SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewa123 wrote:Informacje o Brochowie mam od koleżanki, a ona dowiedziała się od swojej położnej na SR

A wiesz w jakim terminie dokładnie jest zamknięte? Na stronie u nich nie ma informacji.
zabka11 - ja będę miała raczej cesarkę, lekarka ze szpitala w którym chcę rodzić mówiła, że po cc nie zakłada się pasa.
lys - możesz przypomnieć jaką wanienkę kupowałaś? Kupowałaś przez internet czy w sklepie stacjonarnym?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 18:55
małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
lys wrote:Paula wanienka Tega Baby, tutaj kupiłam:
http://allegro.pl/wanna-wanienka-anatomiczna-z-korkiem-odplywem-tega-i5189847570.html
Dzięki. Kurczę, nie wiem czy kupić taką wyprofilowaną czy zwykłą. A jak umyć plecy dziecku w takiej anatomicznej, nie jest to problematyczne?
Zalogowałam się na stronie Super Pharmy, jak się aktywuje opcje "mamy dzieci" to dostaje się 3% zniżki na asortyment dzieciowy, jak się robi systematycznie tam zakupy to rabat się zwiększa.
małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Cassie, ja mam tak, że muszę widzieć igłę, wtedy jestem spokojna. Dlatego strasznie sie bałam kłucia w kręgosłup, że nie będę widziała jak on tę igłę wbija, panika po prostu. Okazało się, że najpierw mi czyms tam posmarowali czy coś, że nawet nie czułam momentu wbijania igły, myslałam, ze lekarz nadal szuka miejsca czy cośCassie wrote:magda kazda z nas ma inny prog bolu.
Ja np. mam paniczny strach przed iglami... jej przy pobieraniu krwi jestem biala jak sciana.
Wiem ze przy cc mnie ta igla nie ominie ale wiem ze to mus, przy zoo nie wiem czy bym sie zdecydowala na swidome klucie
To tez moja psychika
także może nie bedzie tak źle
małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Dzięki. Kurczę, nie wiem czy kupić taką wyprofilowaną czy zwykłą. A jak umyć plecy dziecku w takiej anatomicznej, nie jest to problematyczne?
Zalogowałam się na stronie Super Pharmy, jak się aktywuje opcje "mamy dzieci" to dostaje się 3% zniżki na asortyment dzieciowy, jak się robi systematycznie tam zakupy to rabat się zwiększa.
Na ogół wszyscy kupują jednak zwykłe wanienki, niektórzy używają zwykłej i tej gąbki do leżenia. Ja zdecydowałam się na anatomiczną, bo stwierdziłam że tak będzie mi łatwiej niż cały czas podtrzymywać dziecko ramieniem. Wydaje mi się, że nie będzie problemu z umyciem plecków. Jak będzie, to wyjdzie w praniu.
Jak ktoś szuka jeszcze cienkich śpiworków to w Ikei mają:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/departments/childrens_ikea/22157/

-
lys wrote:Na ogół wszyscy kupują jednak zwykłe wanienki, niektórzy używają zwykłej i tej gąbki do leżenia. Ja zdecydowałam się na anatomiczną, bo stwierdziłam że tak będzie mi łatwiej niż cały czas podtrzymywać dziecko ramieniem. Wydaje mi się, że nie będzie problemu z umyciem plecków. Jak będzie, to wyjdzie w praniu.
Jak ktoś szuka jeszcze cienkich śpiworków to w Ikei mają:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/departments/childrens_ikea/22157/
Ja jestem przeciwnikiem gąbek, dla mnie to siedlisko bakterii. Gąbkę w kuchni codziennie zalewam wrzątkiem i wymieniam razem w tygodniu. Dziecku wolę podłożyć w wanience pieluchę, którą mogę wyprać.
edit. Bardzo podobne śpiwory są w KIKU za 39,99zł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 19:29
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula nie wiem, bo ja nie myślałam nawet o Brochowie. Ja się na Kamieńskiego nastawiam chyba, a jako alternatywa myślałam o Borowskiej, chociaż ostatnio słyszałam, że lepsza opieka jednak na chałubińskiego.. Wiem tylko ze pod koniec lipca mają zamknąć na jakiś czas porodowke, najlepiej przedzwon i dopytaj jeśli chcesz tam rodzic, żeby potem nie było niemilej niespodzianki.
Ewa123 -
Ewa123 wrote:Paula nie wiem, bo ja nie myślałam nawet o Brochowie. Ja się na Kamieńskiego nastawiam chyba, a jako alternatywa myślałam o Borowskiej, chociaż ostatnio słyszałam, że lepsza opieka jednak na chałubińskiego.. Wiem tylko ze pod koniec lipca mają zamknąć na jakiś czas porodowke, najlepiej przedzwon i dopytaj jeśli chcesz tam rodzic, żeby potem nie było niemilej niespodzianki.
Ja bardziej pytam w kontekście obłożenia pozostałych szpitali, bo gdzieś się muszą podziać te kobiety które miały tam rodzić.
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ewa123 wrote:Paula nie wiem, bo ja nie myślałam nawet o Brochowie. Ja się na Kamieńskiego nastawiam chyba, a jako alternatywa myślałam o Borowskiej, chociaż ostatnio słyszałam, że lepsza opieka jednak na chałubińskiego.. Wiem tylko ze pod koniec lipca mają zamknąć na jakiś czas porodowke, najlepiej przedzwon i dopytaj jeśli chcesz tam rodzic, żeby potem nie było niemilej niespodzianki.
Nam też położna ze SR mówiła o Brochowie,że zamykają w połowie lipca ,bo mają remont. Ma to trwać od 3-6 tygodni. Podobno od września będą przyjmować.
Ja też nastawiam się na Kamieńskiego, a alternatywa to Borowska.
Griszanka- właśnie- miałyśmy w środę jechać na Borowską, ale ja mam wizytę na 13:00, więc nie będę w stanie tam być o 13:30.Znowu musimy przełożyć.Sorry.
Napiszę Wam jutro jak weekend, bo na razie mam słaby dzień.

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Ja kupuje zwykłą wanienkę i do tego taki leżaczek z frotte- to można normalnie prać i wyparzyć bakterie. Taka anatomiczna to jest spoko dopóki dziecko nie zacznie siedzieć bo pózniej to będzie miało mało miejsca- tak mi się przynajmniej wydaje jak porównywałam obie w sklepie.
Widziałyście pogodę? Zaczynają się upały..
PS. Kiedy myślę że już wszystko mam wchodzę na belly i dowiaduje się że jednak nie
coś słyszałam o tych pasach, kiedy to się zaczyna nosić? Ile po porodzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 20:26
-
nick nieaktualnyPulpecja dziekuje za opis tego wbijania sie. Mam nadzieje ze z porodowki nie uciekne

Sliczne cienkie i grube spiworki sa w IKEA - macalam
Wanienke kupilam w IKEA. Podoba mi sie ze jest w srodku antyposlizgowa i od spodu tez. Do roczku spokojnie wystarczy a potem tak jak moi chlopcy bedziealuch kapany w wannie lub pod prysznicem (mam w wannie tez prysznic).
Dzien mialam raczej leniwy. Pogrilowalismy, pogralismy w darta, dzieci poszalaly. Lubie takie niedziele.
Teraz kakao prysznic i spac.
Pulpecja, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/87d2ee127034.jpg witam sie po paru dniach nieobecnosci. Pisalyscie o tak wielu rzeczach, ze juz nie wiem co mialam ktorej napisac. Ogolnie to skladam spoznione zyczenia solenizantkom:-) aby spelnilo sie wszystko to czego pragniecie... Dzisiaj mialam wspanialy dzien z synkiem i mezem. Wreszcie sie ogarnal ten moj facet i chodzi na terapie do psychologa. Synek obchodzil juz dzis dzien dziecka pelna para a ja od jakiegos tygodnia ledwo chodze. Smieje sie ze spojenie boli jak po dzikim seksie a juz dawno zapomnialam co to jest;-) no nic jak tak dalej pojdzie to spotkam sie z coreczka juz na poczatku lipca:-( oby nie ale skurcze robia swoje. Dowiemy sie na wizycie 11 czerwca. Ostatnio lekarz mnie nastraszyl troche bo moja macica zachowuje sie jakby miala za chwile urodzic... Trzymam nogi razem jakby co;-) i zmuszam malutka aby jeszcze troche posiedziala... Pozdrawiam cieplutko:-)
lys, Neyla, Laura, zabka11, Weridiana, Pulpecja, niecierpliwa, psioszka11, mamasia, małaMyszka, magda sz, Maniuś, Paula_071, 0na88, witaminkab, Amberla, bosa lubią tę wiadomość
-
Pulpecja może posmarowali maścią Emla (znieczula na kilka godzin). Na studiach "bawiłam" się w przekłuwanie pępkow i zawsze ją stosowałam
dobre rozwiązanie dla dzieci, kiedy trzeba zrobic zastrzyk itp.nie czują igły
ja dzisiaj kupiłam wanienke z Ikea
pamiętam ze z Laura miałam dodatkowo wyprofilowane siedzisko i córka mogła na tym leżeć, a ja miałam wolne ręce. Kładłam pod spód pieluszke ponieważ siedzisko było plastikowe.
Zaczęłam tego używać jak już dziecko stabilnie leżało
Pulpecja, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Witamy sie po bardzo udanym weekendzie, juz dawno tak nie odpoczelam na swiezym powietrzu

Noc dzis od 3 byla koszmarna, po wstaniu na siusiu nie umialam juz zasnac, a Julka tak sie rozchulala, ze to tez nie pomagalo zasnac. Dopiero ok 5 ledwo mi sie zasnelo, to juz maz zaczal wstawac. Mam nadzieje, ze odespimy w ciagu dnia
My takze wanienke kupilismy w Ikei, a dzis z okazji Dnia Dziecka zamowimy Julce lozeczko i tak sobie mysle, ze jeszcze posciel i chyba z tych najwazniejszych rzeczy mamy juz wszystko
Zostana jeszcze do zamowienia te wszystkie apteczne rzeczy, ale do tego jakos nie umiem sie przemoc.
Mielego poniedzialku
Pulpecja, małaMyszka, Weridiana, bosa lubią tę wiadomość
-
Dzień Dobry Siostry!
Witamy się uwaga w 32tc! Matko jak to leci!
Weekend bardzo intensywny, u rodziców, sesja zdjęciowa, niedziela spędzona w gronie rodziców i teściów z okazji Dnia Dziecka. I właśnie wykończył mnie ten dzień, już nie chcę do wracać, ale mam potworną alergię na moją teściową, pokłóciłam się wcz z mężem o nią, o nas, o jego rodziców , ehhh taki to miałam dzień dziecka. Poza tym wykończona byłam i sesją i wycieczką z rodzicami. Po przyjeździe do Wro padłam do łóżka.
Dziś mają być mega upały,dlatego z rana biorę się za robotę. Po popołudniu jedziemy do szpitala do naszych przyjaciół, zobaczyć małą Natalkę, która przyszła na świat w piątek.
Jutro na wyniki, a w środę wizyta. A i właśnie mam do Was pytanie: czy teraz jak tak często siusiami w nocy, to który mocz mam zebrać do kubeczka? Ten bliżej wizyty czy ten np o 4 rano?
Miłego dnia!
A to przedsmak- sesja:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 06:56
Pulpecja, Ewa123, niecierpliwa, Cassie, mamasia, małaMyszka, Maniuś, Weridiana, ainer85, Martucha86, magda sz, 0na88, Paula_071, gianna88, lys, Laura, Amberla, zabka11, bosa lubią tę wiadomość

-
Ja tez się witam. Juz od 6 na nogach. Dzisiaj trochę wczesniej wychodzimy, bo szkoła tańca małej zawsze z okazji dnia dziecka organizuje wystepy dla szkol i przedszkoli. Dzieciaki tańczą pięć spektakli od rana. A ja w tym czasie zalatwiam kafle i kabine prysznicową. Taki mam plan na dziś. Wszystko byloby fajnie tylko od soboty mam jakąś alergie, cholera wie na co. Katar i lzawiace oczy. Nigdy nie bylam alergikiem a tu takie cos.
małaMyszka, Weridiana, bosa lubią tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:Ja tez się witam. Juz od 6 na nogach. Dzisiaj trochę wczesniej wychodzimy, bo szkoła tańca małej zawsze z okazji dnia dziecka organizuje wystepy dla szkol i przedszkoli. Dzieciaki tańczą pięć spektakli od rana. A ja w tym czasie zalatwiam kafle i kabine prysznicową. Taki mam plan na dziś. Wszystko byloby fajnie tylko od soboty mam jakąś alergie, cholera wie na co. Katar i lzawiace oczy. Nigdy nie bylam alergikiem a tu takie cos.
Ja jestem mega alergikiem, astmatykiem. Parę lat temu się odczulałam szczepionkami i zdało to egzamin- zero objawów,zero kataru, łzawienia oczu. I co- w ciąży wróciło.Jezuuu jak się męczyłam na sesji w lesie. Mam nadzieję,że to tylko ciąża tak to zmieniła iw przyszłym roku będzie już ok. Jedynie co to możemy wapno i wodę morską do nosa.
małaMyszka, Pulpecja, bosa lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualnyHej
A ja wyprowadzilam wlasnie syna na autobus i wrocilam do lozka. Mlodszy ma jeszcze godzinke na sen.
Spojenie lonowe dokucza coraz bardziej. Myslalam ze najgorsze mam juz za soba bo ten bol sie ciagnie od 22tc ale teraz to juz nawet pas nie pomaga i na dole wszystki opuchniete
To jest jakis koszmar...
Ale jeszcze troche jeszcze kilka tygodni...
Milego dnia wam zycze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 07:18
małaMyszka, Weridiana, bosa lubią tę wiadomość