SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
niecierpliwa napisała:
Wrr! Jak mnie ta opcja wkurza! Odruchowo paluch mi idzie w tamto miejsce
Proszę administratora o zablokowanie tej opcji tej Pani bo jej nadużywa
Niecierpliwa! !!!!! Wlepilas chyba już wszystkich te nie lubię.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Dzisiaj na SR było o kąpieli. Nie wiem czy Was to interesuje, ale wklejam "ściągę" dla tatusiów:)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8975f1803dbd.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cba45fd2d30b.jpg
A swoją drogą, jeśli któraś z Was ma wadę wzroku, serca, problemy ortopedyczne (np. jest po wypadku) czy inne odwiedźcie koniecznie specjalistę. Sprawdźcie czy nie macie przeciwwskazań do SN, tak na wszelki wypadek, żeby na porodówce nie było niespodzianek.
instrukcja super!Paula_071, lys lubią tę wiadomość
-
Miru wrote:Pulpecja zgadzam się z Tobą. Ten zus to jakaś kpina. Ile tu było kobiet które miały spoko prace a i tak były wykorzystywane. Któraś nawet w domu na l4 pracowała ?
Oczywiscie to chodzi o mnie. Jak moj szef sie dowiedzial ze za pierwsze 30dni l4placi on, to wymagal ode mnie pracy, abym nie byla dla niego suchym kosztem i na l4 pracowala.dopadly mnie wowczas bole krzyza i migreny, wiec nie chodzilam dobiura, ale dokonca l4 pravowalam z domu zdalnie....i tak nie mam gwarancji ze po macierzynskim bedzie tam jeszcze dla mniemiejsce, zreszta nie zamierzam tam wracac na strarych warunkachplacowych (czyt. Czesc kasy pod stolem), a nie wiem co musialoby sie wydarzyc, aby szef dal mi wszystko na papierze -dal mi tak tylko od stycznia jak mu powiedzialam o ciazy i wynegocjowalam takie warunki,aby potem dostac wszystko co mi sie nalezy, z zusu.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ofka- jakie piekne zdjecia..takie romantyczne,jak z gazety
Magda sz - ej ej nie mów tak co do wiekszej główki to wieksza inteligencja,bo moja Pola ma właśnie drobną główke
Co do kasy, my mamy wspólne pieniądze,mąż jak narazie ani slowem nie powiedział na zakupy, tylko mówi ze skoro trzeba to zebym kupowała, nawet nie pyta czy mozna to kupic np.w innym kolorze tańszeco wybiore to kupuje
-
Umęczyłam się strasznie myciem ten wielkiej szafy w pokoju małego. Chyba po macierzyńskim będę musiała poszukać lepiej płatnej pracy żeby było mnie stać na panią która pomoże mi sprzątać. Ceny za takie usługi we Wrocławiu jak dla mnie są kosmiczne. Jak byłam w szpitalu przed Wielkanocą to mąż wziął panią do mycia okien (jak już pisałam mam obsesję na ich punkcie i myję je co 3-4 tygodnie, ale wtedy nie mogłam). Za 5 okien zapłacił 120 zł. I to jest ponoć normalna cena.
Miru, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
zabka11 wrote:Oczywiscie to chodzi o mnie. Jak moj szef sie dowiedzial ze za pierwsze 30dni l4placi on, to wymagal ode mnie pracy, abym nie byla dla niego suchym kosztem i na l4 pracowala.dopadly mnie wowczas bole krzyza i migreny, wiec nie chodzilam dobiura, ale dokonca l4 pravowalam z domu zdalnie....
i tak nie mam gwarancji ze po macierzynskim bedzie tam jeszcze dla mniemiejsce, zreszta nie zamierzam tam wracac na strarych warunkachplacowych (czyt. Czesc kasy pod stolem), a nie wiem co musialoby sie wydarzyc, aby szef dal mi wszystko na papierze -dal mi tak tylko od stycznia jak mu powiedzialam o ciazy i wynegocjowalam takie warunki,aby potem dostac wszystko co mi sie nalezy, z zusu.
ja w pierwszej ciąży byłam co prawda na umowie dopiero 3 miesiąc ale pracowałam tam 6 bo tak zwlekal z umowa. 20.01 dałam l4 bo ciaza zagrożona 23.01 poronilam a 31.01 dal mi zakończenie umowy
Oczywiście powód redukcja etatów. A w twarz mi powiedział ze nie zaryzykuje ze znowu będę w ciąży i ze ma żal ze z jego żona nie rozmawiałam o tym ze to trudna ciaza itd bo to zbliża ludzi
Poszłam do zus u bo miałam jeszcze l4 do końca lutego tam uprzejma Pani słysząc co się stało powiedziała mi ze mam prawo ciągną l4 przez 6 miesięcy. I tez tak zrobiłam. Wypisywalam na niego l4 bo miałam ciągłość jego to wkurwialo a ja wykorzystała to na maxa. W końcu prawie 4 miesiące za mało nie płacił w ohole składek. Wtedy bałam taka wdzięczna tej pani z zusumałaMyszka, lys, Paula_071, zabka11, magda sz lubią tę wiadomość
-
No i jednak kupiłam szlafrok...
Lacze zabijacze też już są. Spakowane w torbie nawet hehehee
Nie mogłam się powstrzymać przed rampersami...
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/700ca089193a.jpg
Przyszła też pościel do kosza Mojżesza:-) pasiaki
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6e8beb5df9e3.jpg
Jutro rano do labo, a w czwartek wizyta...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 22:28
lys, Maniuś, Paula_071, mamasia, Martucha86, Weridiana, niecierpliwa, zabka11, aaaaga, Laura, Aga89, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Umęczyłam się strasznie myciem ten wielkiej szafy w pokoju małego. Chyba po macierzyńskim będę musiała poszukać lepiej płatnej pracy żeby było mnie stać na panią która pomoże mi sprzątać. Ceny za takie usługi we Wrocławiu jak dla mnie są kosmiczne. Jak byłam w szpitalu przed Wielkanocą to mąż wziął panią do mycia okien (jak już pisałam mam obsesję na ich punkcie i myję je co 3-4 tygodnie, ale wtedy nie mogłam). Za 5 okien zapłacił 120 zł. I to jest ponoć normalna cena.
ale znajoma "wypożycza" taka panią 2 razy w tygodniu na parę godzin chyba 4 h czyli 8 tyg płaci jej 100 zł za te dwa dni to jest z napiwkiem podobno bo bierze mniej ale sprząta wszystko. Jak wchodzi do domu to w podłodze się przegląda a miała sprzątać tylko kurze odkurzacz myć podłogi i lustra. A ona czasem nawet zupę ugotuje. No mega babciamałaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
Miru wrote:To i tak mało. U nas ostatnio ktoś się ogłasza 40 zł za okno.
ale znajoma "wypożycza" taka panią 2 razy w tygodniu na parę godzin chyba 4 h czyli 8 tyg płaci jej 100 zł za te dwa dni to jest z napiwkiem podobno bo bierze mniej ale sprząta wszystko. Jak wchodzi do domu to w podłodze się przegląda a miała sprzątać tylko kurze odkurzacz myć podłogi i lustra. A ona czasem nawet zupę ugotuje. No mega babcia
A może ma siostrę bliźniaczkę we Wrocławiu?))
MałaMyszka - śliczne te rampersyAle ja z tych rozpuszczonych praktycznością matek - jak coś nie jest rozpinane po całości to nie biorę
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:A może ma siostrę bliźniaczkę we Wrocławiu?
))
MałaMyszka - śliczne te rampersyAle ja z tych rozpuszczonych praktycznością matek - jak coś nie jest rozpinane po całości to nie biorę
no właśnie też wolę po całości, ale rozczulił mnie sam napis i nie mogłam się powstrzymaćPaula_071 lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry z rana
Miru, podpisuje sie pod petycja do administratora i wydaje oficjalny komunikat: wszystkim, ktorym wlepilam "nie lubie" przepraszam to znaczy, ze lubie to podwojnie, bo jak mi sie post nie podoba to nie klikam nicAmen
Odnosnie sknerstwa meza, moj sknera nie jest, ale jak na poczatku ciazy powiedzialam mu ile wyplacam z lokaty na wyprawke to powiedzial, ze lekko przesadzam. Puscilam mu odcinek Bosackiem, o tym ile kosztuje dziecko i sam zaczal sie przekonywac ile to wszystko dla dziecka kosztuje, a doskonale wie, ze ja tanio pieniedzy nie sprzedam i szukam promocji i mega okazji. Ostatecznie okazalo sie, ze zamkniemy sie w polowie tej kwoty, bo dziadkowie z obu stron sie dorzucili
Musze isc gotowac kasze do gulaszu bo o 8 odcinaja gaz i do 15 umre z glodu, a jesli im sie przedluzy to padnie z glodu cala rodzinazabka11, Weridiana, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość
-
Dobry
Moj to sep na kase, nie konsultowalam z nimwyprawki,choc i tak wszystkie ciuszki dostalam,kupilismy tylko wozek i to uzywany, rzeczy apteczxne plus zestraw do wozka, przescieradla itp-na to poszlo 400zl.
Sprzecza sie ze mna ze nieootrzebnie posciel do lozeczka szyje, skoro mnamy po julii. Nie kuma ze to posciel sprzed 10lat, ze juz mi sie nie podoba i jak cos to bedzie na zmiane.
Echhh no tak juz man-ciezki kaliber z mojego meza,zressta u nas zawsze kazdy wiekszy zakup jest okupiony batalia,bo on przezywa ze kasa idzie, a tu rata do splaty i trzeba oszczedzac.
Ale ja sie nie dam i mam go w d****kupuje to co potrzebne i tyle, zreszta ja tez dostaje kase z zus i to o 800zl wiecej niz dotychczas zarabialam pracujac wiec nie ma prawa sie wogole odzywac w tym temacie i kropka
Zaraz wstaje odwiezc julcie na wycieczke-jada dzis do wioski indianskiej.
Obiad mam.dzis prasowanie i musze zadzwonic do goscia z allegro ktory robi masterasce, bo wyczytalam ze jest z mojego regionu, chce podjechac i kupic materac u niego aby uniknac przesylki.
I dzis ma przyjsc paczka z gemini
Jak sie wyrobie to dzis segregacjaciuszkow Klary i pranko w dzidziiusiowym plynie.
A jutro wizyta o 15:30
Macie juz zalatwiona polozna do porodu????Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 06:51
niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość
-
Dzień Dobry Siostry!
Wczoraj nie pisałam, bo obiedzie padliśmy z mężem spać, a wieczorem mieliśmy indywidualne spotkanie z położną ze SR, bo kiedyś opuściliśmy jedno spotkanie, a to była kąpiel akurat, więc zrobiła nam dodatkowo. Mieliśmy lalki i kąpaliśmy i przewijaliśmy, ubieraliśmy- to jakaś masakra:) Napociłam się,żeby lalki nie uszkodzić, a co dopiero swoje dziecko :)Boże daj instynkt, bo bez niego sobie nie poradzęMąż świetnie kąpał, jednak duża ręka, to mniej strachu. Niestety szybko minęły 3 msce i koniec szkoły, zostały mi tylko zajęcia fizyczne- ale na nie już będę chodzić sama w pt na 8 rano
Szkoda trochę, bo przyzwyczailiśmy się do szkoły i fajnych ludzi spotkaliśmy. A położona przychodzi dzień po wyjściu ze szpitala:)
Poza tym przewiało mi ucho, ale mam nadzieję,że ten antybiotyk co biorę, może pomoże i na to.
Poza tym czujemy się dobrze. Zupka meksykańska wyszła rewelacyjnie- dziękuję za przepis.
Dziś zrobię spaghetti bo zostało mięsa trochę. Robię pranie i w sumie więcej planów na dziś nie mam.
Ktoś dzisiaj wizytuje?
Miłej środy!niecierpliwa, Paula_071, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Co do poloznej do porodu ja bylam wstepnie umowiona, ale w miedzyczasie wyszlo, ze mam miec cc wiec z tej opcji zrezygnuje jak w poniedzialek na wizycie potwierdzi mi lekarka, ze cc na 100%.
Jak juz od rana nadajemy na mezow to moj wlasnie przeszedl samego siebie. Zazartowalam sobie rano, zeby wyjal mi swoj plecak z szafy, bo mam'dzis sporo spozywki do kupienia. Bylam pewna, ze powie ze popoludniu pojdziemy razem, ze mam nie dzwigac, a ten co zrobil...naszykowal mi plecak!!!!
Bardzo sie ciesze dziewczyny, ze zupa Wam smakowalaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 07:10
psioszka11, ainer85, zabka11, mamasia, Weridiana, małaMyszka, witaminkab, kasiuleek, Katarka, Y lubią tę wiadomość
-
Hej kochane brzuchatki
Ja mam z mężem ciche dni. Mam focha bo za duzo poświęca czasu na prace a ze jestem kobietka to muszę troszkę ponarzekać
Jadę w sobotę rozejrzeć sie za autem dla mnie. Chce zmienić bo ten mi juz sie odpodobal. Mam nadzieje, ze uda mi sie znaleźć to co chce i w następnym tygodniu bede juz jeździła czymś innymna dzien dzisiejszy zamierzam poszukać Kia Sportage, Dacia Duster albo Nissan qashqai. Zobaczymy na co trafię ciekawego
to prezent od meza za Roxanke
Dla małej mam juz prawie wszystko. Brakuje mi tylko kosmetyków i butelek na wyrazie co. Zastanawiam sie jakie kupić. Czy avent czy dr. Brown. A dla mnie nie mam tylko koszul do karmienia ale to juz ściągnę z Polski bo taniej a i tak mama jedzie to mi kupi
Uciekam synka odwieźć do szkoły. Dzis ostatni egzamin i wkoncu laba
Miłego dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 07:42
Paula_071, magda sz, zabka11, Weridiana, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Pati Belgia wrote:Hej kochane brzuchatki
Ja mam z mężem ciche dni. Mam focha bo za duzo poświęca czasu na prace a ze jestem kobietka to muszę troszkę ponarzekać
Jadę w sobotę rozejrzeć sie za autem dla mnie. Chce zmienić bo ten mi juz sie odpodobal. Mam nadzieje, ze uda mi sie znaleźć to co chce i w następnym tygodniu bede juz jeździła czymś innymna dzien dzisiejszy zamierzam poszukać Kia Sportage, Dacia Duster albo Nissan qashqai. Zobaczymy na co trafię ciekawego
to prezent od meza za Roxanke
Dla małej mam juz prawie wszystko. Brakuje mi tylko kosmetyków i butelek na wyrazie co. Zastanawiam sie jakie kupić. Czy avent czy dr. Brown. A dla mnie nie mam tylko koszul do karmienia ale to juz ściągnę z Polski bo taniej a i tak mama jedzie to mi kupi
Uciekam synka odwieźć do szkoły. Dzis ostatni egzamin i wkoncu laba
Miłego dnia
Nam położna doradziła dr Brown, też je kupiłam- bo mają tą rurkę w środku, która ma zapobiegać kolką.Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015