WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    dzieki mamasia bo nie chce do szpitala :(

Jutro mamy miec wizytę i 3D, tak na to 3D się cieszyłam i czekałam cały miesiąc
    a gdybym pojechała do szpitala i została to wizyta nam przepadnie....

Laura a zamiast IP nie mozesz podjechac do swojego lekarza??

Laura, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Daj sobie jeszcze chwilkę a jak tak dalej ma być to nie denerwuj się i jedz na ktg, nie zatrzymają Cię w szpitalu na siłę. Nawet jak wyjdzie delikatna czynność skurczowa. Stres prowadzi do jeszcze większych skurczy.
    Magda tak zrobię dzięki, poczekam jeszcze z 2 może 3 godzinki i jak nic się nie zmieni to pojedziemy

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa jak mi wcześniej ktoś mówił- nie denerwuj się to w ogóle nie brałam tego do siebie, od ubiegłego poniedziałku robię wszystko żeby ciągle być wyluzowana :)

No i powiem Wam że te ktg jest fajne, może trochę nie wygodnie ale mogłabym bez końca słuchać bicia serduszka :) 40 min słuchałam sobie jak bije i normalnie z każdą minutą czułam się bardziej wyluzowana

Laura, aaaaga, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Laura a zamiast IP nie mozesz podjechac do swojego lekarza??
    Dzwonilam do niego rano i mowilam ze boli mnie brzuch okresowo i mam skorcze,
    kazal mi jechac do szpitala. Mowił że podadza mi jakieś leki.
    On dzisiaj przyjmuje a moze pojechac do niego?? ale czy on bedzie wiedzial czy mam skorcze itp??

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn, które jeszcze nie zdecydowały o wózku: to dziewczyna z Wrocławia, która testuje wózki. Jej sąsiadka chodzi z nami na SR i podała nam stronę: http://mamawozibardziej.blogspot.com/

Może się przyda.

małaMyszka, Paula_071, bosa lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Dzwonilam do niego rano i mowilam ze boli mnie brzuch okresowo i mam skorcze,
    kazal mi jechac do szpitala. Mowił że podadza mi jakieś leki.
    On dzisiaj przyjmuje a moze pojechac do niego?? ale czy on bedzie wiedzial czy mam skorcze itp??

A ma ktg w gabinecie?

• Laura Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    A ma ktg w gabinecie?
    no wlasnie nie ma
    A gdybym pojechala do niego to wizyta 150 i pewnie wysle mnie na szpital

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 13:47

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Niecierpliwa jak mi wcześniej ktoś mówił- nie denerwuj się to w ogóle nie brałam tego do siebie, od ubiegłego poniedziałku robię wszystko żeby ciągle być wyluzowana :)

No i powiem Wam że te ktg jest fajne, może trochę nie wygodnie ale mogłabym bez końca słuchać bicia serduszka :) 40 min słuchałam sobie jak bije i normalnie z każdą minutą czułam się bardziej wyluzowana

Dokladnie, dopiero wtedy do mnie dotarlo jak duza wage odgrywaja nerwy. W moim przypadku to i tak dzialo sie podswiadomie, ale ile bylo takich sytuacji, ze wku**ilam sie mega jakas pierdola i darlam kopare na meza. Od tej akcji tez zdecydowanie wrzucilam na luz i staram sie miec w nosie pierdoly, ktore wczesniej wyprowadzaly mnie z rownowagi.

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    no wlasnie nie ma
    A gdybym pojechala do niego to wizyta 150 i pewnie wysle mnie na szpital

Dokladnie tak, wiec nie ma sensu jechac do niego. Szkoda kasy.

• Laura Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dokladnie, dopiero wtedy do mnie dotarlo jak duza wage odgrywaja nerwy. W moim przypadku to i tak dzialo sie podswiadomie, ale ile bylo takich sytuacji, ze wku**ilam sie mega jakas pierdola i darlam kopare na meza. Od tej akcji tez zdecydowanie wrzucilam na luz i staram sie miec w nosie pierdoly, ktore wczesniej wyprowadzaly mnie z rownowagi.
    no u mnie tez wczoraj był mega stres

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia wrote:
    Jestem juz po...otoz Antoni wazy ok 1600 gram, wiec wagowo w normie. Gin mowil ze jak na tc i ilosc wod plodowych to mam bardzo mnaly brzuchv( moim zdaniem jest bardzo duxy:\. Lekarz tez zauwazyl ze Maly w jaderku ma wodniaka, no ale niby jest to bardzo popularne i najczesciej wchlania sie zaraz po porodzie. Oby.
    Moj synek miał wodniaczki i przez to wielkie jajka po porodzie ale pare dni trzeba bylo jajka di gory klasc przy przewijaniu i zeszlo. :-) nie ma powodu do niepokoju. Pozniej wrzuce zdjecie jak to wygladalo jak chcesz :-)

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Witam się w 3 trymestrze!!

Siedzę u rodziców i zajadam truskaweczki...za oknem piękna pogoda. Noce coraz cięższe...dzisiaj drętwiały mi strasznie ręce (mimo, że nie mam niedoborów). Maleńka wierci się i kopie...

Idę piec (znowu) ciasto truskawkowe...

Miłego poniedziałku.

Martucha86, KasiaeN., małaMyszka, Cassie, Y, bosa lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dreamscatcher.me/jestem-w-ciazy-od-miesiaca/

Fajne spojrzenie na ciaze, chcialabym miec taki luz w dupie ;) Choc np. spostrzezenie odnosnie plci, jak dla mnie lekkie przegiecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 14:10

• magda sz Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam właśnie wyniki wymazu z szyjki macicy
    W warunkach tlenowych patogennej flory bakteryjnej nie wyhodowano
    Brak wzrostu gardnerella vaginalis
    Wyhodowano liczne kolonie- Lactobacillus
    Wyhodowano liczne kolonie- grzyby drożdżopodobne

Nie wiem czy to wymaga leczenia czy nie, mam nadzieje że lekarz oddzwoni i powie mi co i jak. Może przez te grzybki te CRP. Ogólnie pierwsze zdanie wyniku jest ok więc się nie stresuje :)

niecierpliwa, psioszka11, mamasia, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddzwonił powiedział że na te grzybki to wziąć Pimafucin (przepisał mi w razie czego jak do Grecji leciałam więc mam w domowej apteczce), wysokie leukocyty i crp nie są przez te grzybki. Zwykle L i CRP są podwyższone przez stany zapalne zęba,przeziębienia, czasem przez samą ciążę. Ogólnie te moje wyniki nie zagrażają ciąży więc mam być spokojna :) no to jestem.

Niecierpliwa, babka z bloga ma luzackie podejście, ale czuje że jeszcze będzie chodziła zasrana tak jak i my :) w ciąży się inaczej nie da.
    A ten tekst syn albo aborcja to słyszałam wczoraj na grilu..Koleżanka się mnie pyta- będzie syn, bo tak ładnie wyglądasz? ja że nie córeczka właśnie :) a jej facet - o no to syn albo aborcja he he. na co ja spokojnie- powiedział 33 letni pasożyt siedzący od 5 lat na utrzymaniu swojej dziewczyny. Ależ buraki chodzą po tym świecie.

niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka, mamasia, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha to mu dowalilas :) i bardzo dobrze, nie lubię takich ludzi :/ w ogóle u moich znajomych była sytuacja, że właśnie dziewczynka miała się urodzić i ten palant się obraził na swoją żonę, przez kilka dni z nią nie gadał. Wyobrażacie sobie jak trzeba mieć nasrane w głowie?? Ze co przepraszam, płeć męska jakas lepsza jest? Co to w ogóle ma być, średniowiecze? Mój mąż na szczęście nie miał oczekiwań na chłopca

małaMyszka, magda sz, bosa lubią tę wiadomość

Ewa123
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie za 100 pktów

macie jakieś pojęcie o cytomegalii? mojemu mężowi w sobotę wyszła cytomegalia z badań, tzn że aktualnie na nią choruje choc przeciwciała już ma bardzo wysokie (600) to nadal IGMy dodatnie (2,4). Z sercem na ramieniu poszłam dziś na badanie, przekonana, że też pewnie jestem/byłam chora ale całe szczęście nie. Dodam, że nie mam przeciwciał, nie przechodziłam tego przed ciążą więc przesrane :/
    No i teraz kwestia czy mogę się nadal od niego zarazic? on najprawdopodobniej ma to już ok 3 miesięcy. Cały czas zaraża czy może już nie?... mąż mi teraz szaleje, że się wynosi z domu itp. :/

atdcpx9izbdly3tt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Hahaha to mu dowalilas :) i bardzo dobrze, nie lubię takich ludzi :/ w ogóle u moich znajomych była sytuacja, że właśnie dziewczynka miała się urodzić i ten palant się obraził na swoją żonę, przez kilka dni z nią nie gadał. Wyobrażacie sobie jak trzeba mieć nasrane w głowie?? Ze co przepraszam, płeć męska jakas lepsza jest? Co to w ogóle ma być, średniowiecze? Mój mąż na szczęście nie miał oczekiwań na chłopca

Do siebie mogl miec pretensje on ja w koncu splodzil ;)
    Moj tez na poczatku byl nastawiony na syna i jak sie dowiedzial, ze corka to krecil nosem, a teraz to ciagle slysze co Julci kupi, co zrobi, gdzie zabierze :)

0na88, Ewa123, małaMyszka, psioszka11, bosa lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie identycznie jak u niecierpliwej

niecierpliwa, małaMyszka, psioszka11, bosa lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Wy na to?

http://www.mojewypieki.com/przepis/sorbet-z-kiwi

niecierpliwa, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 1154 1155 1156 1157 1158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ