SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
chyba jest w porządku. Karolina miała chyba taki wynik po 2hLaura wrote:Dziewczyny proszę Was podajcie mi normy glukozy.
Czy 140 po dwóch godzinach jest w normie czy to już cukrzyca??
Laura lubi tę wiadomość
-
po 2 h norma jest chyba do 153Laura wrote:Dziewczyny proszę Was podajcie mi normy glukozy.
Czy 140 po dwóch godzinach jest w normie czy to już cukrzyca??
0na88, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dzięki wielkie

Piłam tą glukozę w domku 5 minut, poźniej leżałam i pojechaliśmy na drugie pobranie. Powiem Wam że kurcze da się ją wypić ale jest ciężko, później odbijanie takie miałam że szok, ale na szczęście nie zemdliło mnie.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Laura mnie az pieklo gardlo jak ja pilam, cytrynka duzo pomogla ale wydaje mi sie ze sa slodsze wynalazki jak glukoza. Najgorsza dla mnie byla pierwsza godzina bo myslalam ze zasne w tej poczekalni.
Ofka no wlasnie ja tez sie zdziwilam jak sie w lustrze zobaczylam -o smerf w ciazy i nagle cooo przeciez one nigdy sie nie rozmnazaly
teraz mowie do mojego meza gargamel
Laura, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
To ja nawet cytrynki nie dałammagda sz wrote:Laura mnie az pieklo gardlo jak ja pilam, cytrynka duzo pomogla ale wydaje mi sie ze sa slodsze wynalazki jak glukoza. Najgorsza dla mnie byla pierwsza godzina bo myslalam ze zasne w tej poczekalni.
Ofka no wlasnie ja tez sie zdziwilam jak sie w lustrze zobaczylam -o smerf w ciazy i nagle cooo przeciez one nigdy sie nie rozmnazaly
teraz mowie do mojego meza gargamel 

Ale piłam tak z 5 minut i położyłam się i oglądałam sobie TV.
Można przeżyć ale nie chciałabym już pić tego cukru pudru
-
75 i miałam najpierw na czczo pobieraną krew a później po 2 godzinach a czemu?? może być źle??0na88 wrote:Laura a ty mialas obciazenia glukoza 50g czy 75g?
bo tu piszesz o dwoch pobraniach ( czyli wnioskuje ze na czczo i po 1h ) a w poprzednim poscie pytasz o normy po 2h
-
Ok dzięki Ona880na88 wrote:a to ok

nie , bo przy 50g sa inne normy i przy wyniku od 140 kieruja znow na to badanie tylko ze stezeniem 75 g.
Wiec podtrzymuje , wszystko super

We wtorek mam wizytę to pewnie gin potwierdzi, już się nie martwię
-
Widzę, że dziś tu spokojnie

Dla mnie glukoza to było coś mega obrzydliwego i wypicie tego świństwa dużo wysiłku mnie kosztowało, bo po każdym łyku ciągnęło mnie na wymioty. No i cytrynki nie wolno było dodawać. Cały dzień było mi niedobrze. Grrrr
Jeśli chodzi o zzo to jestem jak najbardziej za, ale jeszcze chcę o tym porozmawiać z gin, bo w sumie jeszcze nic się tym nie interesowałam.
Byłam dziś w Ikei i komoda dla małej stoi już złożona, jakoś w przyszłym tygodniu powinno być łóżeczko. Nie mogę się doczekać
A takie grzechotki kotki dla dzieciaczka dorwałam w Ikei
(mysz oczywiście dla kotki, żeby zazdrosna nie była...)

Laura, 0na88, Paula_071, 5ylwia, Cassie, Hermiona, zabka11, magda sz, małaMyszka, niecierpliwa, Amberla lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualnyKarolina tak oczywiscie Ty tylko napisalas co slyszalas i ja to szanuje.
Paula dokladnie, wyjelas mi slowa z glowy
Magda cudny smerf
Laura piekna glukoza
lys super!
A ja przesadzilam ze sprzataniem, znowu! Obiecalam sobie nigdy wiecej nie bede robila wszystkiego... Mam zwyczaj jak zaczynam sprzatac to od podstaw az padne... no i padlam tyle ze zapomnialam chyba ze w ciazy jestem
jestem zla na siebie jak cholera.
Kregoslup mi tak napierdziela ze nawet na lezaco nie wyrabiam... a maly tak sie wypina ze mnie juz 3x w pol zgielo.
Idiotka ze mnie... szkoda mi na sama siebie slow...
Dobranoc
edit:
w szpitalu ktorym rodzilam moja dwojke nie podaja ZZO i nie podawali.
Zwroccie tylko u wage na to ze jesli podczas porodu podawana jest oxy to odmowia Wam ZOO. Na skurcze wzmacniane, wywolywane nie podaja ZZO.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 22:39
Laura, małaMyszka, Paula_071, 0na88 lubią tę wiadomość
-
Wróciliśmy z meczyku, ale się Piotruś nakibicowal
i to skutecznie, bo Śląsk wygrał
i teściowa tez wyciągnęlismy, bo mieliśmy wejściówki
ale to już chyba takie moje ostatnie wyjście w ciąży, bo niewygodne te stadionowe siedzonka 
Dobranoc
małaMyszka, magda sz, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
A my z rana nad morze lecimy, spacer, plaża i z powrotem...
Kolorowych snów kochane...
magda sz, Paula_071, Laura, 0na88, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość
-
My tez po grillu. Bylo przesuper, ale juz nie moglam dlugo wysiedziec, bo brzuch mi sie napinal.
Za to szwagierka ma zrobic przeglad "gratow" na strychu i prawdopodobnie wypozyczy nam komode kapielowa i kilka ciekawych akcesoriow. Ma zobaczyc dokladnie, co tam po jej synu zostalo i jest w dobrym stanie. Cos tam oddawali tu i owdzie, ale prawdopodobnie maja dla nas kilka ciekawych rzeczy
. Nie moge sie doczekac co tam odkryja
Jak nie musze, to nic na sile nie bede kupowac
I tak ilosc tych wszysykich drobiazgow do kupienia mnie przeraza...
Psioszka przejrzalam gazetke z Kauflandu i niesteyy jestem zawiedziona, bo te staniki do karmienia, to niestety jak na mnie, to male rozmiary, bo tylko dl 95D. Ja poszukuje raczej 80I lub 80H, to w zaleznosci od rozmiarowki. Chyba jednak wizyta w dobrym cycowym sklepie mnie nie ominie, najlepiej zeby zatrudniali brafiterke. No i trzeba bedzie wydac zdecydowanie wiecej.
Tak w ogole dziewczyny, przypilnujcie, zeby miec dobrze dobrany stanik do karmienia. Moja kuzynka miala prkblem z cyckami, porobily jej sie jakies zastoje i skonczylo sie szpitalem, a w konsekwencji zabiegiem. Lekarka jej powiedziala, ze w jej przypadku zawazyly dwa czynniki - po pierwsze za maly stanik, ktory caly czas jej uciskal piers, a po drugie prawdopodobnie zbyt sciskala cyca przy karmieniu. Lepiej zadbac o to za wczasu
Spijcie dobrze dziewczynki :* Dobranoc
Paula_071, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość