X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam część wyników tsh- 1,5 :) od lat nie miałam tak dobrego, morfologia w normie, mocz, glukoza też. Czekam jeszcze na te przeciwciała tokso itp. Strasznie długo się w tym luxmedzie czeka :/ nfz sie zrobił

Słuchajcie dużo Wam już biust podrósł odkąd jesteście w ciąży? Moje są nabrzmiałe i wyraźnie urosły mi sutki ale cyckonoszów jeszcze nie muszę wymieniać.

Żadne mięso mi nie wchodzi :( a przecież trzeba cos jeść, dziś myślałam że może ryba ale bardzo szybko po skonsumowaniu poleciałam do kibelka...

Griszanka witaj w klubie "pracodawca roku"...mam nadzieje że kiedyś i ich dopadnie sprawiedliwość :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, dzięki za info :) super ze wynik ujemny juz masz :) Ja mam już swoje i też jest ujemny. Cytomegalie oba ujemne a różyczka IGG 436, mam nadzieje ze to nie za dużo.

zabka11 lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Mam część wyników tsh- 1,5 :) od lat nie miałam tak dobrego, morfologia w normie, mocz, glukoza też. Czekam jeszcze na te przeciwciała tokso itp. Strasznie długo się w tym luxmedzie czeka :/ nfz sie zrobił

Słuchajcie dużo Wam już biust podrósł odkąd jesteście w ciąży? Moje są nabrzmiałe i wyraźnie urosły mi sutki ale cyckonoszów jeszcze nie muszę wymieniać.

Żadne mięso mi nie wchodzi :( a przecież trzeba cos jeść, dziś myślałam że może ryba ale bardzo szybko po skonsumowaniu poleciałam do kibelka...

Griszanka witaj w klubie "pracodawca roku"...mam nadzieje że kiedyś i ich dopadnie sprawiedliwość :)

Piersi moze minimalnie wieksze, bo poprostu sa obrzmiałe i ogromnie mi bolą !

A co do miesa..Kotlety, pieczone mieso itp. zjem, ale wedlina,kiełbasa..o Boze! Od razu bym zwrociła!

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska, ja na kontri mam juz kilka typow, na pierwszy rzut oka, wydaje mi sie, ze bede mega zadowolona przede wszystkim z kroju, uwielbiam biustonosze tego typu ;)

http://www.kontri.pl/biustonosz-polusztywniany--ava-734,23464,79,1,pl-PL.html

http://www.kontri.pl/biustonosz-polusztywniany--gaia-506-anna,47023,79,1,pl-PL.html

http://www.kontri.pl/biustonosz-polusztywniany--gaia-467m-alba-maxi,60085,79,1,pl-PL.html

Malgosiu, chetnie bym pomogla, ale nigdy nie bralam luteiny inaczej niz dowcipnie.

Zabko, dokladnie tak samo pomyslalam. Teraz mam ich w dupie, niech sie wypchaja i radza sobie sami, a po macierzynskim i tak nie bede miala tam powrotu, wiec za niespelna dwa lat aktywne szukanie pracy albo jakas wlasna dzialalnosc. Zobaczy sie, mam na to troche czasu, glupia nie jestem, ze wszystkim sobie poradze.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:

Magda, ja jednak bym wolala, zeby wreszcie poszli po rozum do glowy i zaczeli szanowac swoich pracownikow, zamiast traktowac jak zlo konieczne. Bo poki co, to sa strasznie zdziwieni, jak ludzie przestaja przychodzic z dnia na dzien do pracy...
    Mnie urosly znaczaco, bo z mojego G po pomiarach, w zaleznosci od marki wyszly gorne granics miseczki H, a winnych nawet I. Zastanawiam sis czy nie kupic od razu I, w koncu cyce maja tendencje wzrosyowa w ciazy ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Ofka dziekuje bardzo. Jesteś tu dla nas skarbnica wiedzy - buzki dla Ciebie!
    Dziekuje, ale mi sie miło zrobiło:) chce odejsc z zawodu, ale widac ze jednak sa jasniejsze strony też:)

0na88, gosia.b, zabka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    A tak w ogóle to witajcie

Ja dziś pierwszy dzień pracy. I dzis rano w drodze do pracy dowiedziałam się ze moja ukochana babcia lezy w stanie ciężkim w szpitalu :( mieszkam daleko, mam 4 godziny jazdy autem i mama mi mówiła ze na razie trzeba czekać. Zebym nie jechała teraz bo to nicnie da, a mi sie nie wolno denerwować. Siedzę w pracy i nie mogę sie na niczym skupic....lekarze każą czekać i rozkładają ręce :(

Moja najukochańsza babcia umarła w sierpniu. Była mi najbliższą osobą na świecie. Też wiedziałam, że kiedyś ten moment nadejdzie, bo miała już 95 lat. Ból jaki temu towarzyszył był mimo wszystko nie do opisania. Trzymam kciuki, żeby Twojej babci się poprawiło i żeby miała jeszcze szansę zobaczyć wnuka. Ja głęboko wierzę, że moja babcia czuwa nade mną z góry i jest przeszczęśliwa, że zostaną mamą. Dzidzia ma się urodzić w rocznicę jej śmierci. Jak będzie dziewczyna to będzie Marysia jak ona.

Eh, już jestem cała zapłakana:((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 20:43

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka moze zle ich zrozumialas , jak widzieli Twoje L4 z kodem B to wiedza ze jestes w ciazy i moze szukaja kogos na czas Twojej nieobecnosci - jestem niepoprawna optymistka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 20:43

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Pisalam Wam, ze rano mialam jechac do pracy i w koncu dojechalam ok.14. Zostawilam dokumenty, a przy okazji zlosliwce nie omieszkali mnie poinformowac, ze po moim porannym sms, zdazyli juz wystawic ogloszenie na moje miejsce. Troche sie zdenerwowalam, bo czlowiek sobie zyly wyprowa, aa tu L4 i od razu wywaliliby czlowieka na zbity pysk, jestem tego pewna, bo nikt nie wiedzial o ciazy.
    Teraz mam to w wielkim powazaniu i wiem, ze juz tam nie wroce, ale sam fakt mnie rozjuszyl. Nie dalam nic po sobie poznac, bo od kad weszlam mialam mine, jakbym miala komus na biurko zwymiotowac, wiec mialam niezly kamuflarz ;)
    Poza tym dzisiaj mam jakas masakre - zawroty glowy, niestrawnosci, mdlosci, sennosc i dwoje dziecipod opieka od poludnia. Ledwo zyje :(

griszlanka ale w ciąży nie mają prawa Ciebie zwolnić wiec 2 lata będą za Ciebie i tak płacili wiem wiem Zus to płaci ale on Tobie wypłacają a Zys zwraca im koszty

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Moja najukochańsza babcia umarła w sierpniu. Była mi najbliższą osobą na świecie. Też wiedziałam, że kiedyś ten moment nadejdzie, bo miała już 95 lat. Ból jaki temu towarzyszył był mimo wszystko nie do opisania. Trzymam kciuki, żeby Twojej babci się poprawiło i żeby miała jeszcze szansę zobaczyć wnuka. Ja głęboko wierzę, że moja babcia czuwa nade mną z góry i jest przeszczęśliwa, że zostaną mamą. Dzidzia ma się urodzić w rocznicę jej śmierci. Jak będzie dziewczyna to będzie Marysia jak ona.

Eh, już jestem cała zapłakana:((

Popłakałam sie :((((((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 22:26

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Żabka, dzięki za info :) super ze wynik ujemny juz masz :) Ja mam już swoje i też jest ujemny. Cytomegalie oba ujemne a różyczka IGG 436, mam nadzieje ze to nie za dużo.
    No yo swietnue.jeski chodzi o rozyczke to się nie wypowiem bo jeszcze tego badania nie robiłam

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Trochę mnie nie było na forum za co bardzo przepraszam, nie zapomniałam o Was, po prostu przenosimy się z wynajmu na swoje i mamy pełne ręce roboty. Teraz mam ciut więcej czasu więc mam nadzieję że uda mi się do Was regularnie zaglądać.

Wczoraj mieliśmy wizytę u ginekologa, na której zostało zrobione badanie prenatalne. Dziś to 11+1 tc.
    Oto nasz maluszek :)

vw396_PicsArt_1420692303727.jpg

Maluszek ma 4 cm, na usg szalał aż miło, nie mógł sekundy spokojnie usiedzieć :) przezierność karkowa 1,2 cm, czyli z tego co mówił lekarz jest dobrze :) tatuś wczoraj pierwszy raz widział swojego bobasa "na żywo" i rogal mu z buzi nie schodził :D pięknie nam maluszek pokazał, że kręgosłup rozwija się prawidłowo, zaprezentował śliczne kości szczęki, piękną główkę, słodkie nóżki i piąteczkę :P jestem szczęśliwa! :) termin porodu 29.07.2015 (wg usg przez brzuch) / 02.08.2015 (wg usg dopochwowego).

Jeszcze raz bardzo przepraszam że zaniedbałam wątek :(
    Wszystko nadrobię!

Bardzo proszę, jeśli kogoś nie ma na liście lub w tabeli a chcecie być dopisane to dajcie znać.
    Dzisiaj wszystko zaktualizuję.

Cudownego czwartku :*

0na88, gosia.b, magda sz, Amberla, Aska87, Maniuś, Cassie, kehlana_miyu, zabka11, futuremama, Paula_071, Aga89 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona88 - ja tez jestem niepoprawna optymistka, ale tym razem nie mam zludzen. Ogloszenie wystawili po informacji SMS o L4 - na temat ciazy nic nie wiedzieli :(
    Andzia34 - szfzesliwie mam te swiadomosc i pod tym wzgledem jestem spokojna ;)
    Zetka - IGG rozyczki wysokie, czyli jednoznacznie wskazuje, ze masz wysoki poziom przeciwcial, to bardzo dobrze, jestescie bezpieczni :) Wiekszosc z nas powinna miec wysokie przeciwciala, bo wprowadzano szczepienia dla dziewczynek w szkole podstawowej, a im wyzsze igg tym lepiej.
    Sana, cudowne wiadomosci, a jakie piekne zdjecie. Tak sie ciesze, ze maluszek zdrowy. Juz niedlugo mozesz zaczac czuc ruchy maluszka - ponoc takie babelki. Ja juz sie nie moge doczekac :D
    Ja wg belly zaczynam dzisiaj 11 tydzien ;)
    Milego dnia kochane :)

Sana, Zetka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana! Gratulacje :)) jakie cudowne zdjecie !:)
    Juz nie moge sie doczekac tego etapu ciazy :)

Sana lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Angelika30 Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ide Was poczytac dziewczyny. Kurcze jakie Sana juz ladne zdjatko wstawila swojego dzidziolka. Pzdr.

Sana lubi tę wiadomość

2nn3skjoo31rb9dc.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka no to bardzo podobne mamy wieki ciąż :) podaj proszę termin porodu to Cię wpiszę na listę :)

Dziękuję dziewczyny :*
    Śmiałam się wczoraj jak głupia jak widziałam te harce maluszka, najpiękniejszy moment według mojego narzeczonego to kiedy maluszek pokazał nam piątkę, jakby chciał ją przybić, a kiedy lekarz chciał policzyć czy jest 5 paluszków to ślicznie je rozłożył żeby było dobrze widać :D

Ale kiedy dla żartu zapytałam lekarza czy widać płeć, maluch (ciągle obrócony bokiem, pokazywał nam się tylko z profilu) zaczął skakać jak szalony, jakby koniecznie chciał ukryć co tam ma :D wiem, wiem, w 11 tc i tak by jeszcze nie było widać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 09:20

gosia.b, Maniuś, Cassie, zabka11, Griszanka lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Angelika30 Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana a ja mysle ze juz teraz byloby widac plec. Jakby zechcial pokazac. Moja kolezanka wlasnie sie dowiedziala na tym etapie ciazy. A ciekawe jak z ruchami naszych dzieciaczkow. Mam kumpele w 19 tc a ruchy poczula w 17 tc. Oczywiscie to jej 2 ciaza.

A ja ogolnie w zeszly piatek tez spedzilam w szpitalu. Mialam skierowanie w kierunku podejrzenia tej cukrzycy ciazowej. Mialam tam badania na czczo potem po glukozie doslownie co godzinke. I wyszlo ze nie mam cukrzycy ciazowej. :-)

2nn3skjoo31rb9dc.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem właśnie po teście z glukozą... Czekam aż minie pierwsza godzina... Potem następna... I zjem bułkę w końcu...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :)
    Sana gratuluje juz tak duzego dzieciatka :) Mozesz mnie dopisacc na 28.08?
    Z gory dzieki i pozdrawiam kazda sierpnioweczke z osobna :)

Sana lubi tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :) jestem mega niewyspana mimo ze poszlam spac o 21. Podbrzusze mnie boli. Chcialam dom wysprzatac ze wzgledu ze na weekend mamy gosci ale nie dam rady... Wiekszosc ogarnelam ale podlogi i kurz zostawie sobie na jutro.
    Obiadek mam od wczoraj wiec znow cos odpada co mnie niezmiernie cieszy.

A teraz ide Was nadrobic :)

‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ