X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Magda sz- wszystkiego co najlepsze, szybkiego, latwego i terminowego porodu oraz oparcia w mezu w tycg dobrych i gorszych chwilach!!!

Hihihi ja tez mam w piatek urodzinki :D

No prosze! :) Duzo blizniat mamy na watku ;)

małaMyszka, magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Mgada! :-) wszystkiego, co najlepsze a przede wszystkim spokojnej reszty ciąży. :-*

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    co do wahań nastoju, to mi się często nie zdarzają doły. ale jakoś w zeszłym tygodniu od rana tak nieatrakcyjnie się czułam, że masakra...jak tylko zobaczyłam się w lustrze to się rozpłakałam i nie mogłam się uspokoić. za jakiś czas już myślałam, że jest ok, ale jak przeszłam koło lustra to znów nie mogłam pohamować płaczu. i niewiele dawała świadomość tego, że to hormony i że mój zapewniał, że wszystko jest ok, przytulał i w ogóle...
    na poprawę nastroju udało mi się kupić z ogłoszenia używane jeansy ciążowe (kilka par). szkoda było mi wydawać na jedną parę nowych 150-200zł w h&m, a w leginsach, albo przydużych luźnych spodniach po szwagierce czułam się mega nieatrakcyjnie - jakbym przez to, że jestem w ciąży musiała chodzić w byle czym, byle się brzuch mieścił. ale to trochę moja wina, bo mi często szkoda na siebie wydać kasę.

małaMyszka, jesslin87, mamasia lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    MalaMyszka moj maz ma na imie Sebastian i pokazuje mu zdjecie Twojego sliniaka i mowie moze taki Ci kupie? Ten patrzy na mnie conajmniej dziwnie i mowi, ze chyba tam powinno byc imie osoby, ktora go bedzie nosila, mowie mu no wlasnie dla Ciebie jak znalazl :D To sie na mnie nadasal, bo myslal ze chce kupic Julce sliniak z imieniem taty hahaha :)
    To mojego męża chyba nic nie przebije...leżę sobie w łóżku, bo łaziłam dzisiaj jak głupia, byłam po jego fakturę, bo od 16 maja nikt nie odebrał. Okazało się że nie jest wystawiona. A ja nie miałam NIP-u. Dzwoniłam do niego sześć razy... Po pół godziny oddzwaniał, ale wzięłam go na wstrzymanie... Niech pomyśli trochę... Nigdy nie dzwonię do niego do pracy nawet jak nie odpisze na esa... Tym razem mogło się coś wydarzyć...

W końcu oddzwoniłam, bo mi się go żal zrobiło i powiedziałam żeby się trocinami teraz wypchał... Nawet nie powiedziałam że chodziło o NIP...

A ten teraz dzwoni do mnie i proponuje mi UWAGA!!!! przejażdżkę na myjnię!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No żesz go w mordę jeża...

Rozumiem na spacer nad morze, czy nawet kurs do McD na McF, ale na myjnię????????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 19:00

lys, niecierpliwa, magda sz, Ewa123, Y, Laura, jesslin87, gianna88, mamasia lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no i jestem ciekawa czy zawiezie mnie na wizytę, bo znając życie to w ogóle o niej nie pamięta...

Tak sobie myślę czy mu w ogóle o niej przypomnę...

Wiem, wiem jestem wredna...

Y, jesslin87 lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwyżej pojadę autobusem i w duszy z nim...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu was nadrabiam.
    U nas dziś kiepski dzień boli brzuch i nerki. Cały dzień w łóżku przespany.

Co do odpowiedzi na mój post nikogo źle nie odebrałam ;) nie w moim stylu :P
    ale sama jestem ciekawa ze co lekarz inny termin mi podał a było ich 4 :)
    Ale u nas i tak musimy wcześniej urodzić dla bezpieczeństwa młodego wiec myślę że od 37 tc polozna będzie się o to starać.

Madzia wszystkiego dobrego.

Niecierpliwa oby Twój prezent na urodziny jutro był tylko pozytywny :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha padlam :) to Ci mąż świetna wycieczkę wymyślił :) dobre!

małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

Ewa123
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh Myszka- romantyk z tą myjnią :D powiedz że chcesz na ręczną jechać i popatrzeć jak tam się wyginają panowie :)

Ja dziś dzwoniłam gdzie ten mój wózek ma być piątek-poniedziałek.

Sporo blizniaków na forum :)
    Zrobiłam urodzinowe spageti z chili- udało się w końcu takie jakie miało być, zgaga troszkę ale warto było :)

Żabka co do kwarantanny- to wczoraj próbował się do mnie dobrać to powiedziałam mu że teraz to zaprzyjaźnij się ze swoją ręką- po wczorajszym skurczu nic mi tam nie będziesz wkładał bo się boje. No i jak to piesek ze skulonym ogonem ale niech ma za swoje!

zabka11, jesslin87, małaMyszka, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amysia mi właśnie też szkods wywalić kasę na ciuchy dla siebie, wiem ze zrobię wszystko by po ciąży wrócić do dawnej figury jak najszybciej no a w sumie zostały 2,5 miesiąca wiec tez nie warto na tak krótki czas kupować ubrań. Zwłaszcza, że jak coś juz jest dla kobiet w ciąży to kosztuje fortunę :/ z drugiej strony chodzę non stop w legginsach i tshirtach i tez nie czuje się w takiej garderobie atrakcyjna. Chyba będę musiała zrobić wycieczkę po jakichś lumpeksach :)

amysia, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:

Niecierpliwa oby Twój prezent na urodziny jutro był tylko pozytywny :)

Miru nie strasz mnie! Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze. Innej opcji nie biore pod uwage :)
    Jutro to bedzie drugie usg mojego meza, mam nadzieje ze jak zobaczy taka duza istotke to stanie sie to dla niego jeszcze bardziej realne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 19:19

Y, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Miru nie strasz mnie! Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze. Innej opcji nie biore pod uwage :)

To nie miało zabrzmiec strasznie tylko żeby mała pokazała wszystko ładnie na zdjęciach i żeby wszystko było ok. No innej opcji tez nie zakładam. :)

Będziesz miała to badanie 3d?

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    To nie miało zabrzmiec strasznie tylko żeby mała pokazała wszystko ładnie na zdjęciach i żeby wszystko było ok. No innej opcji tez nie zakładam. :)

Będziesz miała to badanie 3d?

Tak jutro 3d :) Mam nadzieje, ze nasza mala wstydnisia pokaze sie wreszcie rodzicom :)

Miru zrobilas ktg??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 19:24

Laura, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bliźniak :)

My mamy 3d we wtorek, mamy też nadzieję że Dominiś się pokaże :)

niecierpliwa, magda sz, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• mamasia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A do jakiego lekarza chodzisz? Do Andrzejewskiego? Tak, byłam u położnej (Beata Słaby) w Galerii. Nic jej nie mówiłam, sama mi dała reklamówkę z Family Service.
    Generalnie chodzę do Grocholskiej, ale na prenatalne do Andrzejewskiego. Raz na początku byłam u tej Beaty, ale chyba to był 11 tc to może dlatego nie dostałam, a później u Gottschlingowej i niczego nie dostałam :P

bzkxskf.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny mam jakiś słaby dzień, po obiedzie poszłam spać, wstałam, wyszliśmy z Fadkiem na spacer i znowu oczy zamykam.Więc idę do wanny i dalej nyny. Jutro Was poczytam. Spokojnego wieczoru.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Hej kochane czy ktoras z Was kupowala rampersy? Rozmiar 56 lub 62 chlopiece ale koniecznie rozpinane po calosci?

Nie mam pojęcia co to są rampersy... W żadnym sklepie nie widziałam takiego nazewnictwa. Coś mnie ominęło?:)
    mamasia wrote:
    Generalnie chodzę do Grocholskiej, ale na prenatalne do Andrzejewskiego. Raz na początku byłam u tej Beaty, ale chyba to był 11 tc to może dlatego nie dostałam, a później u Gottschlingowej i niczego nie dostałam :P

Grocholska nie wzbudziła we mnie zaufania. Raz u niej byłam jak miałam mega mdłości po zwolnienie jakoś na początku ciąży. Nie wiedziała, że może wstecznie wystawić L-4, zaczęła opowiadać mi dziwne historie jak to kradną na oddziałach położniczych, siedziałam tam chyba 40 minut i nie miało to nic wspólnego z moją ciążą.
    Jak Grochowska wystawiła Ci do systemu, że masz zrobić USG ciąży to idziesz do rejestracji i możesz umówić się gdzie chcesz - do Andrzejewskiego czy innego lekarza w luxmdzie, do Mama i ja, do Sonokard, sama decydujesz. W przypadku dwóch ostatnich bierzesz poprostu z rejestracji podzlecenie, sama dzwonisz i się umawiasz. Moim zdaniem Olesiak-Andryszczak z Sonocardu jest 100000 razy dokładniejsza niż Andrzejewski. I sprzęt mają lepszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 20:17

małaMyszka, magda sz, mamasia, Hermiona lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Laura Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula tutaj są rampersy http://allegro.pl/bielizna-rampersy-89320?ref=simplified-category-tree

Ofka ja mam kilka sztuk od siostry po małym, nie kupowałam.
    Myślę że przydadzą się na upalne dni sierpniowe do tego skarpetki :)

Mały mojej siostry urodził się pod koniec lipca i w szpitalu był właśnie w takich rampersach plus skarpetki. Położne mówiły że właśnie rampers jest najlepszy na takie upały a naprawdę w szpitalu było strasznie gorąco nie było klimy.

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• lys Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe artykuły na temat kotów i pojawienia się dziecka w domu:

http://swiatkotow.pl/strefa-wiedzy/artykuly/psychologia/art,37,kot-i-dziecko-ciaza.html

http://swiatkotow.pl/strefa-wiedzy/artykuly/psychologia/art,38,kot-i-dziecko-pierwsze-chwile.html

http://swiatkotow.pl/strefa-wiedzy/artykuly/psychologia/art,554,gdy-w-domu-pojawia-sie-niemowle.html

http://swiatkotow.pl/strefa-wiedzy/artykuly/psychologia/art,39,kot-i-dziecko-dorastanie.html

małaMyszka, Ewa123, Hermiona, aaaaga lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam chirurgów i spadam spać...

Póki co M. nie pytał o wizytę. Zapytał jak wyszły badania, choć i tak wie, że zawsze robię dzień wcześniej i odbieram przed wizytą...

Zapytam na którą jutro jedzie do pracy... Hmmmmm ciekawa jestem...

Y lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
‹‹ 1122 1123 1124 1125 1126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ