X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha i mam jeszcze do Was jedno pytanie. Wszystkie decydujecie sie na pieluszki pampersa czy wybieracie inne marki. Tak po znajomych widze, ze wiele osob uzywa tej biedronkowej Dady. Czym to sie w zasadzie rozni, poza cena rzecz jasna. Ostatnio w Biednej widzialam, ze mozna kupic karton 156 szt pieluszek za 50 zl, a pampersown nie wiem czy kupilabym polowe tej ilosci .
    No i polozna jak uslyszala, ze do szpitala mam miec wszystko dla dziecka, poczawszy od rozka, pieluszki, ubranka itp, to stwierdzila, ze duso tego bedzie, powinnam miec czysty rozek na kazdy dzien (w razie gdyby mlody zapaskudzil rozek) I w razie czego przygotowac sobie taki roboczy, z powloczki z recznikiem w srodku. Do tego 2-3 zmiany ubran na dzien + ubranko na wyjscie, po cztery pieluszki tetrowe/dzien i milon innych rzeczy. No i wychodzi na to, ze dobrze byloby miec 3 torby, jedna dla siebie, druga dla dziecka, a trzecia na brudy. Ten pobyt w szpitalu mnie zwyczajnie przeraza.
    W ogole co szpital, to inne obyczaje, jak z jednego mnie odesla, to moze sie okazac, ze w drugim czegos braknie albo bede miala wszystkiego za duzo. Koszmar w ciapki.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jakie jaja ? doszła paczka z chraniaczem i wypełnieniem pościeli, to byla paczka zamówiona za pobraniem -129zł. Odbieram paczke a kurier mówi ze to nie jest za pobraniem..mysle hm..to nie ochraniacz, wiec co?

Otwieram w domu- ochraniacz;p

Napisaląm maila do gościa pół żartem pół serio, ze dziekuje za prezent i jestem zaskoczona gestem itp. ale na koncu napisalam ze oczywiscie zapłace za przedmioty ale moze za uczciwosc jakis rabacik albo prezencik dla mojej córeczki :P

Ciekawa jestem co odpiszą :D

mamasia, zabka11, małaMyszka, Weridiana, Neyla lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinaa a jak ten ochraniacz? polecasz?

małaMyszka lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Acha i mam jeszcze do Was jedno pytanie. Wszystkie decydujecie sie na pieluszki pampersa czy wybieracie inne marki. Tak po znajomych widze, ze wiele osob uzywa tej biedronkowej Dady. Czym to sie w zasadzie rozni, poza cena rzecz jasna. Ostatnio w Biednej widzialam, ze mozna kupic karton 156 szt pieluszek za 50 zl, a pampersown nie wiem czy kupilabym polowe tej ilosci .
    No i polozna jak uslyszala, ze do szpitala mam miec wszystko dla dziecka, poczawszy od rozka, pieluszki, ubranka itp, to stwierdzila, ze duso tego bedzie, powinnam miec czysty rozek na kazdy dzien (w razie gdyby mlody zapaskudzil rozek) I w razie czego przygotowac sobie taki roboczy, z powloczki z recznikiem w srodku. Do tego 2-3 zmiany ubran na dzien + ubranko na wyjscie, po cztery pieluszki tetrowe/dzien i milon innych rzeczy. No i wychodzi na to, ze dobrze byloby miec 3 torby, jedna dla siebie, druga dla dziecka, a trzecia na brudy. Ten pobyt w szpitalu mnie zwyczajnie przeraza.
    W ogole co szpital, to inne obyczaje, jak z jednego mnie odesla, to moze sie okazac, ze w drugim czegos braknie albo bede miala wszystkiego za duzo. Koszmar w ciapki.

Ja bede używać pampersa właśnie ze wzgldu na opinie znajomych, mówią ze dada czesto przecieka,odparza itp. a ile w tym prawdy nie wiem ;p

Co do rzeczy do szpitala, powaznie az tyle musisz brac :o ?
    Ja dla Poli mam wziac tylko pampersy,oliwke,niedrapki i czapeczke.
    Ubranko swoje tylko na wyjscie bedzie potrzebne.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Karolinaa a jak ten ochraniacz? polecasz?

Kupiłam ten: http://allegro.pl/ochraniacz-do-lozeczka-60-x120-maxi-360cm-solidny-i5415107819.html różowy.

No jak dla mnie to rewelka :) Wygląda identycznie jak na zdjęciach, mięciutki, kolor super- taki blady róż, delikatny bardzo:)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:

Ja kupilam pampersy do szpitala i jedna paczke 2 do domu, a potem chce przejsc na biedronkowa dade

• Ofka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    ja zaczynam od dady z biedronki. moja siora lekarz, która swoje dzieci wychowala ma pampersach powiedziala zeby spróbowac od razu od tych tanszych zaczac. nie jest ona jednak zwolennikiem całkowitego luzu w dupie jesli chodzi o dzieci, wrecz odwrotnie, takie refleksje ma teraz dopiero. ostatnio uśmiałam sie jak mowila i ze sterylizator jeszcze potrzyma bo sterylizuje butelke bo jej córka 2,5 roku jeszcze pije mleko w nocy z butelki. powiedzialam jej ze to chyba nie ma sensu, bo ostatnio widzialam jak jej pies wypluł chrupka, a mała to zjadła... hahah.

niecierpliwa, Martucha86, Laura, małaMyszka, zabka11, Maniuś, ainer85, Paula_071, Y, magda sz, Weridiana, Neyla lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nasz bolid :P

[/URL]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 21:25

niecierpliwa, Martucha86, Amberla, witaminkab, psioszka11, lys, Aga89, Laura, zabka11, małaMyszka, Maniuś, Paula_071, Y, magda sz, Weridiana, Neyla lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Wiecie jakie jaja ? doszła paczka z chraniaczem i wypełnieniem pościeli, to byla paczka zamówiona za pobraniem -129zł. Odbieram paczke a kurier mówi ze to nie jest za pobraniem..mysle hm..to nie ochraniacz, wiec co?

Otwieram w domu- ochraniacz;p

Napisaląm maila do gościa pół żartem pół serio, ze dziekuje za prezent i jestem zaskoczona gestem itp. ale na koncu napisalam ze oczywiscie zapłace za przedmioty ale moze za uczciwosc jakis rabacik albo prezencik dla mojej córeczki :P

Ciekawa jestem co odpiszą :D

Daj znać jak dostaniesz odpowiedź :P

bzkxskf.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Ambrela piekny pokoik, taki slodziutki :)
    Czekam na jutro na wizyte. Sprawdzilam wczorajsze wyniki i jest super - wszystkie w normie, HGB 13,3, z czego jestem dumna . CRP 7,7 wiec tez ladnie sie trzyma.
    Tak jak czytam co tu wypisujecie odnosnie zapowiedzi porodu, to az blada sie robie. Od ponad tygodnia przeczyszcza mnie dosc regularnie, wczoraj to przy kazdej wizycie w toalecie. Do tego skurcze za kazdym razem kiedy wstaje. Masakra.
    Acha i rozmawialam w weekend z kuzynka, ktora jest lekarzem i ma juz dorosle dzieci, jak zaszla w ciaze, to zeby wiedziec co i jak przestudiowala caly podrecznik poloznictwa. Wiecie jaka rade od niej otrzymalam, zebym do porodu nastawila sie tak, ze nie czekam na kolejna faze bolu, tylko na skurcz. Wtedy robi sie nam w glowie cos takiego, ze blokujemy odczuwanie bolu. Generalnie na porod nastawic sie zadaniowo, skurcz - dzialanie - chwila oddechu. Jak od poczatku bedziemy wspolpracowac ze swoja macica i dzieckiem, powinno pojsc raz dwa.
    Ofka Ty pisalas chyba, ze zamiast Oilatum, bedziesz kupowala jakis inny emolient, moglabys przypomniec co to takiego? A do pieluszkowej pielegnacji tez mam zamiar uzywac alantanu. Polozna zachwala, mowila, ze na oddziale najlepiej sie sprawdzal. Dzieciaczki nie mialy zadnych podraznien, ani reakcji uczuleniowych.
    Mediderm, sis mowila ze to chyba najtanszy emolient. to samo co oilatum podobno. chciałam ta ziaje od pierwszego dnia ale powiedziala mi zeby jednak na poczatek emolient.

tb73i09k881y3sjt.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Kupiłam ten: http://allegro.pl/ochraniacz-do-lozeczka-60-x120-maxi-360cm-solidny-i5415107819.html różowy.

No jak dla mnie to rewelka :) Wygląda identycznie jak na zdjęciach, mięciutki, kolor super- taki blady róż, delikatny bardzo:)

Dzięki:) właśnie wcześniej widziałam że kupujesz i też chyba kupię ochraniacz osobno i pościel osobno..czekam tylko na ten durny zasiłek z zusu żeby dokończyć wszystkie zakupy ale chyba się nie doczekam..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarka powiedziala ze do porodu ciuszkowi dla malego nie brac, maz ma przywiezc dopiero ciuchy na wyjscie zeby bakterii nie wynosic ze szpitala.w w szpitalu to ja nie wiem, moze na golasa bedzie lezal i w pieluszcze owiniety bo goraco...?

tb73i09k881y3sjt.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    A to nasz bolid :P

933a5343cd202882med.jpg

09987019263e2941med.jpg

d1d3e17bfd5564b5med.jpg

Super bryka:) ja też byłam bliska kupna tego ale w końcu kuzynka nam daje Quinny ponoć w całkiem dobrym stanie więc chyba kupię tylko nowy fotelik.

mamasia, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mi paczka z gemini, zamowilam sok z pokrzywy, będę żłopać, moze po tym nie bedzie obrzeków...chociaz bardzo nie puchne, czasami lewa stopa....

mamasia, małaMyszka, ainer85, Weridiana lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie dzwonil kurier, ze jedzie z lozeczkiem i od razu przypomniala mi sie historia Magdy.sz pyta sie mnie czy jest ktos w domu zeby to lozeczko wniesc na gore :| Mowie mu, ze jestem w ciazy i ja mu raczej nie pomoge i pytam czy usluga nie obejmuje wniesienia to zmienil zdanie, ze obejmuje, ale to jest nieporeczne i potrzebuje pomocy ;) Ma szczescie, ze maz juz idzie z pracy to mu pomoze ;)

mamasia, małaMyszka, magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość

• Martucha86 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Witamy się w pierwszym dniu 34 tygodnia!
    Jestem po wizycie... Mały waży 1900.
    Niestety moja szyjka się skraca i mam bardzo się oszczędzać...
    Kurcze byle wytrzymac jeszcze z 4 tygodnie!!
    Niech Staś jeszcze podrosnie!
    Przez ta dietę cukrzycowa kilogramy same mi uciekają...ważę mniej niż przed ciążą.
    Do mojego szpitala musze zabrać tylko ręcznik dla Małego i chusteczki do pupy:).

psioszka11, bosa, mamasia, lys, Aga89, Laura, Maniuś, małaMyszka, zabka11, Y, magda sz, Weridiana, sylwucha89, Neyla, witaminkab lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powielam moje pytanie o badania? Ile czeka się na WR i T.gondi ImG? I czy robić je dopiero po odstawieniu antybiotyku?

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia- lux :) Jak sie jezdzi :D?

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka na WR w luxmedzie czeka sie podobno 3 dni, ja robilam w pon i w czw powinny byc. T.gondi ImG- nie wiem co to, ja nie mialam takiego badania..

Ewa123
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i przy pobieraniu krwi nie pytali o antybiotyki tylko lekki na serce, rozrzedzające krew i jeszcze coś tam, ale o antybiotykach nie bylo mowy

Ewa123
‹‹ 1261 1262 1263 1264 1265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ