X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    52 tygodnie , z czego 20 podstawowy macierzynski + 6 tyg dodatkowy macierzynski + 26 tyg urlopu rodzicielskiego.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    gosia- ja pożeram pomarańcze, sok pomarańczowy pije, herbatę z cytrynką czasem.

Hmm, to w takim razie jem pomarańczki dalej :)

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• magda sz Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zamierzacie wyegzekwować te pieniądze "z pod stołu" ?
    Ja jedyne co mogę zrobić to nasłać skarbówkę ale podejrzewam że szef posmaruje gdzie trzeba i będzie po sprawie. Wiem, że moja poprzedniczka rozstała się w bardzo niemiłej atmosferze właśnie z tego powodu i nic nie uzyskała. Od początku istnienia firmy szefostwo tak płaci pracownikom, były podobne sprawy.
    Ze względu na mdłości i mega stresującą pracę musiałam iść na L4 i powiedzieć szefowi. Teraz on ma problem bo mam samodzielne stanowisko i został z ręką w nocniku, z tego co wiem to nie mogą nikogo znaleźć na moje stanowisko bo mało kto zna programy bez których nie da się tam pracować.
    Kiedy szukałam pracy kilka lat temu to była jedyna firma która proponowała umowę o pracę, duże korporacje proponowały umowę zlecenie czy dzieło...Od września kiedy zaczęłam myśleć o dziecku rozglądałam za lepszą pracą, byłam na kilku rozmowach ale to samo - zlecenie albo jakieś umowy agencyjne, czy 1/16 etatu itp. Polska jest baaaardzo prorodzinnym krajem...

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a trzeba teraz tez przedstawić zaświadczenie od gina ze jest się w ciąży dla pracodawcy żeby L4 było 100%? Wiem że tak było kiedyś. Czy rodzinny może wystawić zwolnienie ciążowe czy tylko gin?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Ochrona pracownicy w ciąży

Od pierwszego dnia ciąży, przez cały jej okres, pracownica zatrudniona na podstawie umowy na czas nieokreślony jest chroniona zarówno przed wypowiedzeniem, jak i rozwiązaniem umowy o pracę. Rozwiązanie w tym czasie umowy o pracę jest dopuszczalne tylko w przypadku, gdy okoliczności upoważniają pracodawcę do zastosowania tego typu restrykcji."

Ona88-masz inna umowe ze czekasz do II Trymestru?
    Ja zamierzam dokładnie za tydzień rozmawiać z pracodawcą, tuż po mojej wizycie u gina.zskladam ze do maja popracuje, wiec chciałabym aby na luty mi zmniejszyl etat,a potem od marca zwiększył.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to jest mała trzyodobiwa firma i nie ma możliwości rozpisania delegacji.a nie wierzę w lojalnosc szefa i to ze zadeklaruje sie wyplaxac mi co miesiąc moja dotychczasową gotówkę.
    Jestem bojowo nastawiona i będę walczyć o swoje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 17:57

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co możecie mi polecić na ból gardła? Jakie środki stosowałyście?

• magda sz Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosia są takie Prenalen tabletki ale jak Cie mdli co nie polecam, nie są zbyt smaczne, mi bardziej smakował syrop Prenalen, do tego kanapki z czosnkiem, sok bananowy, duuużo gorącej herbaty. Przeszło po tygodniu samo.

Zabka ja też byłam bojowo nastawiona ale z nim nie ma rozmowy, mógłby spać na pieniądzach. Obecnie toczy się kilka spraw wobec niego i nic sobie z tego nie robi. Taki człowiek...najlepsze jaki PR sobie robi udzielając się charytatywnie.
    Dowodów nie ma bo jak są wypłatki to szef otwiera drzwi i mówi że są pensje i zaprasza po kolei. W trakcie wypłacania rozmawia na temat pracy a nie na temat pieniędzy tak jakby czuł że może być nagrywany...Pracownicy są wzywani na świadków ale oczywiście bojąc się o pracę zeznają na jego korzyść. Moja poprzedniczka mogłaby się wstawić ale obawiam się że nie mamy szans. Wszystkie kobiety w tej firmie pracują do ostatniego dnia ciąży i po 2 tyg. wracają bojąc się o utratę pracy.
    Mam nadzieję że Ci się uda, ja już kombinowałam z kadrową co można by zrobić ale stwierdziłyśmy że to walka z wiatrakami.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia wrote:
    Dziewczyny co możecie mi polecić na ból gardła? Jakie środki stosowałyście?

Woda z solą do płukania. Obrzydlistwo, ale mi pomogło.

Ja pracuję w dużej korporacji i naoglądałam się masy zwolnień. M.in. moja koleżanka zza biurka po macierzyńskim wróciła do pracy na 7/8 etatu (to się nazywa praca na urlopie wychowawczym) a i tak dostała pierwszego dnia po powrocie wypowiedzenie. Niby to jest też okres chroniony, a mimo to przegrała w sądzie pracy.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mogę i ja dołączyć do was ? Mam tez na sierpień termin

zabka11, Paula_071, Cassie, lys, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Małgosia są takie Prenalen tabletki ale jak Cie mdli co nie polecam, nie są zbyt smaczne, mi bardziej smakował syrop Prenalen, do tego kanapki z czosnkiem, sok bananowy, duuużo gorącej herbaty. Przeszło po tygodniu samo.

Zabka ja też byłam bojowo nastawiona ale z nim nie ma rozmowy, mógłby spać na pieniądzach. Obecnie toczy się kilka spraw wobec niego i nic sobie z tego nie robi. Taki człowiek...najlepsze jaki PR sobie robi udzielając się charytatywnie.
    Dowodów nie ma bo jak są wypłatki to szef otwiera drzwi i mówi że są pensje i zaprasza po kolei. W trakcie wypłacania rozmawia na temat pracy a nie na temat pieniędzy tak jakby czuł że może być nagrywany...Pracownicy są wzywani na świadków ale oczywiście bojąc się o pracę zeznają na jego korzyść. Moja poprzedniczka mogłaby się wstawić ale obawiam się że nie mamy szans. Wszystkie kobiety w tej firmie pracują do ostatniego dnia ciąży i po 2 tyg. wracają bojąc się o utratę pracy.
    Mam nadzieję że Ci się uda, ja już kombinowałam z kadrową co można by zrobić ale stwierdziłyśmy że to walka z wiatrakami.

To moj nie jest az taki.u nas nie ma rotacji pracowników, często dostawałam premie. Ogolnie jest ludzki i wyrozumiały, nie wiem jak zareaguje na wieść o mojej ciąży, myślę ze będzie przerażony ze zaraz odejdę i go zostawię.ja tak nie zrobię ale musi pójść mi na rękę, choćby przez wzgląd na wspolnie przepracowane w normalnej atmosferze lata.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 19:30

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka ja mam umowe o prace na czas okreslony plus zlecenie z jego innej firmy ( wiekszosc pracownikow ma taka od 2010 nie daje w firmie juz umow na czas nieokreslony) . Jednak jak narazie nie moge zlego slowa o szefostwie powiedziec , maja ludzkie podejscie patrzac na moje kolazanki ktore wracaly z macierzynskiego i wiem ze rowniez sie dogadywaly.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy serduszko!!! Malenstwo ma 0,88cm :) Wszystko jest dobrze :)

Kkarolinaaaa, Aska87, Zetka, 0na88, Paula_071, Y, zabka11, lys, kehlana_miyu, małaMyszka, Maniuś, futuremama lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Mamy serduszko!!! Malenstwo ma 0,88cm :) Wszystko jest dobrze :)

Gratuluje :)
    Cudowne uczucie prawda?:)

Cassie lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj tak :D

• latte Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie gratuluję :) super że wszystko jest w porządku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 20:24

Cassie lubi tę wiadomość

10 tc Aniołek [*] 25. 08. 2014r [link=https://www.suwaczki.com/]xnw4s65gehegfwcl.png[/link] f2w3k0s37vg8juz5.png ckaiskjo3a9ldh0r
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) Cały czas czytam co piszecie, a ja nie mam na nic siły:( Cieszę się, że słyszycie serduszka i że wszystko jest w porządku. Mam takie pytanie czy każda z Was chodzi do prywatnego ginekologa czy też na NFZ? Ja w czwartek mam właśnie wizytę na NFZ i mam nadzieję że dalej jest wszystko w porządku:)
    Pozdrawiam cieplutko wszystkich:)

iv09gu1r9swezozr.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie cudnie kochana, Gratuluję <3

Cassie lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wybieram się prywatnie, ale myślałam również o NFZ ze względu na skierowania ale nie wiem.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze z kasy chorych, nie potrzebuje skierowan na badania bo ginekolog ma laboratorium w tym samym budynku. Tyle ze ja mieszkam w Niemczech.

Ide powoli spac, za duzo emocji na dzisiaj ;)

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty :)
    Dobranoc

małaMyszka lubi tę wiadomość

‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ