X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    dzieki mamasia bo nie chce do szpitala :(

Jutro mamy miec wizytę i 3D, tak na to 3D się cieszyłam i czekałam cały miesiąc
    a gdybym pojechała do szpitala i została to wizyta nam przepadnie....

Laura a zamiast IP nie mozesz podjechac do swojego lekarza??

Laura, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Daj sobie jeszcze chwilkę a jak tak dalej ma być to nie denerwuj się i jedz na ktg, nie zatrzymają Cię w szpitalu na siłę. Nawet jak wyjdzie delikatna czynność skurczowa. Stres prowadzi do jeszcze większych skurczy.
    Magda tak zrobię dzięki, poczekam jeszcze z 2 może 3 godzinki i jak nic się nie zmieni to pojedziemy

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa jak mi wcześniej ktoś mówił- nie denerwuj się to w ogóle nie brałam tego do siebie, od ubiegłego poniedziałku robię wszystko żeby ciągle być wyluzowana :)

No i powiem Wam że te ktg jest fajne, może trochę nie wygodnie ale mogłabym bez końca słuchać bicia serduszka :) 40 min słuchałam sobie jak bije i normalnie z każdą minutą czułam się bardziej wyluzowana

Laura, aaaaga, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Laura a zamiast IP nie mozesz podjechac do swojego lekarza??
    Dzwonilam do niego rano i mowilam ze boli mnie brzuch okresowo i mam skorcze,
    kazal mi jechac do szpitala. Mowił że podadza mi jakieś leki.
    On dzisiaj przyjmuje a moze pojechac do niego?? ale czy on bedzie wiedzial czy mam skorcze itp??

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn, które jeszcze nie zdecydowały o wózku: to dziewczyna z Wrocławia, która testuje wózki. Jej sąsiadka chodzi z nami na SR i podała nam stronę: http://mamawozibardziej.blogspot.com/

Może się przyda.

małaMyszka, Paula_071, bosa lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Dzwonilam do niego rano i mowilam ze boli mnie brzuch okresowo i mam skorcze,
    kazal mi jechac do szpitala. Mowił że podadza mi jakieś leki.
    On dzisiaj przyjmuje a moze pojechac do niego?? ale czy on bedzie wiedzial czy mam skorcze itp??

A ma ktg w gabinecie?

• Laura Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    A ma ktg w gabinecie?
    no wlasnie nie ma
    A gdybym pojechala do niego to wizyta 150 i pewnie wysle mnie na szpital

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 13:47

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Niecierpliwa jak mi wcześniej ktoś mówił- nie denerwuj się to w ogóle nie brałam tego do siebie, od ubiegłego poniedziałku robię wszystko żeby ciągle być wyluzowana :)

No i powiem Wam że te ktg jest fajne, może trochę nie wygodnie ale mogłabym bez końca słuchać bicia serduszka :) 40 min słuchałam sobie jak bije i normalnie z każdą minutą czułam się bardziej wyluzowana

Dokladnie, dopiero wtedy do mnie dotarlo jak duza wage odgrywaja nerwy. W moim przypadku to i tak dzialo sie podswiadomie, ale ile bylo takich sytuacji, ze wku**ilam sie mega jakas pierdola i darlam kopare na meza. Od tej akcji tez zdecydowanie wrzucilam na luz i staram sie miec w nosie pierdoly, ktore wczesniej wyprowadzaly mnie z rownowagi.

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    no wlasnie nie ma
    A gdybym pojechala do niego to wizyta 150 i pewnie wysle mnie na szpital

Dokladnie tak, wiec nie ma sensu jechac do niego. Szkoda kasy.

• Laura Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dokladnie, dopiero wtedy do mnie dotarlo jak duza wage odgrywaja nerwy. W moim przypadku to i tak dzialo sie podswiadomie, ale ile bylo takich sytuacji, ze wku**ilam sie mega jakas pierdola i darlam kopare na meza. Od tej akcji tez zdecydowanie wrzucilam na luz i staram sie miec w nosie pierdoly, ktore wczesniej wyprowadzaly mnie z rownowagi.
    no u mnie tez wczoraj był mega stres

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia wrote:
    Jestem juz po...otoz Antoni wazy ok 1600 gram, wiec wagowo w normie. Gin mowil ze jak na tc i ilosc wod plodowych to mam bardzo mnaly brzuchv( moim zdaniem jest bardzo duxy:\. Lekarz tez zauwazyl ze Maly w jaderku ma wodniaka, no ale niby jest to bardzo popularne i najczesciej wchlania sie zaraz po porodzie. Oby.
    Moj synek miał wodniaczki i przez to wielkie jajka po porodzie ale pare dni trzeba bylo jajka di gory klasc przy przewijaniu i zeszlo. :-) nie ma powodu do niepokoju. Pozniej wrzuce zdjecie jak to wygladalo jak chcesz :-)

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Witam się w 3 trymestrze!!

Siedzę u rodziców i zajadam truskaweczki...za oknem piękna pogoda. Noce coraz cięższe...dzisiaj drętwiały mi strasznie ręce (mimo, że nie mam niedoborów). Maleńka wierci się i kopie...

Idę piec (znowu) ciasto truskawkowe...

Miłego poniedziałku.

Martucha86, KasiaeN., małaMyszka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, bosa lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dreamscatcher.me/jestem-w-ciazy-od-miesiaca/

Fajne spojrzenie na ciaze, chcialabym miec taki luz w dupie ;) Choc np. spostrzezenie odnosnie plci, jak dla mnie lekkie przegiecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 14:10

• magda sz Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam właśnie wyniki wymazu z szyjki macicy
    W warunkach tlenowych patogennej flory bakteryjnej nie wyhodowano
    Brak wzrostu gardnerella vaginalis
    Wyhodowano liczne kolonie- Lactobacillus
    Wyhodowano liczne kolonie- grzyby drożdżopodobne

Nie wiem czy to wymaga leczenia czy nie, mam nadzieje że lekarz oddzwoni i powie mi co i jak. Może przez te grzybki te CRP. Ogólnie pierwsze zdanie wyniku jest ok więc się nie stresuje :)

niecierpliwa, psioszka11, mamasia, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddzwonił powiedział że na te grzybki to wziąć Pimafucin (przepisał mi w razie czego jak do Grecji leciałam więc mam w domowej apteczce), wysokie leukocyty i crp nie są przez te grzybki. Zwykle L i CRP są podwyższone przez stany zapalne zęba,przeziębienia, czasem przez samą ciążę. Ogólnie te moje wyniki nie zagrażają ciąży więc mam być spokojna :) no to jestem.

Niecierpliwa, babka z bloga ma luzackie podejście, ale czuje że jeszcze będzie chodziła zasrana tak jak i my :) w ciąży się inaczej nie da.
    A ten tekst syn albo aborcja to słyszałam wczoraj na grilu..Koleżanka się mnie pyta- będzie syn, bo tak ładnie wyglądasz? ja że nie córeczka właśnie :) a jej facet - o no to syn albo aborcja he he. na co ja spokojnie- powiedział 33 letni pasożyt siedzący od 5 lat na utrzymaniu swojej dziewczyny. Ależ buraki chodzą po tym świecie.

niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka, mamasia, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha to mu dowalilas :) i bardzo dobrze, nie lubię takich ludzi :/ w ogóle u moich znajomych była sytuacja, że właśnie dziewczynka miała się urodzić i ten palant się obraził na swoją żonę, przez kilka dni z nią nie gadał. Wyobrażacie sobie jak trzeba mieć nasrane w głowie?? Ze co przepraszam, płeć męska jakas lepsza jest? Co to w ogóle ma być, średniowiecze? Mój mąż na szczęście nie miał oczekiwań na chłopca

małaMyszka, magda sz, bosa lubią tę wiadomość

Ewa123
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie za 100 pktów

macie jakieś pojęcie o cytomegalii? mojemu mężowi w sobotę wyszła cytomegalia z badań, tzn że aktualnie na nią choruje choc przeciwciała już ma bardzo wysokie (600) to nadal IGMy dodatnie (2,4). Z sercem na ramieniu poszłam dziś na badanie, przekonana, że też pewnie jestem/byłam chora ale całe szczęście nie. Dodam, że nie mam przeciwciał, nie przechodziłam tego przed ciążą więc przesrane :/
    No i teraz kwestia czy mogę się nadal od niego zarazic? on najprawdopodobniej ma to już ok 3 miesięcy. Cały czas zaraża czy może już nie?... mąż mi teraz szaleje, że się wynosi z domu itp. :/

atdcpx9izbdly3tt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Hahaha to mu dowalilas :) i bardzo dobrze, nie lubię takich ludzi :/ w ogóle u moich znajomych była sytuacja, że właśnie dziewczynka miała się urodzić i ten palant się obraził na swoją żonę, przez kilka dni z nią nie gadał. Wyobrażacie sobie jak trzeba mieć nasrane w głowie?? Ze co przepraszam, płeć męska jakas lepsza jest? Co to w ogóle ma być, średniowiecze? Mój mąż na szczęście nie miał oczekiwań na chłopca

Do siebie mogl miec pretensje on ja w koncu splodzil ;)
    Moj tez na poczatku byl nastawiony na syna i jak sie dowiedzial, ze corka to krecil nosem, a teraz to ciagle slysze co Julci kupi, co zrobi, gdzie zabierze :)

0na88, Ewa123, małaMyszka, psioszka11, bosa lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie identycznie jak u niecierpliwej

niecierpliwa, małaMyszka, psioszka11, bosa lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Wy na to?

http://www.mojewypieki.com/przepis/sorbet-z-kiwi

niecierpliwa, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 1154 1155 1156 1157 1158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ