SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja chyba zrezygnuje z witamin. Biorę Pregna Plus i żelazo. W zasadzie nie zauważyłam, żeby jakoś super to działało. Córcia ma na usg wagę przeciętna, nie rośnie jakoś szybko po tych witaminach, moje wyniki krwi tez rewelacyjne nie są i mam poważne wątpliwości czy te witaminy działają. Zostało mi tabletek na 2 tygodnie, później nie będę już kupować. Położna zresztą na SR mówiła nam, że tak naprawdę to te wszystkie witaminy dla ciężarnych to suplementy a nie leki, w związku z czym ich działanie nie zostało zbadane no i że ona by się bała brać. Inna sprawa, że położna, która nam się trafiła była bardzo nastawiona na wszystko co naturalne, nawet na domowe porody (dla niej to super)
małaMyszka lubi tę wiadomość
Ewa123 -
Miałam strasznie podły nastrój wczoraj i nie spałam do 4 rano. W ogóle nie wiem czemu, ale przypomniała mi się somebodytolove - była tu kiedyś na forum, ale przestała się odzywać.
Całą noc miałam skurcze i ból przypominający miesiączkowy. Często zdarza mi się mieć skurcze w nocy, ale na ogół z godzinę, dwie i przechodzi. Wczoraj kilka godzin.
Dostałam też smsa od firmy kurierskiej, że dziś kurier dostarczy paczkę od bobowózki, co mnie zdziwiło bo jeszcze nie minęły nawet 2 tyg. od zamówienia, a mówili że trzeba czekać 2-3 tygodnie.
Ostatnią wizytę miałam w 29t3d i już dostałam info od gin, że od teraz co 2 tygodnie się spotykamy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 13:27
małaMyszka, Weridiana, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
oooooooooooooooooooooooo pięknie Ci dziękuję!!!!
ale bosko zwymiarowany!magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość
-
No i wracam do Was. Mieszkanie wyczyszczone- kurze, odkurzanie, podłogi.Wygotowałam też pieluchy tetrowe- 2,30h! Mam proszek Jelp i płyn do płukania- Bobas i powiem Wam,że nie pachnie dzidziusiowo. Czy wiecie jaki płyn/proszek pachnie bebikiem?Bo ja bym chyba tak chciała ,żeby pachniało?
Teraz zostają mi ubranka, ale to jutro i w środę. Chcę zdążyć przed czwartkiem, zanim przyjdą upały-znowu po 30 stopni zapowiadają.
W sumie mam wszystko zrobione, został obiad- makaron z tuńczykiem i spacer z psem. A no i dziś albo jutro podjedziemy odebrać wózek:)
Torby też pożyczyłam od rodziców, bo nie miałam takich do szpitala- wyprałam je sobie wczoraj i czas powoli będzie się pakować.małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
KasiaeN. wrote:hej, ho!
Jaki przyjemny chłodny poranek dziśOd razu lepiej, przez te upały nie byłam wstanie robić nic!Rano poszłam na badania, jutro mam wizytę i musiałam zbadać białko całkowite bo ostatnio miałam za mało.I od razu skoczyłam na ryneczek.Kupiłam truskawki i czereśnie!!!Czereśnie już tańsze niż w zeszłym tygodniu, kilogram 11,50. Pan sprzedał mi też piękne dwa pęczki zielonej pietruszki w cenie jednego ;)Jeszcze czekam na bób
W weekend byliśmy w Ikei, kupiliśmy szafę i komodę dla Marty, wanienkę i takie tam pierdoły. Złożyliśmy tylko szafę, komoda w przyszły weekend.W sobotę podczas składania właśnie okazało się, ze zmarła babcia Adama, jutro pogrzeb.
Miłego dnia! -
Hej my po wizycie klusek wazy 1520 gr serduszko 151 uderzen na min przeplywy ok ulozony glowka u dolu szyjka 36 mm trzyma ladnie
Moje bole to wiezadla i teraz tak bedzie plus mlody ma piastke tam gdzie najbardziej boli wiec moze boksuje mameDostalam karte liczenia ruchow teraz wizyty co 2 tyg a i przez 5 tyg 1,3 kg do przodu
Wczoraj dowiedzialm sie ze kuzynka w ciazy termin na grudzien ciesze sie i licze ze synek bedzie mial kuzyna heheh ( juz core maja )
Dobra dziewczyny kupilam ocet i sode jak to bylo z ta pralka bo w weekend chce poprac czesc rzeczy dla Artura
małaMyszka, lys, psioszka11, gianna88, Neyla, magda sz, Martucha86, witaminkab, Weridiana, Maniuś, 0na88, Aga89, mamasia, Laura, Paula_071, kasiuleek, zabka11 lubią tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:No i wracam do Was. Mieszkanie wyczyszczone- kurze, odkurzanie, podłogi.Wygotowałam też pieluchy tetrowe- 2,30h! Mam proszek Jelp i płyn do płukania- Bobas i powiem Wam,że nie pachnie dzidziusiowo. Czy wiecie jaki płyn/proszek pachnie bebikiem?Bo ja bym chyba tak chciała ,żeby pachniało?
Teraz zostają mi ubranka, ale to jutro i w środę. Chcę zdążyć przed czwartkiem, zanim przyjdą upały-znowu po 30 stopni zapowiadają.
W sumie mam wszystko zrobione, został obiad- makaron z tuńczykiem i spacer z psem. A no i dziś albo jutro podjedziemy odebrać wózek:)
Torby też pożyczyłam od rodziców, bo nie miałam takich do szpitala- wyprałam je sobie wczoraj i czas powoli będzie się pakować.
Ja mam dwa płyny do prania: dzidziuś i bobini - żaden z nich nie pachnie "dzidziusiowo"małaMyszka lubi tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Hej my po wizycie klusek wazy 1520 gr serduszko 151 uderzen na min przeplywy ok ulozony glowka u dolu szyjka 36 mm trzyma ladnie
Moje bole to wiezadla i teraz tak bedzie plus mlody ma piastke tam gdzie najbardziej boli wiec moze boksuje mameDostalam karte liczenia ruchow teraz wizyty co 2 tyg a i przez 5 tyg 1,3 kg do przodu
Wczoraj dowiedzialm sie ze kuzynka w ciazy termin na grudzien ciesze sie i licze ze synek bedzie mial kuzyna heheh ( juz core maja )
Dobra dziewczyny kupilam ocet i sode jak to bylo z ta pralka bo w weekend chce poprac czesc rzeczy dla Artura
Gratulacje!! Super, ze z mlodym wszystkwn ok i chyba troche termim wyprzedzaBo moja w 29t0d wazyla 1377 i niby starsza o 3 dni.
1.3 kg w 5 tygodni?????? A ja 6 w 8 tygodni i gdzie tu sprawiedliwosc ja sie pytam
A jak Ci lekarz kazal liczyc te ruchy??Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 12:28
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Moje zdobycze
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ef3ccdd7b8b.jpgniecierpliwa, psioszka11, gianna88, małaMyszka, Martucha86, lys, Weridiana, Maniuś, mamasia, Laura, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
łoooooooo matko! nadrobiłam Was...
co do wagi - moja waga waha się od 1,2 kg do 200 g na minusie, od ostatniego ważenia, zależy co zjem dnia poprzedniego... mniejsze ilości jedzenia o stałych porach, ilość wody, a od czasu do czasu lody, ciastko, kawka bez cukru, ale z mlekiem i może za tydzień nie będzie OPR hihihihihih
Poczytałam o tym jak się czujecie... Współczuję Wam...
Jeśli chodzi o upały, to ja zawsze puchłam i pociłam jak szczur. Wystarczy jedno chłodniejsze popołudnie i czuję się bosko...
Powiem Wam, że jak patrzę w lustro to zaczęłam się sobie podobać. Moim największym kompleksem były przedramiona - bicho jak u strongmana... aż wstyd, ale teraz z brzuszkiem jakoś mi to nie przeszkadza. Twarz mam nico bardziej okrągłą, ale co tam !!! To piękny stan i trzeba się cieszyć!!!!
Witaminy - postanowiłam, że biorę do końca te co mam i nic nie kupuję więcej, wolę przyswajać z warzyw i owoców, póki jest z czego i póki mogę. Nadal biorę lub piję magnez.
Coś jeszcze chciałam, ale zapomniałam...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 12:36
niecierpliwa, Weridiana, mamasia, Laura lubią tę wiadomość
-
Pepco
Co do wagi to moja wyjściowa była duza
U nas czeresnie ponad 20 zl kg masakra bob widzialam po 19 kg
Dzisiaj na obiad mielone z ziemniaczkami i kalafiorkiem
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Magda dziekuje
Rozmawialam z mama i decyzja podjeta;)
Baby design husky:)
Ogladalam go wlasnie z mama i mama od poczatku mowi zenajbardziej jej sie podobal i najfajniej sie prowadzilo:)
Widze wlasnie dziewczyne z adamex pajero,jejc ale on duzy,w sklepie wydawal sie mniejszy:pmałaMyszka, Weridiana, mamasia lubią tę wiadomość
-
A od rana ogarnęłam zakupy, odkurzyłam, umyłam podłogi, wywiesiłam pranie, poprasowałam wczorajsze, siedzę i tak sobie myślę, że na siedzenie w parku może być ciut za zimno, bo chmury ciemne przyszły...
Chyba ugotuję sobie zupkę na obiadek... a na drugie mam rybkę z folii z piekarnika, do tego może ryż dam... Mężuś wczoraj mówił, że zjadłby taką rybcię, to zrobię
A może pójdę się zdrzemnąć... nie wiem jeszcze hehehehe niezdecydowana jestempsioszka11, Weridiana lubią tę wiadomość