X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    a właśnie co do porodu, to ja się od lat obawiam tylko jednego - lewatywy...

W glowie bedziesz miala, ze niebawem bedziesz tulic synka i zadna lewatywa Ci straszna nie bedzie :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamyszka haha gazy, to był mój problem przez pierwsze miesiące ale od około 6-7 miesiąca ustąpiły. Myślę że dzidzia ułożyła się inaczej i przestała masować kiszki ;-)

1usasg185gkausx0.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moja leniwa bestia Hahahaha

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e3dfaf49d5d1.jpg

Po wczorajszym spacerku po skwerze dzisiaj ma wszystko w ****

gianna88, niecierpliwa, Maniuś, magda sz, lys, lys, Y, Weridiana, Laura, mamasia, kasiuleek lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    W glowie bedziesz miala, ze niebawem bedziesz tulic synka i zadna lewatywa Ci straszna nie bedzie :)
    to jest jedyny problem... nie myślę nawet o bólu, czy o tym że może mnie rozerwać, a potem będą mnie szyć itp. ale lewatywa jest w mojej głowie od lat... jak się posram to chyba się rozpłaczę na porodówce...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lewatywy to ja się akurat nie boję, ale cewnik w razie co mnie przeraża :P miałam zakładany kupę lat temu z tym, że wtedy byłam nieprzytomna i nie czułam, ale uczucie później średnie było miec tą rurkę w sobie

gazy oj tak... często i to nawet nie po czymś wzdymającym... więc pewnie dzidzia kiszki masuje jak to napisała Weridiana :D

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może to dziwne, ale mój tyłek jest bardzo wstydliwy, nawet na konsultacji z chirurgiem opisałam mój problem z hemoroidem, zaznaczając, że nie ściągnę spodni w celu diagnozy... zapytałam tylko jak mogę sobie ulżyć...

mamasia lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    lewatywy to ja się akurat nie boję, ale cewnik w razie co mnie przeraża :P miałam zakładany kupę lat temu z tym, że wtedy byłam nieprzytomna i nie czułam, ale uczucie później średnie było miec tą rurkę w sobie

gazy oj tak... często i to nawet nie po czymś wzdymającym... więc pewnie dzidzia kiszki masuje jak to napisała Weridiana :D

Oj tak ja tez jestem przerazona cewnikiem, a po cc to pewniak. Tez bylam raz zacewnikowana i bardzo nieprzyjemne

małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cewnikowana byłam raz, na fotelu u mojej gin, bo po poronieniu podczas chodzenia np. na zakupy, spacer puchłam i wyglądałam jakbym była wysoko w ciąży. Nie były to wzdęcia. Mocz musiał być pobrany czyściutki, więc cewnik poszedł w ruch. Okazało się, że w moczu nic nie ma...

W ogóle nie wiem, czy Wam pisałam, ostatnio mąż mi powiedział, że po stracie zagorączkowałam i brałam antybiotyk o.O

Wyparłam cały październik z pamięci... mam jakieś przebłyski tylko... to ciekawe ile człowiek potrafi wyprzeć z głowy... teraz tak sobie myślę, że nawet świąt BN tamtego roku nie pamiętam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 13:48

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka to zrób lewatywkę sama w domu, będzie to mniej krępujące. To dla nikogo nie jest fajna sprawa ale daje sobie obciąć palca że jak zaczniemy rodzić to będziemy miały gdzieś te poboczne "gówniane" sprawy :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie chwaliłam Wam się! W sobotę zamówiłam kosz.
    dokładnie taki jak ten
    247708749_1_644x461_wozek-wiklinowy-kosz-amy-rzeszow.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 13:51

niecierpliwa, lys, Aga89, Aska87, Amberla, gianna88, Maniuś, Y, Weridiana, Laura, mamasia, kasiuleek lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Myszka to zrób lewatywkę sama w domu, będzie to mniej krępujące. To dla nikogo nie jest fajna sprawa ale daje sobie obciąć palca że jak zaczniemy rodzić to będziemy miały gdzieś te poboczne "gówniane" sprawy :)

Ja bym miala wiekszy problem, zeby sama ja sobie zrobic

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie do dziewczyn, które kupują kosz mojżesza: jakie wymiary kołderki i podusi kupujecie?

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała myszka - to zależy, co zjem, ale faktycznie mam większy problem ze wzdęciami, jeszcze teraz, przy tych wszystkich truskawkach, kalarepkach itd. No ale normalnie to się wszystko rozchodziło po brzuchu, a teraz gdzie to się ma pomieścić?

Co do lewatywy, to ja też jestem wstydliwa, ciężko przeżywam te wszystkie wizyty u gina. Widać mało wiem o życiu, ale nie spodziewałam się, że na każdej wizycie w ciąży będę miała badanie ginekologiczne :( Porodu sobie nawet nie wyobrażam. No jakoś to przeżyję, bo co zrobić, ale bycie oglądaną przez jakichs bądź co bądź obcych ludzi bardzo źle znoszę. Pamiętam, że jak miałam operację usunięcia migdałków na studiach, to strasznie się zdziwiłam, że na sali operacyjnej odsłonili mi biust, żeby przypiąć EKG (czy coś). A ja myślałam, że tylko do gardła będą patrzeć. Niby 5 sek. później odpłynęłam w narkozę, ale wspomnienie pozostało. Ale lewatywę można zrobić samemu, jak pisze Magda, w domu czy szpitalu. Kiedyś musiałam sobie zrobić, nie jest to straszne i daje miły spokój, że jelitka czyste :)

Co do gaci siateczkowych, to kupiłam kilka rodzajów, szukałam S, bo noszę S lub XS, ale najbliższe, co znalazłam, to S/M (sado-maso?). Nie przyszło mi do głowy sprawdzić, ale rozpakuję i zdam relację. Trochę mnie przestraszyły rysunki na opakowaniu, że te majty są wysokie niemal pod biust i szybko odłożyłam do pudła.

lys, Martucha86, małaMyszka, mamasia, Paula_071 lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    pytanie do dziewczyn, które kupują kosz mojżesza: jakie wymiary kołderki i podusi kupujecie?

Ja zamowilam taki jak do wozka, ale wymiarow Ci nie podam bo aukcja sie zakonczyla nie ma juz jej w necie i kobitka wysyla mi bez'aukcji, ale polozna na sr mowil, zeby nie kupowac zadnej poscieli, ze albo spiworek albo rozek

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też jestem wstydliwa i głupio mi będzie nawet ta lewatywe kupić w aptece :/ z drugiej strony chyba bardziej wstydliwe byloby mieć wypadek w trakcie porodu.. Jakoś natura głupio to zaprogramowala, obrzydliwe to wszystko bardzo :P

Ewa123
  • lys Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak moja niunia tuli się do brzuszka. Co dziwne to zaczęła przesiadywać mi na kolankach dopiero w ciąży, wcześniej w ogóle nie chciała.

c6ffce16f030b8a1med.jpg

0na88, Ewa123, niecierpliwa, magda sz, Aga89, Amberla, małaMyszka, aaaaga, gianna88, Maniuś, Y, Weridiana, Laura, mamasia, kasiuleek, sylwucha89 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w domu bym też chyba lewatywy nie chciała, bo byłabym się, że przez te zabiegi nie zdążę do szpitala, albo że w drodze mi się zachce no wiecie co jakoś bardzo. O rany okropne to jest :P

Ewa123
  • lys Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o lewatywie na razie nie myślę, też mnie to troszkę przeraża.
    Nadal nie wybrałam się do lekarza z hemoroidami, mimo że dokuczają mi już kilka lat, bo stwierdziłam co jak co, ale dupy wystawiać nie będę. Tym bardziej, że proktolodzy to raczej faceci.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze można wysłać faceta po lewatywę. Niech oni też mają trochę wstydu w tym wszystkim.

A co do gaci:

1. Baby Ono majtki siateczkowe wielorazowe (2 szt.) rozm M - bez rozciągania jest na szerokość moich zwykłych majtek w rozmiarze S, ale widać, że są meeeeega rozciągliwe i mięciutkie, więc zmieści się w nich dużo więcej. Wyglądają całkiem przyjemnie i wcale nie są wysokie, bez rozciągania wyglądają na biodrówki, choć pewnie można podciągnąć wyżej.

2. canpol wielorazowe majtki siateczkowe (2 szt) rozm S/M - bardzo podobne do tych pierwszych, zarówno pod względem rozmiaru jak i kształtu.

3. canpol majtki jednorazowe (5 szt.) rozmiar M - JAKIŚ KOSZMAR - wyglądają na ogromne, o kroju fig, z gumką w pasie i wokół "nogawek" z jakiejś sztywnej flizeliny czy jak się ten materiał nazywa, nieelastyczne. Chyba ich nie użyję. Użyję tych wielorazowych jako jednorazowych.

Ewa123, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys koty wyczuwają ciążę :) Korka- rosyjska kotka szwagierki jak ta zaszła w ciążę to ciągle czuwała przy jej brzuchu, jak ja ich odwiedzam to raczej nigdy się mną nie interesowała, przywitała się tylko a teraz jak u nich jestem to Korka ciągle leży mi albo na piersiach albo na kolanach i mruczy :)

Właśnie zapisałam moją Sunię na sterylizację ;( za tydzień.. jadę do rodziców w piątek i zostaję do środy. Od kilku dni myślę o tym i spać nie mogę. Tak się boję o tą moją rudą pociechę, najchętniej bym ją trzymała za łapkę podczas zabiegu. Zdecydowaliśmy że zostanie u rodziców..ostatnio chciałam ją zabrać do Wawy ale przez tą ciążę urojoną a teraz sterylizację nie będę jej dodatkowo stresować zmianą życia tam a tu..tym bardziej że pływaczka się z niej zrobiła, codziennie chodzi z tatą pływać w rzeczce. Zamiast biegać za piłką to ta pływa godzinę :) ciężko ją do domu sprowadzić. Może ją na jakieś psią olimpiadę pływacką wyślę :)

małaMyszka, Maniuś, Laura lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 1196 1197 1198 1199 1200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ