WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, dziękuję :)
    Jakoś nie miałam weny do pisania. Ta druga ciążę źle znoszę psychicznie. Co chwilę jakieś choroby problemy i psycha siada :) dlatego się nie udzielałam a doczytałam częściowo wątek przez kilka ostatnich dni :)

Ja na biegunkę to zawsze podwójna dawkę probiotyku (najlepiej entero acidolac) i dużo pić.

małaMyszka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    A u nas Paula ma biegunkę... dzień drugi. Eh polecacie coś?:)

Nie wiem ile Twoja córa ma latek, ale ja mojemu 6 latkowi zaparzam herbatkę z suszonych jagód (suszone jagody są dostępne w aptece). Działa niezawodnie, tzn zatrzymuje:) Dodatkowo zawsze podaję probiotyk. na biegunkę najlepszy jest enterol. Smekta przy lżejszych biegunkach też się sprawdzała (ale trzeba pamiętać o zachowaniu min 2 h odstępu między podaniem smekty i innych leków).

pozdrawiam. I zdrówka dla Pauli:)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry
    Pogoda sloneczna wiec zaraz chyba pralke uruchomie potem skocze d9 sklepu i tyle z moich planow hihihi my od slubu mamy wspolne konto i tak jest lepiej jezeli kupujemy cos drozszego po prostu ja czy on informujemy sie o tym co do kosztow to bylismy przygotowani na wieksze wydatki i co nieco mielismy odlozone i na szczescie ani razu maz nie krecil nosem ze cos jest zbedne lub za drogie duzo rzeczy dostalismy ciuszki lozeczko wozek kupili nam moi rodzice wiec nie jest zle

zabka11, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Dobrze wiedzieć ;) Może tak kupię laktator. A u nas Paula ma biegunkę... dzień drugi. Eh polecacie coś?:)
    Może podaj jej smecte...lub gorzka czekoladę.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was. Mamy detektor :) jestem spokojniejsza.
    odebrałam wypis ze szpitala. A tam waga dziecka z pt 1890 gr :)

psioszka11, Martucha86, niecierpliwa, zabka11, Weridiana, mamasia, Laura, 0na88, lys, Pati Belgia, małaMyszka, witaminkab, Maniuś, Neyla, kasiuleek lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Laski :)
    u nas z zakupami różnie, jak mój zobaczył ile ubranek podostawaliśmy, to stwierdził że tego strasznie dużo (ale już nie bierze pod uwagę tego, że część jest nawet w rozmiarze 74), ale wydaje mi się, że jak już się zabiorę za pranie i układanie w szafce to zobaczy i będzie miał wyobrażenie). Jeśli chodzi o inne rzeczy (łóżeczko, fotelik samochodowy, wanienkę mamy dostane), to jak byliśmy w sklepie z okazji targów, to chciał wszystko kupić co potrzeba i dopytywał co tam sobie na kartce wypisałam, że potrzebujemy...do tego stopnia, że musiałam mu tłumaczyć, że krzesełko do karmienia, to będziemy potrzebować najwcześniej jak mały będzie miał przynajmniej pół roku.
    To co wy pisałyście przed wyborem wózka, że patrzycie na ludzi na spacerach - mój też się rozgląda. Ja na początku ciąży mu powiedziałam, że pojazdy on wybiera, żeby też konkretnie wziął udział w przygotowaniach :)

niecierpliwa, Weridiana, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak niewiele do szczescia potrzeba ;)

P.s babe w ciazy to latwo uszczesliwic :) :) :) przynajmniej mnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:25

Martucha86, Zetka, Paula_071, Aga89, psioszka11, niecierpliwa, zabka11, Weridiana, Laura, lys, ekropka, Pati Belgia, małaMyszka, witaminkab, Katarka, mamasia, Neyla, kasiuleek lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna reklama chyba tak wyglada macierzynstwo. http://m.demotywatory.pl/4512579

magda sz, zabka11, Martucha86, 0na88, lys, małaMyszka, ainer85, mamasia, kasiuleek lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Tak niewiele do szczescia potrzeba ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/520ec96bc77e.jpg
    Zakochalam sie <3
    P.s babe w ciazy to latwo uszczesliwic :) :) :) przynajmniej mnie :D

Jak zaczniesz to wszystko prasować, to szczęście minie;)

magda sz, zabka11, Weridiana, 0na88, małaMyszka, ainer85, Maniuś, Neyla lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga aż się popłakałam :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Odwiozlam julcie na wycieczke, wpadlam jeszcze do tesciow na kawke i niedawno wrocilam.
    Dzwonilam do goscia od materacy i niestety tylko wysylkowo sprzedaje i nie ma opcji zeby sobie osobiscie odebrac.no coz,zatem zamowie bo innego wyjscia nie mam.

Malamyszka- czemu masazu olejkiem wczoraj nie bylo??

Pati-wow nowe autko-super prezencik od meza :) co do cichych dni to ja tez mam focha od wczoraj i tak latwo mezowi tego nie podaruje.
    Co do butelek to ja zamowilam dwie avent, sprawdzily mi sie w przypadku pierwszej coreczki -zero kolek.

Niecierpliwa- niezly numer z tym plecakiem- achhhh ci faceci, potrafia podniesc cisnienie jak nikt na swiecie.

Zetka witaj!:) kupe lat cie tu nie bylo :) juz na l4 jestes bo pamietam ze chcialas do konca czerwca pracowac.
    Ja jestem z drugiego konca PL, z podkarpacia :)

niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:

Już chyba z 2 lata temu widziałam tę reklamę;) Bardzo mi się podobała.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

Jak juz od rana nadajemy na mezow to moj wlasnie przeszedl samego siebie. Zazartowalam sobie rano, zeby wyjal mi swoj plecak z szafy, bo mam'dzis sporo spozywki do kupienia. Bylam pewna, ze powie ze popoludniu pojdziemy razem, ze mam nie dzwigac, a ten co zrobil...naszykowal mi plecak!!!!
    Mistrzuuuu.... :D splułam monitor :P

Zetka, niecierpliwa, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko, a już myślałam że może nasze dzieciaki do jednej szkoły chodzą :)

Tak chciałam pracować ale lekarz mi zabronił. Miałam skurcze brzucha jakoś przed 20tygodniem i potem też chorowalam wiec juz leniuchuje na L4. Na dobre mi to nie wychodzi, bo za dużo czasu na myślenie :)

Teraz mam częste skurcze brzucha jak wstaje i chodzę, wiec lekarz mi kazał się oszczędzać żeby dotrwac do 37tc.
    Do tego teraz sobie jeszcze grzybicę wymyśliłam :) ale chyba przy grzybicy to mocno piecze i mocne upławy? U mnie ledwo zauważalne wiec to pewnie moja psycha :)

Już się nie mogę doczekać prania i prasowania. Mam nadzieje ze juz w przyszłym tygodniu remont się skończy. Trwa już ponad 2 miechy i juz nie wyrabiam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 10:45

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam z zakupow i bylam z plecakiem, Boziu jaka ja bylam glupia targajac to w siatach!! Mialam wiecej niz zazwyczaj i nawet tak tego nie odczulam :) Od dzis bez plecaka nie wychodze na zakupy, a maz niech mnie w pompke pocaluje :P

Teraz biore sie za zakupy na allegro, musze kupic falbanke do lozeczka we wzorze poscieli, bo mi sie ten przeswit nie podoba no i znalazlam jeszcze ochraniacz, ale tym razem nie poduchy tylko plaski, z tym ze szeroki na 40 cm i bedzie jak znalazl jak Julka troche podrosnie i opuscimy lozeczko nizej, a ze wzro'mi pasuje do reszty i jeszcze cena fajna to kupie teraz niech se lezy, jesc nie wola :D

zabka11, psioszka11, Laura, 0na88, małaMyszka, ainer85, mamasia lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Żabka - a mówiąc szczerze... to wiele rzeczy okazuje się zbędne ;) W 1 ciąży tak właśnie kupowałam... okazało się, że wiele rzeczy faktycznie niepotrzebna, ale to tak naprawdę wychodzi w praniu ;)

Ja o tym wiem, bo to bedzie druga corcia i uwierz mi ze kupowalam tylko to mialam juz kiedys sprawdzone i wiem ze jest potrzebne.
    No ale moj maz to wychodzi z zalozenia ze jak mam wozek i ciuszki to mi tylko pieluch brakuje i dzecko juz wszystko ma :-0 z takim haslem mi tydzien temu wyjechal, jak mu mowilam ze wyprawke trzeba kompletowac.
    Masakra jakas....;)

Magda sz- dzieki za info odnosnie poloznej - mi tez szkoda tyle kasy i nie bede wymyslac,bede rodzic w nowym szpitalu i licze ze trafie na polozne-dobre dusze :)
    Co do kasy to my tez mamy wspolne konto,no ale moj to wiecznie wszystko przelicza, analizuje konto itp..bleeeee zygam tym bo uwazam ze przesadza, zero spontanu, mowulam mu nieraz ze poo co sie tak spinac, nie my jedyni mamy kredyt do splaty, a zycie jest jedno i jesli oboje jestesmy zdrowi i nasze dzeci to damy sobie rade. Ale niestety jest materialista i kasa i kontrola nad nia daje mu poczucie bezpieczenstwa. Zdarzaja mu sie przeblyski gestu, ale baaaaardzo rzadko ;)
    No coz...widzialy galy co braly ;)

magda sz, Weridiana, ekropka, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Witam Was. Mamy detektor :) jestem spokojniejsza.
    odebrałam wypis ze szpitala. A tam waga dziecka z pt 1890 gr :)

No to super! Jak czesto masz go uzywac?? Masz taki, ktory pokazuje jakie jest tetno malucha czy tylko sam podsluch? :)

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:

Hahaha :D

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka - jaczesto mialam grzybice i to zaczyna sie lekkim pieczeniem i swedzeniem i delikatnymi uplawami z grudkowata wydzielina.
    Moze masz provag dowcipny, to mozesz sobie zaaplikowac.mi gin mowila ze jak poczxuje ze cos sie zaczyna `tam` dziac to wlasnie mam tak zrobic,a jak to nie pomoze to nystatyna.

Lece prasowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 11:05

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka ja ciągle chodzę z wkładkami, mam co raz więcej śluzu, ostatnio brałam na grzybki pimafucin (nie miałam żadnych objawów typu pieczenie, nieprzyjemny zapach itp., ale wyszły mi w posiewie i lekarz doradził wziąć ten pimafucin) i dalej mam spore upławy więc to raczej nie przez grzybki.

Niecierpliwa z tym plecakiem to mi jakaś babcia ok 70 lat kiedyś w autobusie powiedziała żebym nie dźwigała siatek bo będę mieć na starość dłuższe ręce od nóg i będę wyglądać jak orangutan- i pokazała plecak twierdząc że jak na swoje lata to dzięki niemu jest proporcjonalna :D myślałam że padnę ale rację miała babuszka.

Żabka mój mąż uwielbia oszczędzać- co parę miesięcy musi coś na lokatkę wrzucić bo inaczej spać nie może. Ale jak mu przetłumaczę że trzeba kupić to i to bo się nie obejdzie to zrozumie i nie gada. Bardziej wkurza go to że przez wyprawkę jest w domu bałagan a to pedant i wszystko musi mieć swoje miejsce no ale ubranka się nie mieszczą. Wczoraj płacił ten mandat- 400 zł widziałam jak mu się ręce telepały z nerwów jak robił przelew no ale sam jest sobie winien.

zabka11, Weridiana, niecierpliwa, Paula_071, Zetka, małaMyszka, witaminkab lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 1268 1269 1270 1271 1272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ