SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się z rana. My już po śniadanku.
Z okazji dnia dziecka życzę Wam wszystkim samych serdeczności i radości, a naszym maluszkom w brzuszkach z okazji ich pierwszego dnia dziecka dużo zdróweczka, pysznego mleczka i miłości.
M. po całym tygodniu w pracy jest nie do życia. Wczorajszy dwugodzinny spacerek wyszedł nam na dobre, ale mimo wszystko soboty brakuje.
Od rana brzuszek wycałowany i fika. Moja malutka piesa też wyściskana i teraz śpi.
W planie miałam napisanie rozdziału pracy lic., ale jak już wiecie... Zrobię to jutro hahahahahahahahahaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 07:46
niecierpliwa, Maniuś, Weridiana, Paula_071, mamasia, lys, Laura, Amberla, zabka11, bosa lubią tę wiadomość
-
No wlasnie tak myślałam ze tylko wapno pewnie wolno. Chyba ciąża tak na mnie wpływa, że się uwrazliwilam. Mam tylko nadzieję, że małą to ominie.psioszka11 wrote:Ja jestem mega alergikiem, astmatykiem. Parę lat temu się odczulałam szczepionkami i zdało to egzamin- zero objawów,zero kataru, łzawienia oczu. I co- w ciąży wróciło.Jezuuu jak się męczyłam na sesji w lesie. Mam nadzieję,że to tylko ciąża tak to zmieniła iw przyszłym roku będzie już ok. Jedynie co to możemy wapno i wodę morską do nosa.
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Hej Mamuski, ja wlasnie czekam na obchod. Dzisiaj badania gin i usg. Trzymqjcie kciuki.
Ps: przez weekend z mojego pokoju 3 dziewczyny urodzily i to z jednego lozka. A pelnia dopiero jutro:)
rybka1988, magda sz, 0na88, 5ylwia, Cassie, małaMyszka, niecierpliwa, Migotkaa, Paula_071, Martucha86, mamasia, Pulpecja, apaczka, gianna88, lys, psioszka11, Y, witaminkab, Laura, ainer85, aaaaga, Maniuś, Neyla, Amberla, zabka11, bosa, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Myślałam, że wyprawką zajmę się jak już się przeprowadzimy, ale teraz okazuje się, że to będzie nie wiadomo kiedy, więc chyba nie ucieknę od tej wyprawki... Mam trochę ciuszków, ale muszę kupić pieluszki, kosmetyki, te koszule dla siebie itd.
Dziewczyny, gdzie to kupowałyście? Wiem, że się pojawiały namiary na jakieś sklepy internetowe, gdzie było dużo rzeczy w dobrych cenach, ale nie zapamiętałam nazw. Please, help!
A my znowu na początku drogi - znaleźliśmy nowe mieszkanie, na tamto, które już miało być teraz w remoncie postanowiliśmy nie czekać w nieskończoność. Nowe też fajne, dwupoziomowe, z balkonem i ogródkiem, choć trochę w dupie i trochę mnie martwią dojazdy do pracy itd. No ale to już jest gotowe, więc może uda nam się przynajmniej zacząć remont i dokonać wyborów (podłogi, płytek, mebli) zanim mała się urodzi... Przeraża mnie to wszystko... I jeszcze ta wyprawka...
Aha, w czwartek szef wezwał mnie na spotkanie (nie widziałam go od marca, kiedy powiedziałam mu o ciąży) i powiedział, żebym zrezygnowała z pracy w projekcie, kamień spadł mi z serca. Teraz mam na głowie już tylko zajęcia ze studentami, a tych i tak jest dużo. Trochę szkoda projektowej kasy, ale nie była warta tych nerwów. No i już podniosła mi średnią zarobków, co fajnie się przekłada na wysokość wynagrodzenia np. za zwolnienie lekarskie
małaMyszka, lys, zabka11, bosa, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Witam w kolejny poniedzialek. Dla mnie to kolejny rozpoczety tydzien i wg belly 8 miesiac. Ale ja licze od 3 dnia kazdego miesiaca od miesiaczki. Wiec pojutrze:-) wszystkiego najlepszego z okazji dnia dziecka dla pociech, ktore juz mamy, dla tych w brzuszkach i dla nas oczywiscie:-) bo przeciez tez nasze swieto:-) Ja juz z wyprawki mam wszystko oprocz witamin dla malenstwa, koszuli na zmiane do karmienia ale po cc chyba pizamke sobie kupie na lato. A tak to czekac na malenstwo... Euforia widzisz jak dlugo wytrzymalas!
daj znac po badaniach:-) czy Twoj suwaczek nie szwankuje bo myslalam ze idziemy rowno?.
małaMyszka, euforia, lys, Laura, Maniuś, zabka11, bosa, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Hej brzuchatki ,
Ja od dzis znow w pracy , witam sie sie z wami rowniez w 32 tygodniu
robi sie coraz poważniej .
Miłego dnia kochane !
Cassie, małaMyszka, niecierpliwa, euforia, Martucha86, psioszka11, lys, Laura, Maniuś, bosa, Weridiana lubią tę wiadomość

-
I ja witam po dłuższej nieobecności.Bardzo intensywny czas teraz mam dlatego mało wchodzę na forum.Przygotowywania na przyjście na świat Marty, kończenie projektów i dla mnie to na tyle dużo za dużo, ze wieczorami padam ze zmęczenia.Mam nadzieję, ze u Was wszystko w porządku.
My dziś zaczynamy 31 tydzień, masakra jak to szybko leci.Nie mogę w to uwierzyć!
W weekend zmieniłam koncepcję wystroju kącika Marty
jak tak dalej pójdzie to nie wyrobię się ze wszystkim do sierpnia ;)A jak znajdę trochę czasu i siły to cykam zdjęcia żeby mieć jak najwięcej pamiątek z tego pięknego czasu 
Wrzucam Wam kilka moich wypocin znów
Miłego dnia kochane, w miarę możliwości postaram się częściej zaglądać!AAAA i wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka!Dla Was i dzieciaczków tych co już na świecie i tych jeszcze w brzuszkach
:*

0na88, magda sz, 5ylwia, Martucha86, Cassie, małaMyszka, niecierpliwa, euforia, Paula_071, mamasia, Katarka, gianna88, psioszka11, lys, witaminkab, Laura, ainer85, aaaaga, Maniuś, Amberla, Y, zabka11, bosa, Weridiana lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualny
-
Pytanie: Ciuszki jednak płukać w dziecięcym płynie czy wyprać tylko w płynie do prania? Idę do Rossmanna po płyn i myślę czy kupić też do płukania?
bosa lubi tę wiadomość
-
Kasia super fotki
to pierwsze jest mega!
Ja czekam na rzeczy z apteki, dzisiaj ma być kurier
odbieramy też szafkę na ciuszki synka więc jak skręcimy i się wywietrzy to w przyszłym tygodniu biorę się za pranie
czasu co raz mniej! Jeszcze musimy kupić łóżeczko, pościel, wózek, przewijak, wanienke ale to już na spokojnie w lipcu
15 wyjazd muszę mieć spokojną głowę więc przynajmniej kosmetyki i ciuszki będą przygotowane..
Miłego dnia!
niecierpliwa, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Witamy się i my

Kolejny tydzień do przodu. W ostatnich dniach zaszalałam z zakupami do wyprawki teraz tylko czekam na kurierów. Zamówiłam piżamki, pojemniki na mleko do mrożenia (ostatnio laktacja mi przyśpieszyła i nie wiem co robić z tym mlekiem..), komplet minky, pościel do łóżeczka z tymi poduchami, termometr i proszki i płyny do prania ubranek dziecka. Jeszcze wanienka,cyckonosz i mydło biały jeleń zostało kupić ale to jakoś w połowie lipca (cycki mam większe z dnia na dzień bo co mi się uleje to się uzupełnia z podwójną mocą wiec Bóg wie na jakim rozmiarze się skończy).
Biorę się na pazurki, frezarka i manicure
Euforia trzymam kciuki
Pisz jak tam po badaniach
Psioszka czekam na efekt sesji
Rybk super że mąż się ogarnął !
małaMyszka, euforia, mamasia, psioszka11, zabka11, bosa, Weridiana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa odetchnelam z ulga jak juz kupilismy w zeszlym tygodniu lozeczko

Cala wyprawka gotowa, pachnaca, przygotowana.
Na poczatku lipca zamowimy tylko wozek i staniki do karmienia.
malamyszka ja pralam w jelpie i plynie lenor sensitive.
Wszystko czeka pachnace i poskladane. Nie prasowalam.
małaMyszka, magda sz, bosa lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry

Ale dzisiaj pospalismy, 9 byla na cyferblacie
Pogoda cudna, musze sie ogarnac, zjewc sniadanie i moze kolo poludnia przespaceruje sie do pracy ze zwolnieniem. Dwa miesiace mnie tam nie widzieli :p
Dobrze, ze tak malo jestesmy aktywne forumowo w weekend, to bez trudu mozna nadrobic zaleglosci. My wczoraj w koncu dojechalismy do kina, poszlismy na "Kraine jutra" - nawet fajny, taki rodzinny film dla kazdego. Jak ogladalismy zwiastuny, to powiedzialam mojemu, ze jak bede w stanie, to pojdziemy na Minionki. Ciekawe kiedy bedzie w kinach?
Cassie musze poczytac, co ta czerwcowka pisala o porodzie z zzo. Bo z tego co moja polozna mowila, to do 7cm rozwarcia wszystko przebiega bez zadnego znieczulenia, dopiero przy 7 cm podaja znieczulenie. Z tego co mowila, to jest to o tyle dobre, ze juz do tego czasu jestesmy dosc zmeczone, wiec przynajmniej bol nas nie meczy, mozemy ciut odsapnac. Oczywiscie, to czy bedziemy czuly bole parte, zalezy ile potrwa w naszym przypadku rozwarcie do 10 cm i ile bedzie trwac druga faza porodu,czyli wlasnie parte, bo to moze trwac do 2 godzin. To dosc indywidualna sprawa, wiec nie ma sie co sugerowac. Jak moge sobie chociaz troche ulzyc podczas porodu, to dlaczego nie. No i to co napisala zabka - najwazniejsze, to wspolpracowac z polozna i sluchac co do nas mowi, w koncu ona lepiej od nas wie co robic, zeby poszlo sprawnie
Hermiona - chetnie bym pomogla, ale ja sama z wieloma rzeczami jestem daleko w lesie. Magda Sz w pierwszym poscie wrzucila troche linkow do sprawdzonych produktow - chyba nawet caly ten kpl apteczny
Psioszka pieknie sie zapowiada, ta Wasza sesja. Z mojej strony nie ma problemu, w koncu to przeze mnie przekladalysmy poprzednio, byle bysmy zdazyly przed porodami hihihi. Moze ustawimy sie na 10-tego, bo zas ja mam wizyte 17-tego i wtedy znowu sie nie uda hehehe. A nie trzeba tam wczesniej zadzwonic, zeby dopytac, czy na pewno nas tam wpuszcza?
Troche mnie zmartwilyscie tym Brochowem, bo to byla moja alternatywa
W ubieglym roku remontowali porodowke, teraz pewnie zabiora sie za oddzial polozniczy, jakby nie mogli tego zrobic za jednym zamachem. Wiem, ze to zapewne rozbijalo sie o pieniadze...
Pozdrawiam serdecznie.
Milego dnia dziewczynki :*
małaMyszka, psioszka11, Amberla, bosa lubią tę wiadomość
-
Witamy i my:)
POspaliśmy dziś do 9:)
Weekend rozrywkowy, w sobotę urodzinki siostry, w niedzielę kawka z kolezanka pozniej grilek tak ze w niedziele bylismy strasznie umeczeni z synusiem
Dzis piękna pogoda, wstawie pościel do prania i może wezme sie za snaidanie bo póki co wciągnełam loda na snaidanie hih:)
Magda zamawiałas komplet z tym ochraniaczem z poduszek?
Aaaa wszystkim naszym dzieciaczkom wszystkiego najlepszego z okazji ich świeta !
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Jestem juz po...otoz Antoni wazy ok 1600 gram, wiec wagowo w normie. Gin mowil ze jak na tc i ilosc wod plodowych to mam bardzo mnaly brzuchv( moim zdaniem jest bardzo duxy:\. Lekarz tez zauwazyl ze Maly w jaderku ma wodniaka, no ale niby jest to bardzo popularne i najczesciej wchlania sie zaraz po porodzie. Oby.
małaMyszka, apaczka, Pulpecja, niecierpliwa, mamasia, psioszka11, Paula_071, lys, magda sz, Laura, ainer85, Katarka, aaaaga, Amberla, Y, bosa, Weridiana lubią tę wiadomość