SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
zabka11 wrote:Dlatego ja kupilam ziajke od 1 dnia. Z julcia tez nie uzywalam emolientow, tylko normalny plyn do kapieli dla niemowlat.
Nie wiem czemu, ale mam obawy,ze jaksie od razu stosuje takue emolienty, mimo iz nie ma do nich wskazan, to potem skora nie toleruje innych kosmetykow....
Niecerpliwa- ooooo nie....moze da sie jakos zamalowac albo ukryc????czy bedziesz reklamowac????
Ja tez kupilam wszystko z Ziajki od 1 dnia
Na szczescie to jest bok, ktory jest od sciany i tego nie widac i jeszcze tam poduchy od ochraniacza zawiaze wiec git, ale wyslalam fotke sprzedawcy. Zobacze co odpiszeWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 17:37
zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Dziewczyny wiekszosc z was kupuje od razu do kapieli maluszka emolienty a przeciez emolientów potrzebuje skóra, która wymaga specjalnej pielęgnacji, czyli jest sucha i skłonna do podrażnień. Skad wiecie ze wasze maluchy beda potrzebowaly produktu do skory problematycznej i odrazu tak z grubej rury ? Prosze oswieccie mnie bo im blizej tym mam wiekszy metlik w glowie w ogole ostatnio czytalam zeby maluszka poczatkowo myc w samej wodzie nie potrzeba zadnego detergentu i wez badz tu madry
Masz rację. Jak skóra dziecka jest zdrowa, nie ma co przesadzać z emolientami. Niestety mój mąż ma problemy ze skórą i moja teściowa (dermatolog) mówi, żebym używała emolientów bo często jest to dziedziczne. Plus emolientów jest taki, że to jest mycie + nawilżanie więc wyciąga się bobasa w wanienki, wyciera i ubiera. Jak używa się zwykłych płynów to trzeba potem jeszcze nałożyć jakąś oliwkę czy krem na skórę.
Ja mam chyba z 30-40 próbek pampersów 1 Dada, więc szkoda nie wykorzystać. Wszędzie wciskają te pampersy - położna, szkoła rodzenia, gazety, warsztaty etc. Jeśli będzie ok dla malucha to dokupię, a jak nie, to wyślę męża po Pampersa:)
Byłam dzisiaj u okulisty. Dostałam zaświadczenie, że mam mieć cesarkę. Teraz pozostaje sprawdzić jeszcze za jakieś 4 tygodnie na usg jak duży jest junior i ustalić termin cc.zabka11, aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Niecierpliwa to jest chyba najgorsze co może być czekasz na coś kłócić z się bo się opóźnia i dostajesz z rysa nie ważne jak duża wkurw jest
My jak zamawialismy łóżeczko to zapytał nas właściciel sklepu czy będziemy mogli po nie przyjechać bo w transporcie może się uszkodzic i wiele razy miał reklamacje z tego powodu.
A właśnie my mieliśmy mieć wózek i łóżeczko dopiero na 20.07 dziś dzwoniłam czy mogą przyspieszyć zamówienie bo mamy taką a nie inna sytuacje a Pani mówi ze ma już i wózek i łóżeczko od wczoraj na sklepie. Po niedzieli jedziemy je odebrać.
Co do kosmetyków my też mamy ziajke. Ani ja ani mój Łukasz nie mamy problemów ze skórą
Nie chcemy też aby młody był w takich sterylnych warunkach chowany bo mamy psa i nie chce aby coś mu później zaszkodziło. Nie chce też przyzwyczajać go do takich delikatnych rzeczy bo później byle pierdoła mu zaszkodzi. Ale oczywiście jeśli ktoś ma takie skłonności to lepiej zapobiegać niż leczyć.zabka11, niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Laura powiem Ci, ze tyle nerwow ile ja mialam z tym lozeczkiem to szkoda gadac, ale na szczescie to rysniecie to ten bok od sciany, gdzie bedzie ochraniacz i jak juz nabiera ksztaltow to zlosc mi mija bo jest ladne, ale tak smierdzi, ze meble to byl pikus
rysy nie będzie widać jak od ściany
czekam na fotki
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
My też zakupimy ziajke
A najważniejsze że już wypróbowana jest bo kupiłam olejek z ziajki od pierwszego dnia i wam powiem że kapiemy się w nim i skóra jest super nawilżona
Krem do buźki też mam od pierwszego dnia i tez się smaruję, pięknie pachnie dzidziusiem
Jeszcze widziałam krem pośladkowy który też zakupimy ale to krótko prze narodzinamiMiru, niecierpliwa, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Laura wrote:My też zakupimy ziajke
A najważniejsze że już wypróbowana jest bo kupiłam olejek z ziajki od pierwszego dnia i wam powiem że kapiemy się w nim i skóra jest super nawilżona
Krem do buźki też mam od pierwszego dnia i tez się smaruję, pięknie pachnie dzidziusiem
Jeszcze widziałam krem pośladkowy który też zakupimy ale to krótko prze narodzinami
Ja tez smaruje się tym kremem do twarzy dla niemowląt. Ma jeszcze płyn do higieny intymnej. Jest też krem na brodawki i chce go kupić. To prawda Pachnie dzidziusiem. A niektóre kosmetyki dla dzieci są tak perfumowane ze mnie dusi. Ziajka jest fajnaLaura, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dzięki kobitki
jak mi dzisiaj duszno i goraco mimo iz za oknem pochmurnie.
z rzeczy wyprawkowych zostaly mi staniki i koszule dla mnie a dla Artura kosmetyki i wsio bedzieale to kupie juz w lipcu
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/614dd41e5186.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf840c7d7926.jpg
Miru oj tak! Wkurw byl, ale jak skonczylismy to zapomnialam, ze byla jakas rysaA to efekt koncowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:34
Laura, aaaaga, Miru, Paula_071, zabka11, mamasia, Martucha86, lys, 0na88, psioszka11, Ewa123, Weridiana, Neyla, magda sz, Amberla, Katarka, małaMyszka, Maniuś, ainer85, Y, Hermiona lubią tę wiadomość
-
Ciacho w piekarniku
Niecierpliwa-cudny kacik dla Juleczki
Ja zaplanowalam na wieczor prasowanie liczac ze film sobie do tego jakis wrzuce, a sie okazuje ze dzis mecz jesti kicha....nici z prasowania - odkladam na jutro ;P
niecierpliwa, Paula_071, Laura, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Sprzedawca lozeczka zaproponowal, ze albo dosle bok albo zwroci 35 zl. Wybralismy rabat, bo maz juz go nie chce rozkrecac i jakbysmy kolejne tygodnie mieli czekac na bok to dziekuje
W kazdym razie ja nikomu tego sprzedawcy nie polecam
mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość