X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :) my dzis grilujemy :) juz mi slinka leci jak o tym mysle. Ja jak zwykle mialam noc z przebojami raz ze mleko saczylo sie z cyca cala noc to jeszcze o 2 Pobudka pojebany sasiad cpun odpalil sobie "muzyke" na maxa, oj jest chyba dj krzakiem i bawi sie konsoleta tylko mozna dostac szalu bo tego sie nie da sluchac..Maja mi sie przez te basy zbudzila i dawala czadu w brzuchu az mnie na wymioty wzielo. Maz sie wkurzyl poszedl tam wytelepal go za fraki tym bardziej ze on ma 2 metry a ten sasiad z 1.7 m.. darl sie na cala klatke ze juz ktorys raz mi corke budzisz a teb cpun- przeciez jest wekend! No i maz nie wytrzymal i go podniosl za fraki, to ten idiota zszedl z tonu i wylaczyl. Ja nie wiem gdzie jest wtedy jego 3letnia corka.. no oby to pomoglo ilez mozna na policje dzwonic.

Wyprawka na finiszu- jeszcze wanienka i termometr. A i cyckonosze dla mnie..

mamasia, małaMyszka, zabka11, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, wczoraj imprezy, a teraz będą spać do południa :-)
    witam się z rana. Zaczynam 29 tydzien! Miłego dnia dziewczynki.

Maniuś, Laura, Martucha86, Paula_071, mamasia, lys, małaMyszka, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z cyckonoszami to jak mowi Griszanka trzeba zainwestowac. Cyce z mlekiem sa ciezkie i jak biustonos dobrze nie utrzyma to nie dosc ze moga byc stany zapalne to skora sie naciaga i robia sie zwisy. Myslalam wczesniej ze brzydki biustonosz do karmienia h&m za 69zl to duzo ale po radach od kolezanek mam jestem w stanie dac i 200 zl za jeden zeby tylko cyce nie ucierpialy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 08:48

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Z cyckonoszami to jak mowi Griszanka trzeba zainwestowac. Cyce z mlekiem sa ciezkie i jak biustonos dobrze nie utrzyma to nie dosc ze moga byc stany zapalne to skora sie naciaga i robia sie zwisy. Myslalam wczesniej ze brzydki biustonosz do karmienia h&m za 69zl to duzo ale po radach od kolezanek mam jestem w stanie dac i 200 zl za jeden zeby tylko cyce nie ucierpialy.

Na SR położna mówiła żeby nie kupować szybciej niż przed 36 tygodniem, bo jeszcze piersi mogą nam urosnąć. Potem niby już zachowują swój rozmiar, dopiero po porodzie mogą się zmienić, ale potrzebujemy czegoś do szpitala, dlatego wystarczą 2 sztuki. Polecała takie biustonosze, żeby miały jak najmniej szwów, żeby nie uciskały piersi, oraz takie, gdzie odpina się ramiączko, a nie połowę materiału na piersi, bo dziecko szybciej się uspokaja jak ma kontakt z ciałem matki a nie z materiałem. To samo dotyczy koszul nocnych.

Ale cudna pogoda, na długi weekend też ma być ładnie, już się nie mogę doczekać wyjazdu nad morze :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Ja nie spie od godziny, ale jakas niedospana jestem. W nocy po raz enty ogladalam jaka posciel kupic malemu. Im wiecej ogladam, tym bardziej nie wiem czego chce :( Moze jednak zdecyduje sie na cos jednolitego? Sama nie wiem.
    Pogoda na dzis zapowiada sie pieknie.
    Milego dnia :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 09:14

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Ja jestem twardziel więc też bez znieczulenia :P U dentysty nigdynie biorę, jakoś nie stresuję sie tym, że może boleć, jakoś chyba dam radę :P A tak apropo wyboru szpitala-dziewczyny zwróćcie uwagę czy Wasze szpitale nie będą zamknięte, to w końcu okres wakacyjny. Wiem, że we Wrocławiu mają pod koniec lipca zamykać Brochów, jak z resztą jeszcze się nie orientowałam. Ale warto mieć to na uwadzę.
    A skąd masz tą informację o brochowie?

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam niedziele, bo to zwiastun rozpoczętego nowego tygodnia ciąży :-) ze niby zaczynamy 32 :-)

Laura, Paula_071, lys, niecierpliwa, Martucha86, małaMyszka, Pulpecja, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj nudna niedziela, zimny wiatr, siedzimy w domku i leniuchujemy.
    Od jutra mają być upały po 28 st.

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! My pobudke mielismy o 6.30 bo rodzice wyjechali, my rzadzimy na wlosciach i nasz piesiul juz chcial isc na spacerek wiec po wylizaniu i mnie i meza postanowilismy wstac ;)
    Obiadek juz gotowy, wieczorkiem mam nadzieje uda nam sie zrobic na wczoraj zaplanowanego grilla, bo plany pozmieniala nam ulewa :)

Po kilku miesiacach proszenia, ponaglania, przypominania jest wreszcie gotowa :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0827dd95146.jpg

Milej i spokojnej niedzieli brzuchatki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 11:55

Martucha86, Laura, lys, małaMyszka, magda sz, zabka11, mamasia, Weridiana, Amberla, Y lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6faac15b3385.jpg

Aaa! Chcialam Wam pokazac zdjecie, po ktorym moj maz stwierdzil, ze corka bedzie podobna do mnie, a to dlatego, ze jak stwierdzil ma tak samo duze dziurki w nosie jak ja :D

Aga89, małaMyszka, 0na88, Laura, magda sz, zabka11, mamasia, Maniuś, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki ,

wreszcie cudna pogoda :) ubralam krotkie spodenki niech cellulit tez zazyje troche kapieli slonecznej :D aaa i melduje ze na biodrach z tylu, to juz chyba ledzwie wyszly mi pierwsze ciazowe rozstepy - wziely mnie z zaskoczenia od tylu ;-)

moj plan dzialania na dzis to jade do tesciow na dzialke ( na urodziny ich wnuczki ) bez meza ktory niestety jest dzis w pracy :( z racji tego ze jutro dzien dziecka kupilam psu wielkiego piszczacego hamburgera do zabawy , a Zosi jednego rampersika i sukienke .

milego dnia :)

Laura, lys, małaMyszka, niecierpliwa, magda sz, zabka11, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w wietrzną ale słoneczną niedzielę...

Pierwsza pobudka o 4:25, potem 6:15 i tak już spać nie mogłam, poleżałam do 7 i wstałam. Na śniadanie walnęłam jajówkę, a co tam! W menu kanapka z jajkiem, to zrobiłam taką cienką... Potem wyjazd...

Teraz wróciliśmy ze spaceru. Ponad dwie godziny chodzenia po lesie! Pięknie było!

Zupka wciągnięta, teraz teściówka wstawiła drugie danie... Kalafiorek z ziemniaczkami i mięskiem...

Pysznie się zapowiada.

Myślę, że na wczesną kolację będzie grill i też coś zjem. Cieszę się, bo teściowa bardzo rozsądnie podeszła do mojej decyzji dotyczącej wagi. Nie ogranicza mnie, ale jak powiem: Nie, dziękuję, to nie ma tekstu: Ale kawałeczek możesz zjeść... I w ten sposób weekend kończył się przeżarciem, zaparciem, sraką i złym samopoczuciem... bo nie wypada odmówić...

No, ale póki co jest dobrze.

Oczywiście teść mnie doprowadził do pasji. Zanim poszliśmy na spacer było standardowo: Nie jest ci zimno, może chcesz polar, może załóż skarpetki, może drzwi zamoknąć, może napalić w kominku!!!!!!!! Aaaaaaaa wkurw!!!

W końcu nie wytrzymałam i powiedziałam, a raczej krzyknęłam: Jak będzie mi zimno, to się ubiorę!!!!
    Na co usłyszałam: Ja lubię jak na mnie krzyczysz! Na co ja: No tak, ale ja się niepotrzebnie denerwuję!

Cały spacer próbował zagadać, to udawałam że nie słyszę...albo nie trybię...

No. To się wyżaliłam heheehhe

Co do cyckonoszy - będziecie kupowały całe z materiału? Ja mam dosyć obfite cycuchy i nie wiem jakie kupić... A przede wszystkim gdzie?

Laura, mamasia lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej milego dnia :)

Ja leniuchuje na kanapie przed TV. Rano upieklam ciasto czekoladowe a na obiad beda grillowane kielbaski.

Maly szaleje i jak mi kolanka wysadza na brzuch to az boli.

Dziewczyny porod bez zzo nie jest taki zly. Nie mam porownania jak to jest z zzo. Zyrcia na czerwcowkach opisywala kilka dni temu porod z zzo i szczerze? I tak cala faze parta miala normalne bole wiec po co to brac skoro w najgorszym momencie nie ma ulgi?
    Ja do 8cm nie czulam nic. Faza parta bolala ze wzgledu na bole krzyzowe, obe byly koszmarne. Ale zeby tak zle te bole skurczowe byly to nie moge powiedziec.

magda sz, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Wczoraj wieczorem byli u nas znajomi, zatem popoludnie spedzilam w kuchni przygotowujac salatki itp.
    Dzis piekna pogoda wiec zrobilam dwa prania, potem przeszywalam ciuszki Klary (1/3 za mna), nastepnie pichcenie obiadku i w koncu teraz zasiadlam z kawka na balkonie.
    Powiem wam ze od miesiaca jak jestem na zwolnieniu nie mialam ani jednego dnia zeby spedzicgo na blogim lenistwie -ciagle cos jest do zrobienia.....

Ide poczytac co u was :)

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie ja mysle ze to chodzi o psychike ze oo jak bedzie zzo to nie bedzie bolalo, to takie glupie myslenie bo tak jak mowisz final jest juz bez znieczulenia ale sam fakt ze jest cos co pomoze to przertwac sprawia ze sie nie boje porodu az tak :) to takie oszukiwanie siebie, ale wiesz i tak licze na to ze jednak nie bedzie mnie mocno bolalo nawet przy parciu hehe

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa kupilismy termometr microlife nc 150 w superpharm za 114 zl. Nie wiem czy to duzo czy malo ale chyba cena w porzadku

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda kazda z nas ma inny prog bolu.
    Ja np. mam paniczny strach przed iglami... jej przy pobieraniu krwi jestem biala jak sciana.
    Wiem ze przy cc mnie ta igla nie ominie ale wiem ze to mus, przy zoo nie wiem czy bym sie zdecydowala na swidome klucie ;)
    To tez moja psychika ;)

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a kupowalyscie juz pas poporodowy???

Co do zzo to ja jak przyjechalam z bolami do szpiala to mialam 6cm rozwarcia -mialam krzyzowe bole, na szczescie skurcz trwa chwile i puszcza,bofaktycznie bolalo masakrycznie.jak mialam 9cm podali mi zzo, potem jak doszlo do 10cm polozna mi mowila kiedy przec,bo odczytywala z aparatury skurcz.....srednio mi to parcie na zawolanie wychodzilo, wiec podali mi troche oksytocyny,po niej czulam skurcze i parlam, nawet juz nie tylko wtedy gdy mi mowila polozna, tylko w koncowce juz czulam ze to silniejsze ode mnie, ze po prostu musze przec....no i troszeczke peklam przez to....
    Teraz mam nauczke i bede sie starala stosowac do zalecen poloznej, oczywiscie zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce...

Czy wy juz macie wybrana polozna do porodu????ja nie mam pojecia jak sie o tego zabrac????mam zapytac o to polozna, ktora mnie wazy przed kazda wizyta w przychodni????? fajna babeczka jest....

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka ja mialam zamiast pasa gorset poporodowy. Teraz nie kupuje bo nie wiem jak na cc zareaguje.
    Na to mam czas. Bedzie potrzeba to sie zamowi.

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Informacje o Brochowie mam od koleżanki, a ona dowiedziała się od swojej położnej na SR :)

Ewa123
‹‹ 1148 1149 1150 1151 1152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ