X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Laura Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Moja lekarka powiedziala, ze tego w zaden sposob nie mozna bagatelizowac i zawsze lepiej pokazac sie lekarzowi. Ja bylam zla na siebie, ze chcialam je przeczekac, ale w sobote skurcze byly juz tak silne, ze skontaktowalam sie z lekarka, tylko ze ja jak moglam bronilam sie przed szpitalem dlatego pojechalam do niej w poniedzialek. Najbardziej nie podobal jej sie wlasnie moj twardy brzuch.
    ja tez nie chce do szpitala :(
    zaraz wezme trzeci magnez
    a brałaś tez nospe? ile dziennie? zwykłą czy forte?

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura odpoczywaj. Będzie dobrze zobaczysz...

Laura, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura no-spe forte przy takich bólach powinnaś wziąć 3x1 tabletkę

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura ja bym nie czekała do wieczora i jechała, nie wiem jakie masz skurcze ale miałam kilka mega silnych w ciągu godziny, wychodziły jakoś co 15 min więc nie wiedziałam co to może być więc pojechałam sprawdzić. Niech Ci sprawdzą szyjkę, zrobią ktg. Wg mnie lepiej jechać teraz na IP niż wieczorem, wtedy przyjeżdża więcej osób bo mężowie po pracy mają jak zawieźć kobitki po terminie na ktg i jest kolejka.

Wzięłam przed tym dwie nospy forte ale nie pomogło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 13:12

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga już wzięłam dwie nospy forte

Magda teraz mam bardziej bolesność brzucha ale cały czas boli, skórcze nmniej czuję ale brzuch napęczzniały, ale skurczy tez mozna nie czuc a są??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 13:18

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i postanowiłam:

Robię pranie. Wrzuciłam teraz pieluchy i ciuszki jasne. Potem wrzucę ręczniki.

Jak wyschnie to wszystko poprasuję i spakuję torbę. Co prawda będą to na razie ciuchy i rzeczy w opakowaniach, ale już krok do przodu. Jakoś mi tak dziwnie...

Niby zostało 10 tygodni, a ja mam wrażenie że to 10 dni i zaczynam świrować...

mamasia, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Migotka w piątek właśnie wpłynęła pensja męża dlatego tak zaszalałam heheh :D

Ofka może jakiś przeterminowany ten dzidziuś? Mi się super prało w tym płynie, ubranka pachniały na cały dom, nawet poduszki w tym uprałam i całą noc się sztachałam zapaszkiem dziecka :)
    Dotychczas prałam w tym:
    http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRhQXEK1U20AsXtMi2E_GhyVz2N6FL3FWOPX21hiSdWztW2-qAobg
    http://slonsklep.pl/1736-2658-thickbox/plyn-do-prania-750ml-dzidzius.jpg

Euforia mojej koleżanki synek też to miał ale bardzo szybko się wchłonął i znaku nie ma :)

Kasia naprawdę sama robiłaś te foty? Szok, musisz być genialnym fotografem! Wierzę że się namęczyłaś, dla mnie zrobienie zdjęcia brzucha pod ścianą z samowyzwalacza to mordęga, a takie piękne ujęcia to już w ogóle :)

Migotka ja opalam wszystko poza twarzą i brzuchem. Nogi, plecy, ręce smaruje filtrem 10-15 (póki słońce jeszcze tak nie szaleje)

Ano sama;) ale jakbyscie to widziały; ) statyw na łóżku albo na stole żeby odpowiednią perspektywa była ;)chce potem zrobić fotoksiazke z okresu ciąży stąd te kombinacje; ) Adam czasem mi pomaga ale czasem więcej się śmieje dopiero jak zobaczy efekt to przestaje się śmiać;) wiec juz wole sama się obfotografowac ;)Grafik z niego jest super ale fotograf żaden ;) mam nadzieje ze Marta odziedziczy moja pasje; ) albo znienawidzi gdy będę za nią z aparatem biegać;) juz mam w głowie jej pierwsza sesje zdjęciowa ;)

niecierpliwa, małaMyszka, magda sz, mamasia, Maniuś, Pulpecja, Amberla, bosa lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    ja tez nie chce do szpitala :(
    zaraz wezme trzeci magnez
    a brałaś tez nospe? ile dziennie? zwykłą czy forte?

Jak mialam skurcze bralam 2 razy dziennie nospe nax, ale nic nie pomagala. Lekarka kazala mi brac codziennie 2 nospy zwykle nawet jak bol brzucha ustal. Bralam do piatku, potem odstawilam poki co jest ok. Generalnie dostalam takie zalecenia 3x2 magne b6, 2x1 nospy, 2x100mg luteiny i w razie gdybu skurcze wrocily albo do szpitala albo do lekarki

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamuski witamy sie w 29 tc
    Weekend aktywnie wiec dzisiaj leze plackiem i odpoczywam
    Pogoda taka se slonce przebija sie przez chmury i tylko 16 stopni mam nadzieje ze w dlugi weekend bedzie pieknie bo jestesmy umowieni na grilla w koncu mam taka ochote na karkówke i szaszlyka mniam
    Wozek w sobote odebralismy ale jest mega i kolor szaro czarny wymiata. Narazie stoi u tesciow inaczej co chwile bym sie nim bawila heheh
    Milego dzionka

niecierpliwa, małaMyszka, Laura, mamasia, psioszka11, Martucha86, Maniuś, Amberla, Y, bosa lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    No i postanowiłam:

Robię pranie. Wrzuciłam teraz pieluchy i ciuszki jasne. Potem wrzucę ręczniki.

Jak wyschnie to wszystko poprasuję i spakuję torbę. Co prawda będą to na razie ciuchy i rzeczy w opakowaniach, ale już krok do przodu. Jakoś mi tak dziwnie...

Niby zostało 10 tygodni, a ja mam wrażenie że to 10 dni i zaczynam świrować...

Ja tez postanowilam puscic 1 pralke z kolorowymi ciuszkami i jedna sukienka ma granatowe plamy wrr :/ Dobrze, ze kosztowala zlotowke to nie szkoda wyrzucic ;)

• Laura Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Jak mialam skurcze bralam 2 razy dziennie nospe nax, ale nic nie pomagala. Lekarka kazala mi brac codziennie 2 nospy zwykle nawet jak bol brzucha ustal. Bralam do piatku, potem odstawilam poki co jest ok. Generalnie dostalam takie zalecenia 3x2 magne b6, 2x1 nospy, 2x100mg luteiny i w razie gdybu skurcze wrocily albo do szpitala albo do lekarki
    Dziękuję Niecierpliwa

Synuś jest bardzo aktywny w tych bólach nie wiem czy to dobrze
    kreci sie ,przewraca, może mu przeszkadzaja te bóle??

niecierpliwa, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• mamasia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura oby jak najszybciej Ci odpuściły bóle! kciukam!

Laura, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Dziękuję Niecierpliwa

Synuś jest bardzo aktywny w tych bólach nie wiem czy to dobrze
    kreci sie ,przewraca, może mu przeszkadzaja te bóle??

U mnie bylo dokladnie tak samo, mala byla bardzo aktywna, uspokajalo mnie to. Odkad odstawilam nospe i bole ustaly i mala jest bardziej leniwa, bo w tych bolach myslalam, ze mi brzuch rozwali

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia super wiesci trzymajcie sie dalej w dwu-paku

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Laura Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Laura oby jak najszybciej Ci odpuściły bóle! kciukam!
    dzieki mamasia bo nie chce do szpitala :(

Jutro mamy miec wizytę i 3D, tak na to 3D się cieszyłam i czekałam cały miesiąc
    a gdybym pojechała do szpitala i została to wizyta nam przepadnie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 13:31

małaMyszka, mamasia, bosa lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba jakiś kiepski dzień dla nas brzuchatki, mój brzuch też jakos dziwny, troche jak by twardy i nie wiem czy to mały tak ułozony bo rusza sie inaczej niz zywkle, nie kopie tylko sie przesuwa, miałam isc na działke ale chyba bedzie lezanko..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura mi się zaczęła akcja w samochodzie jak wracałam od rodziców i zobaczyłam wyniki badań CRP. Stres zawładnął moim ciałem. Na początku czułam jak brzuch mi stwardniał, pozniej doszły do tego bóle jak na okres. To tak trwało od 11 , wtedy wzięłam 1 nospę, o 13 łapały mnie skurcze- takie silne bóle okresowe a macica twarda jak skała, aż zginało mnie w pół, taki skurcz trwał około 40 sek., wzięłam drugą nospę ale nic i po 16 pojechaliśmy na IP. Tam skurcze zaczęły przechodzić (czasem tak mam że na widok szpitala zdrowieje), jedna z babek w poczekalni mnie zagadała i jakoś przestałam myśleć o tych badaniach i o skurczach, ale KTG i tak wykazało czynność skurczową. Pózniej dostałam skurczu jak już wyszłam z IP pod blokiem, to był jakby atak bo nie ustałam na nogach i poleciałam na chodnik. U mnie to było przez nerwy, te napięcie wywołało skurcze.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj sobie jeszcze chwilkę a jak tak dalej ma być to nie denerwuj się i jedz na ktg, nie zatrzymają Cię w szpitalu na siłę. Nawet jak wyjdzie delikatna czynność skurczowa. Stres prowadzi do jeszcze większych skurczy.

niecierpliwa, Laura, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek wczoraj byl mega aktywny kokosił sie niesamowicie wlasnie takie przesuwanie przelewanie bo kopniaki to tylko czasami wypinal sie to z prawej to z lewej no ale mamuska zapewnila mu nowe bodźce bylismy na rocznicy komunii i bylo glosno duzo smiechu wiec maly tez aktywny
    Dzisiaj oboje odpoczywamy troche wierszykow poczytalismy mam zamiar jakis kołysanek sie nauczyc bo umiem tylko jedna "z popielnika na Wojtusia " chociaz moj wokal pozostawia wiele do zyczenia :-P

niecierpliwa, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Laura mi się zaczęła akcja w samochodzie jak wracałam od rodziców i zobaczyłam wyniki badań CRP. Stres zawładnął moim ciałem. Na początku czułam jak brzuch mi stwardniał, pozniej doszły do tego bóle jak na okres. To tak trwało od 11 , wtedy wzięłam 1 nospę, o 13 łapały mnie skurcze- takie silne bóle okresowe a macica twarda jak skała, aż zginało mnie w pół, taki skurcz trwał około 40 sek., wzięłam drugą nospę ale nic i po 16 pojechaliśmy na IP. Tam skurcze zaczęły przechodzić (czasem tak mam że na widok szpitala zdrowieje), jedna z babek w poczekalni mnie zagadała i jakoś przestałam myśleć o tych badaniach i o skurczach, ale KTG i tak wykazało czynność skurczową. Pózniej dostałam skurczu jak już wyszłam z IP pod blokiem, to był jakby atak bo nie ustałam na nogach i poleciałam na chodnik. U mnie to było przez nerwy, te napięcie wywołało skurcze.

Ja podejrzewam, ze u mnie tez glownym czynnikiem byl stres. Dwa dni wczesniej dowiedzialam sie, ze forumowa kolezanka urodzila bliznieta w 25tc i niestety malenstwa zmarly. Caly czas o tym myslalam i chyba stad te bole i skurcze.

‹‹ 1153 1154 1155 1156 1157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ