X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia te pierwsze jest genialne!

Migotka zamówiłam 23 zestaw (mamy z mężem słabość do słoni :)
    http://allegro.pl/11cz-posciel-dla-dzieci-100x135-lub-90x120-34wzory-i5294611672.html?utm_source=criteo&utm_medium=cpc&utm_campaign=alluserscro

Powinien przyjść na dniach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 10:14

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka ja rozpoczynam dzisiaj 31 tydzien wiec chyba moj suwaczek jest ok.

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja też ten zamówie, tylko czekam na przypływ gotówki początkiem miesiąca:D daj znać jak przyjdzie:)

Euforia, moj siostrzeniec miał jak sie urodził, szybciutko się wchłonął tak ż ebez obaw bedzie dobrze:)

małaMyszka, euforia, magda sz, bosa lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    u mie znowu dusznosci się nasiliły. dosłownie czuje się jak ryba dycham a powietrza brak.
    wczoraj sie tak wystraszyłam cały popołudnie i wieczór mały zero odzewu.. pukam, stukam w brzuch i nic jem coś słodkeigo, gorącego i nic. prysznic wziełam polałam brzuch i nic.. już łzy w oczach ide do swojego meża i mówie mu że jedziemy na IP bo maly nie daje oznak.. ten zaczoł głaskać brzuch i łaskawie nasz Fabian dał jednego słabego malutkiego kopniaczka.. jakoś mnie to nie uspokoila ale maż stwierdził ze poprostu odpoczywa po ostatnich dniach całodobowego kopania. obudziłam się o 6 rano i nic znowu to samo pukanie stukanie i nic.. dopiero nasz Pan :) o 7 zaczoł sie wiercic na całego- a ja w końcu poczułam spokuj :):)

małaMyszka, niecierpliwa, mamasia, bosa lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• mamasia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    I ja witam po dłuższej nieobecności.Bardzo intensywny czas teraz mam dlatego mało wchodzę na forum.Przygotowywania na przyjście na świat Marty, kończenie projektów i dla mnie to na tyle dużo za dużo, ze wieczorami padam ze zmęczenia.Mam nadzieję, ze u Was wszystko w porządku.

My dziś zaczynamy 31 tydzień, masakra jak to szybko leci.Nie mogę w to uwierzyć!

W weekend zmieniłam koncepcję wystroju kącika Marty ;) jak tak dalej pójdzie to nie wyrobię się ze wszystkim do sierpnia ;)A jak znajdę trochę czasu i siły to cykam zdjęcia żeby mieć jak najwięcej pamiątek z tego pięknego czasu :)

Wrzucam Wam kilka moich wypocin znów ;) Miłego dnia kochane, w miarę możliwości postaram się częściej zaglądać!AAAA i wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka!Dla Was i dzieciaczków tych co już na świecie i tych jeszcze w brzuszkach :) :*

2nu6aab.jpg
    344sd9e.jpg
    2ekn7ea.jpg
    Super fociaki :-) !!

bzkxskf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia wodniak to nic zlego. Moj syn sie z wodniakiem urodzil. Z tym ze zaraz po porodzie sie wchlania sie nie zgodze, trwa to ok 3miesiecy.

euforia, małaMyszka, mamasia, bosa lubią tę wiadomość

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za miłe słowo ale robienie sesji ciążowej sobie samej jest trudniejsze niż myślałam.Ile się człowiek namęczy, naustawia, nabiega, nasiada, nawstaje ;P

małaMyszka, mamasia, magda sz, Maniuś, Amberla, Y, bosa lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Euforia wodniak to nic zlego. Moj syn sie z wodniakiem urodzil. Z tym ze zaraz po porodzie sie wchlania sie nie zgodze, trwa to ok 3miesiecy.
    Poczytalam troszke o tym wodniaku i najczesciej wchlania sie do 2 lat po urodzeniu. Jezeli nie to operacyjnie.

f2w33e3kum1d34qa.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia wrote:
    Poczytalam troszke o tym wodniaku i najczesciej wchlania sie do 2 lat po urodzeniu. Jezeli nie to operacyjnie.

Euforia wystarczy siusiaka i jajeczka do gory podwijac w pampersie ;)

małaMyszka, euforia, bosa lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Od wczoraj witam się w 32 tygodniu ;) Nadrobię was później.
    A tymczasem 3drzwiowa szafa pokazuje jak wygląda na otwarcie 32 tygodnia - wczoraj ;)Jak przez miesiąc od końca kwietnia do końca maja nie utyłam nic ani kg, to teraz w 1-1,5 tygodnia już 2 kg na plusie!!! SZOK!!!

eb3b200ed446c341med.jpg

Martucha86, niecierpliwa, gianna88, mamasia, KasiaeN., psioszka11, Paula_071, małaMyszka, lys, magda sz, Laura, ainer85, Aga89, Maniuś, Y, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia wrote:
    Jestem juz po...otoz Antoni wazy ok 1600 gram, wiec wagowo w normie. Gin mowil ze jak na tc i ilosc wod plodowych to mam bardzo mnaly brzuchv( moim zdaniem jest bardzo duxy:\. Lekarz tez zauwazyl ze Maly w jaderku ma wodniaka, no ale niby jest to bardzo popularne i najczesciej wchlania sie zaraz po porodzie. Oby.

Euforia to ten lekarz chyba mojego brzucha nie widzial ;) Swoja droga co to za lekarz, ktory ciaze "mierzy" na wielkosc brzucha. Moje obie lekarki mowia, ze brzuch ok, lekarz na prenatalnych tez nic na ten temat nie mowil. A jaka teorie ma ten lekarza na maly brzuch??

euforia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w dniu Dziecka :-) dużo blogosci,radości i rozkoszy dla nas i naszych dzieciaczków :-) a na dzień dziecka zadzwonił stolarz, że jutro przywiezie juz meble dla małego :-) [ a miały być w połowie miesiąca] także będzie można się już powoli ogarniać z ciuszkami :-) a zamawialismy szafę, regał i komodę bez przewijaka :-)

niecierpliwa, psioszka11, małaMyszka, lys, magda sz, Laura, Maniuś, Y, bosa lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Euforia to ten lekarz chyba mojego brzucha nie widzial ;) Swoja droga co to za lekarz, ktory ciaze "mierzy" na wielkosc brzucha. Moje obie lekarki mowia, ze brzuch ok, lekarz na prenatalnych tez nic na ten temat nie mowil. A jaka teorie ma ten lekarza na maly brzuch??
    Nie ma zadnej teorii po prostu skomentowal to przy usg ze mam maly brzuch. A ja na to ze moim zdaniem jest bardzo duzy...i koniec tematu:)

KasiaeN., niecierpliwa, Cassie, Paula_071, małaMyszka, lys, bosa lubią tę wiadomość

f2w33e3kum1d34qa.png

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki czy na taką pogode opalacie ciałko? mam zamiar opalic sobie nozki troszku

małaMyszka, magda sz, bosa lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    dziewczynki czy na taką pogode opalacie ciałko? mam zamiar opalic sobie nozki troszku

Wiesz ja co najwyzej moge sie namydlic i za free wziac prysznic ;)

małaMyszka, Pulpecja, bosa, Hermiona lubią tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dzien dobry... my dzisiaj pospalismy do 8 z mezem pierwszy dzien nie wstawal do jezdzenia wiec czulismy sie jak na wakacjach...w weekend mama zabrla nas do sklepu i kupilam sobie dwie super letnie sukienki w auchanie. prac bede w bialym jeleniu i nasze i dziecka, Madzia kupilam dzidziusia, masakra, moj ani sie nie pieni, nie pachnie i zgestniał jak glut. mama kupila mi prawie cala brakujaca wyprawke, majtki poporodowe, pieluchy, podklady, wkladki laktacyjne i nie wiem co jeszcze. musze kupic termometr, gaziki, sol fizjologiczna do oczek, mediderm do kapieli.

małaMyszka, Pulpecja, bosa lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia ja cos czuje ze po tych tygodniach bedziesz miala uczulenie na lekarzy i szpitale... wspolczuje Ci...

Moja ciocia byla plaska jak deska do 8go miesiaca a przed porodem miala taki brzuch jak ja w 4tym miesiacu, jak poszla do porodu to na nia jak na konia patrzyli. Po prostu corka jej sie ulozyla blisko kregoslupa ;)
    A znam tez babke z przedszkola ktora w 4tym miesiacu miala brzuch wiekszy od mojego.
    Na to akurat nie ma reguly.

małaMyszka, niecierpliwa, Pulpecja, bosa lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

żona mojego kuzyna miała termin na 20 maja. Nic jej nie brały żadne skurcze, więc tydzień temu pojechała do szpitala. Dziecko miało wtedy już 3,5kg. Kazali jej przyjechać w piątek, położyli na oddziale, ale powiedzieli że chyba źle był termin wyznaczony i że jeszcze nie pora... Może w tym tygodniu "pomogą" jej urodzić. Szok. Ciekawe ile z nas urodzi we wrześniu :)

Ale duchota we Wrocławiu! Chyba będzie padać.

Pojechałam z rana do Lidla bo chciałam kupić sokowirówkę, a to się okazało, że dopiero będzie w sprzedaży od środy :|

małaMyszka, psioszka11, bosa lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie, znalazlam ten wpis Zyrci. Wyglada na to, ze u njej to troche dlugo trwalo, w koncu znieczulenie nie trwa jie wiadomo jak dlugo. W sumie potwierdza to tylko moja teorie, zawsze to chociaz krotki oddech przed kulimnacja ;)
    Troche mi zeszlo, zeby znalezc ten post, wiec dla zainteresowanych skopiowalam ponizej :)

"Cześć dziewczyny Dziekujemy za wszystkie gratulacje i kciuki kochane ciocie Nie moge nadal uwierzyc ze ma juz to wszystko za soba... ze Leos jest zdrowy, ze urodzilam w normalnych warunkach i ze w ogole zyje !Zaczelo sie od tego ze wstalam wczoraj kolo 5 siku, zobaczylam troche rozowego sluzu i mialam wrazenie ze chce mi sie kupe  posiedzialam z pol h w pol snie na kiblu w miedzyczasie zaczelam miec skurcze. Co jakies 10 min takie spiecie brzuch i bol.ostry jak na okres. Radek na 7 do pracy to mowie niech mnie zostawi w szpitalu a jal cos ma 5 min dtogi to zdazy  bylam w szpitalu po 7. Okazalo sie ze nie ma wolnych lozek ale musili mnie zbadac. 4 cm rozwarcia i skurcze wiec nie mieli wyjscia :p w zasadzie na porodowke po wypełnieniu miliona papieroe dotarlam kolo 9.30. Tak sobie skakalam na pilce i w sumie sie nudzilam :p ale cos z zapisem Leona bylo nie tak wiec przevili pecherz zeby zobaczyc czy nie sa zielone wody ale wszystko bylo git. Potem oxy bo rozwarcie sie zatrzymalo. Wzielam zzo podczas robienia zaslablam :p i zzo jrst super tyle ze na koniec u mnie przestalo dzialac... bylo strasznie. Darlam sie zeby mnie zabili i ze chce umrzec . W sumie najgorsze trwalo ok 2 h wczesniej to takie lazenie bez celu.:p w koncu wyszedł Leos, byl cudny, zaplakal chwile a potem juz lezelismy ponad trzy godziny  szycie tez bylo straszne i dopiero dostalam przeciwbolowe bo od rana wylam z bolu. Leo w nocy obudzil sie raz na cycka. Mega grzeczny byl to teraz nadrabia w dzień  ciagle noezadowolony  mam.nadzieje ze szybko wyjdziemy"

Milego dnia dziewczynki. Zaraz sie pozbieram i ide odwiedzic mojego chlebodawce ;)

małaMyszka, Cassie, magda sz, Paula_071, ainer85, Amberla, bosa lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, duchota we Wro jak nic!Ja właśnie skończyłam sprzątać- wolałam od rana się zebrać, wiedząc jaka będzie pogoda.
    Także 2 prania zrobione, poodkurzane, kurze, podłogi pomyte.Obiad mam od mamy -gołąbki, więc teraz mogę leżeć i pachnieć:)
    Griszanka- nie ma problemu, 10go może być:) Może wreszcie się uda. Położona ze SR mówiła ,że umawiać się nie trzeba, że po prostu w środę o 13:30 się przychodzi i oprowadzają,ale jutro mam szkołę to dopytam dokładnie.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
‹‹ 1151 1152 1153 1154 1155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ