WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja ja:)
    Widzę, że nie tylko u mnie brzuch staje sie twardszy, iw czorja myślałam czy on twardnieje czy mały tak sie kkręci duspkiem do mnie i chyba to drugie bo brzuch ma czssem dziwny kształt hehe, ale tez jets juz twardszy niż wczesniej, ciekawe co to bedzie za miesiac:)

Nie pospałam bo mały przekręcał sie razem z emną, ja na prawy bok on za mną, ja na lewy bok on za mną i wciskał mi sie w bok

Ja też zmaierzam rodzić bez znieczulenia, boje sie igieł jak cholera... nigdy nie miałam znieczulenia nawet u dentysty

Karolina i bardzo dobrze zrobiłas:)

POwiem Wam, że wczoraj byłam strasznie "zdechnięta" , nie wiem czy to od tego ciepła czy od tego z epod wieczór była burza, poprostu nie miałam sił na nic

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Karolina mi szef proponował taką pracę że właśnie l4 i będzie mi płacił dodatkowo (miałabym połowę wyższą pensję), moja poprzedniczka tak "pracowała" w 4 miesiącu jej podziękował już bo rzadko kiedy pojawiała się w pracy a później "chciała pieniądze" .... chore podejście. Ale z tego co widzę to w większości miast są kontrole, w Wawie to chyba mają inne zajęcia.

No u mnie wśród znajomych to wlaśnie tylko rodzinne firmy kontrolowali, nie wszystkie ale pare tak, a koleżanki które były zatrudnione u obcych osob to żadna z nich nie miała kontroli..
    Dlatego ja tez chce byc na to przygotowana, tylko ze u niektorych to bylo podejrzane bo byly zatrudnione 3 mies płacony zus i na zwolnienie,a ja juz jestem zatrudniona ponad rok, a na zwolnieniu dopiero od 5 tygodni, ale jednak no u tesciowej, te same nazwisko moze ich zachecic do sprawdzenia..

Ja jestem z Moniek, zus jest w Bialymstoku (ok 40km) wiec nie chce im sie przyjezdzac :P

Griszanka, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina zrobiła się ładna pogoda to może ruszą dupy z krzeseł zusowkich co by to sie na przejażdżkę nie wybrać :) a jak wiało, padało no to wiadomo lepsza była kawusia, lakier do paznokci i pudelek na pulpicie.

Cassie, niecierpliwa, Y, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otóż to :P

Wczoraj wieczorem Pola tak szalalą ze az mi bolało jej rozciaganie, miałam wrażenie że popęka mi brzuch!
    W pewnym momencie jak leżałam nagle wyskoczył mi "guz" który przemieszczał sie po brzuchu :D smieszny widok ;p pewnie to piętka :)

No to mamy lato :) Cieplinka!
    Obrączka juz schowana do szkatułki, boje sie ze jak nagle spuchnął mi palce to nie bede mogła jej zdjąć..

Wybrałam farbe do pokoju Poli

Dulux easycare - czysty róż
    Ładny delikatny kolor :)

Jak byłam mała to marzyłam żeby miec różowe sciany w pokoju :D

Y, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    No u mnie wśród znajomych to wlaśnie tylko rodzinne firmy kontrolowali, nie wszystkie ale pare tak, a koleżanki które były zatrudnione u obcych osob to żadna z nich nie miała kontroli..
    Dlatego ja tez chce byc na to przygotowana, tylko ze u niektorych to bylo podejrzane bo byly zatrudnione 3 mies płacony zus i na zwolnienie,a ja juz jestem zatrudniona ponad rok, a na zwolnieniu dopiero od 5 tygodni, ale jednak no u tesciowej, te same nazwisko moze ich zachecic do sprawdzenia..

Ja jestem z Moniek, zus jest w Bialymstoku (ok 40km) wiec nie chce im sie przyjezdzac :P

Karolina! Pewnie że tak. Nie ma co kusić losu. I oj lubią bardzo kontrolować właśnie rodzinne firmy. Tak zasiłek stracił mój znajomy. Co prawda to jego firma. Lata nie chodził na zwolnienie. I jak go dopadło - to musiał iść. Tak się złożyło że jak był na zwolnieniu to zglądnął do swojego sklepu i co? I pryzszedł Zus i koniec! Więc z tym naprawdę nie warto ryzykować. CHyba, że nam kasa niepotrzebna ;)
    Mi brzucho też zaczął twardnieć - ale też byłam ostatnio bardzo aktywna. Zaczęłam z powrotem brać magnez.
    Dywan przyjdzie chyba dzisiaj więc też czekam na kuriera ;) Pisali że w połowie czerwca a tu niespodzianka ;) Teraz niech łóżko wstawią i zrobię zdjęcie ;)

Maniuś: Co do cukrów - jak dieta nie działa to dają insulinę. Czasem po prostu dieta jest niewystarczająca. Leżałam z dziewczyną która właśnie miała cukrzycę ciążową i musiała zapodawać insulinę. Miała jeszcze nadciśnienie, więc jej nie chcieli długo do domu wypuścić ale to już inna historia. W każdym razie dla dobra dziecka jak się okaze że dieta to za mało, to trzeba brać!

Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja schowałam 2 tyg temu, wczoraj mnie naszło żeby z ciekawości i z głupoty zmierzyć czy jeszcze dobra, wleźć- wlazła ale ze zdjęciem miałam straszny problem, mydło ledwo dało radę, palec wyglądał jak zombiee.

I mnie kusi żeby pomalować te ściany :D bardzo ładny kolor. Zaczął mnie drażnić kolor ściany w tej mojej sypialni- jakiś mi się teraz za ordynarny wydaje. Dobrze że jeszcze trochę czasu to może się przemaluje.

Gdzie ten wkurwier ? dzwoni o 6 że przed 9 będzie i co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 08:59

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    32 tydzień aaaaaa:) :) :)

psioszka11, Cassie, Maniuś, aaaaga, mamasia, magda sz, Laura, niecierpliwa, futuremama, lys, Y, małaMyszka lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/stylowa-sukienka-dresowa-bombka-ciekawy-dekolt-i5387790759.html

kurde popatrzcie, fajne, niby maja sporo miejsca na modelce, ciekawe czy bym weszła hmmm..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurwier :D

U nas w Pokoju Poli jest taki pastelowy jasny fiolet, nie moge patrzeć na ten kolor ! tak mi zbrzydł przez te 3 lata ze szok :P Wiec za jakies 2 tyg mąż z moim tatem bedą malowac :)

W sypialni mamy biały, bardzo chciałam mieć jasną sypialnie, wiec wlasnie sciany na biało, łóżko i szafa wnękowa w kolorze jesionu, rolety jakby z siana ;p i to był dobry wybór bo przez te kolory wyglada tak sterylnie :P

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doklanie lepiej nie kusic losu. Zus to tylko zus.

• magda sz Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł wózek ale mój naturalny włosów nie kłamie i nie huja nie wiem jak go złożyć :D włączam filmiki instruktażowe i jedziemy z koksem, nie poddam się. Póki co to kolor wózka jest cudny :)

edit- jest postęp pomógł mi czeski filmik- skladanie kocarku :D
    https://www.youtube.com/watch?v=5aBqcPsUDRo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 09:29

Kkarolinaaaa, mamasia, Paula_071, psioszka11, Martucha86, Maniuś, Laura, niecierpliwa, Y, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, składaj składaj i pokazuj:)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a powiedzcie mi jak to jest, w środe dostarczyłam zwolnienie któe wlasnie przejmuje zus jezeli chodzi o wypłate, (27.05- 10.06) to kiedy oni mi zapłacą?

Obiecałam sobie ze jak przyjdzie pierwsza kasa z zusu to kupie sobie perfumy które kiedys poczułam u pewnej kobiety i poprosiłam o nazwe bo tak mi sie spodobaly :D

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Przyszedł wózek ale mój naturalny włosów nie kłamie i nie huja nie wiem jak go złożyć :D włączam filmiki instruktażowe i jedziemy z koksem, nie poddam się. Póki co to kolor wózka jest cudny :)

edit- jest postęp pomógł mi czeski filmik- skladanie kocarku :D
    https://www.youtube.com/watch?v=5aBqcPsUDRo

Ja tez zawsze nie poczekam na meza tylko kombinuje sama :D Cierpliwosci nie mam za cholere;p

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Hej kochane :)
    My dzis wizytujemy i prosimy o kciuki <3 ;)
    Cukry moje to jednak masakra!!! :( nic slodkiego nie jadlam od badania praktycznie czyli prawie 2 tygodnie...staram sie czytac etykiety a i tak skacza 150,190... :/ no nic czekam do piatku na wizyte i diabetologa i moze juz z ta konkretna dieta cukrzycowa cos bedzie lepiej...

Z tego co kojarze dzis jest nas pare wizytujacych :) dziewczynki kciuki trzymam &&&

Milego dnia mamusie :D

Maniuś to nie czekaj tylko wprowadzaj dietę! Samo niejedzenie słodyczy niewiele da. W cukrzycy ciążowej cała gospodarka węglowodanowa jest do góry nogami. Jedz pieczywo razowe lub żytnie, mało zwłaszcza na śniadanie, na śniadanie bez nabiału, kasze typu gryczana, pęczak, ryż dziki, warzywa najlepiej surowe, mięsko chude i unikać smażonego. Owoce w niewielkich ilościach. Soki to ew pół szklanki i do tego rozcieńczyć wodą. Szkoda czasu, trzeba działać. Ja jak odebrałam wynik mojego OGTT to od razu wprowadziłam dietę. Wcale nie jest powiedziane, że od razu insulina. Najpierw prawidłowa dieta.

Co do pasów porodowych to u nas na szkole rodzenia wypowiadała się na ten temat fizjoterapeutka i stanowczo odradzała. To jakiś dziwny wymysł, który ma służyć nie wiadomo czemu.

aaaaga, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    A teraz z innej beczki. Do dziewczyn z Wro: wcz byliśmy u małej Natalki na Klinikach- cc w piątek naszej przyjaciółki. Dodatkowo wcz poczytałam wszelkie opinie o szpitalach we Wro. I wiecie co? ja byłam przekonana,że Kamieńskiego to mój wybór, ale po wcz wizycie na klinikach się waham. Budynek co prawda nie zachęca, ale po rozmowie z Gochą , która rodziła tam drugi raz, opiece jaką widziałam- powoli się zastanawiam czy kliniki może wybrać?!Opowiadała,że nie ma u nich problemu ani z zzo, cc ,czymkolwiek.Przy nas wcz do godz.19 były studentki, które pomagały kobiecie obok karmić.

Ja tam chcę rodzić. Z założenia ma to być CC, chociaż zaczęłam się zastanawiać nad ZZO, ale niestety właśnie na Klinikach nie mają zgody NFZu na taki poród. O 11:30 jestem umówiona na Klinikach z lekarzem który ma mnie ciąć więc wszystkiego dokładnie się dowiem. Z ZZO można skorzystać na pewno na Brochowie, ale któraś z dziewczyn pisała, że zamykają w wakacje oddział. Na Kamieńskiego też nie ma ZZO.

Karolina - może w mniejszych miejscowościach kontrolują, nie znam nikogo kogo by skontrolowali we Wro czy w Wawie, no chyba że na życzenie pracodawcy, albo ktoś życzliwy podkapował.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 09:46

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula- no to moze po prostu tak wyszło, bo rodzinne firmy są baaaardzo często kontrolowane,nie ważne czy mniejsza miejscowość czy wieksza, bo ci znajomi co byli kontrolowani w rodzinnych firmach to nie tylko z mojego miasteczka. To jest zus, zus moze wszystko..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:

Co do pasów porodowych to u nas na szkole rodzenia wypowiadała się na ten temat fizjoterapeutka i stanowczo odradzała. To jakiś dziwny wymysł, który ma służyć nie wiadomo czemu.

Tez słyszałam zeby nie kupować pasów, ponoć lepiej zakładać majtki modelujące :)

apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złożyłam, przez gorąc bijący z dworu spociłam się jak świnka. Odfoliować to wszystko, rozpakować to była męczarnia, sam wózek składa się intuicyjne, jest jedna blokada którą trzeba ogarnąć i składa się i rozkłada w mig.

9e143e15fc353442m.jpg

Fotelik jest super lekki :) bajer niezly z tylu ma nawet taki maly bagaznik.
    5381d7e533543268m.jpg

Spacerówki już nie mam siły :) ale też jest spoko. Idę się kąpać...

Cassie, apaczka, psioszka11, mamasia, Martucha86, Maniuś, Laura, niecierpliwa, lys, Paula_071, Weridiana, Y, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie że takie majtki czy pasy faktycznie działają? Ja jestem sceptyczna trochę.. Najlepiej po prostu po porodzie wziąć się za ćwiczenia

apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
‹‹ 1158 1159 1160 1161 1162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ