SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPiersi: ja mialam zawsze male piersi ledwo 75B, teraz w staniki typowe 75B sie nie mieszcze, chodze w tych ktore sie rozciagnely i w zasadzie byly do wyrzucenia
Sana zastanawialam sie caly czas co u Ciebie bo bardzo dlugo sie nie pojawialasPiekny dzidzius!!!
Ja wg belly zaczelam wlasnie 3ci miesiac 9tc
Sana lubi tę wiadomość
-
Ja wczoraj w nocy w ogóle nie mogłam zasnąć, dzisiaj udało mi się dopiero po 1 w nocy, a i tak źle spałam. Produktywność w pracy średnia, a mamy ważny raport do przygotowania na 15.01, w ogóle w mojej pracy mam teraz gorące 3 tygodnie, a później dwa tygodnie w delegacji. Nikt jeszcze w pracy nie wie o mojej ciąży, bo chcę im powiedzieć na początku lutego, jak się trochę uspokoi i będę mogła im pokazać, że sobię radzę, więc umawiając wizyty lekarskie dookoła tego wszystkiego czuję się jak w konspiracji:)
Jutro USG, pierwsze z mężem. Trzymajcie kciuki:)Cassie, Maniuś, Sana lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Witajcie
Ja dziś tez ledwo żywa. Położyłam się o 24, wstałam o 6.siedze nieprzytomna w pracy.snily mi sie koszmary, ze zacElam krwawic....brrrr okropna noc budziłam się z placzem.
do tego wyjątkowo mnie dziś mocno mdli. ....(((zjadlam suchary i wypilam sok pomidorowy....
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sana wrote:Griszanka no to bardzo podobne mamy wieki ciąż
podaj proszę termin porodu to Cię wpiszę na listę
Dziękuję dziewczyny :*
Śmiałam się wczoraj jak głupia jak widziałam te harce maluszka, najpiękniejszy moment według mojego narzeczonego to kiedy maluszek pokazał nam piątkę, jakby chciał ją przybić, a kiedy lekarz chciał policzyć czy jest 5 paluszków to ślicznie je rozłożył żeby było dobrze widać
Ale kiedy dla żartu zapytałam lekarza czy widać płeć, maluch (ciągle obrócony bokiem, pokazywał nam się tylko z profilu) zaczął skakać jak szalony, jakby koniecznie chciał ukryć co tam mawiem, wiem, w 11 tc i tak by jeszcze nie było widać
Termin porodu na 06.08.2015Sana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malagosia wrote:Dziewczyny mam takie pytanie czy po luteinie branje pod język można od razu jesc lub pic? Na ulotce nic nie pisze a ja niewiem, do tej piry mialam dopochwowa ale teraz ze wzgledu na antybiotyk dopochwowy luteine mam pod jezyk.
-
Cześć dziewczyny
Chciałam dołączyć do grona przyszłych mam. Dziś miałam pierwsze badanie usg i Kruszynka ma 8,8mm, wskazanie na 6t6d a termin porodu wyznaczony na 28 sierpnia
Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki żeby wszystko szło zgodnie z planemCassie, zabka11, gosia.b, lys, Paula_071, ainer85, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Zetka ja mam 78. Byłaś chora czy miałaś szczepionkę? O 1 w nocy były wyniki w systemie luxmed, wszystkie wyniki ok
Dziś kolejny piękny dzień nucę sobie piosenkę "rzyganie na śniadanie". Pomału kończy mi się asortyment produktów po których nie wymiotuje.
Co do nieprzespanych nocy to na mnie działa jak pójdę spać wymęczona po 1, wtedy śpie jak zabita do 9, a jak położe się o 23 to z godzinę męczę się żeby zasnąć i o 4 budzę się głodna. Dobrze że na tym l4 jestem bo bym nie dała rady.
-
Robiłam dzisiaj test obciążenia glukozą.
Wyniki nie są najlepsze.
Do tego zrobiłam wg zalecenia mojej gin FT4
Moje wyniki:
Glukoza na czczo - 85
glukoza po spożyciu 75 g glukozy po 1 godz. - 89
glukoza po spożyciu 75 g glukozy po 2 godz. 91
FT4 - 17,14 (normy: 11,5-22,7)
Kreatynina - 0,6 (normy: 0,6-1,0)
Kurcze, zaczynam się trochę stresować. Poprzednio glukozę na czczo miałam 95