SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
brzydal wrote:dzięki Ona88
kurcze to stracę sporo kasy. zazwyczaj wystawiam rachunek co miesiąc a gdybym wróciła do pracy w połowie lutego i wystawiła rachunek za 2 miesiące czy to zmienia sytuację? wtedy powiedziałabym że obowiązki nadrobiłam w lutym?
-
magda sz wrote:Cześć dziewczyny, właśnie wróciłam z badań, pobrali mi 8 próbek.. dobrze że miałam truskawkową Wedla przy sobie
Wyniki popołudniu, mam nadzieje że wszystko wyjdzie dobrze, do tej pory robiłam tylko morfologie i tsh.
Ofka co do tej działalności to da się wykombinować żeby ZUS się nie przyczepił?
W ciągu ostatnich 1,4 roku- 2 lat 4 koleżanki zaszły w ciąże, każda założyła działalność miesiąc przed lub już w trakcie ciąży. Miały faktury, zamówienia, maile ogólne myślały że się super przygotowały. Wszystko ładnie pięknie i któregoś dnia dostały nieprzyjemne listy z Zusu. Były sądy, odwoływanie się itp. Jednej udało się wygrać z tego względu że jej teściowa pracowała w Zusie. Sama się nad tym zastanawiałam ale i prawnik i księgowy mi to odradzili.
Wiem że to wszystko zmienia się jak w kalejdoskopie i może ich wiedza jest niezbyt aktualna jeżeli jest bezpieczna opcja z tą działalnością to daj znać.
-
zabka11 wrote:Roxumiem, ale może przez wzgląd na martwy miesuac w firmie zmniejszyc mi etat nie zmnuejszahac wynagrodzenua, czy musi zmniejszając etat zmniejszyc wynagrodzenie? U nas faktycznie jest teraz martwy okres, od marca coś zacznie sie kręcić wiec byłoby to zgodne z moimi zmianami w umowie.
-
dziewczyny a ja mam do Was pytanie trochę w innym temacie
może któraś może mi pomóc
ja ogólnie mam spore piersi stanik 80G no i praktycznie został mi tylko jeden w którym jako tako to wszystko wygląda i nie uwiera za bardzo :/już w tym rozmiarze to cud kupić ładny niezadrogi biustonosz
a co dopiero jeszcze większy... Gdzie Wy kupujecie ?
-
Aska87 wrote:dziewczyny a ja mam do Was pytanie trochę w innym temacie
może któraś może mi pomóc
ja ogólnie mam spore piersi stanik 80G no i praktycznie został mi tylko jeden w którym jako tako to wszystko wygląda i nie uwiera za bardzo :/już w tym rozmiarze to cud kupić ładny niezadrogi biustonosz
a co dopiero jeszcze większy... Gdzie Wy kupujecie ?
ja tez mam duże piersi 95 dd i ja staniki kupuję w bon prix są ładne nie drogie i długo trzymają -
no właśnie patrzyłam w bon prix największe są G
znalałam jakąś strone biustanasze.pl mają na prawde spory wybór rozmiarów
chyba zaryzykuje i zamówię
a co do staników z bon prixa to kiedyś trafiłam na takie felerne że masakrafiszbiny aż do krwi mi poraniły piersi
fakt były dość tanie więc dużo się nie spodziewałam ale i tak w koszu wylądowały
-
Zabka tak mi przykro. Dlaczego tak jest, ze szczescie miesza sie ze smutkiem?
Aska87, mam dokladnie ten sam rozmiar i jestem w idenyycznej sytuacji, zostal jeden, a pozostale juz sa za male. Ostatnio polecano mi produkty polskich marek Gaia, Ava albo Mat, no i maja rozmiarowke chyba do K, wiec do konca ciazy powinno byc ok. Wszystkie mozna znalezc na www.kontri.pl
Ceny sa rozne, mozna trafic cos w promocji, a tak ceny ok 70-100 zl. Ja po wyplacie koniecznie muszs cos zamowic -
Griszanka wrote:Zabka tak mi przykro. Dlaczego tak jest, ze szczescie miesza sie ze smutkiem?
Aska87, mam dokladnie ten sam rozmiar i jestem w idenyycznej sytuacji, zostal jeden, a pozostale juz sa za male. Ostatnio polecano mi produkty polskich marek Gaia, Ava albo Mat, no i maja rozmiarowke chyba do K, wiec do konca ciazy powinno byc ok. Wszystkie mozna znalezc na www.kontri.pl
Ceny sa rozne, mozna trafic cos w promocji, a tak ceny ok 70-100 zl. Ja po wyplacie koniecznie muszs cos zamowic
dziękiwłaśnie zamówiłam z GAI taki o http://www.biustanasze.pl/biustonosz-gaia-059-bs-id-2837.html dość tani na wypróbowanie
-
Pisalam Wam, ze rano mialam jechac do pracy i w koncu dojechalam ok.14. Zostawilam dokumenty, a przy okazji zlosliwce nie omieszkali mnie poinformowac, ze po moim porannym sms, zdazyli juz wystawic ogloszenie na moje miejsce. Troche sie zdenerwowalam, bo czlowiek sobie zyly wyprowa, aa tu L4 i od razu wywaliliby czlowieka na zbity pysk, jestem tego pewna, bo nikt nie wiedzial o ciazy.
Teraz mam to w wielkim powazaniu i wiem, ze juz tam nie wroce, ale sam fakt mnie rozjuszyl. Nie dalam nic po sobie poznac, bo od kad weszlam mialam mine, jakbym miala komus na biurko zwymiotowac, wiec mialam niezly kamuflarz
Poza tym dzisiaj mam jakas masakre - zawroty glowy, niestrawnosci, mdlosci, sennosc i dwoje dziecipod opieka od poludnia. Ledwo zyje -
nick nieaktualny
-
Ofka wrote:nie musi zmniejszac wynagrodzenia. Jezeli jest mniej pracy i potraficie to wykazac, spoko. Fajnie by bylo gdyby nie tylko Tobie tak zmniejszyl, w porozumieniu o zmianie warunkow napiszcie przyczyne.a nie ma mozliwosci um. o prace na obie kwoty ze zlevenia i pracy w innej firmie?
Ofka dziekuje bardzo. Jesteś tu dla nas skarbnica wiedzy - buzki dla Ciebie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 19:09
-
Tez mam duże piersi- miseczka E. Zamawiam na bonprix albo na www.kontri.pl
z bonprixa moge polecic:
http://www.bonprix.pl/style/biustonosz-usztywniany-6836423/?catalogueNumber=942805&type=image&category=379&return=ref - naprawde super trzyma biust !
http://www.bonprix.pl/style/biustonosz-usztywniany-13929376/?catalogueNumber=937685&type=image&category=379&return=ref - tez rewelka -
Kkarolinaaaa wrote:Tez mam duże piersi- miseczka E. Zamawiam na bonprix albo na www.kontri.pl
z bonprixa moge polecic:
http://www.bonprix.pl/style/biustonosz-usztywniany-6836423/?catalogueNumber=942805&type=image&category=379&return=ref - naprawde super trzyma biust !
http://www.bonprix.pl/style/biustonosz-usztywniany-13929376/?catalogueNumber=937685&type=image&category=379&return=ref - tez rewelka
ooo ten pierwszy też mamniestety już trochę za mały
-
ja to mam chyba szczęście
bo pracuje w firmie mojej mamy i od początku miałam układ że na pół etatu a jak będzie ciąża będzie pełny etat
przynajmniej z pracą nie mam problemu
ale z doświadczenia jako kadrowa w biurze rach to zauważyła że praktycznie wszyscy nasi klienci zawsze idą na ręke dziewczyną w ciąży tylko że to z reguły małe firmy gdzie da się z szefem spokojnie dogadać... widać większe korporacje to już inna bajka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 19:20
-
Zetka wrote:Ja mam nadzieje ze się uspokojenie jutro
Zabko, a jakie Ty miałaś wyniki ptoxo? Bo ja w ciąży z synkiem 6 lat temu na rovamycyne bylam. Teraz w wakacje zrobiłam i wyszły igm lekko podwyższone i awidnosc wątpliwa. Lekarz z medycyny morskiej i tropikalnej dał mi antybiotyk i miałam szlaban na starania. Po miesiącu spadły 0,79 a norma była do 0,8no i powiedział mi ze mogę się starać. Dziś zrobiłam dla sprawdzenia igm i się stresuje. Do tego CMV bo w poprzedniej ciąży miałam oba ujemne i różyczke igg bo nie pamiętam czy chorowalam. Chciałam tez listerioze zrobić ale nie wiedzieli w przychodni o co mi chodzi
Zetka ja jak zachorowakam na toxo to keczylam się rocamycyna przez 2 lata . brałam serię antybiotyku, potem byl miesiac przerwy, badanie sprawdzahace igm i znowu antybiotyk i tak w kółko. Probowalam zejsc do wyniku ujemnego, ale po zakonczeniu antybiotyku przez pol roku sue kontrolowalam i ciągle miakam wątpliwy. Mój zakaznik stwierdził ze miewal juz takie pacjentki u których nie dalo się nigdy zejsc do ujemnych igm i ze ja widocznie tez tak mam.zatem ostatnu raz badalam toxo we wrzesniu 2013 i miałam n granucy wyniku watpliwego i ujemnego. Lekarz dał mi zielone światło do starań...ake i tak zaczelismy starac się od maja 2014.twraz jak gin mi zlecil toxo to wyszło mi ujemne))
Zetka lubi tę wiadomość