SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Silne bóle, ta kuzynka to dziecka nawet kąpać nie mogła bo nie mogla sie schylać za bardzo, wiec tym zajmował się mąż.
Koleżanka urodziła w sierpniu prawie 2 lata temu (cc z zzo) i tez mówi ze jej bóle kręgosłupa to przez cc..
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykarolina ja po pierwszej ciazy do dzisiaj mam problemy z dolnym odcinkiem kregoslupa a zzo nie mialam. Wiele miesiecy minelo zanim moglam sie schylic jak czlowiek albo cos podniesc. I niech reahabilitanci nie naciagaja na takie bajeczki.
małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
cassie- mówie ja nie mam zielonego pojecia w temacie porodów, bo Pola to moje pierwsze dziecko, tylko dziele się tym o czym słyszałam, zeby po prostu zorientować się głębiej w temacie przed decyzją, ja podjęłam decyzje ze bede rodzic bez zzo (chce naturalnie). Powciągam sobie tylko gaz, tyle koleżanek dało rade to i ja dam
małaMyszka, niecierpliwa, Cassie lubią tę wiadomość
-
Ja jestem twardziel więc też bez znieczulenia
U dentysty nigdynie biorę, jakoś nie stresuję sie tym, że może boleć, jakoś chyba dam radę
A tak apropo wyboru szpitala-dziewczyny zwróćcie uwagę czy Wasze szpitale nie będą zamknięte, to w końcu okres wakacyjny. Wiem, że we Wrocławiu mają pod koniec lipca zamykać Brochów, jak z resztą jeszcze się nie orientowałam. Ale warto mieć to na uwadzę.
Ewa123 -
ale pospałam...
na szczęście widać, że mamy weekend i nie muszę dużo nadrabiać.
Karolina - ja bym tak wszystkim koleżankom nie wierzyła... problemy z kręgosłupem mogą być od tego właśnie, że żadna z nas się nie naciąga, nie ćwiczy regularnie, woli kanapę, czasem nie może, czasem nie chce...
ja znam takie "koleżanki", które narzekają dosłownie na wszystko. Bajki takie piszą, że głowa mała. Mogą nawet powiedzieć, że gumce w gaciach mają nierówno, to im się rany robią i to na pewno, przez gacie po porodzie, bo jednorazowe itp...
Jeszcze jednej takiej, która ma rzeczywiście problem, to może i bym uwierzyła, ale dwa przypadki, po tym samym to ewidentnie przypadek, a i nawet może ściema...
Paula_071, niecierpliwa, lys, Cassie lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:No właśnie one mówily ze rehabilitanci (chodziły na masaże) mówili że po zzo są czesto problemy z kręgosłupem, wiem ze to jest to samo znieczulenie co do cc i innych zabiegów.
Kuzynka po cc też miła problem z kręgosłupem przez 1,5roku i mówiła ze tez ponoc przez zzo.
Nie mam z tym doświadczenia i lekarzem też nie jestem, tylko po prostu pisze to o czym słyszałam.
A skąd rehabilitant to wie? Przecież ZZO podaje się do przestrzeni zewnątrzoponowej a nie do kręgosłupa (kości). Moja babcia skończyła fizjoterapię, kuzyn też a teraz robi z niej doktorat i pierwsze słyszą, żeby taki zastrzyk miał wpływ na bóle kręgosłupa. Dlaczego pacjencji po operacji wyrostka czy usunięciu kamieni żółciowych nie mają takich problemów tylko kobiety po porodzie? Bo to ciąża i poród obciąża kręgosłup, a nie podanie ZZO.
niecierpliwa, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ja słyszałam że kobiety po zzo nie mają czucia w części gdzie był robiony zastrzyk i to kilka miesięcy po porodzie, chyba nawet wyczytałam to na belly gdzieś jest topik ZZO. Różne rzeczy się słyszy, ludzie sami sobie stawiają diagnozy. Wiadomo że przed takim zabiegiem trzeba dowidzieć się o wszystkim co może być z tym związane. Przed porodem chcę ten temat przegadać z lekarzem ale wstępnie sądzę że jeżeli to nie szkodzi a pomaga to dlaczego sobie troszkę nie ulżyć

Zjadałam tego loda z maka z marsem- mega słodkie, wg mnie glukoza była mniej słodka niż ten lodzik. Chyba jednak moim faworytem w maku jest zwykły lodzik w wafelku z polewą czekoladową.
Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Mój szpital ma II poziom referencyjności. Co to oznacza? Mogę iść urodzić czy uciekać gdzie się da?
To znaczy, że nie urodzisz tam wcześniaka, albo jak będą problemy z dzieciątkiem to przewiozą do innego szpitala.
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ogólne badania dobre

Hemoglobina 13,5
CRP dużo spadło od poprzedniego razu no ale wcześniej byłam przeziębiona teraz tylko 4,10.
Mocz ok.
Śmiałam się do męża że hemoglogina taka dobra bo NAN1 ma pewnie jakiś wpływ heh
Paula_071, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość
-
A to dzisiejszy nasz zakup dla synka

Tatuś wybrał spodnie a Mamusia bluze i skarpetki
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0cee991ec243.jpg
Paula_071, Martucha86, niecierpliwa, małaMyszka, lys, magda sz, Cassie, zabka11, Maniuś, mamasia lubią tę wiadomość
-
Hej, jestem zmeczona jak kon po wyscigach. Oblecielismy kilka salonów łazienkowych i nie znalazlam tego co chciałam
teraz odpoczywam.
Wiecie z tym zzo to nie jedt rak, ze samo szkodzi. Tyle ze ludxie po innych operacjach zazwyczaj unikają wysilku. A ja np o 8 rano mialam cc a po poludniu, nie pamiętam dokladnie o ktorej, aale tego samego dnia juz mialam dziecko, ktore musialam sama podniesc do karmienia i trxymac przy cycku. Podnoszenie plus niewygodna pozycja no i do tego tragicznie niewygodny materac szpitalny. Efekt jedt taki, ze od czasu tego porodu mam bóle kręgosłupa w dolnym odcinku. nie ma nic dziwnego w tym że wiąże jedno z drugim.
-
a u nas podobno jest możliwość zzo ale tylko jak jest wolny anestezjolog czyt. praktycznie nie wykonują
a wyboru też nie ma
małe miasto jeden szpital to się nie powybiera
będzie co ma być ...
a moja gin nic nie mówi czy moge mieć cesarke czy naturalnie
jak pytam to odpowiada że jeszcze za wcześnie o tym myśleć
-
Dziewczyny uklony po kolana dla tych ktore decyduja sie bez znieczulenia
na prawde szacunek - mi sie sni po nocach ze polozna nie zdarzy podac mi ZZO ze rozwarcie zrobi mi psikusa - po czym polozna mowi " juz za pozno" kuzwa .. zawalu bym dostala chyba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 20:24
małaMyszka, magda sz, Paula_071 lubią tę wiadomość

-
Hej.
Ja miałam dwa razy sn i ani razu nie prosiłam o zzo. Nawet o tym nie myślałam. Gaz to dla mnie byla katorga przy drugim dziecku. Odlatywalam ze pielęgniarka mi go zabrala. Mąż byl przy drugim porodzie i chce być teraz. Widział jak glowka wychodzi,dużo mi pomagal i za to jestem mu wdzieczna przy pierwszym porodzie byl w delegacji wrócił na drugi dzień. Ale czekal,pisaliśmy i inf go o wszystkim.
Laura mam identyczna bluzeczkę dla Olivierka:)
małaMyszka, 0na88, Laura lubią tę wiadomość