SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_071 wrote:Ja tam chcę rodzić. Z założenia ma to być CC, chociaż zaczęłam się zastanawiać nad ZZO, ale niestety właśnie na Klinikach nie mają zgody NFZu na taki poród. O 11:30 jestem umówiona na Klinikach z lekarzem który ma mnie ciąć więc wszystkiego dokładnie się dowiem. Z ZZO można skorzystać na pewno na Brochowie, ale któraś z dziewczyn pisała, że zamykają w wakacje oddział. Na Kamieńskiego też nie ma ZZO.
Karolina - może w mniejszych miejscowościach kontrolują, nie znam nikogo kogo by skontrolowali we Wro czy w Wawie, no chyba że na życzenie pracodawcy, albo ktoś życzliwy podkapował.
Paula, a Ty masz lekarza z Klinik? jak to jest, jeśli mój lekarz nie pracuje w żadnym szpitalu- mam iść tak z ulicy i umówić się na cesarkę?małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Ponoć dzialają, koleżaka po porodzie od razu zaczęła nosic majtki modelujące to dużo ładniej wygladała bo jednak modelowało jej obwisły brzuszek no i bardzo szybko brzuszek jej sie wchłonął..ale jak byłoby bez tych majteczek nikt nie wie
Ja bede nosila modelujące dla wlasnego lepszego samopoczuciazawsze to troche scisnie ;p
A jak tylko bede mogła to zaczne biegać na orbitrekuMam w domu wiec malutka bedzie spac a ja bede działać
Rok temu ćwiczyłam na orbitreku 3x 20min dziennie i powiem wam ze efekty były meeega !
Kupilam go uzywanego za 300zł i ciesze sie ze to zrobiłam.
A właśnie, jak cwiczyłam to zakładałam spodenki neoprenowe i pas neoprenowy, jak sciagałam z siebie to brzuch, tyłek i uda miałam mega mokre, efekty były bardzo szybko.
Także polecamWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 10:19
mamasia, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa juz pisalam mialam gorset poporodowy. Skora bardzo szybko sie wchlonela a jak zaczelam cwiczyc mialam maly kaloryfer.
Mi to nawet moja babcia zawsze powtarzala zeby po porodzie sciagac brzuch.
Wg mnie to dziala.magda sz, Amberla, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja na siłownie to średnio lubię, bo zawsze mi śmierdzi
do mojej pobliskiej zawsze chodził typ który ćwiczył w skarpetach. W ogóle waliło od niego gorzej jak w chlewie. Kiedyś prosiłam obsługę żeby z nim pogadali, jeden trener coś mu wspomniał ale ten czub dalej swoje
zawsze otwierałam okna na full i ćwiczyłam w końcu nie wytrzymałam i zapytałam się go czy ma uczulenie na antyperspiranty i na buty? A on w ogóle nie zajarzył. No i przestałam chodzić po tym jak się przeziębiłam przez otwarte okno bo inaczej się nie dało. No ale chodakowska, melbi będzie codziennie, przed ślubem dawałam czadu i efekty były mega. Ale majtki modelujące to też super sprawa
małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tak Magda.sz mi też teksty Chodakowskiej pomagały, szczególnie "jeszcze wytrzymasz"
Witajcie dziewczyny!
I mnie dopadl twardniejacy brzuch!
Dużo już odpoczywam.
Wizyta za równy tydzień.
Dzisiaj Franek pięknie się rusza, co mnie oczywiście niezmiernie cieszy.
Coraz więcej z nas ma takie skurcze, wiec dziewczyny uważajmy.
Ja tak bardzo bym chciała urodzić w terminie, czy są jakieś sposoby by dotrwać do 40 TYGODNIA?
Miłego dnia dla wszystkich. Ja tez dzisiaj piore ubranka, taka pogoda, że chyba szybciej wyschnie niż powiesze.Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
niecierpliwa wrote:Dzien dobry! Witam sie z labolatorium. Rano nie obeszlo sie bez przygod. Chce wychodzic, a tu nie ma kluczy z domu. Zadzwonilam do meza, do matki, ze ktores z nich zabralo moje, oboje twierdza, ze nie. Maz sie wrocil z pol drogi zeby dac mi swoje klucze, zaczal szukac, bo on nimi wczoraj otwieral i co sie okazalo, ze byly w mojej torebce tylko w innej kieszonce
Ale byl na mnie zly
W labo 6 osob i nikt nie zaproponowal mi zebym weszla bez kolejki, ale kij im w nos bo lumpek, gdzie dzis jest 50% taniej czynny od 8, a to jest obok wiec szkoda nie wejscMoze uda mi sie kupic cos na lato. Tylko glodna jestem strasznie, ale w torebce mam juz pizzerinke
Laura to super, ze dzis juz dobrze! Tylko jak mogl lekarz czuc glowke skoro szyjka zamknieta, hmmm???
Martwie sie o Miru, tez ja meczyly skurcze od tygodnia, a wczoraj miala wizyte. Mam nadzieje, ze nie skierowala jej do szpitala. Czekamy na wiesci!
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Mama_Ali wrote:Muszę się wtracić bo przypadkiem przeczytałam
, Laura, u mnie lekarz czuł główke Ali dłuuuugo przed porodem, lekarka się śmiała, ze może ją palcem odpychać. Ala była bardzo nisko w kanale rodnym. A teraz dobre wieści- to, że była tak długo tak nisko / u niektórych tak nisko dzieci schodzą dopiero przy porodzie/, podobno zaoszczędziło mi sporo czasu i bólu. Finał poród: 23- odeszły wody, koło 1 wjazd na porodówke, 2.10- Alka ze mną. Porod mega szybki / śmiałam się ze nawet nie mogłam sie nacieszyc porodem/ i baaaaaardzo fajny pod względem bólu / bardziej mnie bolało jak miałam kamien na nerce ;/. A więc Lauro- wszystko wskazuje na to, że będzie to przyjemny poród
, czego Tobie i wszystkim sierpiówką życzę!
Mam nadzieję że Dominiś zechce już tak zostać do porodu i że się juz nie odwróci.Mama_Ali, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja na chodakowska tez mam alergie, strasznie mnie irytuje, ja wam powiem ze wlasnie jak rok temu cwiczylam to te 3x20min na orbitreku (pierwsze 20min bylo na czczo rano) czasami robiłam nawet wiecej,ale 3x20 to bylo takie moje minimum + każdego dnia wieczorem chodzilam z koleżanką 5km z kijkami (ona wtedy wlasnie byla po porodzie
, no a wiadomo, w ciagu dnia tez sie chodziło na zakupy itp. no i schudłam przez 3 miesiace (bez jakis tam diet) ok8-9kg i tak mi sie to utrzymuje:) nawet teraz w 7 miesiacu ciaży nie mam wagi którą miałam przed tym jak zacełam cwiczyc
wiec po porodzie bede robic to samo co wtedy, orbitrek + na kijki (juz kolezance zapowiedziałam zeby sie nastawiła
)a wiadomo, przy dziecku tez wiecej ruchu bedzie
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry,
U mnie nocka tez minela pod znakiem z boku na bok, ale za to posplam do 9:30Wczoraj przez wlasna gluote nabilam sobie wielkiego siniaka na udzie, to miejsce jest takie tkliwe, ze jak chcialam sie przekrecic na prawy bok, to bol kazal mi sie przewrocic na lewy.
Wczoraj w ogole mialam dziwny dzien, mialam wrazenie, ze w kroku wciaz mnie cos ociera, nawet gacie mi przeszkadzaly. Jak sie mylam, to poczulam, ze moja pisia jakas taka strasznie nabrzmiala jest. Troche sie wystraszylam, ale wyczytalam, ze na tym etapie moze tak byc. Co jak co, ale takich atrakcji sie nie spodziewalam.
Mozecie mnie skrzyczec, ale ja nie uwazam, zeby wszysykie skurcze byly dla nas powodem do niepokoju. Jak brzuch twardnieje, a nie towarzyszy temu bol, to moga byc te Braxtony. Po prostu macica powoli szykuje sie do porodu, wlasciwie nie pozostalo jej juz tak duzo czasu, a yo juz fizjologia;). Co innego, jezeli jest to bardzo uciazliwe lub towarzyszy temu bol, wtedy nalezy reagowac i konsultowac sie z lekarzem. No i wiadomo kazda lyka magnez, moze omina nas watpliwe atrakcje w postaci skurczy lydek
A tymczasem uciekam, pogoda ladna, wstawie pranie, no i moze uda mi sie skosic trawe, strasznie wybujala jest. Oby tylko nie bylo to zadanie ponad moje silylys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny my dzis o 16 wizytyjemu takze trzymamy kciuki za pozostale osoby wizytujace
Laura, Cassie, niecierpliwa, lys, Paula_071, Maniuś, mamasia, małaMyszka, Y lubią tę wiadomość