SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
zabka11 wrote:Magda sz- wszystkiego co najlepsze, szybkiego, latwego i terminowego porodu oraz oparcia w mezu w tycg dobrych i gorszych chwilach!!!
Hihihi ja tez mam w piatek urodzinki
No prosze!
Duzo blizniat mamy na watku
małaMyszka, magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
co do wahań nastoju, to mi się często nie zdarzają doły. ale jakoś w zeszłym tygodniu od rana tak nieatrakcyjnie się czułam, że masakra...jak tylko zobaczyłam się w lustrze to się rozpłakałam i nie mogłam się uspokoić. za jakiś czas już myślałam, że jest ok, ale jak przeszłam koło lustra to znów nie mogłam pohamować płaczu. i niewiele dawała świadomość tego, że to hormony i że mój zapewniał, że wszystko jest ok, przytulał i w ogóle...
na poprawę nastroju udało mi się kupić z ogłoszenia używane jeansy ciążowe (kilka par). szkoda było mi wydawać na jedną parę nowych 150-200zł w h&m, a w leginsach, albo przydużych luźnych spodniach po szwagierce czułam się mega nieatrakcyjnie - jakbym przez to, że jestem w ciąży musiała chodzić w byle czym, byle się brzuch mieścił. ale to trochę moja wina, bo mi często szkoda na siebie wydać kasę.
małaMyszka, jesslin87, mamasia lubią tę wiadomość
-
To mojego męża chyba nic nie przebije...leżę sobie w łóżku, bo łaziłam dzisiaj jak głupia, byłam po jego fakturę, bo od 16 maja nikt nie odebrał. Okazało się że nie jest wystawiona. A ja nie miałam NIP-u. Dzwoniłam do niego sześć razy... Po pół godziny oddzwaniał, ale wzięłam go na wstrzymanie... Niech pomyśli trochę... Nigdy nie dzwonię do niego do pracy nawet jak nie odpisze na esa... Tym razem mogło się coś wydarzyć...niecierpliwa wrote:MalaMyszka moj maz ma na imie Sebastian i pokazuje mu zdjecie Twojego sliniaka i mowie moze taki Ci kupie? Ten patrzy na mnie conajmniej dziwnie i mowi, ze chyba tam powinno byc imie osoby, ktora go bedzie nosila, mowie mu no wlasnie dla Ciebie jak znalazl
To sie na mnie nadasal, bo myslal ze chce kupic Julce sliniak z imieniem taty hahaha 
W końcu oddzwoniłam, bo mi się go żal zrobiło i powiedziałam żeby się trocinami teraz wypchał... Nawet nie powiedziałam że chodziło o NIP...
A ten teraz dzwoni do mnie i proponuje mi UWAGA!!!! przejażdżkę na myjnię!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
No żesz go w mordę jeża...
Rozumiem na spacer nad morze, czy nawet kurs do McD na McF, ale na myjnię????????Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 19:00
lys, niecierpliwa, magda sz, Ewa123, Y, Laura, jesslin87, gianna88, mamasia lubią tę wiadomość
-
Aaaa no i jestem ciekawa czy zawiezie mnie na wizytę, bo znając życie to w ogóle o niej nie pamięta...
Tak sobie myślę czy mu w ogóle o niej przypomnę...
Wiem, wiem jestem wredna...
Y, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
W końcu was nadrabiam.
U nas dziś kiepski dzień boli brzuch i nerki. Cały dzień w łóżku przespany.
Co do odpowiedzi na mój post nikogo źle nie odebrałam
nie w moim stylu 
ale sama jestem ciekawa ze co lekarz inny termin mi podał a było ich 4
Ale u nas i tak musimy wcześniej urodzić dla bezpieczeństwa młodego wiec myślę że od 37 tc polozna będzie się o to starać.
Madzia wszystkiego dobrego.
Niecierpliwa oby Twój prezent na urodziny jutro był tylko pozytywny
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Heheh Myszka- romantyk z tą myjnią
powiedz że chcesz na ręczną jechać i popatrzeć jak tam się wyginają panowie 
Ja dziś dzwoniłam gdzie ten mój wózek ma być piątek-poniedziałek.
Sporo blizniaków na forum
Zrobiłam urodzinowe spageti z chili- udało się w końcu takie jakie miało być, zgaga troszkę ale warto było
Żabka co do kwarantanny- to wczoraj próbował się do mnie dobrać to powiedziałam mu że teraz to zaprzyjaźnij się ze swoją ręką- po wczorajszym skurczu nic mi tam nie będziesz wkładał bo się boje. No i jak to piesek ze skulonym ogonem ale niech ma za swoje!
zabka11, jesslin87, małaMyszka, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość
-
Amysia mi właśnie też szkods wywalić kasę na ciuchy dla siebie, wiem ze zrobię wszystko by po ciąży wrócić do dawnej figury jak najszybciej no a w sumie zostały 2,5 miesiąca wiec tez nie warto na tak krótki czas kupować ubrań. Zwłaszcza, że jak coś juz jest dla kobiet w ciąży to kosztuje fortunę
z drugiej strony chodzę non stop w legginsach i tshirtach i tez nie czuje się w takiej garderobie atrakcyjna. Chyba będę musiała zrobić wycieczkę po jakichś lumpeksach 
amysia, małaMyszka lubią tę wiadomość
Ewa123 -
Miru wrote:
Niecierpliwa oby Twój prezent na urodziny jutro był tylko pozytywny
Miru nie strasz mnie! Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze. Innej opcji nie biore pod uwage
Jutro to bedzie drugie usg mojego meza, mam nadzieje ze jak zobaczy taka duza istotke to stanie sie to dla niego jeszcze bardziej realne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 19:19
Y, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Miru nie strasz mnie! Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze. Innej opcji nie biore pod uwage

To nie miało zabrzmiec strasznie tylko żeby mała pokazała wszystko ładnie na zdjęciach i żeby wszystko było ok. No innej opcji tez nie zakładam.
Będziesz miała to badanie 3d?
-
Miru wrote:To nie miało zabrzmiec strasznie tylko żeby mała pokazała wszystko ładnie na zdjęciach i żeby wszystko było ok. No innej opcji tez nie zakładam.

Będziesz miała to badanie 3d?
Tak jutro 3d
Mam nadzieje, ze nasza mala wstydnisia pokaze sie wreszcie rodzicom 
Miru zrobilas ktg??Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 19:24
Laura, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
Generalnie chodzę do Grocholskiej, ale na prenatalne do Andrzejewskiego. Raz na początku byłam u tej Beaty, ale chyba to był 11 tc to może dlatego nie dostałam, a później u Gottschlingowej i niczego nie dostałamPaula_071 wrote:A do jakiego lekarza chodzisz? Do Andrzejewskiego? Tak, byłam u położnej (Beata Słaby) w Galerii. Nic jej nie mówiłam, sama mi dała reklamówkę z Family Service.
-
Ja dziewczyny mam jakiś słaby dzień, po obiedzie poszłam spać, wstałam, wyszliśmy z Fadkiem na spacer i znowu oczy zamykam.Więc idę do wanny i dalej nyny. Jutro Was poczytam. Spokojnego wieczoru.

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Ofka wrote:Hej kochane czy ktoras z Was kupowala rampersy? Rozmiar 56 lub 62 chlopiece ale koniecznie rozpinane po calosci?
Nie mam pojęcia co to są rampersy... W żadnym sklepie nie widziałam takiego nazewnictwa. Coś mnie ominęło?
mamasia wrote:Generalnie chodzę do Grocholskiej, ale na prenatalne do Andrzejewskiego. Raz na początku byłam u tej Beaty, ale chyba to był 11 tc to może dlatego nie dostałam, a później u Gottschlingowej i niczego nie dostałam
Grocholska nie wzbudziła we mnie zaufania. Raz u niej byłam jak miałam mega mdłości po zwolnienie jakoś na początku ciąży. Nie wiedziała, że może wstecznie wystawić L-4, zaczęła opowiadać mi dziwne historie jak to kradną na oddziałach położniczych, siedziałam tam chyba 40 minut i nie miało to nic wspólnego z moją ciążą.
Jak Grochowska wystawiła Ci do systemu, że masz zrobić USG ciąży to idziesz do rejestracji i możesz umówić się gdzie chcesz - do Andrzejewskiego czy innego lekarza w luxmdzie, do Mama i ja, do Sonokard, sama decydujesz. W przypadku dwóch ostatnich bierzesz poprostu z rejestracji podzlecenie, sama dzwonisz i się umawiasz. Moim zdaniem Olesiak-Andryszczak z Sonocardu jest 100000 razy dokładniejsza niż Andrzejewski. I sprzęt mają lepszy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 20:17
małaMyszka, magda sz, mamasia, Hermiona lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula tutaj są rampersy http://allegro.pl/bielizna-rampersy-89320?ref=simplified-category-tree
Ofka ja mam kilka sztuk od siostry po małym, nie kupowałam.
Myślę że przydadzą się na upalne dni sierpniowe do tego skarpetki
Mały mojej siostry urodził się pod koniec lipca i w szpitalu był właśnie w takich rampersach plus skarpetki. Położne mówiły że właśnie rampers jest najlepszy na takie upały a naprawdę w szpitalu było strasznie gorąco nie było klimy.
małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
Ciekawe artykuły na temat kotów i pojawienia się dziecka w domu:
http://swiatkotow.pl/strefa-wiedzy/artykuly/psychologia/art,37,kot-i-dziecko-ciaza.html
http://swiatkotow.pl/strefa-wiedzy/artykuly/psychologia/art,38,kot-i-dziecko-pierwsze-chwile.html
http://swiatkotow.pl/strefa-wiedzy/artykuly/psychologia/art,554,gdy-w-domu-pojawia-sie-niemowle.html
http://swiatkotow.pl/strefa-wiedzy/artykuly/psychologia/art,39,kot-i-dziecko-dorastanie.html
małaMyszka, Ewa123, Hermiona, aaaaga lubią tę wiadomość

-
Oglądam chirurgów i spadam spać...
Póki co M. nie pytał o wizytę. Zapytał jak wyszły badania, choć i tak wie, że zawsze robię dzień wcześniej i odbieram przed wizytą...
Zapytam na którą jutro jedzie do pracy... Hmmmmm ciekawa jestem...
Y lubi tę wiadomość

27.07.2015