X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa włąsnie miałam pytać czy ktoras kupowała i jaki rozmiar

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba zrezygnuje z witamin. Biorę Pregna Plus i żelazo. W zasadzie nie zauważyłam, żeby jakoś super to działało. Córcia ma na usg wagę przeciętna, nie rośnie jakoś szybko po tych witaminach, moje wyniki krwi tez rewelacyjne nie są i mam poważne wątpliwości czy te witaminy działają. Zostało mi tabletek na 2 tygodnie, później nie będę już kupować. Położna zresztą na SR mówiła nam, że tak naprawdę to te wszystkie witaminy dla ciężarnych to suplementy a nie leki, w związku z czym ich działanie nie zostało zbadane no i że ona by się bała brać. Inna sprawa, że położna, która nam się trafiła była bardzo nastawiona na wszystko co naturalne, nawet na domowe porody (dla niej to super) :P

Ewa123
  • lys Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam strasznie podły nastrój wczoraj i nie spałam do 4 rano. W ogóle nie wiem czemu, ale przypomniała mi się somebodytolove - była tu kiedyś na forum, ale przestała się odzywać.
    Całą noc miałam skurcze i ból przypominający miesiączkowy. Często zdarza mi się mieć skurcze w nocy, ale na ogół z godzinę, dwie i przechodzi. Wczoraj kilka godzin.
    Dostałam też smsa od firmy kurierskiej, że dziś kurier dostarczy paczkę od bobowózki, co mnie zdziwiło bo jeszcze nie minęły nawet 2 tyg. od zamówienia, a mówili że trzeba czekać 2-3 tygodnie.
    Ostatnią wizytę miałam w 29t3d i już dostałam info od gin, że od teraz co 2 tygodnie się spotykamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 13:27

małaMyszka, Weridiana, Paula_071 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Dziewczyny wymiary wewnętrzne wózka

b70fd5fe04a57c9dmed.png
    oooooooooooooooooooooooo pięknie Ci dziękuję!!!!
    ale bosko zwymiarowany!

magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    niecierpliwa włąsnie miałam pytać czy ktoras kupowała i jaki rozmiar

Dobrze, ze je rozpakowalam bo bylby zonk w szpitalu :P

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wracam do Was. Mieszkanie wyczyszczone- kurze, odkurzanie, podłogi.Wygotowałam też pieluchy tetrowe- 2,30h! Mam proszek Jelp i płyn do płukania- Bobas i powiem Wam,że nie pachnie dzidziusiowo. Czy wiecie jaki płyn/proszek pachnie bebikiem?Bo ja bym chyba tak chciała ,żeby pachniało?:)
    Teraz zostają mi ubranka, ale to jutro i w środę. Chcę zdążyć przed czwartkiem, zanim przyjdą upały-znowu po 30 stopni zapowiadają.
    W sumie mam wszystko zrobione, został obiad- makaron z tuńczykiem i spacer z psem. A no i dziś albo jutro podjedziemy odebrać wózek:)
    Torby też pożyczyłam od rodziców, bo nie miałam takich do szpitala- wyprałam je sobie wczoraj i czas powoli będzie się pakować.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    hej, ho!

Jaki przyjemny chłodny poranek dziś :) Od razu lepiej, przez te upały nie byłam wstanie robić nic!Rano poszłam na badania, jutro mam wizytę i musiałam zbadać białko całkowite bo ostatnio miałam za mało.I od razu skoczyłam na ryneczek.Kupiłam truskawki i czereśnie!!!Czereśnie już tańsze niż w zeszłym tygodniu, kilogram 11,50. Pan sprzedał mi też piękne dwa pęczki zielonej pietruszki w cenie jednego ;)Jeszcze czekam na bób :)

W weekend byliśmy w Ikei, kupiliśmy szafę i komodę dla Marty, wanienkę i takie tam pierdoły. Złożyliśmy tylko szafę, komoda w przyszły weekend.W sobotę podczas składania właśnie okazało się, ze zmarła babcia Adama, jutro pogrzeb.

Miłego dnia! :)
    u mnie bób już jest... po 22 zł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! czekam na połowę ceny przynajmniej i zaczynam pałaszować...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bob dzis dostalam od sąsiadki bo oni sadza :-)

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my po wizycie klusek wazy 1520 gr serduszko 151 uderzen na min przeplywy ok ulozony glowka u dolu szyjka 36 mm trzyma ladnie
    Moje bole to wiezadla i teraz tak bedzie plus mlody ma piastke tam gdzie najbardziej boli wiec moze boksuje mame :-) Dostalam karte liczenia ruchow teraz wizyty co 2 tyg a i przez 5 tyg 1,3 kg do przodu

Wczoraj dowiedzialm sie ze kuzynka w ciazy termin na grudzien ciesze sie i licze ze synek bedzie mial kuzyna heheh ( juz core maja )
    Dobra dziewczyny kupilam ocet i sode jak to bylo z ta pralka bo w weekend chce poprac czesc rzeczy dla Artura

małaMyszka, lys, psioszka11, gianna88, Neyla, magda sz, Martucha86, witaminkab, Weridiana, Maniuś, 0na88, Aga89, mamasia, Laura, Paula_071, kasiuleek, zabka11 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia wrote:
    A ja bob dzis dostalam od sąsiadki bo oni sadza :-)
    pożyć mi tą sąsiadkę !!! Błagam!!!!!!!

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    No i wracam do Was. Mieszkanie wyczyszczone- kurze, odkurzanie, podłogi.Wygotowałam też pieluchy tetrowe- 2,30h! Mam proszek Jelp i płyn do płukania- Bobas i powiem Wam,że nie pachnie dzidziusiowo. Czy wiecie jaki płyn/proszek pachnie bebikiem?Bo ja bym chyba tak chciała ,żeby pachniało?:)
    Teraz zostają mi ubranka, ale to jutro i w środę. Chcę zdążyć przed czwartkiem, zanim przyjdą upały-znowu po 30 stopni zapowiadają.
    W sumie mam wszystko zrobione, został obiad- makaron z tuńczykiem i spacer z psem. A no i dziś albo jutro podjedziemy odebrać wózek:)
    Torby też pożyczyłam od rodziców, bo nie miałam takich do szpitala- wyprałam je sobie wczoraj i czas powoli będzie się pakować.

Ja mam dwa płyny do prania: dzidziuś i bobini - żaden z nich nie pachnie "dzidziusiowo"

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Hej my po wizycie klusek wazy 1520 gr serduszko 151 uderzen na min przeplywy ok ulozony glowka u dolu szyjka 36 mm trzyma ladnie
    Moje bole to wiezadla i teraz tak bedzie plus mlody ma piastke tam gdzie najbardziej boli wiec moze boksuje mame :-) Dostalam karte liczenia ruchow teraz wizyty co 2 tyg a i przez 5 tyg 1,3 kg do przodu

Wczoraj dowiedzialm sie ze kuzynka w ciazy termin na grudzien ciesze sie i licze ze synek bedzie mial kuzyna heheh ( juz core maja )
    Dobra dziewczyny kupilam ocet i sode jak to bylo z ta pralka bo w weekend chce poprac czesc rzeczy dla Artura

Gratulacje!! Super, ze z mlodym wszystkwn ok i chyba troche termim wyprzedza ;) Bo moja w 29t0d wazyla 1377 i niby starsza o 3 dni.
    1.3 kg w 5 tygodni?????? A ja 6 w 8 tygodni i gdzie tu sprawiedliwosc ja sie pytam :D
    A jak Ci lekarz kazal liczyc te ruchy??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 12:28

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje zdobycze
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ef3ccdd7b8b.jpg

niecierpliwa, psioszka11, gianna88, małaMyszka, Martucha86, lys, Weridiana, Maniuś, mamasia, Laura, kasiuleek lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Moje zdobycze
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ef3ccdd7b8b.jpg

Super ;) Skad to?? Bo metke kojarze, a do sklepu nie umiem dopasowac?? Pepco?

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łoooooooo matko! nadrobiłam Was...

co do wagi - moja waga waha się od 1,2 kg do 200 g na minusie, od ostatniego ważenia, zależy co zjem dnia poprzedniego... mniejsze ilości jedzenia o stałych porach, ilość wody, a od czasu do czasu lody, ciastko, kawka bez cukru, ale z mlekiem i może za tydzień nie będzie OPR hihihihihih

Poczytałam o tym jak się czujecie... Współczuję Wam...
    Jeśli chodzi o upały, to ja zawsze puchłam i pociłam jak szczur. Wystarczy jedno chłodniejsze popołudnie i czuję się bosko...

Powiem Wam, że jak patrzę w lustro to zaczęłam się sobie podobać. Moim największym kompleksem były przedramiona - bicho jak u strongmana... aż wstyd, ale teraz z brzuszkiem jakoś mi to nie przeszkadza. Twarz mam nico bardziej okrągłą, ale co tam !!! To piękny stan i trzeba się cieszyć!!!!

Witaminy - postanowiłam, że biorę do końca te co mam i nic nie kupuję więcej, wolę przyswajać z warzyw i owoców, póki jest z czego i póki mogę. Nadal biorę lub piję magnez.

Coś jeszcze chciałam, ale zapomniałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 12:36

niecierpliwa, Weridiana, mamasia, Laura lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepco
    Co do wagi to moja wyjściowa była duza :-(
    U nas czeresnie ponad 20 zl kg masakra bob widzialam po 19 kg
    Dzisiaj na obiad mielone z ziemniaczkami i kalafiorkiem

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dziekuje :)
    Rozmawialam z mama i decyzja podjeta;)
    Baby design husky:)
    Ogladalam go wlasnie z mama i mama od poczatku mowi zenajbardziej jej sie podobal i najfajniej sie prowadzilo:)

Widze wlasnie dziewczyne z adamex pajero,jejc ale on duzy,w sklepie wydawal sie mniejszy:p

małaMyszka, Weridiana, mamasia lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • małaMyszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od rana ogarnęłam zakupy, odkurzyłam, umyłam podłogi, wywiesiłam pranie, poprasowałam wczorajsze, siedzę i tak sobie myślę, że na siedzenie w parku może być ciut za zimno, bo chmury ciemne przyszły...

Chyba ugotuję sobie zupkę na obiadek... a na drugie mam rybkę z folii z piekarnika, do tego może ryż dam... Mężuś wczoraj mówił, że zjadłby taką rybcię, to zrobię :D

A może pójdę się zdrzemnąć... nie wiem jeszcze hehehehe niezdecydowana jestem :D

psioszka11, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Neyla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już 9,3kg na plusie... co tydzień idzie około 0,3-0,7kg w górę. Pewnie głównie woda, bo pijak ze mnie straszny. Jak raz wypiłam tylko 2l w ciągu dnia, to na wadze było ponad 1 kg mniej.

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyprałam w tym dzidziusiu i zapach jest super :)
    http://www.hurtowniakosmetykow.co.uk/userdata/gfx/6eb52bcdd3f99d0936c855f557c61d0b.jpg

małaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 1194 1195 1196 1197 1198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ