X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie powiedzieć, żeby nie brać też nie można, bo nie mamy prawa tak mówić. Możemy powiedzieć, wróć do lekarza i to przedyskutuj, bo to poważna sprawa lub skonsultuj się z innym specjalistą.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak, ale uważam ze straszenie że dziecko moze byc chore jest nie na miejscu.

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój Franek był dzisiaj nad górska rzeka. :-)

Siedzieliśmy sobie na leżaczku w cieniu popijając wodę ;-)

Ja się cieszę, że z moim synkiem wszystko ok, na obecną chwilę wszystkie wyniki w normie no oprócz nieszczęsnej toxo... ale skoro wszystko jest ok na usg to nadal będzie ok :-)

Ostatnio rozmawiałam z kolezanka, która też miała ujemny wynik IgG przed ciążą i się tak wkurzyła, bo jej lekarz nawet nie zlecił powtornych badań. Napełniła mnie pozytywnymi myślami, bo mówila, że wiele dziewczyn nie jest świadoma, że ma toxo i się nie leczy, a mimo to rodzą zdrowe dzieci. A ja się leczę i do tej pory jest wszystko ok i już tak zostanie. :-)

No ten chicco urban mi się strasznie spodobał, bo istnieje możliwość dokupienia ekwipunku winter. :-)

Ja jestem bardzo zadowolona z tego forum, bo wiele info wyniosłam. Wiem, że nikt tu nie jest lekarzem, ale może ktoś jest w podobnej sytuacji i coś doradzi ze swojego doświadczenia.

Ale najważniejsze, że we wtorek mam wizytę! :-) jestem ciekawa ile nasz synek juz waży :-)

niecierpliwa, mamasia, apaczka, małaMyszka, Y lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lepiej już zakończyć ta dyskusje, każda z nas ma rozum i wie co zrobić.
    Nikt tu nie jest wyrocznia, której trzeba ślepo wierzyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 19:06

magda sz, apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    No to tak, ale uważam ze straszenie że dziecko moze byc chore jest nie na miejscu.

Nie uważam żeby straszenie było ok, ale przedstawianie faktów i uświadamianie już tak. Będąc nudną do bólu: to tak, jak wszyscy lekceważą tarczycę. Raz, że w ciąży nie mają jej badanej, dwa jak już mają to kierują się ogólnymi normami, a jak ktoś zwróci uwagę, że normy dla ciężarnych są inne, że tego nie wolno lekceważyć, to nagle odzywa się milion osób, że "po co straszysz?", że: "przecież ginekolog widział to chyba wie co robi", a kobieta ma np. Tsh 4 i mega niedobór tyroksyny. I do tego jeszcze wszystkie te mądre osoby, które przecież też miały w ciąży TSH nawet 7 i urodziły zdrowe dziecko. A to czy zdrowe czy nie to się okazuje po czasie, np. w podstawówce.

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ja dzieląc się czymś na forum nie liczę, że dostanę milion odpowiedzi "będzie dobrze" bo wsparcie wsparciem, ale ja chcę usłyszeć opinie innych, i dobre i złe, a przede wszystkim chciałabym żeby ktoś mnie ostrzegł, jeżeli sytuacja tego wymaga, doradził jeśli ma w tym zakresie wiedzę, bądź doświadczenie.

Tak jak sama napisalas pare zdan pozniej ostrzec powinien Cie lekarz, a nie ktos na forum, bo nawet jesli, ktoras z nas miala wyksztalcenie medyczne, nigdy nie jestes w stanie tego potwierdzic. My mozemy tylko i wylacznie powiedziec jak to wygladalo w naszym przypadku i co same bysmy zrobily badz zrobilysmy w danej sytuacji. Mysle, ze Magd mocno zaczelaby sie zastanawiac, gdyby uslyszala, ze zaden lekarz w ciazy relanium nie przepisuje, a zapewne jak uslyszala, ze nie tylko jej lekarz stosuje taka metode to zapewne choc troche sie uspokoila. Mysle, ze przyklad Karoli bardzo dobrze mozna zobrazowac na przykladzie Euforii, gdzie jak trafila do szpitala w 27tc bodajze z calkowicie skrocona szyjka i wisialo nad nia widmo porodu zadna z nas nie powiedziala, "ale wiesz ze dziecko na tym etapie ciazy moze sobie nie poradzic", choc pewnie niejednej z nas przeszlo to przez mysl, ale tak jak umialysmy staralysmy sie dodac jej otuchy, bo zapewne byla swiadoma tych zagrozen.

chcebycmama, małaMyszka lubią tę wiadomość

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam post ale go usunęłam...

Wstrzymam się od komentarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 19:13

małaMyszka lubi tę wiadomość

Syn, roczek.
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Tak jak sama napisalas pare zdan pozniej ostrzec powinien Cie lekarz, a nie ktos na forum, bo nawet jesli, ktoras z nas miala wyksztalcenie medyczne, nigdy nie jestes w stanie tego potwierdzic. My mozemy tylko i wylacznie powiedziec jak to wygladalo w naszym przypadku i co same bysmy zrobily badz zrobilysmy w danej sytuacji. Mysle, ze Magd mocno zaczelaby sie zastanawiac, gdyby uslyszala, ze zaden lekarz w ciazy relanium nie przepisuje, a zapewne jak uslyszala, ze nie tylko jej lekarz stosuje taka metode to zapewne choc troche sie uspokoila. Mysle, ze przyklad Karoli bardzo dobrze mozna zobrazowac na przykladzie Euforii, gdzie jak trafila do szpitala w 27tc bodajze z calkowicie skrocona szyjka i wisialo nad nia widmo porodu zadna z nas nie powiedziala, "ale wiesz ze dziecko na tym etapie ciazy moze sobie nie poradzic", choc pewnie niejednej z nas przeszlo to przez mysl, ale tak jak umialysmy staralysmy sie dodac jej otuchy, bo zapewne byla swiadoma tych zagrozen.

Tak i wtedy jak lekarz wszystko wytłumaczy to nie wchodzę na forum i nie szukam potwierdzenia, ewentualnie dzielę się sytuacją. A jak szukam potwierdzenia u innych to znaczy, że jednak coś zawiodło. Może być też tak, że trafię na konowała, co egzaminy zaliczał na amfie i dobrze by było, gdyby mnie ktoś ostrzegł.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Napisałam post ale go usunęłam...

Wstrzymam się od komentarza.

Wlasnie widzialam...

chcebycmama, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mi nie chodzi ze kazda umie wyszukac w gogle tylko o to ze woli wpisac swoje problemy tu, bo jakby nie bylo to przez te kilka miesiecy wiekszosc z nas wie jakie przypadlosci byly grane i takie info sa bardziej wiarygodne niz wpisac haslp w gogle o przeczytac wyrwane z kontekstu rzeczy, fragmenty artykulow itp. Wiele razy mnie uspokoilyscie jak mialam jakies klopoty :)
    Badzmy poprostu bardziej zyczliwe w te gorsze dni. Nie straszmy sie a doradzajmy sobie obiektywnie. Kiedys pisalysmy ze lipcowki sa takie straszne ze tak sie kloca, chyba nie chcemy zeby ktos o nas tak pisal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 19:54

niecierpliwa, aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Tak i wtedy jak lekarz wszystko wytłumaczy to nie wchodzę na forum i nie szukam potwierdzenia, ewentualnie dzielę się sytuacją. A jak szukam potwierdzenia u innych to znaczy, że jednak coś zawiodło. Może być też tak, że trafię na konowała, co egzaminy zaliczał na amfie i dobrze by było, gdyby mnie ktoś ostrzegł.

Lys- dokładnie, ale mi tylko chodzi o straszenie chorym dzieckiem,wiadomo jeżeli ktos ma pojecie na jakis temat to lepiej żeby ostrzegł, ale tylko ostrzegł i polecił skonsultować się z np.innym lekarzem.

Niecierpliwa, dokładnie, też pomyslalam o euforii, kazda z nas ją pocieszala,trzymała kciuki, bo tyle możemy i jeżeli to może dodać jej sil to trzeba tak robic.

Nie lubie słodkosci do porzygania-jakie to wszystko piekne i kolorowe,ale straszenie czymś takim jest chyba gorsze..

niecierpliwa, chcebycmama, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o takim prezencie na roczek ?

http://allegro.pl/sofa-rozkladana-kanapa-dla-dzieci-fotel-hit-i5416870179.html

albo

http://allegro.pl/fotelik-fotel-pufa-dla-malucha-48-modeli-i5416870158.html + jeszcze cos np. lego duplo

Dostlismy juz wstepne zaproszenie, że w ok.polowie lipca bedzie roczek u synka przyszłej chrzestnej Poli, chciałabym coś kupic czego troche czasu poużywa :)

Mysle o wzorze "autka"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 19:25

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, lepiej zakonczmy temat. Każdy ma prawo do swojego zdania, własnej opini, ale najlepiej chyba faktycznie kierować się wyczuciem i delikatnością, każda drży o swoje dziecko, modli się o zdrowie maluszka i chce dla swojej pociechy jak najlepiej przecież i sobie nawzajem tez życzymy zdrowych dzieciątek. Nie warto się denerwować. Gorąca tu atmosfera się zrobiła, tyle miesięcy się wspieralysmy, po co na koniec się niepotrzebnie spierać? Juz tak niewiele zostało do porodu, miejmy nadzieję, że dla każdej z nas pozostałe tygodnie będa bezproblemowe i spokojne. Tego Wam i sobie życzę :)

niecierpliwa, Kkarolinaaaa, Miru, magda sz, ekropka, aaaaga, Amberla, apaczka, zabka11 lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Dziewczyny wiem, że temat wózków był już wałkowany i pewnie 3/4 ma już kupione lub zamówione, ale ja chciałam zapytać co sądzicie o chicco urban?

Proszę napiszcie mi. :-)
    Kochana ja kupilam ten wozek jak dowiedzialam sie, ze bedzie coreczka. Jestem bardzo z niego zadowolona. Pare tygodni temu dokupilam maxi cosi do niego I adapter do auta. Ja polecam w czystym sumieniem :-)

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Co myślicie o takim prezencie na roczek ?

http://allegro.pl/sofa-rozkladana-kanapa-dla-dzieci-fotel-hit-i5416870179.html

albo

http://allegro.pl/fotelik-fotel-pufa-dla-malucha-48-modeli-i5416870158.html + jeszcze cos np. lego duplo

Dostlismy juz wstepne zaproszenie, że w ok.polowie lipca bedzie roczek u synka przyszłej chrzestnej Poli, chciałabym coś kupic czego troche czasu poużywa :)

Mysle o wzorze "autka"
    Karolina, to tylko zależy czy ma miejsce na coś takiego. Ja polecam taką kanapkę rozkładaną. Moja mała ma w pokoju i przydaje się jak jakaś koleżanka u niej nocuje, bo się łatwo rozkłada, jest lekka i w miarę wygodna.

201508091565.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru chyba napisałaś ze w UK do dwunastego tygodnia nie ratuje się ciąży. Trochę w tym racji bo tu jest podejście, że do 3miesiaca wszystko się może zdarzyć i niejako "naturalnym" jest poronic.
    jednak dotyczy to teoretycznie kobiet które nigdy nie zglaszaly problemów z ciążą itd.
    jeśli natomiast kobieta leczy się , nie może zajść w ciążę to jest zupełnie inna bajka i inne podejście.
    Ja miałam przypadek ze zadziałali bardzo szybko, gdy pojawił się problem.
    Na początku również mnie to szokowalo. Nie ma tylu badań i może to źle, jednak kobiety rodzą tutaj dzieci i mają się dobrze.
    Tak jak juz wcześniej wspominalyscie musimy zaufać specjalistom ale niech to będzie ograniczone zaufanie .

lys, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miejsce mają :) Jego pokoik jeszcze stoi pusty, dopiero teraz beda go przenosic z sypialni, wiec fajnie by sie wpasował:)

Moi rodzice juz kupili taki komplet dla Poli :D

Sofa+3 fotele +stoliczek

Zobaczyli gdzies na pormocji i mama powiedziała ze nie mogla sie oprzeć. Wyglada jakby bylo pikowane, różowe z jakimis ksiezniczkami :P Wypas :) Dlatego pomyslałam zeby dla Huberta też coś takiego kupic :)

Pulpecja, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Chcebycmama wiem że Pati Belgia taki kupiła ale coś się dawno nie odzywała.

Ja też nie cierpię jak ktoś mi narzuca swoje zdanie- moje jest mojsze! Ale wiele z nas tak robi nawet nieświadomie :) grunt to mieć swój rozum, wiele razy jak czytam to forum (nie tylko nasz topik) to łapię się za głowę ale w większości pozostawiam swoje myśli dla siebie bo nie o to chodzi żeby się kłócić, obrażać itp. po to dziewczyny piszą o swoich zmartwieniach żeby nie szukać tego co w necie- bo każda umie obsługiwać google tylko szukają wsparcia tu tak jak Magd.

Kochanie nie wiem co naszych planów rocznicowych bo 3 razy zemdlałam w kościele...nie było czym oddychać. Mąż mnie wynosił. Chłodzę się terz wiatrakiem a mąż pryska na mnie zimną wodą. Jest lepiej ale kurde boje się iść do restauracji. Maja jakaś niezdecydowana co wcześniej biły dzwony w kościele od 6 rano to mnie "kopała" więc myślałam że chce iść do kościoła, poszłam i co zemdlałam :) a mała dalej tworzy jakąś krainę geograficzną w brzuchu :) chyba tak nam życzenia składa rocznicowe :)
    Kochana Ty moja :-) strasznie duzo sie u mnie dzieje I dlatego sie nie odzywalam.

Jak wiecie moj 18 letni brat jest chory na bialaczke I jest po przeszczepie. A ostatnio niestety tata nie wytrzymal napoecia I odszedl od mamy.... jestem aktywna w watku gang 18+ bo tam razem z dziewczynami juz na rozowej stronie staralam sie o malenstwo... przepraszam, ze Was tak zostawilam ale czasem jestem poprostu przybita a nie chce Wam nastrojow psuc..... ale bardzo za Wami tesknie :-)

magda sz, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Miru Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do euforii. Ja pamiętam post jednej z Was kto będzie chciał znajdzie jak od razu powiedziane byłoze na tym etapie ddziecko nie przeżyje. To mnie strasznie zbulwersowalo bo jak przytoczylam przykład małego Dominik z czerwcowek. Ona napisała tylko żeby się wyżalić a tu nagle po tyłku ciepłych słowa taki zimny prysznic. Wtedy też rozpętała się dyskusja na temat ratowania wcześniaków.

Skoro Magd nie pytała lekarz nie musiał jej uświadamiać i przekonywać. Bo widocznie wątpliwości naszła ja po przeczytaniu ulotki.
    gdy mi lekarz zalecil relanium pytałam o to 4 innych. I od Ordynatora usłyszałam " czasami nie warto mówić pacjentowi o skutkach ubocznych bo więcej niekorzystnych czynników może wywołać nie podanie takiego leku" ja jak słyszę chociaż o jednym skutku ubocznym zaczynam swirowac. Czasami trzeba zamknąć oczy i zaufać lekarzowi. Nie nasza pierwsza ciążę on prowadzi.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Magda !
    Rozmawialam dzisiaj z koleżanką na temat wózków, powiedziała ze jej siostra ma baby design lupo i ze jest mega zadowolona :) Od razu pomyslałam o tobie ! wiec przekazuje zebys jeszcze bardziej sie z niego cieszyła :P

W związku z tym mam jeszcze bardziej posrane we łbie..
    -tako extreme
    -maxi cosi mura 4 plus
    -baby design husky

:o

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 1189 1190 1191 1192 1193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ