SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Acha i mam jeszcze do Was jedno pytanie. Wszystkie decydujecie sie na pieluszki pampersa czy wybieracie inne marki. Tak po znajomych widze, ze wiele osob uzywa tej biedronkowej Dady. Czym to sie w zasadzie rozni, poza cena rzecz jasna. Ostatnio w Biednej widzialam, ze mozna kupic karton 156 szt pieluszek za 50 zl, a pampersown nie wiem czy kupilabym polowe tej ilosci .
No i polozna jak uslyszala, ze do szpitala mam miec wszystko dla dziecka, poczawszy od rozka, pieluszki, ubranka itp, to stwierdzila, ze duso tego bedzie, powinnam miec czysty rozek na kazdy dzien (w razie gdyby mlody zapaskudzil rozek) I w razie czego przygotowac sobie taki roboczy, z powloczki z recznikiem w srodku. Do tego 2-3 zmiany ubran na dzien + ubranko na wyjscie, po cztery pieluszki tetrowe/dzien i milon innych rzeczy. No i wychodzi na to, ze dobrze byloby miec 3 torby, jedna dla siebie, druga dla dziecka, a trzecia na brudy. Ten pobyt w szpitalu mnie zwyczajnie przeraza.
W ogole co szpital, to inne obyczaje, jak z jednego mnie odesla, to moze sie okazac, ze w drugim czegos braknie albo bede miala wszystkiego za duzo. Koszmar w ciapki.małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Wiecie jakie jaja ? doszła paczka z chraniaczem i wypełnieniem pościeli, to byla paczka zamówiona za pobraniem -129zł. Odbieram paczke a kurier mówi ze to nie jest za pobraniem..mysle hm..to nie ochraniacz, wiec co?
Otwieram w domu- ochraniacz;p
Napisaląm maila do gościa pół żartem pół serio, ze dziekuje za prezent i jestem zaskoczona gestem itp. ale na koncu napisalam ze oczywiscie zapłace za przedmioty ale moze za uczciwosc jakis rabacik albo prezencik dla mojej córeczki
Ciekawa jestem co odpisząmamasia, zabka11, małaMyszka, Weridiana, Neyla lubią tę wiadomość
-
Griszanka wrote:Acha i mam jeszcze do Was jedno pytanie. Wszystkie decydujecie sie na pieluszki pampersa czy wybieracie inne marki. Tak po znajomych widze, ze wiele osob uzywa tej biedronkowej Dady. Czym to sie w zasadzie rozni, poza cena rzecz jasna. Ostatnio w Biednej widzialam, ze mozna kupic karton 156 szt pieluszek za 50 zl, a pampersown nie wiem czy kupilabym polowe tej ilosci .
No i polozna jak uslyszala, ze do szpitala mam miec wszystko dla dziecka, poczawszy od rozka, pieluszki, ubranka itp, to stwierdzila, ze duso tego bedzie, powinnam miec czysty rozek na kazdy dzien (w razie gdyby mlody zapaskudzil rozek) I w razie czego przygotowac sobie taki roboczy, z powloczki z recznikiem w srodku. Do tego 2-3 zmiany ubran na dzien + ubranko na wyjscie, po cztery pieluszki tetrowe/dzien i milon innych rzeczy. No i wychodzi na to, ze dobrze byloby miec 3 torby, jedna dla siebie, druga dla dziecka, a trzecia na brudy. Ten pobyt w szpitalu mnie zwyczajnie przeraza.
W ogole co szpital, to inne obyczaje, jak z jednego mnie odesla, to moze sie okazac, ze w drugim czegos braknie albo bede miala wszystkiego za duzo. Koszmar w ciapki.
Ja bede używać pampersa właśnie ze wzgldu na opinie znajomych, mówią ze dada czesto przecieka,odparza itp. a ile w tym prawdy nie wiem ;p
Co do rzeczy do szpitala, powaznie az tyle musisz brac :o ?
Ja dla Poli mam wziac tylko pampersy,oliwke,niedrapki i czapeczke.
Ubranko swoje tylko na wyjscie bedzie potrzebne.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
AgaSad wrote:Karolinaa a jak ten ochraniacz? polecasz?
Kupiłam ten: http://allegro.pl/ochraniacz-do-lozeczka-60-x120-maxi-360cm-solidny-i5415107819.html różowy.
No jak dla mnie to rewelkaWygląda identycznie jak na zdjęciach, mięciutki, kolor super- taki blady róż, delikatny bardzo:)
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Griszanka wrote:Acha i mam jeszcze do Was jedno pytanie. Wszystkie decydujecie sie na pieluszki pampersa czy wybieracie inne marki. Tak po znajomych widze, ze wiele osob uzywa tej biedronkowej Dady. Czym to sie w zasadzie rozni, poza cena rzecz jasna. Ostatnio w Biednej widzialam, ze mozna kupic karton 156 szt pieluszek za 50 zl, a pampersown nie wiem czy kupilabym polowe tej ilosci .
W ogole co szpital, to inne obyczaje, jak z jednego mnie odesla, to moze sie okazac, ze w drugim czegos braknie albo bede miala wszystkiego za duzo. Koszmar w ciapki.
Ja kupilam pampersy do szpitala i jedna paczke 2 do domu, a potem chce przejsc na biedronkowa dade
-
W ogole co szpital, to inne obyczaje, jak z jednego mnie odesla, to moze sie okazac, ze w drugim czegos braknie albo bede miala wszystkiego za duzo. Koszmar w ciapki.niecierpliwa, Martucha86, Laura, małaMyszka, zabka11, Maniuś, ainer85, Paula_071, Y, magda sz, Weridiana, Neyla lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Wiecie jakie jaja ? doszła paczka z chraniaczem i wypełnieniem pościeli, to byla paczka zamówiona za pobraniem -129zł. Odbieram paczke a kurier mówi ze to nie jest za pobraniem..mysle hm..to nie ochraniacz, wiec co?
Otwieram w domu- ochraniacz;p
Napisaląm maila do gościa pół żartem pół serio, ze dziekuje za prezent i jestem zaskoczona gestem itp. ale na koncu napisalam ze oczywiscie zapłace za przedmioty ale moze za uczciwosc jakis rabacik albo prezencik dla mojej córeczki
Ciekawa jestem co odpiszą
Daj znać jak dostaniesz odpowiedź
-
Griszanka wrote:Ambrela piekny pokoik, taki slodziutki
Czekam na jutro na wizyte. Sprawdzilam wczorajsze wyniki i jest super - wszystkie w normie, HGB 13,3, z czego jestem dumna . CRP 7,7 wiec tez ladnie sie trzyma.
Tak jak czytam co tu wypisujecie odnosnie zapowiedzi porodu, to az blada sie robie. Od ponad tygodnia przeczyszcza mnie dosc regularnie, wczoraj to przy kazdej wizycie w toalecie. Do tego skurcze za kazdym razem kiedy wstaje. Masakra.
Acha i rozmawialam w weekend z kuzynka, ktora jest lekarzem i ma juz dorosle dzieci, jak zaszla w ciaze, to zeby wiedziec co i jak przestudiowala caly podrecznik poloznictwa. Wiecie jaka rade od niej otrzymalam, zebym do porodu nastawila sie tak, ze nie czekam na kolejna faze bolu, tylko na skurcz. Wtedy robi sie nam w glowie cos takiego, ze blokujemy odczuwanie bolu. Generalnie na porod nastawic sie zadaniowo, skurcz - dzialanie - chwila oddechu. Jak od poczatku bedziemy wspolpracowac ze swoja macica i dzieckiem, powinno pojsc raz dwa.
Ofka Ty pisalas chyba, ze zamiast Oilatum, bedziesz kupowala jakis inny emolient, moglabys przypomniec co to takiego? A do pieluszkowej pielegnacji tez mam zamiar uzywac alantanu. Polozna zachwala, mowila, ze na oddziale najlepiej sie sprawdzal. Dzieciaczki nie mialy zadnych podraznien, ani reakcji uczuleniowych.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Kupiłam ten: http://allegro.pl/ochraniacz-do-lozeczka-60-x120-maxi-360cm-solidny-i5415107819.html różowy.
No jak dla mnie to rewelkaWygląda identycznie jak na zdjęciach, mięciutki, kolor super- taki blady róż, delikatny bardzo:)
Dzięki:) właśnie wcześniej widziałam że kupujesz i też chyba kupię ochraniacz osobno i pościel osobno..czekam tylko na ten durny zasiłek z zusu żeby dokończyć wszystkie zakupy ale chyba się nie doczekam..małaMyszka lubi tę wiadomość
-
mi lekarka powiedziala ze do porodu ciuszkowi dla malego nie brac, maz ma przywiezc dopiero ciuchy na wyjscie zeby bakterii nie wynosic ze szpitala.w w szpitalu to ja nie wiem, moze na golasa bedzie lezal i w pieluszcze owiniety bo goraco...?
-
Wlasnie dzwonil kurier, ze jedzie z lozeczkiem i od razu przypomniala mi sie historia Magdy.sz pyta sie mnie czy jest ktos w domu zeby to lozeczko wniesc na gore
Mowie mu, ze jestem w ciazy i ja mu raczej nie pomoge i pytam czy usluga nie obejmuje wniesienia to zmienil zdanie, ze obejmuje, ale to jest nieporeczne i potrzebuje pomocy
Ma szczescie, ze maz juz idzie z pracy to mu pomoze
mamasia, małaMyszka, magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Hej:)
Witamy się w pierwszym dniu 34 tygodnia!
Jestem po wizycie... Mały waży 1900.
Niestety moja szyjka się skraca i mam bardzo się oszczędzać...
Kurcze byle wytrzymac jeszcze z 4 tygodnie!!
Niech Staś jeszcze podrosnie!
Przez ta dietę cukrzycowa kilogramy same mi uciekają...ważę mniej niż przed ciążą.
Do mojego szpitala musze zabrać tylko ręcznik dla Małego i chusteczki do pupy:).psioszka11, bosa, mamasia, lys, Aga89, Laura, Maniuś, małaMyszka, zabka11, Y, magda sz, Weridiana, sylwucha89, Neyla, witaminkab lubią tę wiadomość