SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hermiona wrote:Zawsze można wysłać faceta po lewatywę. Niech oni też mają trochę wstydu w tym wszystkim.
A co do gaci:
1. Baby Ono majtki siateczkowe wielorazowe (2 szt.) rozm M - bez rozciągania jest na szerokość moich zwykłych majtek w rozmiarze S, ale widać, że są meeeeega rozciągliwe i mięciutkie, więc zmieści się w nich dużo więcej. Wyglądają całkiem przyjemnie i wcale nie są wysokie, bez rozciągania wyglądają na biodrówki, choć pewnie można podciągnąć wyżej.
2. canpol wielorazowe majtki siateczkowe (2 szt) rozm S/M - bardzo podobne do tych pierwszych, zarówno pod względem rozmiaru jak i kształtu.
3. canpol majtki jednorazowe (5 szt.) rozmiar M - JAKIŚ KOSZMAR - wyglądają na ogromne, o kroju fig, z gumką w pasie i wokół "nogawek" z jakiejś sztywnej flizeliny czy jak się ten materiał nazywa, nieelastyczne. Chyba ich nie użyję. Użyję tych wielorazowych jako jednorazowych.
W te wielorazowe M wlazlam bez problemu, ale te jednorazowki to masakra na nogawkach cisna i ja tez przed ciaza nosilam S, a teraz przybrala takie rozmiary, ze majty za male a jak mam tam jeszcze podklad upchnac to juz w ogole nie ma szans.
To chyba tak na dokladke mojego dola wagowego utknelam w majtach porodowychWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 14:35
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a miałyście może badanie na tego paciorkowca GBS ? mi gin wpisała na następną wizytę na 31 tydzień
chyba trochę za wcześnie .... no ale w temacie to czytałam właśnie że to pobierają wymaz z pochwy i okolic odbytu... trochę mnie ten opis też przeraził.... myśl o lewatywie też na razie staram odłożyć heh nie wiem nawet jak to u nas w szpitalu wygląda
-
Magda coś niesamowitego z tym kocim i psim instynktem
Co do sterylizacji, to ja też przeżywałam jak kotkę zawiozłam na zabieg i cały dzień czekałam na telefon, żeby przyjechać odebrać. A jak ją zobaczyłam w klinice, półprzytomną, obsikaną, która ledwo mogła się podnieść a na dźwięk mojego głosu to rzuciła mi się na ręce to myślałam że tam będę płakać, jak dziecko. Pierwszy wieczór i noc też była dla mnie ciężka, bo musiałam ją pilnować jak wstaje, a ledwo na nogach stała i się słaniała na boki. Bardzo to przeżyłam, ale wiem że to dla jej zdrowia było i dzięki temu mogłam ją uchronić przed ropomaciczem i innymi historiami. Do tej pory mam łzy w oczach, jak sobie przypomnę.
EDIT: cholera to miał być "pozytywny" wpis
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 14:36
-
A kochane jeszcze mam do polecenia kosmetyk nie związany z ciążą. Nie wiem czy macie problemy z suchą skóra na stopach/piętach. Jest seria z Regenerum albo LaBiotica - skarpetki regenerujące albo złuszczające. Regenerujące są na bazie masła shea a złuszczające z mocznikiem. Póki co stosowałam tylko te regenerujące bo nie mam aż tyle naskórka do złuszczenia i jestem zachwycona. Mam mięciutkie stópki jak niemowlę, podejrzewam że po złuszczających byłyby jeszcze fajniejsze ale czekam do wizyty czy mogę te na bazie mocznika użyć. Koleżanka miała tragiczne stopy, jak stara baba takie zrogowaciałe stopy a 2 tyg po tym jak złuszczyło jej cały naskórek- stopy nie do poznania. Rzadko kiedy jestem zadowolona z efektów kosmetyków dlatego aż tu o tym pisze.
lys, niecierpliwa, małaMyszka, Maniuś, Paula_071, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:A kochane jeszcze mam do polecenia kosmetyk nie związany z ciążą. Nie wiem czy macie problemy z suchą skóra na stopach/piętach. Jest seria z Regenerum albo LaBiotica - skarpetki regenerujące albo złuszczające. Regenerujące są na bazie masła shea a złuszczające z mocznikiem. Póki co stosowałam tylko te regenerujące bo nie mam aż tyle naskórka do złuszczenia i jestem zachwycona. Mam mięciutkie stópki jak niemowlę, podejrzewam że po złuszczających byłyby jeszcze fajniejsze ale czekam do wizyty czy mogę te na bazie mocznika użyć. Koleżanka miała tragiczne stopy, jak stara baba takie zrogowaciałe stopy a 2 tyg po tym jak złuszczyło jej cały naskórek- stopy nie do poznania. Rzadko kiedy jestem zadowolona z efektów kosmetyków dlatego aż tu o tym pisze.
To cos dla mnie moje piety wolaja o pomste do nieba! Sa tak popekane, ze nawet leginy sobie pochaczylam, ale to ktore lepsze regenerum czy labotika? To w aptece sie kupuje?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Aska87 wrote:Dziewczyny a miałyście może badanie na tego paciorkowca GBS ? mi gin wpisała na następną wizytę na 31 tydzień
chyba trochę za wcześnie .... no ale w temacie to czytałam właśnie że to pobierają wymaz z pochwy i okolic odbytu... trochę mnie ten opis też przeraził.... myśl o lewatywie też na razie staram odłożyć heh nie wiem nawet jak to u nas w szpitalu wygląda
To tego wymazu nie pobiera lekarz prowadzacy???małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa w aptece 10 zł, czy regenerum czy labiotica to jedno i to samo. Jak masz mocno zjechane to może weź tą złuszczającą tylko dopytaj czy w ciąży możesz, jak ja kupowałam to były akurat tylko regeneracyjne i farmaceutka mówiła że spokojnie mogę je użyć.
Tylko uprzedzam że pierwsze 2 tyg to stopy po tej złuszczającej wyglądają strasznie bo odchodzą wielkie płaty naskórka ale warto się przemęczyć. Żaden pumeks ani roller ze sholla tyle nie wskóra ile te skarpety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 14:47
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aska87 wrote:Dziewczyny a miałyście może badanie na tego paciorkowca GBS ? mi gin wpisała na następną wizytę na 31 tydzień
No chyba za wcześnie.
W rekomendacjach PTG jest 34tc:
http://polskietowarzystwoginekologiczne.com.pl/wizyty-viii-x-32-34-i-36-tydzien-ciazy/małaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Niecierpliwa w aptece 10 zł, czy regenerum czy labiotica to jedno i to samo. Jak masz mocno zjechane to może weź tą złuszczającą tylko dopytaj czy w ciąży możesz, jak ja kupowałam to były akurat tylko regeneracyjne i farmaceutka mówiła że spokojnie mogę je użyć.
Mocno mam zajechane, wlasnie o nich czytam i zaskoczyla mnie cena myslalam, ze beda drozszemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Lupo i husky to ponoć to samo, różnią się tylko kolorami ramy i materiałem
a ale "krój" mają identyczny. Mi w husky właśnie bardzo podobają sie te kolory, dlatego biore husky
Dzisiaj zamówie !
Magda, my sterylizowaliśmy naszą Kluske (Boze nazwalam tak psa a jak pisze jej imie to sie z niego do tej pory smieje, mimo ze ma 2 lata..) rok temu, ona jest duzym pieskiem (golden retriver) i bylo troche ciezko.. bo trzeba bylo ją wnieść do domu po tym zabiegu, byla otumaniona, potem trzeb bylo jej troche pomagać zanim stanela na nogi, na początku weterynarz załozyła jej tylko tą osłone na głowe, zeby nie gryzła i nie lizała rany i na drugi dzień Klucha rozdrapała tą rane ;/ zajuszone wszystko bylomąż ja zabrał spowrotem do weterynarz i wtedy załozyła jej takie jakby body i bylo juz dobrze
nie wiedziałam ze tak dobrze to zniesie, a ona po 2 dniach jakby nigdy nic
Pisze ci o tym na wypadek jak dla twojej psinki weterynarz też nie załozy tego ubranka,wtedy od razu poproś o nie
I nie martw się, ona nie bedzie sie meczyc, widzialam po Klusce, miała apetyt, chec do zabawy
Najgorszy jest pierwszy dzien bo piesek jest otumaniony i moja chciała iść i upadła..bo nie mogla na nogach sie utrzymać, myslałam ze to z bólu..ale wet powiedziła ze to od tego
Teraz przynajmniej spokój z ta cieczka i psów nie a pod bramą;/
małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Myslalam, ze po tak jak mialam po laparoskopii. Czyli jak juz mala bedzie to nie bede miala tego ustrojstwa??
Ustrojstwo zakładają przed, bo będziesz całkowicie znieczulona od pasa w dół, więc czuć nie będziesz a oni ryzykować nie będą, że czasem im się zsiusiasz
Ściągną jak już Cię wypionizują, jak usiądziesz i staniesz... w zależności o której godzinie rodziłaś, to najczęściej koło 12 h lub dłużej. Ja rodziłam koło 19 to wypionizowali mnie dopiero koło 11 następnego dnia. Ale była dziewczyna koło mnie która rodziła koło 12 i dopiero następnego dnia razem ze mną ją pionizowali - po prawie 24 hmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Amberla wrote:Ustrojstwo zakładają przed, bo będziesz całkowicie znieczulona od pasa w dół, więc czuć nie będziesz a oni ryzykować nie będą, że czasem im się zsiusiasz
Ściągną jak już Cię wypionizują, jak usiądziesz i staniesz... w zależności o której godzinie rodziłaś, to najczęściej koło 12 h lub dłużej. Ja rodziłam koło 19 to wypionizowali mnie dopiero koło 11 następnego dnia. Ale była dziewczyna koło mnie która rodziła koło 12 i dopiero następnego dnia razem ze mną ją pionizowali - po prawie 24 h
No czyli po z tym tez bedemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:To tego wymazu nie pobiera lekarz prowadzacy???
no ginekolog tylko moja sobie zawsze wpisuje w mojej karcie co ma zrobić na następnej wizycieniecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:No czyli po z tym tez bede
I dziewczyny zróbcie lewatywę. Powiem wam, że po porodzie CC tak ciężko było mi się wypróżnić, że masakra... dopiero czopki pomogły. A tak to przynajmniej ciut mniej tego jest do pozbycia się potemmałaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
przyszedł mój stanik do karmienia! Jestem zachwycona! Nic nie gniecie, nie uwiera, cycki na miejscu. Co prawda mogłam wziąć 75 a nie 80, ale pomyślałam, że jak tak przytyłam, to do samego porodu w obwodzie mi przybędzie cm. Ale i tak jestem zachwycona. To w obwodzie 80 już też w zasadzie mogę nosić.
Te co mam już jak mnie cisną, że jak je ściągam to z takim bólem, że muszę cycuchy podtrzymywać...niecierpliwa, mamasia lubią tę wiadomość
-
Od 3 dni znowu czesto twardnieje mi brzuch, co prawda bezbolesnie ale dzis mam wizyte i wypada o tym wspomniec. Lekarka na pewno zapyta czy biore nospe, bo kazala 2 razy dziennie, a ja po 4 dniach odstawilam jak bole ustaly. Jak sie przyznam to pewnie bedzie opr
-
Krótka piłka ;p - wózek zamówiony ! Juhuuu !
Na allegro kupiłam bo z winterpackiem juz nigdzie nie maa najlepsze jest to :
-ten który zamówiłam z winterpackiem 1576zł
-bez winterpacku najtańszy 1499zł
I tylko na 2 aukcjach były te z winterpackiem, zamówiłam kolor który mnie urzekł w sklepie:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 15:14
małaMyszka, magda sz, lys, Weridiana, mamasia, kasiuleek lubią tę wiadomość