X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Miru Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do euforii. Ja pamiętam post jednej z Was kto będzie chciał znajdzie jak od razu powiedziane byłoze na tym etapie ddziecko nie przeżyje. To mnie strasznie zbulwersowalo bo jak przytoczylam przykład małego Dominik z czerwcowek. Ona napisała tylko żeby się wyżalić a tu nagle po tyłku ciepłych słowa taki zimny prysznic. Wtedy też rozpętała się dyskusja na temat ratowania wcześniaków.

Skoro Magd nie pytała lekarz nie musiał jej uświadamiać i przekonywać. Bo widocznie wątpliwości naszła ja po przeczytaniu ulotki.
    gdy mi lekarz zalecil relanium pytałam o to 4 innych. I od Ordynatora usłyszałam " czasami nie warto mówić pacjentowi o skutkach ubocznych bo więcej niekorzystnych czynników może wywołać nie podanie takiego leku" ja jak słyszę chociaż o jednym skutku ubocznym zaczynam swirowac. Czasami trzeba zamknąć oczy i zaufać lekarzowi. Nie nasza pierwsza ciążę on prowadzi.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    O Magda !
    Rozmawialam dzisiaj z koleżanką na temat wózków, powiedziała ze jej siostra ma baby design lupo i ze jest mega zadowolona :) Od razu pomyslałam o tobie ! wiec przekazuje zebys jeszcze bardziej sie z niego cieszyła :P

W związku z tym mam jeszcze bardziej posrane we łbie..
    -tako extreme
    -maxi cosi mura 4 plus
    -baby design husky

:o

Haha Karolina to Ty sie musisz decydowac bo Cie sierpien zastanie :D

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, dobrze, że piszesz, bo my chyba tez się na baby design lupo będziemy decydować :) ciągle się namyslamy, ale Twój post jest kolejnym argumentem, żeby go wziąć :)

Ewa123
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo! Strasznie niezdecydowany osobnik ze mnie:)
    Ja jezeli baby design to husky,po podoba mi sie bardzo ten szary material:D a po za kolorystyka to one chyba takie same:)

Powoli rezygnuje z tako extreme, maxi cosi o baby design sa takie zgrabniejsze,delikatniejsze..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina dzięki :) ja bzika dostaje, całe dnie się patrze na ten wózek i nie mogę doczekać się pierwszego spaceru po dzielni :D Decyduj się bo jak pisałam nowe wózki muszą się przewietrzyć bo śmierdzą fabryką (opony...) także żebyś miała ze 2-3 tyg na wietrzenie wózka a czasem trzeba czekać ok 4 tyg na dostawę.

Pati to faktycznie nie za kolorowo u Ciebie :( tyle już przeszliście, mam nadzieje że teraz będzie tylko lepiej i tata się ogarnie...

Ulotki potrafią nastraszyć, jak zaczynałam brać wit. D to tam że kobiety w ciąży nie powinny.. no zwariować można jak lekarz mówi A na ulotce jest B...żadna z nas chyba nie wybrała przypadkowego lekarza do prowadzenia ciąży więc nie mamy wyboru, musimy więc powierzyć im nasze i dzidziusiowe zdrowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 20:03

Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym tygodniu,najpozniej w nastepnym,jedziemy z mezem do Bialegostoku (w moich Monkach nie ma wozkow..) i bedziemy ogladac i juz podejme decyzje,kupimy tez od razu tak lozeczko i inne potrzebne rzeczy;) czyli krotko mowiac-duze bobaskowe zakupy:)

Dzisiaj jak bylismy na tych chrzcinach to mnie az sciskalo w srodku, najwazniejsza osobka byla Emilka i jak patrzylam na nią..tą mala 1,5miesieczna kruszynke to tak mi sie chcialo zobaczyc moja coreczke..zobaczyc ją,przytulic,zlapac za raczke..taka tesknota za kims kogo tak naprawde nie znam..szok, jaka matczyna milosc jest ogromna,nikt kto nie byl w ciazy tego chyba nie zrozumie ze to jest tak wielkie,bezinteresowne uczucie ;) nie znam mojej Poleńki,nie wiem jak wyglada,a kocham ją strasznie..:)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stelaż BD jest taki sam do Lupo, Comfort i Husky- jest superancki. Jedz do sklepu i porównaj wózeczki obok siebie będziesz wiedziała że to TEN tak jak z suknią ślubną :D

Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia sz tez mam nadzieje, ze tata sie ogarnie... dla brata...

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, Boze..az nie moge sobie wyobrazic co czuje twoja mama, kobieta tyle przeszła, choroba syna a teraz mąż odszedł..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru to chyba o mnie Ci chodzi mam wrażenie ;-) co prawda nie wiem po co rozgrzebywac stare, nieaktualne tematy zwłaszcza, że jak czas pokazał wszystko jest ok no ale...więc się wytłumaczę .Po 1 nie pisałam, że dziecko nie przeżyje - jak chcesz to przeczytaj tego posta jeszcze raz i to ze zrozumieniem. Naprawdę nie chce mi się tego tematu rozgrzebywac... Po 2. Może to jakoś wyjasni moje podejscie - jestem lekarzem, robie specjalizację z pediatrii i troszkę już widziałam w pracy. To tyle z mojej strony. Tak jak już chyba Ewa napisała - skonczmy te bezowocne dyskusje.Zawsze lubiłam tu wchodzić, ostatnio coraz bardziej, coraz bliżej jesteśmy rozwiązania - cieszmy się tym a nie naskakujmy na siebie...

małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Miru to chyba o mnie Ci chodzi mam wrażenie ;-) co prawda nie wiem po co rozgrzebywac stare, nieaktualne tematy zwłaszcza, że jak czas pokazał wszystko jest ok no ale...więc się wytłumaczę .Po 1 nie pisałam, że dziecko nie przeżyje - jak chcesz to przeczytaj tego posta jeszcze raz i to ze zrozumieniem. Naprawdę nie chce mi się tego tematu rozgrzebywac... Po 2. Może to jakoś wyjasni moje podejscie - jestem lekarzem, robie specjalizację z pediatrii i troszkę już widziałam w pracy. To tyle z mojej strony. Tak jak już chyba Ewa napisała - skonczmy te bezowocne dyskusje.Zawsze lubiłam tu wchodzić, ostatnio coraz bardziej, coraz bliżej jesteśmy rozwiązania - cieszmy się tym a nie naskakujmy na siebie...

Dokładnie. Ale bardziej mi chodziło ze napisałaś bezpośrednio i tez naskoczylysmy na Ciebie. A mimo to dyskusja potoczyła się rozwiązując konflikt.
    Nue chodziło mi o rozdrapywanie a raczej o to ze czasami ktośccoś napisze zbyt bezpośrednio :)

Masz rację. Koniec tematu :)

Karola faktycznie zostanie Cię sierpień :) ale co tam mln am tez dużo brakuje :p

Macie zgaga ? Ja nie miałam wcześniej a teraz mam straszna nie mogę nic zjeść od 3 dni jestem na kromeczce chleba dziennie. Do tego wymioty w nocy. Kupiłam dzisiaj tabletki do ssania ale są ochronę. Tylko lody pomagają ale ile można w ciągu dnia zjeść lodów ;) ?

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Pati, Boze..az nie moge sobie wyobrazic co czuje twoja mama, kobieta tyle przeszła, choroba syna a teraz mąż odszedł..
    Mama skupila sie calkowicie na bracie... mysle, ze to dla niej teraz numer 1. Napewno to przezywa ale to bardzo silna kobieta... daje jej wsparcie jak tylko moge... no I mam nadzieje, ze jednak tata zmadrzeje I glupota mu przejdzie...

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Dokładnie. Ale bardziej mi chodziło ze napisałaś bezpośrednio i tez naskoczylysmy na Ciebie. A mimo to dyskusja potoczyła się rozwiązując konflikt.
    Nue chodziło mi o rozdrapywanie a raczej o to ze czasami ktośccoś napisze zbyt bezpośrednio :)

Masz rację. Koniec tematu :)

Karola faktycznie zostanie Cię sierpień :) ale co tam mln am tez dużo brakuje :p

Macie zgaga ? Ja nie miałam wcześniej a teraz mam straszna nie mogę nic zjeść od 3 dni jestem na kromeczce chleba dziennie. Do tego wymioty w nocy. Kupiłam dzisiaj tabletki do ssania ale są ochronę. Tylko lody pomagają ale ile można w ciągu dnia zjeść lodów ;) ?
    Ha czyli dobrze wyczułam że o mnie chodzi ;-) spoko, bardzo się cieszę, że u Euforii sprawy się tak potoczyły jak się potoczyły bo przecież było bardzo nieciekawie. Co do bezpośredniego wpisu - może i taki był ale taka już jestem, takie mam doświadczenia a nie inne i nie będę udawać, że białe jest czarne a czarne białe...Naprawdę lubię tu wchodzić i mimo, że rzadko się udzielam to Was czytam i sporo się tu dowiedziałam.Fajnie by było gdyby tak pozostało. Jestem pewna, że dzieciaczki czy z nospa czy z relanium urodza się zdrowe i wszystko będzie ok. Wiadomo, że nikt nie bierze leków dla przyjemności, po prostu są niekiedy mniejszym złem. Nie ma co dokładać sobie stresów bo to nic nie da.Skupmy się na pozytywach bo przecież jest ich tyyyle :-) nasze dzieciaczki rosną i pozostało już tak niewiele czasu do spotkania z nimi ♥

mamasia, małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Mama skupila sie calkowicie na bracie... mysle, ze to dla niej teraz numer 1. Napewno to przezywa ale to bardzo silna kobieta... daje jej wsparcie jak tylko moge... no I mam nadzieje, ze jednak tata zmadrzeje I glupota mu przejdzie...
    Oby tak było! Trzymam mocno kciuki ;-) i najważniejsze, że jesteś takim mocnym wsparciem dla mamy

Pati Belgia, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wszamaliśmy placki ziemniaczane na kolacyjkę...

Dzień jakoś zleciał. Na zajęciach było całkiem nieźle. Dostałam 5 i 4 na koniec i został mi tylko jeden egzamin, o którym pisałam po tym jak wylądowałam na Sorze, a gościu nie pozwolił mi pisać przed grupą...

Załatwię go pod koniec czerwca...

Po zajęciach mężuś po mnie przyjechał z małą i pojechaliśmy na skwer pooglądać okręty wojenne... Bo już jutro wypływają w morze...

Zjedliśmy mega hot doga no i nie obyło się bez lodów heheh świderek o smaku smerfowym wymiata po prostu...

Aaaa no i konsultacja w sprawie zaliczenia praktyk była jakby to powiedzieć.... Zajebista!!!! Gościu który się tym zajmuje mnie najzwyczajniej w świecie olał!!!!!!!!! Ale ja to Pikuś... Była dziewczyna, która czekała na niego pięć godzin po swoich zajęciach żeby zaliczyć egzamin... Fajnie co??? A ten w ogóle nie przyjechał!!!!!

lys, Laura, mamasia, magda sz lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    A promotor coś odpisał :-)?
    Nie. Nic nie odpisał, ale też nie powiedział nic wczoraj na zajęciach to chyba nie jest najgorzej...hahahaahah

mamasia lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz mam prośbę: Czy możesz zmierzyć gondolę od wewnątrz? Długości i szerokość. Ile ma faktycznie ta gondolka?

magda sz lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana po śniadanku...

Ubieram się i lecę na zakupy... Później sprzątanie, gotowanie, spacer, a jak pogoda pozwoli to polegiwanie na kocyku w parku...

Laura, mamasia lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ciezarowki
    Nocka w miare znowu goraco
    O 9:30 wizyta jupii ide sie szykowac
    Milego dzionka
    3majcie kciuki

Laura, małaMyszka, gianna88, mamasia, psioszka11, niecierpliwa, maaadzik1207, Maniuś, 0na88, Paula_071 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

ale dziś mój mały poszalał:) o 4 mnie obudził i zaczął bombardowanie, więc do 5 nie mogłam zasnąc do tego za ciepło mi było, kręciłam się tylko w łóżku, w końcu stwierdziłam, że wstaje dla dobra męża który jak ja się kręcę nie może spac:D
    w domu za gorąco więc od 5 do 7 siedziałam na balkonie z książką :D mogłam pożegnac wszystkich sąsiadów idących do pracy hahaha
    o 7 mąż się obudził to zrobiłam mu kanapeczki i wyprawiłam do pracy. Oczywiście ani myślę o spaniu, mam taką energię niesamowitą od tej 4, jak Mały zresztą ;)

miłego dzionka :)

małaMyszka, psioszka11, niecierpliwa, Laura, Martucha86, aaaaga, mamasia, Paula_071, lys, zabka11 lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
‹‹ 1190 1191 1192 1193 1194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ