SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
magda sz wrote:Gianna nie mam pojęcia, zadzwoń do swojego gina. W necie dużo głupot piszą. Najważniejsze że się nie zaraziłaś!
no właśnie w necie piszą takie rzeczy o cytomegalii w ciąży, że lepiej tego nie czytac...
do gina dzwoniłam ale nie odbiera, dziś ma dyżur a wtedy ciężko się dodzwonic
cóż, muszę miec nadzieję, że jak tak długo się nie zaraziłam to już się nie zarażęmagda sz, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam bole brzucha po stresie lub jesli za duzo zrobie naraz.
O glupocie ze cos dzwigne juz nie wspominam...
Tylko staram sie w takiej sytuacji lezec i brac magnez bo jak wiecie nospie jestem przeciwna.
U Nas sie wreszcie wypogodzilo.
Cale pranie dla syna skonczylam prac w weekend.
Kupilam w piatek posciel i przescieradla na gumce w IKEA wszystko pieknie wyschlo. Tylko mam teraz problem... nie mam gdzie tego schowac
Chyba troszke z tymi ciuszkami przesadzilam.
I jesli ktos mysli ze chlopa nie mozna ustroic tak jak dziewczynki to musze go rozczarowac. Mam tak zajefajne rzeczy ze niektore mamy dziewczynek znajomych moga czuc powoli 'zazdrosc' ze synow nie maja
No i dostalam lupiezu... w zyciu przez moje prawie 32lata zycia nie mialam lupiezu... to mi sie juz mniej podoba bo na czarnych ciuchach wszedzie biale szkuciny
Temat porodowki. Ja jestem ekscentryczka. Jak ktos mnie wkurza lubie sie wykrzyczec i to solidnie.
Przy pierwszym porodzie bylam tak cichutka jak myszka ze moja wspolokatorka w szkolu byla slyszac pierwszy krzyk dziecka
Drugi porod jak parlam polozna do mnie mowila ze mam krzyczec, zaklac sobie (no serio ochoty na to o 2-3 w nocy nie mialam...) i mowie do niej 'ale to nie wypada...' ta na mnie oczy jak 5zlfajnie sie to wspomina
Ale jak juz mi vaccum wlozyli i polozne na brzuch sie polozyly to wrzasnelam tak ze chyba caly szpital mnie slyszal.
Wybaczcie, wyspalam sie i sie rozpisalam.małaMyszka, magda sz, Laura, bosa lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Maz dzis pod wieczor chce skoczyc na basen, a ja przy okazji podskocze do biblioteki po jakas literature fachowa
Skonczylam ogladac 5 sezonow "Klamczuch" i musze jakos zorganizowac sobie czas do poludnia
Zamowilam w bibliotece 2 ksiazki "W oczekiwaniu na dziecko" i "Pierwszy rok zycia dziecka", mam nadzieje, ze cos madrego tam wyczytam
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Jaj, musze was nadrobic
Ale dzisiaj ciepełko !! Musze poprzymieżać sukienki, które beda pasowac
Kupiłam truskawki i zaraz zrobie koktail
Dostalam od mamy na dzień dziecka chałwe,czekolade z karmelkami miętowymi i lakier do paznokciMama mówi ze dla niej zawsze bede dzieckiem
A przy okazji to też dla Poli bo w ciazy mam faze na chałwe ;pp
małaMyszka, bosa, Laura lubią tę wiadomość
-
Ja tez zawsze dostaje na dzien dziecka od mamuski kase, dodatkowo jakies pierdolki. W tym roku byly dezodoranty i kawa. I odkad mam meza to oboje dostajemy kazde swoj zestaw, ale w tym roku mamuska juz zapowiedziala, ze to ostatni raz. Potem Julka bedzie dostawac
małaMyszka, bosa, Laura lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzis jak rodzice do mnie dzwonili to mialam wrazenie jakby to do Mai nie do mnie
majac dziecko w brzuchu juz nie czuje sie jak dziecko.
Od kilku dni jak Maja sie rusza to brzuch przybiera ksztalty nie do opisania, na poczatku sie przestraszylam ze cos nie tak ze to za gwaltownie ale widze ze teraz juz tak chyba bedzie do konca ciazymałaMyszka, bosa, Laura, Y lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny byliśmy jednak na wizycie.
Najbardziej bóle mam po środku brzucha, gin powiedział że tam właśnie jest łożysko i to może być odczuwalne bardziej jeśli coś się dzieje i nawet dzidziuś jak się wierci.
Szyjka ok nie ma rozwarcia, brzuch nie jest twardy, położenie główkowe.
A bóle skąd?? Hm on nie jest w stanie tego powiedzieć ponieważ mogą to być też zrosty i dodatkowo jelita i macica też może się stawiać jak dzidzia mocno kopie.
Dał mi skierowanie do szpitala w razie gdyby bóle nie ustępowały.
A i dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej, mówił że jestem na pograniczu.
I co najważniejsze Dominiś waży 1072g
Teraz żeby tylko te bóle się wyciszyły tego mi życzcie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 20:26
bosa, niecierpliwa, małaMyszka, Cassie, mamasia, Paula_071, lys, Martucha86, Y, witaminkab lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Laura dobrze że sprawdziłaś , będziesz mogła spać spokojnie
oby przeszły bóle, rozumiem że skurczy już nie masz?
Giana a jak u Ciebie lekarz oddzwonił?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Dzis jak rodzice do mnie dzwonili to mialam wrazenie jakby to do Mai nie do mnie
majac dziecko w brzuchu juz nie czuje sie jak dziecko.
Od kilku dni jak Maja sie rusza to brzuch przybiera ksztalty nie do opisania, na poczatku sie przestraszylam ze cos nie tak ze to za gwaltownie ale widze ze teraz juz tak chyba bedzie do konca ciazymałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Laura wrote:Dziewczyny czy glukometr musiałyście kupować same?
Doktor coś wspomniał że jak pójdę do poradni to będę pewnie miała glukometr.
ja glukometr dostałam w poradni i od razu szkolenie miałamLaura, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny...
Moja tesciowa jest niepowazna..
Znowu zagania mnie zebym jutro pracowala w sklepie, dodam ze jestem u nich zatrudniona ale jestem juz na zwolnieniu na ktorym place przejal juz zus bo jiz ok 5 tygodni zwolnienia.
Boze nie dosc ze ciezko mi tam byc bo siedziec na krzesle 90*,jakies jezdzidelka podnosic,scoagac to i te zwolnienie,co w razie kontroli?bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Laura to dobrze, że skontrolowałaś. A cukier jednak nie jest w porządku???
Stwierdził cukrzycę ciążową?bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość