeprowadzić najpierw w maju, a potem w czerwcu ma opóźnienia i zrezygnujemy, a ja nie chcę się przerpowadzać po porodzie i mieć wtedy remontu na głowie. No way. Więc oprócz codziennych zajęć wpisujemy w grafik oglądanie kolejnych mieszkań.

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi się przypomniało. Położna mówiła, żeby kupić małą lampkę, taką żeby się tylko "tliła". Żeby nam nie przeszkadzała w spaniu, a jednocześnie żeby wiedzieć dziecko. Macie pomysł gdzie taką kupić?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:

piers z kury w kosteczke, jajko, lyzka maki pszennej, lyzka ziemniaczanej, por, puszka kukurydzy. Mieszac i smazyc jak placki ziemniaczane. Ja jem z sosem czosnkowym i ryzem, napisz kovhana jak wyszly.

małaMyszka, Paula_071, magda sz, psioszka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Tak mi się przypomniało. Położna mówiła, żeby kupić małą lampkę, taką żeby się tylko "tliła". Żeby nam nie przeszkadzała w spaniu, a jednocześnie żeby wiedzieć dziecko. Macie pomysł gdzie taką kupić?

ja mam coś takiego, kupiłam bodajże w carrefour

http://allegro.pl/lampka-nocna-3xled-do-kontaktu-energooszczedna-b1-i4921454529.html

a ikei maja takie:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70150982/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 22:37

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy u Was jedt zwyczaj kupowania przez mezow prezentu (bizuterie) za urodzenie dziecka dla zony? U nas jest i wlasnie sobie zazyczylam wielka flache chanel. A Wy?

tb73i09k881y3sjt.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm u nas nie ma takiego zwyczaju.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdole... dziewczynki ale jestem na siebie wściekła.. zrobiłam pranie ciuszków 56... nie wiem jakim cudem do prania dostała się moja niebieska sukienka- teraz bodziaki i inne nie są białe tylko szarobure i niebieskie..:/ co robić? jak to cofnąć? da się?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    ja mam coś takiego, kupiłam bodajże w carrefour

http://allegro.pl/lampka-nocna-3xled-do-kontaktu-energooszczedna-b1-i4921454529.html
    /

2,99 :O:O:O A to działa?:) Jeśli tak, to jestem zainteresowana:D

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ja pierdole... dziewczynki ale jestem na siebie wściekła.. zrobiłam pranie ciuszków 56... nie wiem jakim cudem do prania dostała się moja niebieska sukienka- teraz bodziaki i inne nie są białe tylko szarobure i niebieskie..:/ co robić? jak to cofnąć? da się?

może to:

http://www.rossnet.pl/Produkt/Dr-Beckmann-Odbarwiacz-do-tkanin-bialych-i-o-trwalych-kolorach-75-g,322849,promocja14

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mi łezka poleciała w jednym momencie...

No nic idę wkurzona spać...

Słowem się nie odezwałam do M.

Niech spada... Podsypiał na fotelu, udawał że jest zmęczony, a teraz ogląda mecz i zadowolony z życia...

W zasadzie to nie wiem o co mi chodzi. Czy o te nieodebrane połączenie, czy o myjnie, czy o to że ma wyjebane po całości ostatnio...
    Z synem nie rozmawia, ciężko mu zapytać jak się czuję, czy coś robiłam, pomijam dzisiejszy szał wyprawkowy. I tak jestem zadowolona, że udało się to na raz zrobić.

Hermiona jeśli chodzi o zgubioną kartę ciąży to mogą być problemy żeby ją odtworzyć. Najlepiej idź do lekarza i o tym powiedz, może da drugą...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    2,99 :O:O:O A to działa?:) Jeśli tak, to jestem zainteresowana:D

Tak, działa przynajmniej ta co ja mam :) Tylko ja w sklepie płaciłam więcej, nie pamiętam coś między 7-10 zł. Tylko tam są chyba różne kolory światła i moim zdaniem najlepsza jest ta co ma niebieskie światło i wtedy to wygląda jakoś tak w nocy:

http://img11.staticclassifieds.com/images_tablicapl/238448755_4_644x461_lampka-nocna-do-kontaktu-astrell-led-dom-i-ogrod_rev002.jpg

magda sz, małaMyszka, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 1123 1124 1125 1126 1127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ