WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Ewa, ja mam taki plan, karnet fitness zawieszony od grudnia ale jak gin da zielone światło i jak Córcia wypuści z domu to zamierzam wrócić do ćwiczeń :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja tam chcę rodzić. Z założenia ma to być CC, chociaż zaczęłam się zastanawiać nad ZZO, ale niestety właśnie na Klinikach nie mają zgody NFZu na taki poród. O 11:30 jestem umówiona na Klinikach z lekarzem który ma mnie ciąć więc wszystkiego dokładnie się dowiem. Z ZZO można skorzystać na pewno na Brochowie, ale któraś z dziewczyn pisała, że zamykają w wakacje oddział. Na Kamieńskiego też nie ma ZZO.

Karolina - może w mniejszych miejscowościach kontrolują, nie znam nikogo kogo by skontrolowali we Wro czy w Wawie, no chyba że na życzenie pracodawcy, albo ktoś życzliwy podkapował.

Paula, a Ty masz lekarza z Klinik? jak to jest, jeśli mój lekarz nie pracuje w żadnym szpitalu- mam iść tak z ulicy i umówić się na cesarkę?

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć dzialają, koleżaka po porodzie od razu zaczęła nosic majtki modelujące to dużo ładniej wygladała bo jednak modelowało jej obwisły brzuszek no i bardzo szybko brzuszek jej sie wchłonął..ale jak byłoby bez tych majteczek nikt nie wie :)

Ja bede nosila modelujące dla wlasnego lepszego samopoczucia :) zawsze to troche scisnie ;p
    A jak tylko bede mogła to zaczne biegać na orbitreku :) Mam w domu wiec malutka bedzie spac a ja bede działać :)

Rok temu ćwiczyłam na orbitreku 3x 20min dziennie i powiem wam ze efekty były meeega !
    Kupilam go uzywanego za 300zł i ciesze sie ze to zrobiłam.

A właśnie, jak cwiczyłam to zakładałam spodenki neoprenowe i pas neoprenowy, jak sciagałam z siebie to brzuch, tyłek i uda miałam mega mokre, efekty były bardzo szybko.

Także polecam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 10:19

mamasia, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz pisalam mialam gorset poporodowy. Skora bardzo szybko sie wchlonela a jak zaczelam cwiczyc mialam maly kaloryfer.
    Mi to nawet moja babcia zawsze powtarzala zeby po porodzie sciagac brzuch.
    Wg mnie to dziala.

magda sz, Amberla, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazlam w zapasach piwnicznych czekolade krowkowa. Kolo krowki to nie stalo ale przyjemnie slodkie ;)

• mamasia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas stolarz juz montuje mebelki :-) później idę z nim do teściowej, bo chce zmieniać meble w kuchni to od razu pomierzy, a potem na grilla na działkę teściów :-)

psioszka11, magda sz, Laura, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam pasa i brzuch tez wygladal nie zle.

Magda super wózek!:)

Co do Zusu to ja dostaje różnie kasę raz 15 a raz 30. Czasami dostaje czesc a teraz pierwszy raz dostałam całość:)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na siłownie to średnio lubię, bo zawsze mi śmierdzi :D do mojej pobliskiej zawsze chodził typ który ćwiczył w skarpetach. W ogóle waliło od niego gorzej jak w chlewie. Kiedyś prosiłam obsługę żeby z nim pogadali, jeden trener coś mu wspomniał ale ten czub dalej swoje :/ zawsze otwierałam okna na full i ćwiczyłam w końcu nie wytrzymałam i zapytałam się go czy ma uczulenie na antyperspiranty i na buty? A on w ogóle nie zajarzył. No i przestałam chodzić po tym jak się przeziębiłam przez otwarte okno bo inaczej się nie dało. No ale chodakowska, melbi będzie codziennie, przed ślubem dawałam czadu i efekty były mega. Ale majtki modelujące to też super sprawa :)

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiscie na gwiazde Chodakoska mam alergie... jej glos mnie dobija na tyle ze nie jestem w stanie przetrzymac 15minut... i zeby nie bylo mam 4jej orginalne plyty.

Y, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie jak załapałam ćwiczenia to już nie włączałam płyty, po 3 razach wyłączyłam dźwięk. Ale na pierwszy skalpel jej słowa mi pomogły- dasz radę, samo się nie zrobi, jeszcze wytrzymasz :D

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ukrop! Idę do sypialni przyciąć komara,bo tam chłodno.Odezwę się później.Paula, czekam na relacje z klinik.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Magda.sz mi też teksty Chodakowskiej pomagały, szczególnie "jeszcze wytrzymasz" :-)

Witajcie dziewczyny!

I mnie dopadl twardniejacy brzuch!
    Dużo już odpoczywam.
    Wizyta za równy tydzień.

Dzisiaj Franek pięknie się rusza, co mnie oczywiście niezmiernie cieszy. :-)
    Coraz więcej z nas ma takie skurcze, wiec dziewczyny uważajmy.

Ja tak bardzo bym chciała urodzić w terminie, czy są jakieś sposoby by dotrwać do 40 TYGODNIA? :-)

Miłego dnia dla wszystkich. Ja tez dzisiaj piore ubranka, taka pogoda, że chyba szybciej wyschnie niż powiesze. ;-)

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Laura Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dzien dobry! Witam sie z labolatorium. Rano nie obeszlo sie bez przygod. Chce wychodzic, a tu nie ma kluczy z domu. Zadzwonilam do meza, do matki, ze ktores z nich zabralo moje, oboje twierdza, ze nie. Maz sie wrocil z pol drogi zeby dac mi swoje klucze, zaczal szukac, bo on nimi wczoraj otwieral i co sie okazalo, ze byly w mojej torebce tylko w innej kieszonce :D Ale byl na mnie zly :P

W labo 6 osob i nikt nie zaproponowal mi zebym weszla bez kolejki, ale kij im w nos bo lumpek, gdzie dzis jest 50% taniej czynny od 8, a to jest obok wiec szkoda nie wejsc ;) Moze uda mi sie kupic cos na lato. Tylko glodna jestem strasznie, ale w torebce mam juz pizzerinke :P

Laura to super, ze dzis juz dobrze! Tylko jak mogl lekarz czuc glowke skoro szyjka zamknieta, hmmm???

Martwie sie o Miru, tez ja meczyly skurcze od tygodnia, a wczoraj miala wizyte. Mam nadzieje, ze nie skierowala jej do szpitala. Czekamy na wiesci!
    Kurcze Niecierpliwa nie wiem jak on to wyczuł przy badaniu no i na USG główka też w dół.

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Ali wrote:
    Muszę się wtracić bo przypadkiem przeczytałam :), Laura, u mnie lekarz czuł główke Ali dłuuuugo przed porodem, lekarka się śmiała, ze może ją palcem odpychać. Ala była bardzo nisko w kanale rodnym. A teraz dobre wieści- to, że była tak długo tak nisko / u niektórych tak nisko dzieci schodzą dopiero przy porodzie/, podobno zaoszczędziło mi sporo czasu i bólu. Finał poród: 23- odeszły wody, koło 1 wjazd na porodówke, 2.10- Alka ze mną. Porod mega szybki / śmiałam się ze nawet nie mogłam sie nacieszyc porodem/ i baaaaaardzo fajny pod względem bólu / bardziej mnie bolało jak miałam kamien na nerce ;/. A więc Lauro- wszystko wskazuje na to, że będzie to przyjemny poród ;), czego Tobie i wszystkim sierpiówką życzę!
    No właśnie właśnie, mój lekarz czuł dokładnie to samo, MamaAli dziękuję za słowa otuchy :)
    Mam nadzieję że Dominiś zechce już tak zostać do porodu i że się juz nie odwróci.

Mama_Ali, małaMyszka lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przed chwilka przyszedł kocyk i podusia Minky :)
    Jakie milusie ;)
    Zrobie później zdjęcie i wstawie!

niecierpliwa, magda sz, lys, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i słodkie mamusie jak macie jakieś linki z dietą to poproszę, zacznę już się dostosowywać zanim odwiedzę poradnie.

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na chodakowska tez mam alergie, strasznie mnie irytuje, ja wam powiem ze wlasnie jak rok temu cwiczylam to te 3x20min na orbitreku (pierwsze 20min bylo na czczo rano) czasami robiłam nawet wiecej,ale 3x20 to bylo takie moje minimum + każdego dnia wieczorem chodzilam z koleżanką 5km z kijkami (ona wtedy wlasnie byla po porodzie :), no a wiadomo, w ciagu dnia tez sie chodziło na zakupy itp. no i schudłam przez 3 miesiace (bez jakis tam diet) ok8-9kg i tak mi sie to utrzymuje:) nawet teraz w 7 miesiacu ciaży nie mam wagi którą miałam przed tym jak zacełam cwiczyc :) wiec po porodzie bede robic to samo co wtedy, orbitrek + na kijki (juz kolezance zapowiedziałam zeby sie nastawiła :D )a wiadomo, przy dziecku tez wiecej ruchu bedzie :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,
    U mnie nocka tez minela pod znakiem z boku na bok, ale za to posplam do 9:30 ;) Wczoraj przez wlasna gluote nabilam sobie wielkiego siniaka na udzie, to miejsce jest takie tkliwe, ze jak chcialam sie przekrecic na prawy bok, to bol kazal mi sie przewrocic na lewy.
    Wczoraj w ogole mialam dziwny dzien, mialam wrazenie, ze w kroku wciaz mnie cos ociera, nawet gacie mi przeszkadzaly. Jak sie mylam, to poczulam, ze moja pisia jakas taka strasznie nabrzmiala jest. Troche sie wystraszylam, ale wyczytalam, ze na tym etapie moze tak byc. Co jak co, ale takich atrakcji sie nie spodziewalam.
    Mozecie mnie skrzyczec, ale ja nie uwazam, zeby wszysykie skurcze byly dla nas powodem do niepokoju. Jak brzuch twardnieje, a nie towarzyszy temu bol, to moga byc te Braxtony. Po prostu macica powoli szykuje sie do porodu, wlasciwie nie pozostalo jej juz tak duzo czasu, a yo juz fizjologia;). Co innego, jezeli jest to bardzo uciazliwe lub towarzyszy temu bol, wtedy nalezy reagowac i konsultowac sie z lekarzem. No i wiadomo kazda lyka magnez, moze omina nas watpliwe atrakcje w postaci skurczy lydek ;)
    A tymczasem uciekam, pogoda ladna, wstawie pranie, no i moze uda mi sie skosic trawe, strasznie wybujala jest. Oby tylko nie bylo to zadanie ponad moje sily ;)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny my dzis o 16 wizytyjemu takze trzymamy kciuki za pozostale osoby wizytujace

Laura, Cassie, niecierpliwa, lys, Paula_071, Maniuś, mamasia, małaMyszka, Y lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• Laura Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj :)

Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 1159 1160 1161 1162 1163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ